-
(Για το Golf GTI 5)
Σαπούνιαζε το Goodyear ?? Μιλάς για πολύ πιεσμένη οδήγηση σε στροφιλικί ή ότι με την παραμικρή πίεση μετά από λίγο 'έχανες' τα λάστιχα? Με εντυπωσιάζεις αρνητικά ! Δεν το περίμενα !
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Μπορεί κάποιος φίλος με προσωπική εμπειρία να μου συνoψίσει μερικά συν και πλην για τα επόμενα ελαστικά? Αναφέρομαι κυρίως σε θόρυβο στην εθνική και κράτημα σε στεγνό-βρεγμένο.-
Continental Sportcontact 3 . Έχω διαβάσει πολύ καλά λόγια και για στεγνό και για βρεγμένο. Το μόνο που έχω διαβάσει αρνητικό είναι ότι μετά από κάποιες χιλιάδες χλμ αυξάνεται κάπως ο θόρυβος κύλισης.
-
Μichelin Pilot Sport. Αυτή την εταιρία την έχω στην καρδία μου. Δεν ξέρω γιατί την 'πούλησα' τα τελευταία χρόνια. Δεν έχω διαβάσει κάτι αρνητικό. Το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι είναι αρκετά χρόνια στην αγορά και οι υπόλοιποι ίσως είναι λίγο πιο 'μπροστά'
-
Goodyear Eagle F1 Asymmetric. Έχω διαβάσει τα καλύτερα λόγια από όλα. Το μόνο που με χαλάει είναι μόνο η ίδια η μάρκα (να πάω σε ψυχίατρο ή σε ψυχολόγο? ) .
Αναφέρομαι για διάσταση 225/45/17.
επειδη αναφερεις μισελεν θα ηθελε να μαθω αν καποιος εχει δοκιμασει το exalto σε αυτη τη διασταση που λεει ο Professeur.απλα ειμαι περιεργος να δω αποτελεσματα διοτι ειχα ακουσει και διαβασει οτι ειναι καλυτερο σαν ελαστικο απο το pilot sport της ιδιας εταιρειας.
μαλιστα βγαινει και σε 2 διαφορετικους τυπους με δεικτη ταχυτητας V αλλα και W αναλογα με τη χρηση που θελει να κανει ο καθενας.εχεις κανεις αποψη απο προσωπικη εμπειρια ή κατι εγκυρο που εχει δει ή διαβαει ??
-
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
(Για το Golf GTI 5)Σαπούνιαζε το Goodyear ?? Μιλάς για πολύ πιεσμένη οδήγηση σε στροφιλικί ή ότι με την παραμικρή πίεση μετά από λίγο 'έχανες' τα λάστιχα? Με εντυπωσιάζεις αρνητικά ! Δεν το περίμενα !
σε στροφιλίκι ... αλλά όχι για πάνω από 5-10χλμ, στον Διόνυσο. Γενικά δεν μου άρεσαν ....
Δες κι εδώ,,,
http://www.safercar.gov/portal/site/saf ... d17898RCRD
ψάξε για λάστιχα που να έχουν Traction AA και να φθείρονται γρήγορα (ελληνική γλιστερή άσφαλτος) ..
τι λάστιχα έχεις τώρα ? γενικά τα conti μου άρεσαν πολύ ... αν εξαιρέσω μόνο τον βαρύ σκελετό τους,
που φαντάζομαι να μην έχεις πρόβλημα ... από την ροπή του TFSI -
Τώρα έχω τα Πιρέλι Ρόσο τα οποία ΔΕΝ με έχουν αφήσει ιδιαίτερα ικανοποιημένο. Τα έχω περίπου 14.000 χλμ μου πέταξε και ένα καρούμπαλο το ένα και τώρα ψάχνομαι. Αργούν πολύ να ζεσταθούν αλλά και όταν ζεσταθούν περίμενα κάτι παραπάνω σε σχέση με τη φήμη τους. Είναι όμως ΠΟΛΥ καλά στο βρεγμένο. Πραγματικά έχω μείνει εντυπωσιασμένος από το κράτημα τους στο βρεγμένο. Φέτος όμως βρέχει σπάνια !
Πριν είχα τα Bridgestone Potenza RE050 από τα οποία αν εξαιρέσεις ένα κλικ παραπάνω θορύβου δεν είχα κάποιο ιδιαίτερο παράπoνo. Απλά φαγώθηκαν αρκετά σε πίστα και έτσι δεν πρόλαβα να τα 'δω' πολύ στο δρόμο. Γενικά ήμουν ευχαριστημένος αλλά είπα να δοκιμάσω και κάτι άλλο. Πήγαινα για Μισελεν ή Κόντι αλλά ο λαστιχάς μου άλλαξε πορεία για τα Πιρέλι.
Εκτός όλων των άλλων έχω εκνευριστεί αφάνταστα με το καρούμπαλο που ανάφερα παραπάνω. Μπορεί να συμβεί σε κάθε ελαστικό σίγουρα αλλά είμαι πολύ προσεκτικός και ΔΕΝ έπεσα σε τέτοια λακούβα για να δικαιολογείται καρούμπαλο το οποίο μάλιστα εμφανίστηκε 'ξαφνικά' στην εθνική και μετά από έλεγχο των ελαστικών την προηγούμενη μέρα. Προφανώς είχε δημιουργηθεί κάποιο μικρό πρόβλημα το οποίο γιγαντώθηκε στις θερμοκρασίες της εθνικής. Μάλιστα μου περνά από το μυαλό, εκτός των θετικών τους στο στεγνό, να δοκιμάσω R888 μόνο και μόνο για τα πολύ ανθεκτικά πλαϊνά τους. Αλήθεια τα σκληρά πλαϊνά των ημισλίκ εκτός από λιγότερο μαγούλιασμα στις στροφές προσφέρουν και περισσότερη αντοχή σε τέτοιες περιπτώσεις (καρούμπαλα) ή όχι ?
-
Aρκει να αντεχουν και οι ζαντες.
-
Oι εργοστασιακές είναι (σύμφωνα με το λαστιχά μου) μέχρι τώρα...Παλικάρια !!
-
Παιδια μια ερωτηση οχι και τοσο σχετικη με το θεμα γιατι δεν μπορεσα να το βρω στο νετ....
Τι παχος εχουν τα πλαινα του ελαστικου;;
Βρηκα με το ελαστικο σε μια γωνια με πλακακι και εφυγε κομματακι με βαθος 1 mm.Πηγα σε 2 λαστιχαδες και το ειδαν-μου ειπαν δεν εχει κανενα προβλημα-αλλα ειμαι σχετικα ανησυχος για το εαν πρεπει ή οχι να αλλαξω το λαστιχο .
Τα λινα βεβαια δεν εχουν φανει.Γνωριζει καποιος σχετικα;; -
888 μόνο αν αντέχεις το θόρυβοοοοο και την αλλαγή κάθε 10.000χλμ
δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο θα ταιριάξουν με την εργοστασιακή ανάρτηση σου.αλλά κράτημα / φρενάρισμα από άλλον πλανήτη !!!!!
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
(Για το Golf GTI 5)
Σαπούνιαζε το Goodyear ?? Μιλάς για πολύ πιεσμένη οδήγηση σε στροφιλικί ή ότι με την παραμικρή πίεση μετά από λίγο 'έχανες' τα λάστιχα? Με εντυπωσιάζεις αρνητικά ! Δεν το περίμενα !
σε στροφιλίκι ... αλλά όχι για πάνω από 5-10χλμ, στον Διόνυσο. Γενικά δεν μου άρεσαν ....
Μου κάνει εντύπωση ότι σαπούνιαζε το F1 Asymmetric στο Διόνυσο !
Τι διάσταση - αυτοκίνητο ήταν ?Στην ίδια διαδρομή με BMW 3 και 18' μου φάνηκαν εξαιρετικά φιλικά-πολιτισμένα και με πολύ καλό grip
Σε σχέση με τα Conti sc3 που φοράω εγώ, μου φάνηκαν να έχουν τουλάχιστον το ίδιο grip-αντοχή με πιο πολιτισμένη λειτουργία. -
Εμένα δε μου κάνει καθόλου εντύπωση!
Από τη στιγμή που έβγαλες τέτοιο συμπέρασμα μέσα σε 5-10km( ) και φαντάζομαι για να ήταν τόσο σύντομη η δοκιμή, με αυτοκίνητο που δε γνωρίζεις 'γενικά' πως σκέκεται στο δρόμο με διάφορα άλλα ελαστικά! -
τα F1, σε διάσταση 195/45/15 τα είχα στο 106 μου για 5.000χλμ αν θυμάμαι καλά ....
γενικά δεν μου άρεσαν, τώρα βέβαια .... πιστεύω ότι δεν υπάρχει κακό λάστιχο από τα επώνυμα.αρκεί να ταιριάζει στα 'Θελω' σου και στο αυτοκίνητο.
το θετικό που θυμάμαι ..... ήταν ο λίγος θόρυβος ...
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Το Σεπτέμβιο φόρεσα στο matiz τα pirelli 3000 155/65-13 .
α) έχει μειωθεί αισθητά η υποστροφή μόλλον λόγω σκληρών πλαϊνών ( προηγούμενο λάστιχο continental)
β)προειδοποιούν νωρίς για επερχόμενη απώλεια πρόσφυσης.Δεν διαφωνώ με την παρατήρησή σου αλλά απλά σκέφτηκα κι έναν εναλλακτικό τρόπο δικαιολόγησης. Είναι δυνατόν το νέο ελαστικό να συμπεριφέρεται με διαφορετικό τρόπο στο φορτίο οπότε ίσως αυτά στον πίσω άξονα που δέχονται πολύ μικρότερο φορτίο να γλυστράνε πιο πολύ. Ίσως λοιπόν να μην μειώθηκε η υποστροφή αλλά να αυξήθηκε η υπερστροφική τάση του πίσω μέρους μεταβάλλοντας/βελτιώνοντας το ζύγισμα...
Πολύ πιθανό, δε γνώριζα οτι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο.
Στις στροφές με το κάστρο του Πλαταμώνα χρειάστηκε να φρενάρω απότομα και το μόνο που έσωσε από τη σβούρα ήταν η εμπειρία μου. Λέω έχει πλάκα να μου γυρίσει στη γλίτσα (έβρεχε) και τη στιγμή που τα άφηνα ένοιωσα τον πίσω άξονα να γλυστράει , ευτυχώς η υπερστροφή ήταν στην αρχή και τη διόρθωσα με ένα απλό κλικ του καρπού.
Έτσι έφτασα σώος στην Αθήνα για να πάρω μέρος στο 'διαγωνισμό' οδήγησης της alfa Romeo που διοργάνωσε το περιοδικό τον περασμένο μήνα....όχι δεν ήμουν στους τυχερούς..
Για την ιστορία μας εξέτασαν σε σλάλομ 200m , φρενάρισμα και αράχνη. Οι ταχύτητες δεν ξεπέρασαν πουθενά τα 60Km/h , η χρονική διάρκεια και των τριών δοκιμασιών ήταν-δεν ήταν 15επτά συνολικά και το μόνο που χρονομετρήθηκε ήταν τα 8άρια που έκανες με την αράχνη με ταχύτητες 10-20km/h, κάτι που ήταν θέμα ευκολίας εξοικίωσης και όχι ικανότητας οδήγησης μέσα σε 2 λεπτά.
Τζάμπα θα σβούριζα στον Πλαταμώνα , άσε τη βρεγμένη ΄'εθνική' , τις νταλίκες και τους φοβισμένους κουρσάρους. Το τι προσπεράσεις ακριβείας έκανα με το matiz , δεν περιγράφονται με λόγια.
Αααα και το κερασάκι ήταν ο κλειστός δρόμος από τους αγρότες στην Αταλάντη , οπότε στο γυρισμό μας έστειλαν από Μπράλο. Αθήνα-Λαμία 4 ώρες παρέα με τις νταλίκες, Λαμία-Αλεξ-πολη 5:30... -
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
τα F1, σε διάσταση 195/45/15 τα είχα στο 106 μου για 5.000χλμ αν θυμάμαι καλά ....
γενικά δεν μου άρεσαν, τώρα βέβαια .... πιστεύω ότι δεν υπάρχει κακό λάστιχο από τα επώνυμα.αρκεί να ταιριάζει στα 'Θελω' σου και στο αυτοκίνητο.
Αλλο το F1 ....................
και άλλο το F1 Asymmetric ...
-
γράψε λάθος ....
....
-
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Αλλο το F1 ....................
και άλλο το F1 Asymmetric ...
Στην πρώτη εικόνα είναι το Eagle F1 GS-D3. Επίσης υπάρχει και το Eagle F1 GS-D2
.
-
Έφτασε ο καιρός για αλλαγή ελαστικών. Αυτή τη στιγμή φοράω τα Pirelli P Zero rosso (διάσταση 225/45 17). Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τα συγκεκριμένα ελάστικά αφού ακόμη και τώρα στα τελειώματα αποδίδουν αρκετά καλά. Αποδείχθηκαν αρκετα καλύτερα από τα Michelin Pilot Exalto που φορούσα πριν. Σκεφτόμουν να βάλω τα ίδια αλλά έχω ακούσει πολύ καλά λόγια και για τα Continental Sport contact 3. Τι λέτε;
-
Μπορεί να προτείνει κάποιος μαγαζί με ελαστικά για μοτοσυκλέτες? (μισελέν να χει και στις καλύτερες τιμές! )
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Μπορεί να προτείνει κάποιος μαγαζί με ελαστικά για μοτοσυκλέτες? (μισελέν να χει και στις καλύτερες τιμές! )Τι ακριβώς ψάχνεις (διαστάσεις κλπ.) ;
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Μπορεί να προτείνει κάποιος μαγαζί με ελαστικά για μοτοσυκλέτες? (μισελέν να χει και στις καλύτερες τιμές! )
Τι ακριβώς ψάχνεις (διαστάσεις κλπ.) ;
michelin anakee σε 90/90-21 54, 120/90/17 64 (αν θυμάμαι καλά)
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Τι ακριβώς ψάχνεις (διαστάσεις κλπ.) ;
michelin anakee σε 90/90-21 54, 120/90/17 64 (αν θυμάμαι καλά)
Τρεις πηγές (για τιμές κυρίως) :
-Tires 4 all
-Reifendirekt και
-Μοτορόδα (αν είσαι στην Αθήνα, πέριξ του κέντρου, βολεύει να τους επισκεφθείς κι όλας).
Κάνε μια σύγκριση με τις τιμές στους παραπάνω και ρώτησε και στο λαστιχά της γειτονιάς σου, γιατί είναι πιθανό να τοποθετεί και αυτός λάστιχα σε μηχανές ...
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....