-
Ακόμα ψάχνω για λάστιχα. Ξέρει κανείς τί διαφορές έχουν τα ημισλίκ που είναι για πίστα απο αυτά που είναι για αναβάσεις?
Αυτά που είναι για αναβάσεις δέν εχουν DOT, οπότε δέν πρόκειται να βάλω, απλά εγκυκλοπαιδικά ρωτάω.
-
Ηλία,
Δεν θα σου πρότεινα πάλι Contnental * για το θόρυβο, όσο για τα Dunlop Sport Maxx GT είναι νέα και δεν έχω γνώμη. Βέβαια επειδή εξελίχθηκαν μαζί με τα Goodyear F1 Assymetric της μαμα εταιρείες θα είναι καλά, πόσο όμως δεν ξέρω.
Goodyear F1 Assym, Michelin PS2, Toyo T1-R, Fulda Extremo κάνουν, με αυτή τη σειρά ,το λιγότερο θόρυβο.
Τα 2 πρώτα έχουν τη καλύτερη απόδοση σε πιο σπορ καταστάσεις, το Τoyo είναι πιο άνετο και πιο φθηνό ενώ το Fulda είναι ακόμα πιο φθηνό αλλά λιγότερο σπορ.
Επίσης έχω ακούσει καλά λόγια (μικρό θόρυβο-καλή άνεση) για τα Kumho KU31 και Hankook S1 Evo (που είναι και οικονομικά) αλλα΄δεν το έχω εξακριβώσει ακόμα.-
Τα Conti SC3 ενώ είναι πολύ καλά λάστιχα (φρενάρισμα-κράτημα στεγνό-βρεγμένο) όσο ήταν καινούργια ήταν και αθόρυβα. Μόλις έκαναν 10.000 χλμ έκαναν θόρυβο ενώ η άνεση σε χτυπήματα (και ηχητικά) από την αρχή δεν ήταν καλή.
-
Η έκπληξη από τα Τ1-R ήταν ότι παρόλο τα 4 χρόνια ( 20.000 χλμ. σε 1,5 χρόνο, φύλαξη στην αυλή για 2.5 χρόνια), η γόμα τους μετά από επιθεώρηση ήταν σε άριστη κατάσταση χωρίς το παραμικρό crack και η απόδοση τους επανήλθε πλήρως μετά από μόλις 100 χλμ. !!!. Αυτό σημαίνει ότι η silica όπως και τα άλλα υλικά του υπάρχουν και δουλεύουν πραγματικά.
-
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Ακόμα ψάχνω για λάστιχα. Ξέρει κανείς τί διαφορές έχουν τα ημισλίκ που είναι για πίστα απο αυτά που είναι για αναβάσεις?Αυτά που είναι για αναβάσεις δέν εχουν DOT, οπότε δέν πρόκειται να βάλω, απλά εγκυκλοπαιδικά ρωτάω.
Πολλά από αυτά δεν είναι radial αλλά bias plies ή belted bias plies
Τα bias είναι plies που μπαίνουν με γωνία (30°-40°)και είναι πάντα ζυγά φυσικά.
Οι διαφορές τους είναι ότι θέλουν το ακριβές πλάτος ζάντας και ότι με τη πίεση δεν μπορείς να μεταβάλεις τα πλαινά τους (φουσκώνουν σαν μπαλόνι) αλλά μόνο τη θερμοκρασία τους. Τα belted έχουν και περιμετρική λωρίδα εσωτερικά του πέλματος για να παραμορφώνεται λιγότερο το πέλμα σαν τα radial.
Tα πλαινά τους είναι πιο εύκαμπτα αλλά και πιο αντοχής, προσφέρουν χειρότερη αίσθηση στο τιμόνι στο turn-in αλλά στο γλύστρημα είναι πιο πληροφοριακά και κρατάνε καλύτερα γιατί δουλεύουν καλύτερα σπό τα radial με μεγάλες γωνίες (slip angle). Για να δουλέψουν χρειάζονται λιγότερο camber (1°-1.5°) από τα αντίστοιχες τιμές των radial.
Eπίσης οι γόμες τους είναι συνήθως πιο μαλακές γιατί προορίζονται να αντέχουν μερικές ειδικές μόνο. -
Κι ότι σκεπτόμουν να σου στείλω πμ με λινκ, Βασίλη.
Τι λες, να βάλω το ψηλότερο προφίλ (45) ή να μείνω στο 40; -
Μείνε στο 40 αλλά βάλε W αντί για Υ αν υπάρχει σε αυτό που επιλέξεις. Σε αυτή τη κατηγορία ελαστικών η διαφορά ανάμεσα τους είναι στα εξτρα λινά του Υ και όχι στη γόμα. Μια μικρή διαφορά στην άνεση υπάρχει, αν τα δουελεύεις και 1-2 psi κάτω, μέσα στη πόλη, θα δεις διαφορά.
-
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Ακόμα ψάχνω για λάστιχα. Ξέρει κανείς τί διαφορές έχουν τα ημισλίκ που είναι για πίστα απο αυτά που είναι για αναβάσεις?
Αυτά που είναι για αναβάσεις δέν εχουν DOT, οπότε δέν πρόκειται να βάλω, απλά εγκυκλοπαιδικά ρωτάω.
Πολλά από αυτά δεν είναι radial αλλά bias plies ή belted bias plies
Τα bias είναι plies που μπαίνουν με γωνία (30°-40°)και είναι πάντα ζυγά φυσικά.
Οι διαφορές τους είναι ότι θέλουν το ακριβές πλάτος ζάντας και ότι με τη πίεση δεν μπορείς να μεταβάλεις τα πλαινά τους (φουσκώνουν σαν μπαλόνι) αλλά μόνο τη θερμοκρασία τους. Τα belted έχουν και περιμετρική λωρίδα εσωτερικά του πέλματος για να παραμορφώνεται λιγότερο το πέλμα σαν τα radial.
Tα πλαινά τους είναι πιο εύκαμπτα αλλά και πιο αντοχής, προσφέρουν χειρότερη αίσθηση στο τιμόνι στο turn-in αλλά στο γλύστρημα είναι πιο πληροφοριακά και κρατάνε καλύτερα γιατί δουλεύουν καλύτερα σπό τα radial με μεγάλες γωνίες (slip angle). Για να δουλέψουν χρειάζονται λιγότερο camber (1°-1.5°) από τα αντίστοιχες τιμές των radial.
Eπίσης οι γόμες τους είναι συνήθως πιο μαλακές γιατί προορίζονται να αντέχουν μερικές ειδικές μόνο.Ευχαριστώ! Κατατοπιστικότατος
-
Μείνε στο 40Γιατί;
Μας έχετε κακομάθει, κύριε κυρ-Βασίλη. Θέλουμε λεπτομέρειες.
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Μείνε στο 40
Γιατί;
Mεγαλώνει το βήμα, ψηλώνει το αυτοκίνητο ... δεν είναι στις προδιαγραφές του OPC
Με λάστιχα W που έχουν και πιο μαλακά πλαινά θα έχεις το ίδιο αποτέλεσμα χωρίς να
χαλάσεις το setup του αυτοκινήτου. -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Μείνε στο 40
Γιατί;
Μην τον βάζεις να το ψάχνει ρε!!!
-
Θέεεεεεενκς.
Μ' έπεισες.
Χρόνια πίσω, είχα κάνει ακριβώς αυτό (άλλαξα το 40άρι με 45άρι) και ... γλίτωσα τις ζάντες από τις λακούβες (μεταξύ άλλων), όταν αλλάζοντας τη μηχανή του ford mondeo με 2λιτρη άλλαξα και ζαντολάστιχα.
Αλλά άλλο το mondeo κι άλλο το opc...Δεν το ψάχνει Νίκο, αυτά του είναι απλά: τα έχει στην άκρη της γλώσσας του.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Μείνε στο 40
Γιατί;
Μην τον βάζεις να το ψάχνει ρε!!!
-
Μείνε στο 40
Γιατί;
Mεγαλώνει το βήμα, ψηλώνει το αυτοκίνητο ... δεν είναι στις προδιαγραφές του OPC
Με λάστιχα W που έχουν και πιο μαλακά πλαινά θα έχεις το ίδιο αποτέλεσμα χωρίς να
χαλάσεις το setup του αυτοκινήτου.αυτο ΑΝΕΤΑ μπαινει στα φανιεστ!!!!
λοιπον, ξερω σας εχω πρηξει, αλλα εναν καημο εχω κι εγω..
Απο τις γνωστες μαρκες, οι εταιρειες που βγαζουν για το αμαξι μου ειναι η Continental (SC3) και τα 'μαμα' Potenza 050 ...
Αξιζει να το ψαξω για SC3 ή να το αφησω και να παω στο .. safe bet?edit: 214/45 R17 87 W μπρος
245/40 R17 91 W πισω -
τι να τα κανεις τα καλυτερα λαστιχα ΡΕ?
ενα GPS με μεγαλη οθονη χρειαζεσαι...
-
θελω να κυκλοφορω και τον χειμωνα!
-
Το έγραψα και στο thread της BMW...
Μιλούσα πριν από λίγο με τον πατέρα μου και με ρώτησε αν μπορώ να φανταστώ πόσο μπορεί να κάνουν τα λάστιχα του X5 (του τελευταίου). Λέω λοιπόν και γω χωρίς να το πολυσκεφτώ 1200 €... Χαχαχαχαχαχαχαχα
2500 € κάνουν! (στη BMW) Αυτά είναι...
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Το έγραψα και στο thread της BMW...
Μιλούσα πριν από λίγο με τον πατέρα μου και με ρώτησε αν μπορώ να φανταστώ πόσο μπορεί να κάνουν τα λάστιχα του X5 (του τελευταίου). Λέω λοιπόν και γω χωρίς να το πολυσκεφτώ 1200 €... Χαχαχαχαχαχαχαχα
2500 € κάνουν! (στη BMW) Αυτά είναι...Αποκλείεται να κάνουν τόσο, εκτός αν μιλάμε για τα 'αλεξίσφαιρα' της έκδοσης Security ...
Επιπλέον, γιατί να πάει κάποιος στην αντιπροσωπεία για λάστιχα ;! -
Ο χρήστης tm έγραψε:
Μείνε στο 40
Γιατί;
χαλάσεις το setup του αυτοκινήτου.αυτο ΑΝΕΤΑ μπαινει στα φανιεστ!!!!
λοιπον, ξερω σας εχω πρηξει, αλλα εναν καημο εχω κι εγω..
Απο τις γνωστες μαρκες, οι εταιρειες που βγαζουν για το αμαξι μου ειναι η Continental (SC3) και τα 'μαμα' Potenza 050 ...
Αξιζει να το ψαξω για SC3 ή να το αφησω και να παω στο .. safe bet?edit: 214/45 R17 87 W μπρος
245/40 R17 91 W πισωΥπάρχουν σε Michelin Primacy, Yoko S-Drive, V102 και V103, GoodYear F1 Asymmetric, Kumho, Hankook R-S2, Dunlop ....
Μείνε στα RE050 αν δεν θες να πειραματιστείς ..... εγώ θα δοκίμαζα τα R-S2 ή τα F1
-
... τα R-S2 φαινονται.. .ενδιαφεροντα!!
τα F1 δεν εχουν για το δικο μου load..ποιο το προβλημα αν αλλαξω αυτα τα νουμερα? -
Καλησπέρα! Έχω ένα Corsa 1400 και θέλω να αλλάξω λάστιχα. Οι διαστάσεις είναι 175/65/R14.
Μου είπαν για continental eco contact 2 ή3 (έχουν κάποια διαφορά μεταξύ τους?) στα 260 ευρώ.
Θα ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη σας για τα συγκεκριμένα λάστιχα.
Κινούμαι κυρίως στην πόλη!
Ευχαριστώ πολύ!!!
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
... τα R-S2 φαινονται.. .ενδιαφεροντα!!
τα F1 δεν εχουν για το δικο μου load..ποιο το προβλημα αν αλλαξω αυτα τα νουμερα?Αν δεν πέσεις κάτω από τον ενδεικνυόμενο για σένα δείκτη φορτίου, μάλλον δεν έχεις πρόβλημα. Τώρα, αν ανέβεις από 91 σε 95 (τόσο δεν έχουν τα F1 ; ), πάλι δεν υπάρχει πρόβλημα ...
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....