-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Επειδή δεν έχω ψαχτεί σε λάστιχα για SUV και φίλος θέλεις συμβουλή για 80-20 σε Santa Fe με διάσταση 225/70/R16 ακούω προτάσεις και τιμές από όσους ξέρουν.
Δεν είμαι γνώστης, αλλά βρήκα τα παρακάτω:
Μια δοκιμή του ADAC (είναι όμως 4,5 ετών... ). Ξεχωρίζουν τα Continental 4x4 Contact, που παράγονται ακόμα (; ).
Από την άλλη, στο http://www.tyretest.com, οι οδηγοί βαθμολογούν πολύ καλά τα General Grabber UHP (έχουν και ένδειξη M+S), καθώς και τα Goodyear Wrangler HP All Weather...
Πέραν τούτου, δεν γνωρίζω τίποτις ...Καλά δεν έχει κανείς SUV στο Forum μας; Τίποτε ποιο σύγχρονο δεν έχουμε;
-
Για SUV ρίξε μια ματιά στη σχετική σελίδα με το θέμα για λάστιχα στο Εκτός δρόμου τμήμα του forum.
viewtopic.php?f=10&t=16504
Διάβασέ το και μετά αν θέλεις ρώτα, εκεί έχεις περισσότερες πιθανότητες. -
Ευχαριστώ!!! Καλά μεγάλη στραβομάρα έχω!!!
-
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Μουσάτε, πάρα πολλά λεφτά λές. Εγώ πέρυσι έβαλα στο Seicento τα Bridgestone B250 (155/70/13) με 150 ευρώΝαι , το ξέρω . Στην Αλεξ/πολη όλοι τους κοπανάνε άσχημα. Σίγουρα θα το ψάξω όσο γίνεται.
[Εγώ θα έπαιρνα τα φθηνότερα Fulda EcoControl (ιδού και το γιατί) ...
Η διάσταση που έχει στο τεστ είναι σχετικά μεγάλη και πολύ πιθανόν το λάστιχο να το φτιάχνουν στη Γερμανία.
Την προηγούμενη φορά που έψαχνα είδα οτι τα fulda στη διάσταση που με ενδιαφέρει ήταν made in Poland.
Το ίδιο και κάτι goodyear ενώ τα yokohama ήταν made in philippines .Γι'αυτό η πρόταση του onyx για τα maragoni δεν είναι κακή. Τουλάχιστον θα κατασκευάζονται Ιταλία σε εργοστάσια με έμπειρο προσωπικό.
Ευχαριστώ . -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
[Εγώ θα έπαιρνα τα φθηνότερα Fulda EcoControl (ιδού και το γιατί) ...
Η διάσταση που έχει στο τεστ είναι σχετικά μεγάλη και πολύ πιθανόν το λάστιχο να το φτιάχνουν στη Γερμανία.
Την προηγούμενη φορά που έψαχνα είδα οτι τα fulda στη διάσταση που με ενδιαφέρει ήταν made in Poland.
Το ίδιο και κάτι goodyear ενώ τα yokohama ήταν made in philippines .
Γι'αυτό η πρόταση του onyx για τα maragoni δεν είναι κακή. Τουλάχιστον θα κατασκευάζονται Ιταλία σε εργοστάσια με έμπειρο προσωπικό.
Ευχαριστώ .Οι προδιαγραφές του κατασκευαστή μου φαίνεται ΑΔΥΝΑΤΟΝ να μην τηρούνται, ακόμα κι αν τα λάστιχα τα έφτιαχναν στην ...Ελλάδα !!
Τα προηγούμενα Continental μου ήταν Τσεχικά και τα τωρινά Πολωνικά, χωρίς να έχω παρατηρήσει κάτι ύποπτο (έως στιγμής...) . -
Κατά 99% ισχύει αυτό που γράφεις. Για το 1% φοβάμαι.
Ο όμιλος που εργάζομαι έχει εργοστάσια σε διάφορες χώρες. Αν και βγάζουμε τα 'ίδια' προϊόντα, ποιοτικά δεν είναι ακριβώς ίδια. Ποιός θα μας ελέγξει εξάλλου; το κράτος;; ή ο κάθε ιδιώτης;
Γι'αυτό σου λέω, καλύτερα από ένα σοβαρό κράτος κι από ένα εργοστάσιο με έμπειρο προσωπικό.. -
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Έφτασε η ώρα να αλλάξω λάστιχα στην Corolla μου γιατί μετά από 27500χλμ (με μια αλλαγή μπρος-πίσω στις 13000χλμ) τα πλαϊνά τους έχουν φθαρεί αρκετά Επίσης, τον τελευταίο καιρό έχει τύχει σε 1-2 απότομα φρεναρίσματα στα 140-150χαώ να πιάσει σχεδόν αμέσως το ABS σε δρόμους με σχετικά καλή ασφαλτο (στη Λεωφ. Μαραθώνος και στο δρόμο που οδηγεί στην αρχή του Περιφ. Υμηττού από Ραφήνα). Αυτή τη στιγμή το αυτοκίνητο φοράει τα Michelin Pilot Exalto 2 σε διάσταση 185/60-14 από τα οποία είμαι ικανοποιημένος (μέχρι πριν 2000-3000χλμ). Υπάρχει κάποιο άλλο σπορ λάστιχο με καλή overall απόδοση (δηλ. και σε στεγνό και σε βρεγμένο) ή να ακολουθήσω την πεπατημένη;Σε μια σύντομη έρευνα αγοράς που έκανα, βρήκα τα λάστιχα με 280 και 320 ευρώ. Δεδομένου ότι πριν 1,5 χρόνο τα έβαλα με 330 ευρώ, δε νομίζω να βρω καλύτερη τιμή. Ποια είναι η γνώμη σας;
-
Nα βάλεις τα 280 Καλύτερα από αυτό πολύ δύσκολα.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Nα βάλεις τα 280 Καλύτερα από αυτό πολύ δύσκολα.Αυτό σκέφτηκα κι εγώ και πρωί-πρωί τα έβαλα
-
Kαλοτάξιδα λοιπόν, οτι είναι πολύ καλή επιλογή το ξέρεις ήδη
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Kαλοτάξιδα λοιπόν, οτι είναι πολύ καλή επιλογή το ξέρεις ήδηThx
-
Έρευνα αγοράς 155/65 13 με απογοητευτικά αποτελέσματα..
Pirelli P3000 240-250ε
goodyear 240e
continental-bridgestone 230e
fulda-marangoni 220e
uniroyal 210e
hankook 220-200e
barum 190eγνώμες;
-
Έρευνα αγοράς 155/65 13 με απογοητευτικά αποτελέσματα..Pirelli P3000 240-250ε
goodyear 240e
fulda-marangoni 220e
uniroyal 210e
hankook 220-200e
barum 190eγνώμες;
Bridgestone λογικά τα Β250 ε? Προσωπικά λάστιχα με δείκτη temperature B δεν θα έβαζα! Αν και μικρή η διάσταση οπότε λογικά και μικρό αμάξι πόλης πάλι δεν! Προσωπικά μάλλον θα πήγαινα σε Continental. Τα eco contact δεν είναι? Και στο test του Adac μια χαρά τα είχαν πάει!
http://www.adac.de/Tests/Reifentests/Sommerreifen/155_70_R13T/default.asp?ComponentID=173755&SourcePageID=8772
Το ίδιο καλά βέβαια είχαν πάει και τα Bidgestone B250 & Pirelli P3000. -
Αυτό σκέφτηκα κι εγώ και πρωί-πρωί τα έβαλα
Πριν από λίγο παρατήρησα το εξής:
Στο πίσω-αριστερό λάστιχο τα αυλάκια ξεκινώντας από την εξωτερική πλευρά σχηματίζουν καμπύλη προς τα πάνω. Στο πίσω-δεξί λάστιχο τα αυλάκια από την εξωτερική πλευρά σχηματίζουν καμπύλη προς τα κάτω. Είναι σωστό αυτό;;;
Το μπροστά-αριστερό λάστιχο έχει την ίδια φορά με το πίσω-αριστερό και το μπροστά-δεξί με το πίσω-δεξί. Πρακτικά, αν φέρω ένα λάστιχο από την αριστερή στη δεξιά πλευρά (ή ανάποδα), η κατάσταση αυτή θα παραμείνει.EDIT: Ξέχασα να αναφέρω τα λάστιχα: Michelin Pilot Exalto 2
-
Έρευνα αγοράς 155/65 13 με απογοητευτικά αποτελέσματα..Pirelli P3000 240-250ε
goodyear 240e
fulda-marangoni 220e
uniroyal 210e
hankook 220-200e
barum 190eγνώμες;
Πρόσφατα έβαλα στις αδελφή μου το αμάξι 155/70 13 το Continental EcoContact 3 με 170€ το οποίο το θεωρώ πολύ καλό και μαλακό, ότι πρέπει για την πόλη. Προσοχή στα πεζοδρόμια μόνο και τις λακούβες. Επίσης καλές κριτικές πέρνει και το καινούργιο Pirelli P4 Cinturato μολονότι είναι πιό σκληρό αλλά και πιό (θεωρητικά) ανθεκτικό στον χρόνο.
Τα Michelin που είχε ως τώρα ποτέ δεν μου αρέσαν σαν λάστιχο (για μένα το λάστιχο το βάζεις για ασφάλεια (πχ να φρενάρεις κλπ) και όχι για να γλυτώνεις € απο την καύση του).
Το Β250 της Bridgestone θεωρείτε όχι εφάμιλλο του Β330, πιό σκληρό, αργεί να ζεσταθεί και αυτό με αποτέλεσμα να γλυστράει. -
Όταν άλλαξα ζαντολάστιχα (πριν μήνες) μου είχαν τοποθετήσει έναν ροζ χρώματος δακτύλιο (μάλλον πλαστικό;) σε κάθε άκρο πριν την τοποθέτηση της ζάντας. Υποτίθεται οι ζάντες θα ταίριαζαν άψογα ως προς το offset κλπ στο αμάξι χωρίς περαιτέρω αλλαγές αλλά είδα κατά την τοποθέτηση πως πέρασαν αυτούς τους δακτύλιους. Μου είχαν τονίσει πως για να βάλω τη ρεζέρβα αν πάθω λάστιχο πρέπει να αφαιρέσω τον δακτύλιο από το άκρο. Τώρα βλέπω τις ζάντες μου και σε άλλης μάρκας αμάξια (πχ Opel) που κανονικά έχουν άλλο offset και μου μπαίνουν ψύλλοι στα αυτιά.
Καμιά ιδέα για το τι ακριβώς είναι αυτά; Ελπίζω όχι αυτό που νομίζω -
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Όταν άλλαξα ζαντολάστιχα (πριν μήνες) μου είχαν τοποθετήσει έναν ροζ χρώματος δακτύλιο (μάλλον πλαστικό;) σε κάθε άκρο πριν την τοποθέτηση της ζάντας. Υποτίθεται οι ζάντες θα ταίριαζαν άψογα ως προς το offset κλπ στο αμάξι χωρίς περαιτέρω αλλαγές αλλά είδα κατά την τοποθέτηση πως πέρασαν αυτούς τους δακτύλιους. Μου είχαν τονίσει πως για να βάλω τη ρεζέρβα αν πάθω λάστιχο πρέπει να αφαιρέσω τον δακτύλιο από το άκρο. Τώρα βλέπω τις ζάντες μου και σε άλλης μάρκας αμάξια (πχ Opel) που κανονικά έχουν άλλο offset και μου μπαίνουν ψύλλοι στα αυτιά.
Καμιά ιδέα για το τι ακριβώς είναι αυτά; Ελπίζω όχι αυτό που νομίζωΤον βαζουν για να κεντραρει ο τροχος.Αυτος μπαινει μεσα στην ζαντα και δεν παρεμβαλεται αναμεσα στην ζαντα και στο ακρο,οποτε δεν αλλαζει το οφσετ.Οι ζαντες βγαινουν σε πολλα οφσετ.
-
Αυτό σκέφτηκα κι εγώ και πρωί-πρωί τα έβαλα
Στο πίσω-αριστερό λάστιχο τα αυλάκια ξεκινώντας από την εξωτερική πλευρά σχηματίζουν καμπύλη προς τα πάνω. Στο πίσω-δεξί λάστιχο τα αυλάκια από την εξωτερική πλευρά σχηματίζουν καμπύλη προς τα κάτω. Είναι σωστό αυτό;;;
Το μπροστά-αριστερό λάστιχο έχει την ίδια φορά με το πίσω-αριστερό και το μπροστά-δεξί με το πίσω-δεξί. Πρακτικά, αν φέρω ένα λάστιχο από την αριστερή στη δεξιά πλευρά (ή ανάποδα), η κατάσταση αυτή θα παραμείνει.EDIT: Ξέχασα να αναφέρω τα λάστιχα: Michelin Pilot Exalto 2
Στο πλαι αναφερουν outside ή κατι παρομοιο;Τα εχω και εγω στο πουντο αλλα δεν θυμαμαι τι γραφουν.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Καμιά ιδέα για το τι ακριβώς είναι αυτά; Ελπίζω όχι αυτό που νομίζωΤον βαζουν για να κεντραρει ο τροχος.Αυτος μπαινει μεσα στην ζαντα και δεν παρεμβαλεται αναμεσα στην ζαντα και στο ακρο,οποτε δεν αλλαζει το οφσετ.Οι ζαντες βγαινουν σε πολλα οφσετ.
Φιου... thanx Δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να μπλέξω με μετατροπείς και ιστορίες γιατί έχω ακούσει για περιστατικά που εμφανίζουν διάφορα προβλήματα και το είχα άγχος.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
...
Στο πλαι αναφερουν outside ή κατι παρομοιο;Τα εχω και εγω στο πουντο αλλα δεν θυμαμαι τι γραφουν.
Και τα 4 γράφουν outside στην εξωτερική πλευρά...
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....