-
Αν το θυμηθω θα δω και τα δικα μου αυριο.
-
Έτσι είναι τα ασύμμετρα που δεν είναι και directional (αν ήταν θα ερχόντουσαν αναγκαστικά σε 'αριστερά' και σε 'δεξιά'). Υποτίθεται ότι δεν κάνει ουσιαστική διαφορά...
-
Ο χρήστης opc έγραψε:
Έρευνα αγοράς 155/65 13 με απογοητευτικά αποτελέσματα..
Pirelli P3000 240-250ε
goodyear 240e
continental-bridgestone 230e
fulda-marangoni 220e
uniroyal 210e
hankook 220-200e
barum 190eγνώμες;
Bridgestone λογικά τα Β250 ε? Προσωπικά λάστιχα με δείκτη temperature B δεν θα έβαζα! Αν και μικρή η διάσταση οπότε λογικά και μικρό αμάξι πόλης πάλι δεν! Προσωπικά μάλλον θα πήγαινα σε Continental. Τα eco contact δεν είναι? Και στο test του Adac μια χαρά τα είχαν πάει!
http://www.adac.de/Tests/Reifentests/Sommerreifen/155_70_R13T/default.asp?ComponentID=173755&SourcePageID=8772
Το ίδιο καλά βέβαια είχαν πάει και τα Bidgestone B250 & Pirelli P3000.Μουσάτε γιατί δεν ανεβαίνεις σε 70 για να βρεις φτηνότερα λάστιχάκια ; Τα Β250 είναι μια χαρά και φτηνά σε αυτό το προφίλ (150 ευρώ ατην Αθήνα)
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Πριν από λίγο παρατήρησα το εξής:Στο πίσω-αριστερό λάστιχο τα αυλάκια ξεκινώντας από την εξωτερική πλευρά σχηματίζουν καμπύλη προς τα πάνω. Στο πίσω-δεξί λάστιχο τα αυλάκια από την εξωτερική πλευρά σχηματίζουν καμπύλη προς τα κάτω. Είναι σωστό αυτό;;;
Το μπροστά-αριστερό λάστιχο έχει την ίδια φορά με το πίσω-αριστερό και το μπροστά-δεξί με το πίσω-δεξί. Πρακτικά, αν φέρω ένα λάστιχο από την αριστερή στη δεξιά πλευρά (ή ανάποδα), η κατάσταση αυτή θα παραμείνει.
Το ίδιο ακριβώς παρατήρησα με τα PremiumContact 2, που έβαλα την άνοιξη . Πήγα στον λαστιχά και με καθησύχασε, αλλά και συμπτωματικά σε μια αντιπροσωπεία FIAT, που είχα πάει να δω το Bravo, παρατήρησα πως τα νέα 500άρια φορούσαν τα ΙΔΙΑ λάστιχα με τα δικά μου, με τον ΙΔΙΟ τρόπο, οπότε ουδέν πρόβλημα. Πρέπει, όπως ανέφερε ο φίλος nidosan πιο πριν, να είναι και ασύμμετρα και μονής φοράς για να υπάρχει 'πρόβλημα'...
-
Ο χρήστης bathan έγραψε:
[Μουσάτε γιατί δεν ανεβαίνεις σε 70 για να βρεις φτηνότερα λάστιχάκια ; Τα Β250 είναι μια χαρά και φτηνά σε αυτό το προφίλ (150 ευρώ ατην Αθήνα)Είχα βάλει πριν από χρόνια τέτοια μπροστά και δε μου άρεσε η αίσθηση + το ότι ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου δεν το προτείνει.
Α και είχα πολλούς αεροδυναμικούς θορύβους, ίσως γέμιζε ή συντόνιζε ο θόλος. -
Παιδιά θα ήθελα να μου προτείνετε ένα set ελαστικών σε διάσταση 205/55/R16 για ένα Mazda3 5d 1600cc.
Τώρα έχω Bridgestone Turanza ER30 (αυτά από τη μαμά τους). Δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένος γιατί τα θεωρώ σκληρά, δε ζεσταίνονται και δεν βεντουζώνουν. Μου έχει τύχει να φρενάρω, να πιάνει το ABS και το αυτοκίνητο να σέρνεται.
Μερικές φορές νομίζω αν έβαζα ξύλινους τροχούς θα ήταν καλύτερα!!Δεδομένα που βοηθούν αυτούς που ξέρουν:
-- Καθημερινή οδήγηση στην Αθήνα και 2-3 ταξίδια ανά έτος.
-- Η οδήγησή μου έχει 'απ' όλα', δλδ ενίοτε τρέχω και μου αρέσει να στρίβω, αλλά δεν πάω και στα λιμανάκια για κόντρες κιόλας!
-- Δεν καβαλαώ πεζοδρόμια!
-- Τα λάστιχα τα αλλάζω κάθε 2, 2.5 χρόνια ανεξαρτήτως διανυθέντων χιλιομέτρων.
-- Θα με ενδιέφερε δείκτης Η.Σε ένα λάστιχο ψάχνω τα εξής με αυτή τη σειρά:
- Ασφάλεια στα φρεναρίσματα
- Ησυχία
- Άνεση
- Χαμηλή κατανάλωση
- Οδική συμπεριφορά
Ίσως σας κάνει εντύπωση που έχω τελευταία την οδική συμπεριφορά. Τα υπόλοιπα 4 που αναφέρω τα αντιμετωπίζω καθημερινά και για αυτό δεν υποχωρώ.
Έχω σκεφτεί τα εξής λάστιχα:
-- Michelin Pilot Exalto 2
-- Continental ContiPremium 2Τιμή: έως 450€
Προτείνετε μου και άλλα καλά αν υπάρχουν από Dunlop, Bridgestone κλπ.
Για παράδειγμα τα Michelin Primacy HP τι λένε;; Καλύτερα από τα Exalto 2?Έχω εμπειρία από τα Pilot Exalto 1 σε ένα παλιό αυτοκίνητο και ήταν σαφώς καλύτερα από αυτά που φοράει το τωρινό μου αυτοκίνητο. Επίσης έχω οδηγήσει Opel Astra με ContiPremium 2 και ήταν επίσης καλύτερα! Θα μου πείτε ότι 'ανακάλυψα την Αμερική'! Απλά σας λέω εντυπώσεις...
Ευχαριστώ.
-
Τα 2 λάστιχα θα ήταν αυτά που θα σου πρότεινα προσωπικά, οπότε δύσκολη η επιλογή μεταξύ των 2. Και τα 2 είναι πολύ καλά, με τα exalto μάλλον να έχουν το πάνω χέρι λόγω και διαφορετικής φιλοσοφίας. Τα conti τα φοράω εγώ και έχουν το εξής μειονέκτημα: αν πιέσεις αρκετά με ζέστη, τείνουν να σαπουνιάσουν εύκολα. Αυτό που μου έχει κάνει εντύπωση είναι η απόδοσή τους στην βροχή. Σαν να δουλεύουν καλύτερα σε βρεγμένο από ότι σε στεγνό.
Για να μην πολυλογώ, αν τα exalto τα βρεις με μικρή διαφορά από τα premium2, βάλτα. Αν έχουν σεβαστή διαφορά, τα continental είναι πολύ καλή επιλογή.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Και τα 2 είναι πολύ καλά, με τα exalto μάλλον να έχουν το πάνω χέρι λόγω και διαφορετικής φιλοσοφίας. Τα conti τα φοράω εγώ και έχουν το εξής μειονέκτημα: αν πιέσεις αρκετά με ζέστη, τείνουν να σαπουνιάσουν εύκολα. Αυτό που μου έχει κάνει εντύπωση είναι η απόδοσή τους στην βροχή. Σαν να δουλεύουν καλύτερα σε βρεγμένο από ότι σε στεγνό.Για να μην πολυλογώ, αν τα exalto τα βρεις με μικρή διαφορά από τα premium2, βάλτα. Αν έχουν σεβαστή διαφορά, τα continental είναι πολύ καλή επιλογή.
Συμφωνω απολυτως με τον drdino.
Οσο για το σαπουνιασμα των Conti, με λιγο παραπανω πιεση (2bar) ψιλοδιορθωνεται αλλα χανεις λιγακι σε ανεση...
-
Τι ακριβώς είναι το 'σαπούνιασμα';
Να σας πω ότι βρήκα τα εξής για 205/55/R16:
Continental ContiPremium2: 400€
Michelin Pilot Exalto 2: 420€
Michelin Primacy HP: 430€Μικρές διαφορές, και προσανατολίζομαι για το **Primacy **μιας και διάβασα (http://www.autoexpress.co.uk/products/total_tyre_guide/213174/cost.html) ότι είναι πιο αθόρυβο από το Exalto και το πιο οικονομικό στη 'χρήση' του, δλδ έχει την χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου, κάτι πολύ σημαντικό για έναν καθημερινό χρήστη του αυτοκινήτου.
-
Ο χρήστης ktselios έγραψε:
Michelin Primacy HP: 430€Μικρές διαφορές, και προσανατολίζομαι για το **Primacy **μιας και διάβασα (http://www.autoexpress.co.uk/products/total_tyre_guide/213174/cost.html) ότι είναι πιο αθόρυβο από το Exalto και το πιο οικονομικό στη 'χρήση' του, δλδ έχει την χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου, κάτι πολύ σημαντικό για έναν καθημερινό χρήστη του αυτοκινήτου.
Το Primacy HP είναι ο αντικαταστάτης του Pilot Primacy και δεν νομίζω πως θα είναι καλύτερο απο το Exalto. Εγώ θα έβαζα το Exalto αν και βγαινει σε δείκτη v στο 205/55/16 και σαν δευτερη επιλογή το PremiumContact2
-
Τι ακριβώς είναι το 'σαπούνιασμα';
Να σας πω ότι βρήκα τα εξής για 205/55/R16:
Michelin Primacy HP: 430€
Μικρές διαφορές, και προσανατολίζομαι για το **Primacy **μιας και διάβασα (http://www.autoexpress.co.uk/products/total_tyre_guide/213174/cost.html) ότι είναι πιο αθόρυβο από το Exalto και το πιο οικονομικό στη 'χρήση' του, δλδ έχει την χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου, κάτι πολύ σημαντικό για έναν καθημερινό χρήστη του αυτοκινήτου.Πολύ καλές τιμές !! Μήπως μπορείς να πεις πού τις πέτυχες ;
Ψάχνει ο αδελφός μου σ' αυτήν τη διάσταση για το Scenic του...
Όπως επισήμανε και ο φίλος bathan, τα Conti και τα Primacy υπάρχουν σε δείκτη Η, που εσύ θέλεις. Η κατανάλωση καυσίμου με τόσο λίγα ταξίδια, μάλλον δεν θα έπρεπε να σε αποτρέπει από το να βάλεις πάνω-πάνω στη λίστα σου τα εξαιρετικά (σε κάθε χρήση) Continental... Είναι 'μαλακότερα' από τα Primacy κι αυτό, σε συνάρτηση με το ότι τ' αλλάζεις ανά 2-2,5 χρόνια, σημαίνει πως θα τα 'ευχαριστηθείς' περισσότερο (αμφιβάλλω αν τα Michelin 'φαγωθούν' κατά πολλά mm μέχρι τότε ...) . -
...Μικρές διαφορές, και προσανατολίζομαι για το **Primacy **μιας και διάβασα ότι είναι πιο αθόρυβο από το Exalto και το πιο οικονομικό στη 'χρήση' του, δλδ έχει την χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου, κάτι πολύ σημαντικό για έναν καθημερινό χρήστη του αυτοκινήτου.Αν η κατανάλωση είναι πιο σημαντικό από την ασφάλειά σου τότε καλά.... εγώ πάντως θα προτιμούσα αυτά με την καλύτερη πρόσφυση και το καλύτερο φρενάρισμα σε βάρος της κατανάλωσης και αυτά μάλλον είναι τα Exalto ή τα SportContact (που δεν τα αναφέρεις).
Στην Ελλάδα με τη γλυστερή μας άσφαλτο όλα τα ελαστικά είναι αθόρυβα στο μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου.... Πάντως στο τέστ που αναφέρεις το 3ο πιο φασαριόζικο ήταν το Primacy το οποίο επιπλέον υστερεί ως προς το Conti στο στεγνό γενικά και στο στεγνό φρενάρισμα που για μένα είναι τα πιο σημαντικά... Βέβαια ένα τεστ σε αγγλική άσφαλτο λίγα λέει για την σύγκριση στην ελληνική πραγματικότητα και το γεγονός είναι ότι και τα τρία (Exalto, Primacy και Conti) είναι πολύ καλά λάστιχα στην Ελλάδα. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Αν η κατανάλωση είναι πιο σημαντικό από την ασφάλειά σου τότε καλά.... εγώ πάντως θα προτιμούσα αυτά με την καλύτερη πρόσφυση και το καλύτερο φρενάρισμα σε βάρος της κατανάλωσης και αυτά μάλλον είναι τα Exalto ή τα SportContact (που δεν τα αναφέρεις).
Στην Ελλάδα με τη γλυστερή μας άσφαλτο όλα τα ελαστικά είναι αθόρυβα στο μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου.... Πάντως στο τέστ που αναφέρεις το 3ο πιο φασαριόζικο ήταν το Primacy το οποίο επιπλέον υστερεί ως προς το Conti στο στεγνό γενικά και στο στεγνό φρενάρισμα που για μένα είναι τα πιο σημαντικά... Βέβαια ένα τεστ σε αγγλική άσφαλτο λίγα λέει για την σύγκριση στην ελληνική πραγματικότητα και το γεγονός είναι ότι και τα τρία (Exalto, Primacy και Conti) είναι πολύ καλά λάστιχα στην Ελλάδα.Δεν έχουμε στοιχεία για το Exalto και τα SportContact, οπότε δεν ξέρω τίποτα για το φρεναρισμά τους ή το θόρυβό τους. Μου αρέσει η sport οδήγηση αλλά αυτή δεν πρέπει να υπερβαίνει το 10-15% των συνολικών ωρών της οδηγησής μου. Προτιμώ την άνεση. Για αυτό δεν προσανατολίζομαι και πολύ προς τα sport ελαστικά.
Έχετε όλοι δίκιο πάντως όταν λέτε ότι το ContiPremium2 είναι πιο αθόρυβο και πιο ασφαλές στο στεγνό στα φρένα και την συμπεριφορά. Ναι! Είναι σαφές με βάση τα δεδομένα του AutoExpress! Κάποιος θα έλεγε ότι και σε άλλα σημεία είναι καλύτερο το ContiPremium2 από το Primacy HP.
Απλά με φοβίζει το γεγονός ότι το Continental φθείρεται εύκολα συγκριτικά με το Michelin. Σκέφτομαι δηλαδή μήπως σε 1.5 χρόνο δεν έχω λάστιχα και θα πρέπει να τα αλλάξω. Θέλω να τα κρατάω 2-2.5 χρόνια αλλά το λάστιχο ναέχει δυνατότητες να κρατήσει 3 χρόνια. Δηλαδή να εμφανίζει σημάδια 'κόπωσης' στα 2 ή 2.5 έτη. Ελπίζω να έγινα σαφής γιατί σκέφτηκα τα Michelin.Πάντως για αυτό είμαστε εδώ για να ανταλλάσσουμε απόψεις και να βοηθάει ο ένας τον άλλο.
Μπορεί να δοκιμάσω τα Continental τελικά...
-
Έχετε όλοι δίκιο πάντως όταν λέτε ότι το ContiPremium2 είναι πιο αθόρυβο και πιο ασφαλές στο στεγνό στα φρένα και την συμπεριφορά. Ναι! Είναι σαφές με βάση τα δεδομένα του AutoExpress! Κάποιος θα έλεγε ότι και σε άλλα σημεία είναι καλύτερο το ContiPremium2 από το Primacy HP.
Απλά με φοβίζει το γεγονός ότι το Continental φθείρεται εύκολα συγκριτικά με το Michelin. Σκέφτομαι δηλαδή μήπως σε 1.5 χρόνο δεν έχω λάστιχα και θα πρέπει να τα αλλάξω. Θέλω να τα κρατάω 2-2.5 χρόνια αλλά το λάστιχο ναέχει δυνατότητες να κρατήσει 3 χρόνια. Δηλαδή να εμφανίζει σημάδια 'κόπωσης' στα 2 ή 2.5 έτη. Ελπίζω να έγινα σαφής γιατί σκέφτηκα τα Michelin.Πάντως για αυτό είμαστε εδώ για να ανταλλάσσουμε απόψεις και να βοηθάει ο ένας τον άλλο.
Μπορεί να δοκιμάσω τα Continental τελικά...
To ζήτημα της φθοράς εξαρτάται κυρίως από τον τρόπο οδήγησης. Εγώ έχω καταφέρει να ξεφτυλίσω σε 20.000 ένα ζευγάρι exalto σε 195-50-15. Πολύ πίεση, πολύ ζόρι απ τα (πολύ) πεσμένα αμορτισερ που οδηγούσαν το εμπρός μέρος σε συνεχή χαζογλιστρήματα...πολύ θέλει;
Απ' την άλλη, τα primacy στη δικιά σου διάσταση στο α4 του πατέρα μου έχουν καμιά 60αριά Κ χλμ και 2,5 χρόνια στην πλάτη τους και δεν φαίνονται ιδιαίτερα φθαρμένα. Πιο πολύ έχει χαλάσει το πλαινό από τα χρόνια. Βέβαια η πίεση που έχει δεχτεί το αυτοκίνητο στις στροφές είναι μόλις λίγες δεκάδες χλμ στην συνολική καριέρα του (από μένα - και τότε φαίνεται ότι τα primacy αν ζεσταθούν γλιστράνε aka σαπουνιάζουν)
Φαντάζομαι πως θα τα σουτάρουμε μέσα στο χειμώνα, ελπίζω να πάμε για sportcontact ή exalto
-
Κι άλλος με το ίδιο δίλημμα βλέπω!
Ξεκίνησα κι εγώ την έρευνα ν'αλλάξω τα Bridgestone Potenza R720 195/50/15 που φοράει τώρα το Lancia Y μου...Λοιπόν, ρώτησα σήμερα για τα Continental PremiumContact2 στην εργοστασιακή διάσταση και με δείκτη ταχύτητας Τ. Είναι υπεραρκετός για το μικρό, αφού η τελική είναι με ζόρι τα 185-190 (τα δεύτερα θέλεις ΠΟΛΥ χώρο και πάω ποτέ εκεί πάνω! ). Ο ανταγωνιστής, από ό,τι είδα σήμερα , είναι τα Michelin Exalto στην ίδια διάσταση με δείκτη ταχύτητας Η. Μέχρι σήμερα νόμιζα πως δεν βγαίνουν με άλλο δείκτη χαμηλότερα του V. To site της Michelin είναι σαφές όμως. Βγαίνουν.
Τα Conti τα βρήκα με 260€. Τα Michelin δύσκολα θα πέσουν τόσο χαμηλά, μάλλον μέχρι τα 280€ θα βρω, παρακάτω δεν έχω ακούσει πουθενά.
Η διαφορά δεν είναι τόσο τα 20€ (μην γελάτε ρε! ), αλλά τι μπορεί να κάνει το καθένα... Εχουμε τα Exalto στην Χsara στην ίδια διάσταση αλλά με δεικτη V. Μετά από 20Κ χλμ, υπερευχαριστημένος, αλλά δεν ξέρω αν θα είναι το ίδιο καλά στο Υ, που το χρησιμοποιώ εντελώς διαφορετικά από την Citroen. Η τελευταία, σπάνια μπαίνει στην πόλη (των Ιωαννίνων...) , μόνο επαρχιακό και ταξίδια. Η Lancia η καημένη, σπάνια βγαίνει από την Αθήνα, πάλι!Μετά από αυτά, σαφώς μου φαίνεται καταλληλότερο το Conti, αλλά έχω αυτό το ερωτηματικό για την αντοχή του: είναι το ίδιο με το Michelin; Γενικά τα Bridgestone αποδείχτηκαν αλεξίσφαιρα στις καθημερινές λακουβομαχίες, ενώ και τα πεζοδρόμια είναι στο πρόγραμμα ενίοτε...
Ακούω απόψεις, άντε γιατί οι βροχές πλησιάζουν, τα Potenza έχουν 40Κ και 3 καλοκαίρια (και τους χωματοδρόμους της Μήλου και Πάρου επίσης...) επάνω τους και δεν πρέπει να παίζουμε μ'αυτά τα πράγματα...
-
Γρηγόρη τα Michelin...θα ταιριάξουν άψογα στο Lancia, άλλωστε δεν είναι και κανένα δύσκολο λάστιχο στο ζέσταμα, ενώ σε γενικές γραμμές είναι άνετο και προοδευτικό για τις ύπουλες διαδρομές της πόλης, το ξέρεις άλλωστε!
-
Γρηγόρη αν γουστάρεις να το στ(ρ)ίβεις τα εξάλτο είναι πολύ καλά... Τα φορούσε ο κορσαίρ στο πούντο, σε V και ήταν τζετ... (ίσως το μόνο πάνω στο πούντο που δούλευε καλά ) Τώρα το τι θα είναι καλύτερο δεν ξέρω...
To conti σε εμένα δεν έχει πρόβλημα με λακκούβες, αν και βέβαια το 65αρι προφίλ δεν σε αφήνει να βγάζεις ασφαλές συμπέρασμα. Πεζοδρόμια καβαλάω και εγώ ενίοτε, όπως και ενίοτε τρίβονται τα πλαϊνά τους εκεί. Από αυτήν την άποψη είναι μια χαρά δλδ.
-
Και γω ήμουν έτοιμος για ποστ υπερ των εξάλτο, αλλά η χρήση που τα θέλει ο Γρηγόρης είναι πολύ συγκεκριμένη. Μέσα στην πόλη, τι να στρίψεις; Πάντως με το ζέσταμα σίγουρα ΔΕΝ θα έχει πρόβλημα, ακόμη και με τον V.
-
2-1 υπέρ των Michelin έως εδώ!
Να μην είναι καλά τα Michelin και να με απογοητεύσουν, το αποκλείω. Τόσο τα σημερινά Exalto στην Xsara, όσο και τα MXV2 που είχα κάποτε στο Zastava, ήταν εξαιρετικά. Βέβαια, τα Energy που είχε πριν ο Ζασταβίγκος, ήταν ψιλοφριχτά, αλλά δεν έχει σημασία...Απλά έλεγα να δοκιμάσω και την Continental αυτή τη φορά, μιας και δεν έχω βάλει ποτέ σε κανένα αυτοκίνητό μας...
Θα περάσω σήμερα να πάρω τιμές και για τα Michelin, να δω αν υπάρχει στην αγορά και ο δείκτης Η, γιατί μπορεί πολύ απλά να μην τον φέρνουν. Επίσης, ο δείκτης Τ των Conti, είναι δελεαστικός, σε ό,τι αφορά το άμεσο ζέσταμα και εξηγούμαι: στον Αλιμο, κατεβαίνοντας στο τέλος της Ιωνίας στην Παπανδρέου, η κατηφόρα έχει μια...βουρτσισμένη άσφαλτο για ...τρελές τσουλήθρες. 2 φορές, παρόλο που κρατάω αποστάσεις ΠΑΝΤΑ, παραλίγο να ...φιλήσω τον μπροστινό μου και μάλιστα σε στεγνό οδόστρωμα. Ένα λάστιχο που θα ήταν κατά τι πιο ζεστό, πιθανόν να βοηθούσε σε μια τέτοια κατάσταση. Η καθημερινή μου διαδρομή προς την δουλειά είναι 10-12 χλμ. Θέλω ΚΥΡΙΩΣ σ'αυτά τα χιλιόμετρα, να έχω ό,τι καλύτερο μπορώ από το λάστιχο, αφού η στραβή, πιθανότατα να συμβεί σ'αυτά που καλύπτουν το 90% και βάλε αυτών που κάνω...
Όσο για το στρίψιμο; Ναι, ακόμη και στο λόφο Πανή (έτσι το λένε; ) στον Άλιμο, καμία φορά θα πάρω μερικές στροφές πιο γρήγορα , αλλά δεν νομίζω πως και τα Conti θα μου πουν όχι, ενώ το ίδιο νομίζω θα συμβεί και σε καμιά στροφοδιαδρομή όταν βρεθώ στην πατρίδα (λεβεντογέννα Ήπειρο, τα καλύτερα παιδιά σου στην...ξενιτιά τα έχεις! ).
Αυτααααα!
-
T?
Ο δεικτης αυτός πρέπει να ναι ξεχασμένος κι απ τις ίδιες τις εταιρίες σ αυτή τη διάσταση. Άμα το τελικιάσεις καμιά φορά θα αρχίσει να αποσυντίθεται το λάστιχο; Ή σε καμιά ανάβαση στη λεβεντογέννα (νόμιζα ήταν trademark τση Κρήτης ) θα το αφήσεις όλο κάτω στην άσφαλτο;Καλά μπορεί να υπερβάλλω κιόλας, αλλά μου φαίνεται ανούσιο
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....