-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Επειδή έχουν κάνει πολύ καλό όνομα τα Exalto 2, πάντως, ως καθημερινά ελαστικά που δεν απογοητεύουν σε σπορ οδήγηση, τα κοπανάνε πολύ μερικοί λαστιχάδες. Προσέξτε που πάτε, δεν λέει να πληρώνετε το ίδιο σετ ελαστικών 50 και 100 ευρώ παραπάνω.Kαλά η έρευνα αγοράς είναι απαραίτητη
-
Πόσο δλδ παίζουν τα exalto και που?
Σε ένα δύο λαστιχάδες στη γειτονιά μου που ρώτησα δεν το είχαν καν ενώ ένας άλλος στο τηλ μου είπε 320. -
Xτες τα έκλεισα με 270 σε αυτή την διάσταση. Θα περαστούν μετά τις 18 Αυγούστου που ξανανοίγει η Michelin γιατί δεν υπήρχαν διαθέσιμα. Τα Premium Contact σε δείκτη V μου τα έδινε 250 και υπολόγιζε για δείκτη Η 20-30 ευρώ λιγότερα. Οι τιμές είναι από λαστιχάδικο στην Θεσσαλονίκη.
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Αγορασα ενα μεταχειρισμενο HONDA Civic , ο προηγουμενος ιδιοκτητης ειχε βαλει καινουργια λαστιχα πριν 5-6 μηνες, FULDA, ξερει κανεις να μου πει αν ειναι καλα?
Ποιό από αυτά είναι;
Θα ήταν διαφωτιστικές πρώτα από όλα οι δικές σου εντυπώσεις ως χρήστης.
-
Μόλις σήμερα ρώτησα έναν που φορούσε Fulda Exelero 235/45-17 σε 5άρα BMW Ε34 εδώ και περίπου 10000χλμ και ήταν σαφώς δυσαρεστημένος, έλεγε ότι τα προηγούμενα Hankook που φορούσε ήταν πολύ καλύτερα (δε θυμόταν ποια ήταν αλλά είπε ότι ήταν ακριβούτσικα).
-
Παράγγειλα ενα ζευγάρι SportContact 3 γιατί το ένα μπροστινό Exalto έπεσε σε λακούβα και έκανε ένα καρούμπαλο να με το συμπάθειο
Μετά απο 20.000 χιλιόμετρα οι εντυπώσεις απο τα Exalto 2 είναι οι εξής:
-
Το πέλμα δεν τρώγεται με τίποτα! Τα μπροστινά είναι στα 4.5 - 5 χιλιοστά και τα πίσω στα 6 - 6.5. Επομένως αν τα έκανα τώρα μπρός-πίσω θα άντεχαν άλλα τόσα χιλιόμετρα.
-
Το πέλμα δέν έχει περίεργα σκασίματα ή ρωγμές και δέν λείπουν ολόκληρα κομάτια. Γενικά η φθορά είναι ομοιόμορφη πράγμα που δείχνει οτι το λάστιχο ακόμα δέν έχει ξεραθεί.
-
Στο δρόμο δέν μου φαίνεται να έχουν κάποια εμφανή πτώση απόδοσης, ούτε στο φρενάρισμα ούτε στις στροφές.
-
Εχω διαπιστώσει οτι κρατάνε καλύτερα με λίγο χαμηλότερες πιέσεις απο τις εργοστασιακές. Αυτό βέβαια μπορεί να είναι ιδιοτροπία του συγκεκριμένου αυτοκινήτου, καθώς οι εργοστασιακές πιέσεις είναι αρκετά υψηλές (34 μπρός-36 πίσω).
-
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Μόλις σήμερα ρώτησα έναν που φορούσε Fulda Exelero 235/45-17 σε 5άρα BMW Ε34 εδώ και περίπου 10000χλμ και ήταν σαφώς δυσαρεστημένος, έλεγε ότι τα προηγούμενα Hankook που φορούσε ήταν πολύ καλύτερα (δε θυμόταν ποια ήταν αλλά είπε ότι ήταν ακριβούτσικα).Ηankook και ακριβούτσικα;
Γενικά τα Fulda είναι από τα φθηνότερα λάστιχα πάντως, αν είναι καλά ή κακά δεν ξέρω. Πάντως αν ο άλλος έβρισκε τα Hankook καλύτερα (που είναι αρκετά φθηνότερα από Michelin, Pirelli κλπ ειδικά σ'αυτές τις διαστάσεις...), μάλλον δεν πρέπει να λένε και πολλά ... -
Σε yaris 1.3vvt-i τι προτείνετε για διάσταση 175/65/14 ?
Και αν μπορείτε να μου πείτε και καποιο μαγαζί αθήνα με καλές τιμές!!
-
185/60/14 και εξαλτο. Δοκιμασμένο.
-
Στο Tempra φοράω Michelin Energy σε διάσταση 185/60-14 (εργοστασιακή). Τα λάστιχα έχουν κάνει 44000χλμ αλλά είναι φορεμένα κοντά 8.5 χρόνια στο αυτοκίνητο. Το πέλμα είναι ακόμη αρκετά βαθύ και το αυτοκίνητο φυλασσόταν (και φυλάσσεται) σε υπόγειο γκαράζ. Η οδήγηση τα χρόνια αυτά ήταν γενικά ήρεμη, κάτω από τα -περιορισμένα άλλωστε- όρια του οχήματος και το αυτοκίνητο ακόμα και στο πρόσφατο ταξίδι μου στη Λευκάδα ενέπνεε απόλυτη εμπιστοσύνη. Μάλιστα δε γνώριζα πως τα ελαστικά ήταν τόσων ετών, νόμιζα ότι είχε γίνει κι άλλη αλλαγή, αλλιώς μόνο και μόνο από φόβο δε θα έπαιρνα το αυτοκίνητο στις διακοπές. Επειδή σε καμία περίπτωση δε θέλω να ακολουθήσω το ρητό «ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει» και θα προχωρήσω σε αλλαγή ελαστικών το ταχύτερο δυνατό, θα ήθελα να μου προτείνετε ένα λάστιχο που να έχει πολύ καλή συμπεριφορά σε στεγνό, καλή συμπεριφορά σε βρεγμένο (για τα μέτρα της Αθήνας, άντε και λίγο Δυτ. Ελλάδα) και πολύ καλή αντοχή στο χρόνο, καθώς το αυτοκίνητο κάνει περί τις 5000 χλμ ετησίως.
-
Tι να σου πώ. Στις 14αρες τα πράγματα είναι δύσκολα. Θα μπορούσες να δείς τα Exalto II ή τα Energy Saver, o Krus είναι ευχαριστημένος
-
Τελικά βάλαμε τα Energy Saver με 260 ευρώ!!
Καλή τιμή, τι λέτε?
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Παράγγειλα ενα ζευγάρι SportContact 3 γιατί το ένα μπροστινό Exalto έπεσε σε λακούβα και έκανε ένα καρούμπαλο να με το συμπάθειοΜετά απο 20.000 χιλιόμετρα οι εντυπώσεις απο τα Exalto 2 είναι οι εξής:
-
Το πέλμα δεν τρώγεται με τίποτα! Τα μπροστινά είναι στα 4.5 - 5 χιλιοστά και τα πίσω στα 6 - 6.5. Επομένως αν τα έκανα τώρα μπρός-πίσω θα άντεχαν άλλα τόσα χιλιόμετρα.
-
Το πέλμα δέν έχει περίεργα σκασίματα ή ρωγμές και δέν λείπουν ολόκληρα κομάτια. Γενικά η φθορά είναι ομοιόμορφη πράγμα που δείχνει οτι το λάστιχο ακόμα δέν έχει ξεραθεί.
-
Στο δρόμο δέν μου φαίνεται να έχουν κάποια εμφανή πτώση απόδοσης, ούτε στο φρενάρισμα ούτε στις στροφές.
-
Εχω διαπιστώσει οτι κρατάνε καλύτερα με λίγο χαμηλότερες πιέσεις απο τις εργοστασιακές. Αυτό βέβαια μπορεί να είναι ιδιοτροπία του συγκεκριμένου αυτοκινήτου, καθώς οι εργοστασιακές πιέσεις είναι αρκετά υψηλές (34 μπρός-36 πίσω).
Το αυτοκίνητο μεταμορφώθηκε με τα SportContact3, όχι γιατι είναι καλύτερα απο τα Exalto II αλλά γιατι τελικά τα 20,000 χιλιόμετρα που είχαν στην πλάτη τους ήταν πολλά. Απο δώ και πέρα κάθε 10,000 χιλιόμετρα το πολύ, τα μπροστά λάστιχα θα πάνε πίσω και θα παίρνω νέο ζευγάρι για μπροστά.
Σύγκριση με τα Exalto δέν μπορώ να κάνω γιατί πάει 1,5 χρόνος απο τότε που ήταν καινούρια. Έχω την εντύπωση οτι σε επίπεδο πρόσφυσης είναι πάνω κάτω τα ίδια. Το μόνο που σίγουρα υπερέχουν τα Conti είναι οτι είναι πολύ πιό ήσυχα στο όριο (τα Exalto τσιρίζανε πολύ έντονα οταν πιέζονταν).
-
-
Τελικά μετά απο 650 χιλιόμετρα δοκιμών σε διάφορες στροφοδιαδρομές κατέληξα οτι τα SportContact3 είναι σαφώς ανώτερα απο τα Exalto II. Τώρα πλέον που στρώσανε για τα καλα κρατάνε απίστευτα στις στροφές και δέν κάνουν τον παραμικρό θόρυβο. Δέν θυμάμαι ποτέ τα Exalto να μου είχαν δώσει αυτό το βαθμό εμπιστοσύνης, ακόμα και όταν ήταν καινούρια.
Βέβαια η σύγκριση δέν είναι δίκαιη γιατί το SC3 είναι στην κατηγορία του Pilot Sport 2.
Το θέμα τώρα είναι οτι τα πίσω exalto είναι αρκετά ταλαιπωρημένα και δέν μπορούν να ανταποκριθούν. Σε γλιστερά κομμάτια ή όταν το πιέσω πολύ (ή ακόμα και στο ξεκάρφωτο καμια φορά) πετάει κάτι κωλίδια που άν δέν ήταν το ESP δέν θα ήμουν εδώ να γράφω. Οπότε θα αγοράσω και άλλο ένα ζευγάρι ελαστικά. Ακόμα δέν ξέρω μάρκα, μπορεί να πάρω Bridgestone S-03 ή να δοκιμάσω κάτι σε ημι-σλίκ.
-
Αν κατάλαβα καλά έχεις αλλάξει μόνο τα εμπρός ελαστικά και τώρα σκέφτεσαι να αλλάξεις και τα πίσω και μάλιστα με διαφορετικής μάρκας τύπου και κατηγορίας ελαστικά;
Πολύ επικίνδυνη τακτική και πραγματικά ελπίζω οι ηλεκτρονικοί φύλακες σου να σε προστατεύουν από το ανεπανόρθωτο!!!
Αυτό που κάνεις (αν κατάλαβα καλά) είναι εγκληματικό!!! -
Αν και είμαι πολύ ευχαριστημένος απο τα Conti, θέλω να δοκιμάσω και άλλα λάστιχα. Θα μπούν τα Conti πίσω και μπροστά τα καινούρια. Ουσιαστικά καινούρια λάστιχα θα έχω μπρός-πίσω. Τα Conti μόνο 650 χιλιόμετρα έχουν διανύσει.
-
Οι εταιρίες ελαστικών θεωρούν λάθος (και όχι άδικα) να έχεις άλλα ελαστικά εμπρός και άλλα πίσω σε φθορά, πόσο μάλιστα σε τύπο ή κατασκευαστή. Αν όμως δεν γίνεται διαφορετικά προτείνουν τα καινούργια να μπαίνουν πίσω και όχι μπροστά. Ξέρουν καλύτερα, δεν νομίζεις;
-
Όχι, λαστιχάς είναι ο ίδιος.
@ακάλυπτος: οκ, καλή τιμή, αλλά με 10-20 ευρώ παραπάνω βάζατε εξάλτο... αν δεν σας ενδιαφέρουν βέβαια τα πλεονεκτήματά του έναντι των σέιβερ, μια χαρά επιλογή είναι.
-
Οπότε θα έπρεπε να τα ξέρει από πρώτο χέρι!!!
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
@ακάλυπτος: οκ, καλή τιμή, αλλά με 10-20 ευρώ παραπάνω βάζατε εξάλτο... αν δεν σας ενδιαφέρουν βέβαια τα πλεονεκτήματά του έναντι των σέιβερ, μια χαρά επιλογή είναι.
Τι πλεονεκτήματα έχουν τα Exalto II έναντι των Energy Saver; Τα θεωρείς πιο κατάλληλα για Tempra ή είναι αρκετά πιο σπορτίφ για το αυτοκίνητο;
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....