-
Υπάρχει πουθενά στη σελίδα των 4Τ το τεστ των Michelin Energy Saver;
Μάλλον προς τα εκεί θα πάω έχοντας συγκεκριμένες απαιτήσεις. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Φοράω τα Avon ZZ3 225-60-15 W εδώ και 1 χρόνο και 23000 χλμ στην BMW E39 520i. Τα έχω φάει και κάπως... αλλά μάλλον είμαι ολίγον βίαιος.... Τα λάστιχα αυτά τα έχω συμπαθήσει πολύ (σε στεγνό, σε βρεγμένο, στο όριο και πιο πάνω, ακόμα και κακούς χωματόδρομους Κυθήρων αντέξανε!) αλλά τώρα τελευταία γλυστράνε κάπως περισσότερο και το ABS μπαίνει πιο εύκολα. Θα περιμένω να δω τι θα γίνει μόλις καθαριστούν οι δρόμοι από τίποτα βροχές αλλά μάλλον ετοιμάζομαι.
Λόγω της περίεργης και σπάνιας διάστασης εκτός από τα υπάρχοντα είχα βρει τα Continental PremiumContact 2, Michelin HX MXM και Primacy και μάλλον Τoyo CF1. Από αυτά τα ΖΖ3 ήταν τα μόνο χαρακτηριζόμενα σαν το καλό ultra high performance μοντέλο της εταιρείας και αυτό μαζί με την τιμή του (~20% λιγότερο από Mich-Conti) με έκαναν να τα επιλέξω.
Λέω να βάλω τα ίδια αλλά δεν αποκλείω να δοκιμάσω κάτι άλλο. Δεν με νοιάζει η απόδοση στη βροχή. Επειδή όμως τα τρώω μάλλον γρήγορα η τιμή έχει σημασία.
Πείτε μου τι να πάρω και πόσο το βρίσκετε και πού (στον άξονα Αθήνα-Θεσ/κη-Αλεξανδρούπολη) στη συγκεκριμένη δύσκολη διάσταση.
Ευχαριστώ!Αν πρέπει να είναι και σπορ και φθηνά, τότε μόνο Vredestein Sportrac 3 (έχουν και δείκτη V) !
**Edit : ** Τιμές (ενδεικτικές) βλέπεις εδώ, προσθέτοντας 10-15% για την ελληνική πραγματικότητα...
-
το Michelin Pilot HX MXM υπαρχει ελλαδα ?? γιατι δεν το εχω δει ποτε.
σε σχεση με το εξαλτο 2 που βρισκεται ??και τι προσανατολισμο εχει σαν ελαστικο ?
-
Ο χρήστης iceman_n έγραψε:
σε σχεση με το εξαλτο 2 που βρισκεται ??και τι προσανατολισμο εχει σαν ελαστικο ?
Δέν κυκλοφορούν στην Ευρώπη γενικά. Απ ότι διαβάζω είναι μέτρια, σαφώς κατώτερα απο τα Exalto.
-
thanks filos
etsi pisteua kai gose 195-45-16
metaxsi exalto 2 , sport contact 3 kai pzero.
ta sportcontact kapos den mou kathontai kala ta exalto ta forao eidi kai eimai iper euxaristimenis kai ta pzero xsero oti exoun poli kales kritikes apo oti exo diabasei.apla epeidi den ta exoume anaferei kai poli edo eipa na rotiso ti paizei.
sorry gia ta greek-english alla eimai douleia kai den exo ellinika
-
Ο χρήστης iceman_n έγραψε:
σε σχεση με το εξαλτο 2 που βρισκεται ?? και τι προσανατολισμο εχει σαν ελαστικο ?Είναι πια παλιό, ξεπερασμένο ελαστικό. Το θεωρώ σαφώς άλλης κλάσης από το Exalto2, δεν είναι σπορ ελαστικό. Πέρσι μου το προτείναν οπότε φαίνεται ότι υπήρχε ακόμα.
...Αν πρέπει να είναι και σπορ και φθηνά, τότε μόνο Vredestein Sportrac 3 (έχουν και δείκτη V) !...
Σχετικά με τα Vredestein Sportrac 3.... τι μέρος του λόγου είναι? Γιατί το ότι τονίζουν σαν πρώτο χαρακτηριστικό του ελαστικού την σπόρ εμφάνιση και τη σχεδίαση του από τον Giugiaro μόνο αρνητικά αισθήματα μου δημιουργεί... Τι σόι πλαϊνά έχει (με 60 προφίλ τα θέλω σκληρά για να μην σέρνονται στην άσφαλτο στις στροφές και να βοηθάνε και στην αμεσότητα του τιμονιού). Το έχει δοκιμάσει κανένας??
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
σε σχεση με το εξαλτο 2 που βρισκεται ?? και τι προσανατολισμο εχει σαν ελαστικο ?Είναι πια παλιό, ξεπερασμένο ελαστικό. Το θεωρώ σαφώς άλλης κλάσης από το Exalto2, δεν είναι σπορ ελαστικό. Πέρσι μου το προτείναν οπότε φαίνεται ότι υπήρχε ακόμα.
...Αν πρέπει να είναι και σπορ και φθηνά, τότε μόνο Vredestein Sportrac 3 (έχουν και δείκτη V) !...
Σχετικά με τα Vredestein Sportrac 3.... τι μέρος του λόγου είναι? Γιατί το ότι τονίζουν σαν πρώτο χαρακτηριστικό του ελαστικού την σπόρ εμφάνιση και τη σχεδίαση του από τον Giugiaro μόνο αρνητικά αισθήματα μου δημιουργεί... Τι σόι πλαϊνά έχει (με 60 προφίλ τα θέλω σκληρά για να μην σέρνονται στην άσφαλτο στις στροφές και να βοηθάνε και στην αμεσότητα του τιμονιού). Το έχει δοκιμάσει κανένας??
Μόνο (; ) ο ADAC, σε δύο διαστάσεις (205/55/16 V και 195/65/15 V).
Από τις παραπάνω δοκιμές προκύπτει, πως είναι σχεδόν ισάξια των PremiumContact 2 σε όλες τις συνθήκες, αλλά περισσότερο θορυβώδη... -
.. εχω ξεκινησει ερευνα αγορας ελαστικων για τον Sωτηρα.. Λαστιχο το Bri 050.. διαστασεις δε θυμαμαι...
μεχρι στιγμης εγω 2 τιμες... 790 και 750...
μπορει να παει και πιο κατω λετε?? -
Καλησπερα,
Καρφι στο πισω λαστιχο κοντα στο προφιλ . (BMW Z4 2.5 , λαστιχα RE050 RFT, 225-50-R16, πανακριβα και ψιλομετρια στο βρεγμενο). Ο μαστορας που το επισκευασε ειπε οτι δεν χρειαζεται αλλαγη.
Αν τα αλλαξω , σκεπτομαι τα Goodyear Eagle F1 GS-D3 , BRIDGESTONE RE050A Pole position.
Οι αποψεις σας ευπροσδεκτες. -
[quote='dimitris fasoulis']Καλησπερα,
(BMW Z4 2.5 , λαστιχα RE050 RFT, 225-50-R16, πανακριβα και ψιλομετρια στο βρεγμενο).
Αν τα αλλαξω , σκεπτομαι τα Goodyear Eagle F1 GS-D3 , BRIDGESTONE RE050A Pole position.Είσαι σίγουρος ότι το BRIDGESTONE RE050A Pole position βγαίνει σ' αυτή τη διάσταση;
-
Για Grand Vitara 1,6 (215/65/R16) τι προτείνετε? Από τιμές?
-
Ο χρήστης dimitris fasoulis έγραψε:
Αν τα αλλαξω , σκεπτομαι τα Goodyear Eagle F1 GS-D3 , BRIDGESTONE RE050A Pole position.
Οι αποψεις σας ευπροσδεκτες.Το 050A PP δέν υπάρχει στην Ελλάδα και το F1 GS-D3 πολύ καλό μεν αλλά το πιό καινούριο F1 Asymmetric είναι καλύτερο.
-
Καλησπέρα,
Εν όψει της χειμερινής περιόδου εδώ στα ξένα, μάλλον πρέπει να αλλάξω τα Conti Premium Contact 2 SSR (RunFlat) ελαστικά μου (με μόλις 10.000χλμ) και σκέφτομαι να βάλω All Weather.
Σε RunFlat στη διάσταση που έχει το αμάξι μου (205/55/16) υπάρχουν τα Vredestein Quatrac 3.
Tα έχει δοκιμάσει κανένας?? Γενικώς την μάρκα αυτή και το λάστιχο σε καλοκαιρινό μήπως?
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Καλησπέρα,Εν όψει της χειμερινής περιόδου εδώ στα ξένα, μάλλον πρέπει να αλλάξω τα Conti Premium Contact 2 SSR (RunFlat) ελαστικά μου (με μόλις 10.000χλμ) και σκέφτομαι να βάλω All Weather.
Σε RunFlat στη διάσταση που έχει το αμάξι μου (205/55/16) υπάρχουν τα Vredestein Quatrac 3.
Tα έχει δοκιμάσει κανένας?? Γενικώς την μάρκα αυτή και το λάστιχο σε καλοκαιρινό μήπως?
Δεν γνωρίζω σχετικά με τα Vredestein Quatrac 3 που αναφέρεις, αλλά είχα την εντύπωση ότι τα χειμερινά στην Βόρεια Ευρώπη είναι υποχρεωτικά τους χειμερινούς μήνες. Ούτως ή άλλως θα πρότεινα 2 τετράδες (καλοκαιρινά & χειμερινά) γιατί θεωρώ τα all weather ημίμετρα, και αν μου επιτρέπεις να μεταφέρω την μικρή μου εμπειρία και τις εντυπώσεις μου για χειμερινά, θα σύστηνα τα Continental Winter Contact T810.
-
Ο χρήστης XENO έγραψε:
..............
Δεν γνωρίζω σχετικά με τα Vredestein Quatrac 3 που αναφέρεις, αλλά είχα την εντύπωση ότι τα χειμερινά στην Βόρεια Ευρώπη είναι υποχρεωτικά τους χειμερινούς μήνες. Ούτως ή άλλως θα πρότεινα 2 τετράδες (καλοκαιρινά & χειμερινά) γιατί θεωρώ τα all weather ημίμετρα, και αν μου επιτρέπεις να μεταφέρω την μικρή μου εμπειρία και τις εντυπώσεις μου για χειμερινά, θα σύστηνα τα Continental Winter Contact T810.Thanks αλλά αυτά που αναφέρεις δεν είναι Run Flat...... το σκέφτηκα για χειμερινά μόνο αλλά είπα πως εάν βάλω All Weather, θα τα 'φάω' εδώ στον υπόλοιπο χρόνο που θα είμαι εδώ και τα υπάρχοντα καλοκαιρινά Conti Premium Contact 2 SSR (RunFlat) ελαστικά μου (με μόλις 10.000χλμ) θα τα κρατήσω για Ελλάδα....
-
Ο χρήστης XENO έγραψε:
Καλησπερα,
(BMW Z4 2.5 , λαστιχα RE050 RFT, 225-50-R16, πανακριβα και ψιλομετρια στο βρεγμενο).
Αν τα αλλαξω , σκεπτομαι τα Goodyear Eagle F1 GS-D3 , BRIDGESTONE RE050A Pole position.Είσαι σίγουρος ότι το BRIDGESTONE RE050A Pole position βγαίνει σ' αυτή τη διάσταση;
Συμφωνα με το tirerack βγαινει. http://www.tirerack.com
-
Ο χρήστης dimitris fasoulis έγραψε:
Καλησπερα,
Το tirerack είναι αμερικάνικο site και τα μοντέλα ελαστικών που κυκλοφορούν στην εκεί αγορά έχουν ΠΟΛΛΕΣ φορές ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ονομασία (αν είναι ποιοτικώς ίδια ή όχι δεν γνωρίζω)...
Το ίδιο ισχύει για την ιαπωνική αγορά κλπ. -
Και πολλές φορές στην αμερικάνικη αγορά υπάρχουν τελείως διαφορετικά μοντέλα, όχι μόνο σε ονομασία αλλά και σε σχεδίαση ή και σε εύρος διαστάσεων. Μάλιστα το ευρωπαϊκό site των ελαστικών δεν αναφέρει πουθενά τα αμερικάνικα μοντέλα και αντιστρόφως.
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Καλησπερα,
Το tirerack είναι αμερικάνικο site και τα μοντέλα ελαστικών που κυκλοφορούν στην εκεί αγορά έχουν ΠΟΛΛΕΣ φορές ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ονομασία (αν είναι ποιοτικώς ίδια ή όχι δεν γνωρίζω)...
Το ίδιο ισχύει για την ιαπωνική αγορά κλπ.Εριξα μια ματια στο site της BRIDGESTONE σε Β. Αμερικη και Ευρωπη. Στη Β. Αμερικη το RE050A το εχει σε 225-45-R17 και το RE050A PP σε 225-50-R16 . Στην Ευπωπη το RE050A το εχει σε 225-50-R16 και το RE050A PP δεν υπαρχει. Πιθανοτατα εχεις δικιο.
-
Βρήκα Conti Premium Contact II σε 205/55/16' στα 390 € (προσφορά μήνα μου είπαν). Καλή τιμή;
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....