-
opc
γιατί μακρυά από Fulda ;
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Δεν το κοίταξα, γιατί δεν έχω ακούσει τα καλύτερα για τη διάρκειά τους (20Κ χλμ και μετά ψοφάνε) και για τα 'εύθραστα' πλαϊνά τους (πιάνουμε και κανένα πεζοδρόμιο που και που... ). Χώρια που η τιμή τους λογικά είναι στα επίπεδα των conti, ίσως και πιο πάνω... Δεν τα έχω φορέσει ποτέ βέβαια και αν ξέρεις κάτι άλλο να το συζητήσουμε το θέμα!
(πάντως από κράτημα, μία φορά στην πίστα με τελειωμένα exalto 1 5 ετών ακόμα θυμάμαι πως κρατούσανε... μέχρι που διαλύθηκαν... )
Και γω δεν πιστεύω ότι μπορεί να σου βγάλει 40Κ αυτό το λάστιχο ειδικά με γκουχ-γκουχ στροφοδιαδρομές στο πρόγραμμα. Δεν είτε ότι θα πεθάνει η γόμα, αλλά μάλλον δεν θα χει μείνει πλαϊνό. Ειδικά αν το πηγαίνεις γλιστρώντας, όπως φαντάζομαι ότι πάει το 206.
-
Ο χρήστης Spike έγραψε:
opcγιατί μακρυά από Fulda ;
Τα Exelero ή Extremo δεν θυμάμαι ποιό είναι το καινούργιο πέλμα που κυκλοφορεί, είχα διαβάσει και εγώ πως είναι πολύ καλά TUV certified, made in Germany κτλ.. Εντυπώσεις: Αργούν να ζεσταθούν, πολύ καλά στη βροχή, θόρυβος οκ και τα Bridgestone κάνουν θόρυβο και αργούν να ζεσταθούν αλλά ποτέ σε κανένα αμάξι που έχει περάσει από τα χέρια μου δεν έχει πετάξει λινά στα 10.000 χλμ. Και δεν ήταν το ένα λάστιχο.... Το εσωτερικά λινά στην μέση περίπου του ελαστικού διαλύθηκαν! Και μου τα ΄λεγε ο φίλος ο λαστιχάς, αλλά εγώ εκεί (Φαντάσου τώρα τι γίνεται που θέλω να δοκιμάσω Falken... και όχι δεν είναι φθηνά)! Θες κάτι ποιό οικονομικό δες πχ Avon, Cooper ή δεν ξέρω τι άλλο, αλλά Fulda εγώ δεν!
-
Ο χρήστης doom1983 έγραψε:
Ποσο τα βρηκες τα Κοντι 2?
Τα εχω βαλει εγω στην ιδια διασταση,με ιδιο δεικτη
η αληθεια ειναι οτι στην αρχη θελουν λιγο ζεσταμα,αλλα οχι τραγικα πραγματα
πρεπει στα πρωτα 10 λεπτα να εισαι προσεχτικοςΤα conti τα βρήκα 250 (ή 260 δεν θυμάμαι ακριβώς αυτή τη στιγμή) στη Βέροια. Ερχόμενος από τη δουλειά ρώτησα στη γειτονιά (στη Θεσσαλονίκη) έναν λαστιχά και αφού μου εκθείασε τα conti 195/50/15 (και μετά και τα uniroyal 550 κόντεψα να πεθάνω στο γέλιο όταν μου είπε ότι τα 550 είναι πολύ καλά λάστιχα...) μου έσκασε το παραμύθι 290 ευρώ... Με βλέπω το Σάββατο που θα είμαι Βέροια να βάζω τα conti και να ησυχάζω... Αφού λες κιόλας ότι ουσιαστικά δεν έχουν πρόβλημα με το ζέσταμα...
-
Η Fulda ειναι θυγατρική της Goodyear και κατασκευάζει τα λάστιχα της αποκλειστικά στην Γερμανία.
Τo exelero φοριέται πολύ και έχω ακούσει καλά λόγια. Επίσης έχει πάρει και πιστοποίηση απ΄το Γερμανικό ΑDAC και ινστιτούτο ΤUV
Δεν έχω προσωπική γνώμη αλλά είναι υποψήφια για την επόμενη αλλαγή μου μαζί με τα Conti
Περισσότερα εδώ :
http://www.fulda.com/fulda_uk_en/test_a ... /index.jsp -
Πάντως στις μικρές διαστάσεις υπάρχουν και fulda made in Poland.
Από οτι είδα αρκετές εταιρείες τα ακριβά ελαστικά τα φτιάχνουν στην έδρα τους ενώ τα φτηνά σε κάτι Πολωνο-Φιλιπίνες. -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Πάντως στις μικρές διαστάσεις υπάρχουν και fulda made in Poland.
Από οτι είδα αρκετές εταιρείες τα ακριβά ελαστικά τα φτιάχνουν στην έδρα τους ενώ τα φτηνά σε κάτι Πολωνο-Φιλιπίνες.Είτε για 'ακριβά' μιλάμε είτε για 'φτηνά', το (πραγματικό) εργοστάσιο κατασκευής μόνο από τον αριθμό DOT αποδεικνύεται ...
Τα δικά μου ...ακριβά Continental π.χ. είναι κατασκευασμένα σε κάποιο εργοστάσιο της Barum στην Τσεχία. Δεν βαριέσαι όμως ... -
Μιchelin pilot 2
-
Και τα δικά μου από εκεί είναι , Continental 155/65/13. Ο αντιπρόσωπος που μου τα πούλησε μου είπε οτι το επισκεύτηκε και έπαθε πλάκα. Είναι υπερσύγχρονο και βγάζει επίσης uniroyal .
Οι άλλες μου επιλογές ήταν goodyear made in Poland ή yokohama made in Philippines, no thanks . -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Και τα δικά μου από εκεί είναι , Continental 155/65/13. Ο αντιπρόσωπος που μου τα πούλησε μου είπε οτι το επισκεύτηκε και έπαθε πλάκα. Είναι υπερσύγχρονο και βγάζει επίσης uniroyal .
Οι άλλες μου επιλογές ήταν goodyear made in Poland ή yokohama made in Philippines, no thanks .Όλα θέμα προδιαγραφών που τηρούνται, ποιοτικών στάνταρντ και διοίκησης...
Πάντως, κατά 99,99% για τα conti με βλέπω σε 195/50/15...
-
Πληροφοριακά τα Exalto έχουν 270 στην διάσταση σου Μάρκο. Για Conti ξέχασα να ρωτήσω αλλά τα βλέπω γύρω στα 250 ίσως και λίγο πιο κάτω. Σήμερα βάλαμε Energy σε αμάξι φίλου Made in France...Είχα να δώ Michelin made in France σε Ελληνικό λαστιχάδικο από τότε που η Xsara μου φορούσε τα εργοστασιακά MXT
-
Ποσο τα βρηκες τα Κοντι 2?
Τα εχω βαλει εγω στην ιδια διασταση,με ιδιο δεικτη
η αληθεια ειναι οτι στην αρχη θελουν λιγο ζεσταμα,αλλα οχι τραγικα πραγματα
πρεπει στα πρωτα 10 λεπτα να εισαι προσεχτικοςΤα conti τα βρήκα 250 (ή 260 δεν θυμάμαι ακριβώς αυτή τη στιγμή) στη Βέροια. Ερχόμενος από τη δουλειά ρώτησα στη γειτονιά (στη Θεσσαλονίκη) έναν λαστιχά και αφού μου εκθείασε τα conti 195/50/15 (και μετά και τα uniroyal 550 κόντεψα να πεθάνω στο γέλιο όταν μου είπε ότι τα 550 είναι πολύ καλά λάστιχα...) μου έσκασε το παραμύθι 290 ευρώ... Με βλέπω το Σάββατο που θα είμαι Βέροια να βάζω τα conti και να ησυχάζω... Αφού λες κιόλας ότι ουσιαστικά δεν έχουν πρόβλημα με το ζέσταμα...
τα κοντι 2 τα εβαλα πριν διμηνο περιπου 260
τιμες τα βρηκα απο 260-290 σε μαγαζια στη Σαλονικη
ειναι ωραιο λαστιχακι,αλλα προσοχη στα πρωτα 10 με 15 λεπτα σε συνθηκες πολης,με μποτιλιαρισμα σε συνδυασμο με ελληνικη γλιστερη ασφαλτο -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
... Σήμερα βάλαμε Energy σε αμάξι φίλου Made in France...Είχα να δώ Michelin made in France σε Ελληνικό λαστιχάδικο από τότε που η Xsara μου φορούσε τα εργοστασιακά MXTΜου θύμησες τα made in Japan Potenza RE080 του Swiftακιού μου...
Πολύ καλο ελαστικό με εξαίρετο κράτημα(ως τα 30000χλμ)...
Αθάνατα!!!
-
πόσο κοστίζει περίπου μια 4άδα σε 205-50-17 σε Michelin-Continental ;
ενδεικτικά...το Continental θεωρείται μαλακό ελαστικό όπως το Michelin;
-
Ο χρήστης doom1983 έγραψε:
ειναι ωραιο λαστιχακι,αλλα προσοχη στα πρωτα 10 με 15 λεπτα σε συνθηκες πολης,με μποτιλιαρισμα σε συνδυασμο με ελληνικη γλιστερη ασφαλτοΤελικά τα βρήκα 250 στη Θεσσαλονίκη και με βλέπω για εκεί. Θα το προσέξω αυτό με το ζέσταμα...
Ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές!
-
ειναι ωραιο λαστιχακι,αλλα προσοχη στα πρωτα 10 με 15 λεπτα σε συνθηκες πολης,με μποτιλιαρισμα σε συνδυασμο με ελληνικη γλιστερη ασφαλτοΤελικά τα βρήκα 250 στη Θεσσαλονίκη και με βλέπω για εκεί. Θα το προσέξω αυτό με το ζέσταμα...
Ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές!
Σε ποιον?Ειναι καλη τιμη
-
Μακάρι Μάρκο να βρεις λάστιχα να ηρεμήσουμε και εμείς και να υπάρχει πλέον ασφάλεια στους δρόμους της πόλης μας...
'Δώσε' τον λαστιχά να τον ξέρουμε.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Μακάρι Μάρκο να βρεις λάστιχα να ηρεμήσουμε και εμείς και να υπάρχει πλέον ασφάλεια στους δρόμους της πόλης μας...'Δώσε' τον λαστιχά να τον ξέρουμε.
Ούτως ή άλλως υπάρχει ασφάλεια στους δρόμους της πόλης.
(δεν πολυκυκλοφορώ με το 206 στην πόλη... )
Στον Καλπάκη θα βάλω τα λάστιχα... Τα βρήκα με 250 τα 4 (conti premium contact 2 σε 195/50/15)
Θα σας πω εντυπώσεις και οδηγίες προς ναυτιλλομένους όταν πάω να τα περάσω (μάλλον Τετάρτη).
-
Μακάρι Μάρκο να βρεις λάστιχα να ηρεμήσουμε και εμείς και να υπάρχει πλέον ασφάλεια στους δρόμους της πόλης μας...
'Δώσε' τον λαστιχά να τον ξέρουμε.
Ούτως ή άλλως υπάρχει ασφάλεια στους δρόμους της πόλης.
(δεν πολυκυκλοφορώ με το 206 στην πόλη... )
Στον Καλπάκη θα βάλω τα λάστιχα... Τα βρήκα με 250 τα 4 (conti premium contact 2 σε 195/50/15)
Θα σας πω εντυπώσεις και οδηγίες προς ναυτιλλομένους όταν πάω να τα περάσω (μάλλον Τετάρτη).
που ειναι ο Καλπακης ρε παιδια?
-
ΕΛΑΣΤΙΚΑ & ΖΑΝΤΕΣ
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....