-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
both of them
και τα δύο...
Το αν χωρεσουνε στους θόλους,ουδεις θα σου το απαντησει,εκτος κι'άν εχει το ίδιο αυτοκίνητο,με την ίδια αναρτηση,και εχει κανει ηδη αυτη την αλλαγη.
Οπότε,μάλλον,θα χρειαστει να πάς να ζανταρεις ενα ελαστικο στη ζαντα,να το βαλεις μια φορα μπροστα,να το κατεβασεις απο το γρυλο και να στριψεις μεσα-εξω το τιμόνι μεχρι να τερματίσει,και μετα να το τοποθετησεις και πίσω και να ξανατσεκάρεις.Στη ζαντα,πρεπει να μας πείς το φαρδος της
Φαντάζομαι πως ενδέχεται, αν είναι οριακή η κατάσταση σε στατική δοκιμή, να βρίσκει το λάστιχο στην συμπίεση του αμορτισέρ στις στροφές.
-
Περισσοτερο αυτο θα ίσχυε εαν βαζαμε νεο ελαστικό με μεγαλύτερο συνολικό ύψος,που θα τό'φερνε κοντυτερα στην επάνω πλευρα των θόλων.
Με το φαρδυτερο,περισσοτερο στο τερμα κομμενο τιμόνι μας προβλιματιζει,να μη βρισκει στο σασι,και στο φτερο.Ολα βεβαια θα πρεπει να ξαναεξεταστούν και εν'κινήση.
-
οπότε μια χαρά είναι και το 205 ...από το να τρέχει.
θενξ...θα διαβιβάσω.
τις ευχαριστίες μου.
-
Ο χρήστης Spike έγραψε:
σε C4 VTS φίλου που μόλις άκουσε πόσο έχουν τα 205/50/17....κιτρίνισε.Μήπως ρώτησε για τα Michelin (Pilot Sport) ; Γιατί αυτά, όντως είναι παράλογα πανάκριβα!!
Υπάρχουν και λάστιχα με κάτω από 600 ευρώ, όπως : τα Dunlop SP Sport Fast Response, τα Nokian V και τα Vredestein Sportrac 3 (πάντα για δείκτη ταχύτητας V μιλάω) . -
ναι και για αυτά...
από αυτά που γράφεις είναι κάποιο με σχετικά μαλακό πλαϊνό;
-
Ο χρήστης Spike έγραψε:
ναι και για αυτά...από αυτά που γράφεις είναι κάποιο με σχετικά μαλακό πλαϊνό;
Δεν ξέρω, ούτε θέλω να σου πω ανακρίβειες. Τα Dunlop πάντως έχουν καλή φήμη σαν ΓΕΝΙΚΩΣ πολύ καλά λάστιχα...
-
a ok...απλά θέλω κι εγώ να αλλάξω στο 307 μου και το σκέφτομαι...
-
Εχει κανείς άποψη για τα Toyo Proxes 4 ; Ενας γνωστός είπε πως τα έχει 1 χρόνο και είναι πολύ καλά
Ειχα ξαναρωτήσει παλιότερα αλλά .... -
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Εχει κανείς άποψη για τα Toyo Proxes 4 ; Ενας γνωστός είπε πως τα έχει 1 χρόνο και είναι πολύ καλά
Ειχα ξαναρωτήσει παλιότερα αλλά ....'Ακραίο', εμφανισιακά τουλάχιστον, πέλμα και 'περίεργες' διαστάσεις (πλην της 195/50/15). Αρκετά νέα στην αγορά...
Μάλλον ανάμεσα στα Τ1 S και Τ1 R ... -
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Ειχα ξαναρωτήσει παλιότερα αλλά ....'Ακραίο', εμφανισιακά τουλάχιστον, πέλμα και 'περίεργες' διαστάσεις (πλην της 195/50/15). Αρκετά νέα στην αγορά...
Μάλλον ανάμεσα στα Τ1 S και Τ1 R ...Οπτικά έχει φοβερό πέλμα, από κρατημα και αντοχή δεν ξέρω. Από διαστάσεις τις καλύπτει πλέον όλες
-
Υπάρχει πρόβλημα ένα αυτοκίνητο να έχει διαφορετικό μέγεθος ζάντες μπρος-πίσω; Έτσι μας είπε ένας λαστιχάς!
Ποιό συγκεκριμένα σκέφτομαι να για ένα jetta 15άρες σιδερένιες ζάντες μπροστά με χειμερινά λάστιχα 185/65/15 (μου έχουν μείνει ) και πίσω να αφήσω 205/55/16.
-
Και αμα πατησεις σε χιόνι,οπου ο μπροστινός σου άξονας θα εχει πρόσφυση λόγω χιονολαστιχων και ο πίσω δε θα'χει καθόλου,τότε θα αρχίσεις τα σβουρίδια
Το ίδιο,σε μικρότερη κλίμακα,και σε στεγνο.Τα χιονολάστιχα λόγω μαλακης γόμας εχουν περισσότερη πρόσφυση μεχρις ενός σημείου,το οποίο όταν το ξεπερασεις και 'σπάσει' η πρόσφυση εμπρός μετα θα εχεις πρόσφυση μόνο πίσωΜε διαφορετικο προφίλ τωρα:
Τα μπροστινα σου 15αρια θα μαγουλιάζουν περισσότερο στις στροφες απο ότι τα πίσω
Διαφορα πρόσφυσης και απο εδω.Κοινώς,πέταξέ τα καλύτερα,και μη λυπάσαι που σου μεινανε.Εαν πάς να γλυτωσεις αυτο το κατοσταρικο των δυο ελαστικών,μπορει να το χρυσοπληρωσεις σε καποιο ατυχημα στη συνεχεια
-
Καμιά πρόταση σε 175/60/13 ; Προορίζεται για touge monster .
-
Να ρωτήσω κι εγώ βρε παιδιά...
Πήγα τις προάλλες να ρωτήσω για λάστιχα (Peugeot 206 1.6, διάσταση 195/55/15 τα μαμά, αλλά πλέον το σκέφτομαι σοβαρά για 195/50/15, τελική ταχύτητα 200χαω).
Τα conti premium contact 2, στα οποία πλέον (προσωπικά) πάω με κλειστά μάτια στη διάσταση 195/50 βγαίνουν με δείκτη ταχύτητας V ( ), ενώ τα 195/55 με δείκτη Η (που φοράω αυτή τη στιγμή) Πότε θα τα ζεστάνω εγώ με δείκτη V;;;;;;;
Το θέμα είναι ότι η διαφορά στην τιμή είναι >150 ευρώ (υπέρ του 195/50) και με το ρυθμό που θέλω λάστιχα πλέον (χοντρικά 1 τετράδα/έτος), έχει σημασία...
Στο μαγαζί ρώτησα και για τα Fulda Carat Exelero και οι τιμές ήταν 210 για τα 50άρια και 300 για τα 55άρια... Ο λαστιχάς δεν μου είπε και ότι καλύτερο για τα Fulda, αλλά μπορεί απλά να μην παίρνει τόσο καλή προμήθεια από τη Fulda... Αν είναι να βάλω τα Fulda θα βάλω τη σωστή διάσταση (195/55), αλλά αξίζει τον κόπο το λάστιχο;;;; Το έχει δοκιμάσει κανείς;;;;
Καμία άλλη πρόταση (σε 195/50 ή σε 195/55 με τιμή κοντά στα 300 η 4άδα);;;
Μιλάμε για σβέλτη έως γρήγορη οδήγηση σε επαρχιακούς δρόμους, συχνά κίνηση (περιφερειακός Θεσσαλονίκης ) και δουλειά σε περιοχή με χαμηλότερες θερμοκρασίες από την πόλη (Κιλκίς). Και θέλω ένα λάστιχο που να είναι εξίσου καλό σε στεγνό και βρεγμένο και να μου βγάζει 40Κ χλμ (όπως τα conti, που μέχρι τα 32-33Κ χλμ έσκιζαν, τώρα με 40Κ χλμ ψιλομαπέψανε...)
Συγνώμη για το σεντόνι...
-
Μάρκο δεν νομίζω ότι θα έχεις πρόβλημα να τα ζεστάνεις μωρέ τα V... Για exalto 2 γιατί δεν βλέπεις;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Μάρκο δεν νομίζω ότι θα έχεις πρόβλημα να τα ζεστάνεις μωρέ τα V...Σωστά... me fast driver...
Πάντως το σκέφτομαι...
Για exalto 2 γιατί δεν βλέπεις;
Δεν το κοίταξα, γιατί δεν έχω ακούσει τα καλύτερα για τη διάρκειά τους (20Κ χλμ και μετά ψοφάνε) και για τα 'εύθραστα' πλαϊνά τους (πιάνουμε και κανένα πεζοδρόμιο που και που... ). Χώρια που η τιμή τους λογικά είναι στα επίπεδα των conti, ίσως και πιο πάνω... Δεν τα έχω φορέσει ποτέ βέβαια και αν ξέρεις κάτι άλλο να το συζητήσουμε το θέμα!
(πάντως από κράτημα, μία φορά στην πίστα με τελειωμένα exalto 1 5 ετών ακόμα θυμάμαι πως κρατούσανε... μέχρι που διαλύθηκαν... )
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Να ρωτήσω κι εγώ βρε παιδιά...Πήγα τις προάλλες να ρωτήσω για λάστιχα (Peugeot 206 1.6, διάσταση 195/55/15 τα μαμά, αλλά πλέον το σκέφτομαι σοβαρά για 195/50/15, τελική ταχύτητα 200χαω).
Τα conti premium contact 2, στα οποία πλέον (προσωπικά) πάω με κλειστά μάτια στη διάσταση 195/50 βγαίνουν με δείκτη ταχύτητας V ( ), ενώ τα 195/55 με δείκτη Η (που φοράω αυτή τη στιγμή) Πότε θα τα ζεστάνω εγώ με δείκτη V;;;;;;;
Το θέμα είναι ότι η διαφορά στην τιμή είναι >150 ευρώ (υπέρ του 195/50) και με το ρυθμό που θέλω λάστιχα πλέον (χοντρικά 1 τετράδα/έτος), έχει σημασία...
Στο μαγαζί ρώτησα και για τα Fulda Carat Exelero και οι τιμές ήταν 210 για τα 50άρια και 300 για τα 55άρια... Ο λαστιχάς δεν μου είπε και ότι καλύτερο για τα Fulda, αλλά μπορεί απλά να μην παίρνει τόσο καλή προμήθεια από τη Fulda... Αν είναι να βάλω τα Fulda θα βάλω τη σωστή διάσταση (195/55), αλλά αξίζει τον κόπο το λάστιχο;;;; Το έχει δοκιμάσει κανείς;;;;
Μιλάμε για σβέλτη έως γρήγορη οδήγηση σε επαρχιακούς δρόμους, συχνά κίνηση (περιφερειακός Θεσσαλονίκης ) και δουλειά σε περιοχή με χαμηλότερες θερμοκρασίες από την πόλη (Κιλκίς). Και θέλω ένα λάστιχο που να είναι εξίσου καλό σε στεγνό και βρεγμένο και να μου βγάζει 40Κ χλμ (όπως τα conti, που μέχρι τα 32-33Κ χλμ έσκιζαν, τώρα με 40Κ χλμ ψιλομαπέψανε...)
Ποσο τα βρηκες τα Κοντι 2?
Τα εχω βαλει εγω στην ιδια διασταση,με ιδιο δεικτη
η αληθεια ειναι οτι στην αρχη θελουν λιγο ζεσταμα,αλλα οχι τραγικα πραγματα
πρεπει στα πρωτα 10 λεπτα να εισαι προσεχτικος -
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Να ρωτήσω κι εγώ βρε παιδιά...Πήγα τις προάλλες να ρωτήσω για λάστιχα (Peugeot 206 1.6, διάσταση 195/55/15 τα μαμά, αλλά πλέον το σκέφτομαι σοβαρά για 195/50/15, τελική ταχύτητα 200χαω).
Θα χάσεις σε άνεση και θα αλλάξει λίγο το βήμα! Μακριά από Fulda!!!
-
Ο χρήστης opc έγραψε:
Θα χάσεις σε άνεση και θα αλλάξει λίγο το βήμα! Μακριά από Fulda!!!
Εγώ πάλι έχω διαφορετική γνώμη για τα Fulda, δεν έχω βάλει αλλά έχω ακούσει πολύ καλά λόγια (οικονομία , κράτημα και θόρυβος)
-
Για τον θόρυβο θα σημφωνήσω και εγώ, αν και έχουν περάσει μερικά χρόνια από τότε που τα έβαλα.
Επιλογη ελαστικων!!! Ζητειται βοηθεια....