-
Ο χρήστης Vasilios έγραψε:
Βαγγέλη, το είχαμε πει κι'αυτό παλιότερα, ότι δηλαδή τα σλικ δεν είναι ό,τι πιο κατάλληλο για νορμάλ αυτοκίνητα.
Τα σλικ παράγουν τόση πρόσφυση, ειδικά στο περιβάλλον της πίστας, που μια μαμά, ή απλώς βελτιωμένη ανάρτηση τα βρίσκει μπαστούνια. Χρειάζεται αγωνιστική ανάρτηση για να ανταπεξέλθει και να αξιοποιήσει τέτοια λάστιχα.
Ιδιαίτερα πρόσεχε την πιθανότητα υποστροφικών φαινομένων λόγω ακραίων μεταφορών βάρους (το αυτοκίνητο να 'γονατίζει'). Βέβαια δεν ξέρω μήπως τα πράγματα είναι ελαφρώς καλύτερα λόγω του ότι τα λάστιχα είναι χρησιμοποιημένα...
Ψάχνοντας και'γω ελαστικά σλικ για το track day σε ένα μηχανικό που προετοιμάζει αγωνιστικά αυτοκίνητα , μου είπε ακριβώς αυτό το πράγμα : πως σε ένα νορμάλ αυτ/το χωρίς ενισχύσεις σε πλαίσιο και αναρτήσεις δεν είναι και τόσο σωστό να χρησιμοποιηθούνε τέτοια λάστιχα.
Μπορεί να υποφέρει το πλαίσιο/αναρτήσεις από 'υπερκράτημα' αλλά μέχρι και τα πάνω-κάτω μπορείς να δεις σε οριακές πιέσεις του αυτοκινήτου(αν πχ. σου φύγει και αρχίζει να γλυστράει με νορμάλ ελαστικά βλ.εκρεμες/χαστούκια στην περίπτωση των σλικ μάλλον θα γαντζώσει και μπορεί να σου γυρίσει )
-
Τά Dunlop δέν βγαίνουν στίς διαστάσεις τού γνωστού τύπου(π.χ. 195/50-15) αλλά στίς 'αγωνιστικού'τύπου διαστάσεις.
Ξέρει κανένας,ποιά διάσταση 'πέφτει' κοντά στό 195/50-15; -
Το πρώτο και το τελευταίο νούμερο υποδηλώνουν τα ίδια πράγματα δηλαδή πλάτος πέλματος και ίντσες ζάντας.Η διαφορά είναι στο δέυτερο όπου στα δρόμου υποδηλώνει το προφιλ με βάση το ποσοστο επι του πλατους, ενω στα αγωνιστικα υποδηλωνει απ' ευθειας το προφιλ.
π.χ. το 195/50/15 εχει προφιλ 195*50%=97,5 χιλιοστα
Αν θα ηθελες να βρεις αντιστοιχο αγωνιστικο (που πολυ αμφιβαλω αν υπαρχει) θα επρεπε να ψαξεις κατι σε 190/800-15 ή 200/1000-15(σιγουρα δεν υπαρχουν.
πχ στο αγωνιστικο μου χρησιμοποιω 160/580-14
-
Ευχαριστώ sp0+.
Σιγά-σιγά,νά μαθαίνουμε καί πέντε-δέκα πράγματα. -
Ο χρήστης sp0+ έγραψε:
Αν θα ηθελες να βρεις αντιστοιχο αγωνιστικο (που πολυ αμφιβαλω αν υπαρχει) θα επρεπε να ψαξεις κατι σε 190/800-15 ή 200/1000-15(σιγουρα δεν υπαρχουν.πχ στο αγωνιστικο μου χρησιμοποιω 160/580-14
Σπύρο νομίζω ότι έχεις κάνει κάποιο λάθος. Η διάσταση 195/50-15 δίνει συνολικό προφίλ 576 mm. Άρα αν το ελαστικό είναι 190/580-15 για παράδειγμα πιστεύω ότι είναι εντάξει.
-
Ο χρήστης maf έγραψε:
Αν θα ηθελες να βρεις αντιστοιχο αγωνιστικο (που πολυ αμφιβαλω αν υπαρχει) θα επρεπε να ψαξεις κατι σε 190/800-15 ή 200/1000-15(σιγουρα δεν υπαρχουν.
πχ στο αγωνιστικο μου χρησιμοποιω 160/580-14
Σπύρο νομίζω ότι έχεις κάνει κάποιο λάθος. Η διάσταση 195/50-15 δίνει συνολικό προφίλ 576 mm. Άρα αν το ελαστικό είναι 190/580-15 για παράδειγμα πιστεύω ότι είναι εντάξει.
Εννοεις 57.6 mm ετσί? Νομίζω οτι το προφιλ των 195/50-15 ειναι πιο κοντα στους 10 ποντους παρα στους 5 που λες.Για σκέψου το λιγο.
-
Ο χρήστης sp0+ έγραψε:
Εννοεις 57.6 mm ετσί? Νομίζω οτι το προφιλ των 195/50-15 ειναι πιο κοντα στους 10 ποντους παρα στους 5 που λες.Για σκέψου το λιγο.Ε, βασικά ήθελα να πω ότι η συνολική διάμετρος του τροχού (ζάντα και ελαστικό) είναι 576 mm. Από βιασύνη έγραψα προφίλ
-
Ο χρήστης sp0+ έγραψε:
Το πρώτο και το τελευταίο νούμερο υποδηλώνουν τα ίδια πράγματα δηλαδή πλάτος πέλματος και ίντσες ζάντας.Η διαφορά είναι στο δέυτερο όπου στα δρόμου υποδηλώνει το προφιλ με βάση το ποσοστο επι του πλατους, ενω στα αγωνιστικα υποδηλωνει απ' ευθειας το προφιλ.Νόμιζα ότι το δεύτερο μέρος (π.χ. 580) υποδηλώνει το συνολικό ύψος του ελαστικού!
-
Τελικά σήμερα παράγκειλα τά Γιόκο 048,σέ 195/50-15,μέ τιμή 115ευρώ τό τεμάχιο.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Τελικά σήμερα παράγκειλα τά Γιόκο 048,σέ 195/50-15,μέ τιμή 115ευρώ τό τεμάχιο.Ανδρέα πολύ καλή τιμή! Καλοπάτητα!
Υ.Γ. Λάστιχα για χιόνι έπρεπε να πάρεις!
-
Ο χρήστης Vasilios έγραψε:
Τελικά σήμερα παράγκειλα τά Γιόκο 048,σέ 195/50-15,μέ τιμή 115ευρώ τό τεμάχιο.
Ανδρέα πολύ καλή τιμή! Καλοπάτητα!
Υ.Γ. Λάστιχα για χιόνι έπρεπε να πάρεις!
Ευχαριστώ Βασίλη μου,αλλά έχω καί....αλυσίδες!!!
Εμπρός αδέρφια,Track-day στήν πίστα τών Σερρών μέ χιόνι!!! -
Λοιπον το δευτερο νουμερο σε ενα αγωνιστικο λαστιχο υποδηλωνει τη συνολικη διαμετρο του ελαστικου. Πχ 175/560/14 που εχω εγω ειναι 560 mm διαμετρο ΟΛΟΥ του ελαστικου. Πολυ κοντα στο 55αρι του Rallye.
Για Dunlop που ειπατε, εχω εγω εμπειρια προσφατη. Πηρα 5 μεταχειρισμενα και μπορω να πω οτι ειμαι ευχαριστημενος απο μια πρωτη επαφη. Ειναι ο κωδικος πελματος CR311 και γομες Χ06 και Χ16. Το κακο ειναι οτι το Χ16 ειναι πολυ μαλακο για πισω και δεν ξεκολλαει με τιποτα, ουτε καν για να σε σωσει απο λαθος. Οποτε ενα Χ11 η ακομα και Χ8 για πιστα ισως ειναι καλυτερο... -
Ο χρήστης timkoul έγραψε:
Λοιπον το δευτερο νουμερο σε ενα αγωνιστικο λαστιχο υποδηλωνει τη συνολικη διαμετρο του ελαστικου. Πχ 175/560/14 που εχω εγω ειναι 560 mm διαμετρο ΟΛΟΥ του ελαστικου. Πολυ κοντα στο 55αρι του Rallye.
Για Dunlop που ειπατε, εχω εγω εμπειρια προσφατη. Πηρα 5 μεταχειρισμενα και μπορω να πω οτι ειμαι ευχαριστημενος απο μια πρωτη επαφη. Ειναι ο κωδικος πελματος CR311 και γομες Χ06 και Χ16. Το κακο ειναι οτι το Χ16 ειναι πολυ μαλακο για πισω και δεν ξεκολλαει με τιποτα, ουτε καν για να σε σωσει απο λαθος. Οποτε ενα Χ11 η ακομα και Χ8 για πιστα ισως ειναι καλυτερο...Τίμο, από τιμές τι λένε? Υπάρχει αρκετή ποικιλία σε 'μικρές' διαστάσεις (14' ή και 13')?
-
Νομιζω δεν ειναι φτηνα. Εγω τα πηρα μεταχειρισμενα, αλλα το παιδι που τα ειχε μου ειπε οτι κανουν γυρω στα 200 ευρω το ενα. Παντως υπαρχουν και σε μικρες διαστασεις. Ριξε μια ματια εδω...
http://www.dunloptyres.co.uk/site/tyres/motorsportRange/rally/index.shtml -
Τίμο,σέ πίστα ή σέ ράλλυ τά δοκίμασες;Η φθορά τούς πώς ήτανε;Τί πιέσεις είχες;
-
Δεν εκανα κανα αγωνα παιδια!!!! Μια προπονηση εκανα σε κατι σαν αναβαση. Για φθορα δεν μπορω να πω τιποτα διοτι ηταν μικρη η διαδρομη. Πιεση κρυα ειχα 2.5 μπροστα και 2.2 πισω.
-
Μέ γειά μου!!!
-
Ερώτηση:
Ξέρει κανείς αν κυκλοφορούν στην Ελλάδα ημι- ή αγωνιστικά/χαραγμένα λάστιχα σε διάσταση 205/60R13 (ή ανάλογη 'αγωνιστική')?
Ξέρω ότι βγάζουν αρκετές εταιρίες έξω, αλλά για να τα φέρεις κοστίζουν μια περιουσία...
-
Τί τά θέλεις τά δεκατριάρια βρέ Βασίλη;Θά τά βάλεις στήν Σπρίντ;
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Τί τά θέλεις τά δεκατριάρια βρέ Βασίλη;Θά τά βάλεις στήν Σπρίντ;Και για τη Sprint και στη Sud θα μπορούσαμε να τα δοκιμάσουμε.
Πιστεύω ότι ταιριάζει πολύ η διάσταση, έχει δοκιμαστεί σε Sud έξω και πάει σαν καρτ.
Όχι ότι με πιο στενά λάστιχα υστερεί, αλλά λέμε...
Ελαστικά γιά Track day