-
Σε μεταλλικό χρώμα αυτοκινήτου που πλησιάζει τον ένα χρόνο ζωής, χρειάζεται κέρωμα; Αν ναι, μπορεί κάποιος να μου δώσει φώτα ως προς την τεχνική/εξοπλισμό/χρόνο που θα χρειαστώ;
-
1z(einszett) υγρό κερί. έχει 3 είδη πάρε αυτό που είναι μόνο κερί και κάνει για καινούρια χρώματα.(νομίζω το μπλε είναι)
το απλώνεις με μαλακό πανί, βαμβάκι, το αφήνεις και μετά το σκουπίζεις με μαλακό πανί πάλι οπότε μπορείς να πάρεις 1-2 τέτοια να έχεις ειδικά στο σκούπισμα γιατί είναι σαν ξεραμένο γαλάκτωμα και 'στομώνει'
αν έχεις σκούρο χρώμα θα δείξει πολύ ωραίο.Praktiker βρίσκεις μπορεί και Carrefour.
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Σε μεταλλικό χρώμα αυτοκινήτου που πλησιάζει τον ένα χρόνο ζωής, χρειάζεται κέρωμα; Αν ναι, μπορεί κάποιος να μου δώσει φώτα ως προς την τεχνική/εξοπλισμό/χρόνο που θα χρειαστώ;Το αυτοκίνητο να είναι φρεσκοκαθαρισμένο και η λαμαρίνα κρύα (όχι στον ήλιο). Αν έχεις κλειστό χώρο, ακόμα καλύτερα.
Εχω χρησιμοποιήσει τα προϊόντα της Autoglym και είμαι πολύ ικανοποιημένος. Αν το αμάξι είναι σκούρου χρώματος, προτείνεται το Ultra Deep Shine (που μειώνει και το φαινόμενο 'αράχνη' στο βερνίκι), αλλιώς το Extra Gloss Protection είναι μια χαρά. Το απλώνεις είτε με βαμβάκι ή με ένα ειδικό σφουγγαράκι που έχει η autoglym. (ιδανικά θέλει αλοιφαδόρο, αλλά εκεί χρειάζεται καλό χέρι). Θέλει υπομονή, να το αφήσεις να στεγνώσει καλά (πάνω από 1 ώρα), μέχρι να στερεοποιηθεί τελείως το προϊον και να γίνει σαν άσπρη κρούστα. Προσοχή χρειάζεται να μην πάει πάνω σε πλαστικά, λάστιχα ή τσιμούχες. Τότε το βγάζεις, τρίβοντας είτε με βαμβάκι ή φανελένιο ύφασμα. Στο καπάκι το περνάς με ένα καλό υγρό κερί. Χρησιμοποιώ το Ultra Gloss Protection, το οποίο δουλεύεται όπως και το προηγούμενο. Αν το κάνεις αυτό μια-δυο φορές το χρόνο είσαι ΟΚ. -
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Θέλει υπομονή, να το αφήσεις να στεγνώσει καλά (πάνω από 1 ώρα), μέχρι να στερεοποιηθεί τελείως το προϊον και να γίνει σαν άσπρη κρούστα
ΠΟΣΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ; Εγω 5 λεπτα αφηνω το κερι της meguiars και μου βγαινει ο ***** για να το σκουπισω!
-
σε λευκο χρώμα, πολύ κουρασμένο (και μάλλον χωρις ίχνος βερνικιού πλέον) στο οποίο η βρωμιά το 'ποτίζει' τι μπορώ να κάνω για να το ζωντανέψω?
-
Γι'΄αυτό σου βγαίνει ο αποτέτοιος. Όταν στεγνώσει καλά, βγαίνει πανεύκολα (ειδικά αυτό που χρησιμοποιώ εγώ) -γίνεται σκόνη, κυριολεκτικά!
-
Ο χρήστης yosebu έγραψε:
Δοκιμασα το Aytoglym super resin plish, το οποιο δεν ειναι αμιγώς κερί. Πρόκειται για προϊόν όπου καλύπτει μερικώς τις γρατζουνιές, γυαλίζει και στο τέλος κερώνει. Δουλεύεται πανεύκολα σε όλα τα χρώματα με πολύ καλά αποτελέσματα, στα ( - ) η τιμή του.να προσθεσω οτι αφαιρει και ξενα σωματα... μπογιες κλπ κλπ
-
Kατάλαβα... Δουλειά δεν είχε ο διάολος....Αντε θα ακολυθήσω και τη συμβουλή σας. Θα κερώσω και το μαύρο αμάξι μας (κοντά 2 ετών) που έχει κάνει κάτι μικρές αρα΄χνες.
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
Σε ποιόν το πήγε;
στη Σοφούλη, σε ένα βενζινάδικο προς το παλατάκι, μετά το σαρκ...
Eνα ΕΚΟ βενζινάδικο λες?
Μη το πάτε σε βενζινάδικα για πλυσιμο,ειδικα βενζινάδικα που δεν γνωρίζετε τον ιδιοκτκτη προσωπικα
Χρησιμοποιουν τα φθηνοτερα προιοντα καθαρισμου,τα αγοράζουν με το κιλό.Άντε για το χρώμα εξωτερικά πες δε βαριέσαι αλλα για το εσωτερικό εχει μεγάλη σημασία,τα αναπνέουμε μετά και τα ακουμπάμε. -
Προετοιμαζοντας μια Ferrari BBi του 1984 για το Cavallino Concours show στην Φλοριντα
http://www.autopia.org/forum/pro-detail ... -show.html
-
-
Σφουγγάρισε και το δρόμο?
-
Λιγότερο θα κόπιαζε αν απλά το έβαφε!
Αυτό το 'Z5pro' που έβαζε αρκετά στρώματα για το wet look είναι της 3M?
Υπάρχει το ίδιο ή κάτι αντίστοιχο στην εγχώρια αγορά; -
θελω να καθαρισω- πλυνω ο σαλονι του αμαξιου μου εχει μαζεψει το ιφασμα σκονι και εχει κανει λεκεδες και στιματα απο ιδροτα και σκονι,
δεν γουσταρω να σκασω 60-70ευρω να μου το πλυνουν !!!!τι μπορω να κανω μονος;;;
εχει κανεις σας να μου προτινει καποιο ιδικο υγρο καθαρισμου;;(στεγνου καθαρισμου μαλλων) το karpex για τα χαλια κανει;;; ή θα το γ.....σω το σαλονι;;;υπαρχει καποιο ιδικο προϊον στην ελληνικη αγορα για σαλονια αμαξιου;;
σας παρακαλω αν καποιος εχει κανει κατι παρομιο μονος του ας με βοηθισει
Ευχαριστω εκ των προτερων
φιλικα Προδρομος!!
-
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Λιγότερο θα κόπιαζε αν απλά το έβαφε!Αυτό το 'Z5pro' που έβαζε αρκετά στρώματα για το wet look είναι της 3M?
Υπάρχει το ίδιο ή κάτι αντίστοιχο στην εγχώρια αγορά;http://www.cleanyourcar.co.uk/zaino/zai ... d_468.html
-
Ευχαριστώ για το link,πολύ ενδιαφέρον.
Έχεις αγοράσει από κει; -
Ο χρήστης lioyfka έγραψε:
θελω να καθαρισω- πλυνω ο σαλονι του αμαξιου μου εχει μαζεψει το ιφασμα σκονι και εχει κανει λεκεδες και στιματα απο ιδροτα και σκονι,
δεν γουσταρω να σκασω 60-70ευρω να μου το πλυνουν !!!!τι μπορω να κανω μονος;;;
εχει κανεις σας να μου προτινει καποιο ιδικο υγρο καθαρισμου;;(στεγνου καθαρισμου μαλλων) το karpex για τα χαλια κανει;;; ή θα το γ.....σω το σαλονι;;;υπαρχει καποιο ιδικο προϊον στην ελληνικη αγορα για σαλονια αμαξιου;;
σας παρακαλω αν καποιος εχει κανει κατι παρομιο μονος του ας με βοηθισει
Ευχαριστω εκ των προτερων
φιλικα Προδρομος!!
Carpex και τρίψιμο. Εναλλακτικά εάν έχεις βάλε σκούπα υγρού καθαρισμού. Εγώ έχω μα Delonghi που κάνει παπάδες.
-
Ο χρήστης dimgster έγραψε:
σε λευκο χρώμα, πολύ κουρασμένο (και μάλλον χωρις ίχνος βερνικιού πλέον) στο οποίο η βρωμιά το 'ποτίζει' τι μπορώ να κάνω για να το ζωντανέψω?κάποιος χριστιανός....
-
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Ευχαριστώ για το link,πολύ ενδιαφέρον.
Έχεις αγοράσει από κει;Εχω αγορασει απο το speeding.co.uk αλλα αυτο δεν εχει αυτο που ψαχνεις. Ωστοσο ειναι απο τα γνωστα site και το cleanyourcar. Μη μπεις στο κοπο να κοιταξεις τιμες στην Ελλαδα, καμια σχεση
-
Ο χρήστης dimgster έγραψε:
σε λευκο χρώμα, πολύ κουρασμένο (και μάλλον χωρις ίχνος βερνικιού πλέον) στο οποίο η βρωμιά το 'ποτίζει' τι μπορώ να κάνω για να το ζωντανέψω?
κάποιος χριστιανός....
να το περάσεις ένα καλό κέρωμα ίσως;
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ