-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Πρώτα πλύσιμο στο πλυντήριο (full πρόγραμμα με κερί)Εννοείς ότι στο έπλυναν στο αυτόματο πλυντήριο με τις βούρτσες;
Αν ναι, τότε κατά την ταπεινή μου άποψη ΜΕΓΑ ΣΦΑΛΜΑ. Γδέρνουν απίστευτα το χρώμα και αυτό φαίνεται όλο και πιο έντονα με το πέρασμα του χρόνου...
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Πρώτα πλύσιμο στο πλυντήριο (full πρόγραμμα με κερί)
Εννοείς ότι στο έπλυναν στο αυτόματο πλυντήριο με τις βούρτσες;
Αν ναι, τότε κατά την ταπεινή μου άποψη ΜΕΓΑ ΣΦΑΛΜΑ. Γδέρνουν απίστευτα το χρώμα και αυτό φαίνεται όλο και πιο έντονα με το πέρασμα του χρόνου...
Φίλτατε το πλυντήριο με 'βούρτσες' εδώ δεν είναι σαν του Ελλαδιστάν......κατ'αρχήν είναι ολοκαίνουργιο & κατά 2ο δεν είναι με τρίχες πλαστικές αλλά δερμάτινες λωρίδες.......εξάλου όταν μπροστά μου το πλένουν 1 Cayman, 1 MB S55 AMG και κάτι ψιλά (S3 - S4 κ.α) τότε δεν υπάρχει προβλημα μάλλον....
-
Και γω έχω την εντύπωση πως τα πλυντήρια με τις λωρίδες και όχι τις παλιές τριχιές δεν κάνουν και ιδιαίτερη ζημιά. Ειδικά αν το αυτοκίνητο δεν έχει 'χοντρή' βρωμιά πάνω του η οποία θα είναι σα να κάνει αμμοβολή, μια χαρά. Γι αυτό και σε κάποια πλυντήρια στο πλένουν πρώτα με το πιεστικό.
Μπορεί να χω κι άδικο, δεν ξέρω.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Και γω έχω την εντύπωση πως τα πλυντήρια με τις λωρίδες και όχι τις παλιές τριχιές δεν κάνουν και ιδιαίτερη ζημιά. Ειδικά αν το αυτοκίνητο δεν έχει 'χοντρή' βρωμιά πάνω του η οποία θα είναι σα να κάνει αμμοβολή, μια χαρά. Γι αυτό και σε κάποια πλυντήρια στο πλένουν πρώτα με το πιεστικό.Μπορεί να χω κι άδικο, δεν ξέρω.
Αυτό δεν το ανέφερα διότι εδώ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ!! Πρώτα πλύσιμο με πιεστικό γίνεται, μετά ψέκασμα με ειδικό φάρμακο για τις 'δύσκολες' βρωμιές και μετά στο πλυντήριο
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Αυτό δεν το ανέφερα διότι εδώ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ!! Πρώτα πλύσιμο με πιεστικό γίνεται, μετά ψέκασμα με ειδικό φάρμακο για τις 'δύσκολες' βρωμιές και μετά στο πλυντήριο
Πάντως, σύμφωνα με τους 'πειραγμένους' detailers ΔΕΝ προτείνεται.
-
Στο χθεσινό top gear ειπώθηκε πως στην Ελβετία απαγορεύεται το πλύσιμο αυτοκινήτων.
-
http://in.answers.yahoo.com/question/in ... 925AAWQJNI
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Πρώτα πλύσιμο στο πλυντήριο (full πρόγραμμα με κερί)
Εννοείς ότι στο έπλυναν στο αυτόματο πλυντήριο με τις βούρτσες;
Πάντα στις βούρτσες τα βάζω...
Μια χαρά είναι.......τώρα αν κάνουν οι βούρτσες ψιλογραντζουνιές χέστηκα.
Από τα πετραδάκια στους δρόμους έχει ξεφλουδίσει το χρώμα σε άπειρα σημεία οι γρατζουνιές θα με πειράξουν ?Οσο για κέρωμα...ποτέ δεν έχω κάνει.
Χανεις που δεν κερωνεις το Φεραρι (για το Καγιεν ουτε λογως θα σου παρει μια μερα). Περνει ελαχιστο χρονο και ειναι απολαυση να το βλεπεις μετα (συν οτι κανεις και γυμναστικη wax on wax off).
-
Ποιας μορφής κερί προτιμάτε (σπρέυ, πάστα, υγρό) και με ποια μέθοδο το δουλεύετε (πανί, αλοιφαδόρος κλπ);
-
Quotάρω τον εαυτό μου από άλλο thread (λάθος μου που το έγραψα εκεί στις απορίες περί αυτοκίνησης )
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Δύο ερωτήσεις.-Εκείνα τα καλά παιδιά στο συνεργείο μου έχουν λερώσει την πόρτα του οδηγού με κάτι πολύ περίεργο που είναι πια σαν σκληρό πλαστικό και δεν φεύγει με τίποτα όπως φαίνεται (όχι καθαρά δυστυχώς) και στην φωτό
Είναι ένα καφέ πράγμα σαν κόλλα που έχει γεμίσει μερικές από τις τρυπίτσες του ηχείου και βρίσκεται επίσης στον διακόπτη των παραθύρων και στον χειρισμό των καθρεπτών. Μου έχει σπάσει τα νεύρα γιατί δεν μαλακώνει με τίποτα και δεν γίνεται να το ξύσω γιατί θα γρατσουνιστεί και το πλαστικό μαζί. Είναι σαν κόλλα που στερεοποιήθηκε ή λάδι που στέγνωσε, δεν ξέρω. Καμιά ιδέα αν μπορώ να κάνω κάτι; Είναι απαίσιο οπτικά
-Ένα σκυλί (ας μη χαρακτηρίσω καλύτερα) μου γρατσούνισε το φτερό κάνοντας άσχημα και έντονα σημάδια, έξυσε την μπογιά και φαίνεται το άσπρο από κάτω. Μάλλον δεν πρόκειται να διορθωθεί με κάποια αλοιφή αφού έφυγε το χρώμα... μπορώ να κάνω τίποτα για αυτό;
any ideas;
-
Είχα και εγώ μια γρατσουνιά που έφυγε χρώμα και φαινόταν άσπρο από κάτω, αλλά μια αλοιφή της Sonax έκανε δουλειά. Ήταν επιφανειακή αλλά ορατή, πάντως όχι πολύ βαθειά. Αν έχεις κάτι παρόμοιο δοκίμασε κάποια αλοιφή, κόστος 7-15 ευρώ. Αλλιώς αν δεν έχεις κάποιον γνωστό σου συνιστώ Chipsaway.
Για το άλλο, μια μπακάλικη λύση είναι με μία καρφίτσα να προσπαθήσεις να σμπρώξεις τη βρωμιά που υπάρχει στις τρυπούλες προς το εσωτερικό του ηχείου. Μπακάλικη λύση αλλά τουλάχιστον δεν θα φαίνεται.
Εναλλακτικά, δοκίμασε με κάποιο από τα καθαριστικά που υπάρχουν για τα πλαστικά μέρη του αυτοκινήτου...ίσως το μαλακώσουν.
Υ.Γ. ίσως με αέρα υπό υψηλή πίεση γίνει δουλειά, τουλάχιστον για τα κομματάκια στη ροδέλα των καθρεπτών...
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Είχα και εγώ μια γρατσουνιά που έφυγε χρώμα και φαινόταν άσπρο από κάτω, αλλά μια αλοιφή της Sonax έκανε δουλειά. Ήταν επιφανειακή αλλά ορατή, πάντως όχι πολύ βαθειά. Αν έχεις κάτι παρόμοιο δοκίμασε κάποια αλοιφή, κόστος 7-15 ευρώ. Αλλιώς αν δεν έχεις κάποιον γνωστό σου συνιστώ Chipsaway.Για το άλλο, μια μπακάλικη λύση είναι με μία καρφίτσα να προσπαθήσεις να σμπρώξεις τη βρωμιά που υπάρχει στις τρυπούλες προς το εσωτερικό του ηχείου. Μπακάλικη λύση αλλά τουλάχιστον δεν θα φαίνεται.
Εναλλακτικά, δοκίμασε με κάποιο από τα καθαριστικά που υπάρχουν για τα πλαστικά μέρη του αυτοκινήτου...ίσως το μαλακώσουν.
Υ.Γ. ίσως με αέρα υπό υψηλή πίεση γίνει δουλειά, τουλάχιστον για τα κομματάκια στη ροδέλα των καθρεπτών...
Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου.
Την κρέμα της Sonax που λες θα ψάξω να τη βρω, παρόμοια με τη δική σου περίπτωση φαίνεται να είναι.Η κόλλα/πλαστικό/τι είναι αυτό είναι πολύ επίμονο. Σχεδόν το ίδιο σκληρό με το πλαστικό της πόρτας οπότε με οτιδήποτε κι αν το ξύσω τρώγεται και το πλαστικό που βρίσκεται από κάτω. Δυστυχώς δεν το είδα εγκαίρως όταν πήρα το αμάξι από το συνεργείο για να τους βάλω να το καθαρίσουν ή ακόμα και να αλλάξουν τα πλαστικά που λερώθηκαν. Πίεση με αέρα έχω ήδη δοκιμάσει αλλά δεν κάνει τίποτα Θα ψάξω για κάποιο καθαριστικό που να το μαλακώσει μάλλον. Αν έχει κανείς κάποιο συγκεκριμένο υπ'όψην...
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Θα ψάξω για κάποιο καθαριστικό που να το μαλακώσει μάλλον. Αν έχει κανείς κάποιο συγκεκριμένο υπ'όψην...Δοκίμασε με nail paint removal. Αν είναι κάποιο είδος κολλας αυτό που σου έχυσαν στα πλαστικά είμαι σίγουρος ότι θα στο καθαρίσει
-
Ο χρήστης cosco έγραψε:
Θα ψάξω για κάποιο καθαριστικό που να το μαλακώσει μάλλον. Αν έχει κανείς κάποιο συγκεκριμένο υπ'όψην...
Δοκίμασε με nail paint removal. Αν είναι κάποιο είδος κολλας αυτό που σου έχυσαν στα πλαστικά είμαι σίγουρος ότι θα στο καθαρίσει
Το ασετον μπορει να ασπρισει το πλαστικο.
-
Σε seicento είχα καθαρίσει super glue με nail paint remover χωρίς να αφήσει κανένα σημάδι η να κάνει ζημια στο πλαστικό. Μάλιστα μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση με πόση ευκολία μαλάκωσε και καθάρισε την κολλα.
Ομως θα ήταν φρόνιμο αν ο Neos δοκίμαζε να κάνει δοκιμη με το καθαριστικό πρώτα σε κάποιο μέρος του πλαστικού που δεν φαίνεται για σιγουριά.
-
Έχει κανείς να προτείνει μια καλή μέθοδο καθαρισμού της εσωτερικής επιφάνειας του παρμπρίζ; Έχω δοκιμάσει μαντηλάκια για τζάμια αλλά αφήνουν ίχνη που γίνονται ιδιαίτερα ενοχλητικά όταν έχω αυτοκίνητο με φώτα από απέναντι ή όταν οδηγώ κόντρα στον ήλιο...τα ίδια ίχνη αφήνει και καθαριστικό σπρέϋ της Michelin χρησιμοποιούμενο με micro-fiber ύφασμα καθώς και απλό azax με φανέλα, αν θυμάμαι καλά...
Καμιά καλή ιδέα;
-
ένα πλυμμένο και στραγγισμένο πολύ καλά βετέξ.
-
Αζαξ με εφημεριδα,δεν αφηνει καθολου ιχνη στο τζαμι.
-
ή με φίλτρο καφέ
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Αζαξ με** εφημεριδα**,δεν αφηνει καθολου ιχνη στο τζαμι.
Το ΒΗΜΑ κάνει ?
Ναι
Στα σοβαρα τωρα ,οσο πιο παλια τοσο καλυτερα.Η εφημεριδα δεν αφηνει ιχνη οπως το χαρτι κουζινας.
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ