-
καλυτερος τροπος να καθαρισεις τον χωρο του κινητηρα απο σκονες, καπνες, λαδια κτλ που εχουν συσσωρευτει με το περασμα του χρονου;;
ελεγα τα πλαστικα με βρεμμενο πανι, τα μεταλλικα και καλωδια με μηχανελαιο και WD40...
φιλαρακι λεει και για πανι σε πετρελαιο....ισχυει;; -
Ο χρήστης kingstonian έγραψε:
καλυτερος τροπος να καθαρισεις τον χωρο του κινητηρα απο σκονες, καπνες, λαδια κτλ που εχουν συσσωρευτει με το περασμα του χρονου;;ελεγα τα πλαστικα με βρεμμενο πανι, τα μεταλλικα και καλωδια με μηχανελαιο και WD40...
φιλαρακι λεει και για πανι σε πετρελαιο....ισχυει;;Εγω χρησιμοποιω αυτο:
http://www.swell.gr/car/index.php?page= ... &Itemid=72 -
Ο χρήστης kingstonian έγραψε:
καλυτερος τροπος να καθαρισεις τον χωρο του κινητηρα απο σκονες, καπνες, λαδια κτλ που εχουν συσσωρευτει με το περασμα του χρονου;;ελεγα τα πλαστικα με βρεμμενο πανι, τα μεταλλικα και καλωδια με μηχανελαιο και WD40...
φιλαρακι λεει και για πανι σε πετρελαιο....ισχυει;;Καλημερα,
Αυτο που λεει ο φιλος σου ισχυει. Εχω καθαρισει αρκετες φορες την μηχανη χρησιμοποιώντας πετρέλαιο και μια βουρτσα,
Με λιγο τριψιμο το πετρελαιο διαλύει αμεσως την βρωμια , το αφηνω να κανει δραση και να μαλακωσει την υπολοιπη σκληρη βρωμια που δεν φευγει ευκολα και στην συνέχεια ξεπλενω καλα με νερο, σαμπουαν αυτοκινητου και σφουγαρι.Μετα το ξεβγαλμα ξεκουμπωνω τα μπουζοκαλωδια απο την μηχανη και τον πολλαπλασιαστη καθαριζω τα νερα με βετεξ και στεγνο πανι και ολο το υπολοιπο μηχανοστασιο τελος αφηνω την μηχανη να στεγνωσει 10λεπτα με ανοιχτο καπο
-
Καλησπερα παιδια, εχει κανει κανεις βιολογικο καθαρισμο στο αυτο/το του ?
Ρωταω επειδη αγορασα ενα αυτο/το (μεταχειρισμενο) κι θελω να του κανω βιολογικο καθαρισμο στο εσωτερικο του (ισως κι εξω-αναλογος την τιμη) κι επειδη δεν εχω κανει ποτε στα προηγουμενα αυτο/τα - δεν εχω ιδεα που μπορω να το κανω καθως κι ισως θα ξερετε (οσοι θα εχετε κανει) που κανουν την καλη δουλεια για να αξιζει τα λεφτα του.
Επισης ποσο περιπου στοιχιζει ? εχω ακουσει απο 65-100 ευρω μονο το εσωτερικο..
(αν παιζει ρολο το μεγεθος του αυτο/του - αγορασα ενα Suzuki Grand Vitara 3door)
Ευχαριστω παιδες -
προσοχή, γιατί έχω ακούσει περιπτώσεις που μετά τον β.καθαρισμό .... κατέστρεψαν τις επενδύσεις σε πόρτες .....
-
Στο renault espace του πατερα μου στοιχισε 150 η 180 ευρω αν θυμαμαι καλα και ηταν φιλικη η τιμη,αρα παιζει ρολο το μεγεθος,βεβαια το αυτοκινητο απο μεσα εγινε πραγματικα σαν καινουριο,ειχα ξεχασει οτι ειχε τετοιο χρωμα η ταπετσαρια του(λογικο μετα απο 5 χρονια με πιτσιρικια μεσα)κατα τη γνωμη μου αξιζει .
-
Μια παρατήρηση/προειδοποίηση που μου είχε κάνει ιδιοκτήτης πλυντηρίου αυτοκινήτων.
Αν έχετε τοποθετημένο παιδικό καθισματάκι, αυτό πιέζει το κάθισμα εκεί που πατάνε οι βάσεις του. Πρέπει να τοποθετηθεί από κάτω κάποιο χαλάκι, κάτι σχετικά σκληρό τέλος πάντων που να κατανέμει το βάρος πιο ομοιόμορφα.
Εφόσον αυτό δεν γίνει, δημιουργούνται βαθουλώματα στο κάθισμα.
Αν ακολουθήσει βιολογικός καθαρισμός (με ατμό κλπ), ενδέχεται το βαθούλωμα να γίνει πολύ πιο έντονο!Οπότε, είτε φροντίζουμε να προστατεύσουμε το κάθισμα του αυτοκινήτου με τον παραπάνω τρόπο, είτε ΔΕΝ κάνουμε βιολογικό καθαρισμό στο συγκεκριμένο τμήμα του καθίσματος για ν' αποφευχθούν τα χειρότερα.
Έτσι μου είπε, έτσι σας λέω.
-
Αν και απ'ότι διάβαζω αυτή η συζήτηση δεν είναι τόσο για μένα, ψάχνω να βρω εύκολο τρόπο να πλένω το καινούργιο αμάξι μας.
Σκέφτομαι να αγοράσω κάποιο φτηνό πλυστικό μηχάνημα με δοχείο για σαπούνι ώστε να κάνω τη δουλειά μου (ξέπλυμα, πλύσιμο με σαπούνι και ξέβγαλμα). Είναι ο πιο εύκολος και ασφαλής τρόπος πλυσίματος; Σαμπουάν διαλέγω οποιοδήποτε για αμάξι;
Θα πλένω 2 αμάξια, μια φορά το μήνα. Δεν με απασχολούν κερώματα κλπ, απλά θέλω να διατηρήσω το αμάξι σε μια καλή κατάσταση.Για να σας τρομοκρατήσω λίγο, το παλιό αμάξι μέχρι τώρα το πλένω με κοινή σκούπα βουτηγμένη σε κουβά με σαπουνόνερο, το σαπούνι δε, είναι Fairy .
Αυτό θέλω να το αποφύγω με το καινούργιο για να μη χαλάσει. -
Δε γίνεται να πλύνεις χωρίς σφουγγάρι.
-
Δηλαδή το πιεστικό δεν θα πλύνει το αμάξι;
Θα πρέπει να το τρίψω με σφουγγάρι; Αυτό κάνουν και στα βενζινάδικα; -
Δεν έχω δει πως το κάνουν στα βενζινάδικα. Πάντως χωρίς σφουγγάρι σίγουρα δεν πλένεις.
Άσε που όταν θα το στεγνώσεις μετά θα απλώνεις τα χώματα. -
αυτο παει λογικα για καθε καθισμα που εχασε τη πρωτη του νιοτη?
-
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Δηλαδή το πιεστικό δεν θα πλύνει το αμάξι;
Θα πρέπει να το τρίψω με σφουγγάρι; Αυτό κάνουν και στα βενζινάδικα;Για να πλυνεις και να καθαρισει θες σφουγγαρι οπωσδήποτε.
Με το πιεστικο θα κανεις καλη προπλυση ετσι ωστε να απομακρυνεις οσο περισσοτερους ρυπους γίνεται για να μην κολλησουν στο σφουγγαρι και δημιουργησουν εκδορες (αραχνες).
Πλενεις απο πανω προς τα κατω κανοντας τμηματικά το αμαξι και ξεπλένοντας το σφουγγαρι συχνα βουτώντας στον κουβα για να μην μαζυει πολλη βρωμια και χαραζει το χρωμα καθως πλενεις.Γενικα το πλυσιμο και το κερωμα παει καπως ετσι
-
Δεν το γνωρίζω. Το θέμα είναι ότι εκεί που πάταγε το καθισματάκι υπάρχουν 2 λακούβες μακρόστενες, που μου είπε ότι θα γίνουν πιο έντονες αν πέσει ατμός κλπ.
-
Σας ευχαριστω που ολα αυτα που λετε εχουν σχεση με το...τοπικ...
-
Δεν έχουν?
-
Mπορει να μην ενδιαφερει εσενα, αφορα καποιους αλλους ομως.
Σε 107 του κυκλου μου (μια σταλια αμαξι...) παντως πηγε 100.Sent from my Transformer TF101 using Tapatalk
-
δεν ειναι οτι δεν με ενδιαφερει, απλα ειπατε οτι εχετε κανει κι ειστε ευχαριστημενοι κτλ αλλα το ''που'' δεν το αναφερατε..αυτο ειναι που με ενδιαφερει παρα πολυ καθως δεν εχω ιδεα που μπορω να κανω.
Εψαξα στο γκουγκλ κι εχει 3-4 επιλογες, αλλα θελω να μαθω μπας κι καποιος απο εδω μεσα εχει παει το δικο του πουθενα κι ειανι ευχαριστημενος με τη δουλεια που του κανανε -
Σε ποια περιοχη θα σε εξυπηρετουσε εσενα?
Sent from my Transformer TF101 using Tapatalk
-
αθηνα φιλε μου
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ