-
Ο χρήστης theios έγραψε:
..εγώ γνωρίζω πως το κόστος είναι 10 λίρες...Ο δρόμος δόθηκε. 10 λίρες είναι για τις νταλίκες. 2 λίρες για αυτοκίνητα και 5 για φορτηγάκια. Έκπτωση 1λίρα στα πρώτα 10.000.000 διόδια (δεν παίρνω όρκο για το νούμερο αυτό).
Παρακάμπτει ένα πολύ πηγμένο τμήμα αυτοκινητόδρομου (M6 από έξοδο 4 εως 11) στα βόρεια του Birmingham με κέρδος 45 λεπτά. -
Onyx,η ερώτηση για την κίνηση σε αυτούς τους δρόμους κολλάει με το διόδια στο εξής: Αν ξέρω εγώ ότι η Αττική οδός δεν έχει διόδια,θα την χρησιμοποιώ για οποιαδήποτε διαδρομή με βολεύει και έτσι μοιραία,θα έχουμε τεράστιο κυκλοφοριακό φόρτο.Ενώ τώρα,η Αττική οδός μένει ανεκμετάλλευτη (από ότι έχω καταλάβει) λόγω και των διοδίων.Έτσι η Α.Ο.
είναι άδεια (και ανθρώπινη ) με διόδια 2 Ευρώ (και απάνθρωπη )
ενώ οι υπόλοιποι δρόμοι-αρτηρίες κολλημένοι,αλλά τσάμπα. -
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Αν ξέρω εγώ ότι η Αττική οδός δεν έχει διόδια,θα την χρησιμοποιώ για οποιαδήποτε διαδρομή με βολεύει και έτσι μοιραία,θα έχουμε τεράστιο κυκλοφοριακό φόρτο.Ενώ τώρα,η Αττική οδός μένει ανεκμετάλλευτη (από ότι έχω καταλάβει) λόγω και των διοδίων.Έτσι η Α.Ο.
είναι άδεια (και ανθρώπινη ) με διόδια 2 Ευρώ (και απάνθρωπη )
ενώ οι υπόλοιποι δρόμοι-αρτηρίες κολλημένοι,αλλά τσάμπα.Η σκέψη σου στηρίζεται στο ότι στην περίπτωση της Αττικής έχεις εναλλακτική. Στην Αττική επειδή είναι σχετικά μικρή απόσταση το σκέφτεσαι και το ζυγίζεις....λες 2 ευρώ και ηρεμία ή τζάμπα με νεύρα και 30 λεπτά παραπάνω.
Αν όμως όπως είπα πιο πριν θες να πάς από Αθήνα Λαμία ή Θεσσαλονίκη? Τι σχέση έχουν τα διόδια με την κίνηση, αποκλείεται να πας από άλλους δρόμους (αν υπάρχουν) γιατί οι 2,5 ώρες θα γίνουν 5 και 5 θα γίνουν 15, δεν το σκέφτεσαι καν θα ήταν εφιάλτης. Η ίδια κίνηση λοιπόν θα υπάρχει με ή χωρίς διόδια. Απλά αφού οι εναλλακτικές δεν είναι καν συγκρίσιμες είναι σαν να μην υπάρχουν. (Αν βέβαια τα διόδια για Θεσσαλονίκη γίνουν υπέρογκα ίσως σκεφτείς να το φορτώσεις στο τραίνο....)
Στην περίπτωση εναλλακτικών δρόμων όπως η Αττική οδός ή η παρακαμπτήριος στο Birmingham φαντάζομαι θα υπάρχει κάποια χρυσή τομή στην πολιτική καθορισμού της τιμής του διοδίου (εκτός από τις συμφωνίες που μπορεί να περιλαμβάνονται στα συμβόλαια). Σαφώς και ο στόχος είναι το μέγιστο κέρδος. Αν η τιμή αυξηθεί πολύ τότε λιγότεροι θα την επιλέγουν και ίσως τότε το κέρδος να είναι το ίδιο με λιγότερα αυτοκίνητα αλλά το ιδανικό είναι να είναι τόσο ακριβό που ο αριθμός αυτών που το επιλέγουν να πλησιάζει αλλά να μην ξεπερνάει τα όρια του δρόμου. Τότε αυξάνουν και τα έσοδα των βενζινάδικων, φαγάδικων κλπ επιχειρήσεων, αποσυμφορεί περισσότερο τις εναλλακτικές διαδρομές το οποίο είναι το δωρεάν κέρδος για όλους και αυξάνει η διαπραγματευτική δύναμη της εταιρείας μιας και είναι μεγαλύτερη η κοινωνική της συνεισφορά. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Προσπαθώντας να πετύχω το ίδιο τσικ με δευτέρα κατάφερα να σπάσω ένα μεταξόνιο!Ημιαξόνιο θα εννοείς, αφού μεταξόνιο είναι η απόσταση μεταξύ εμπρός και πίσω άξονα, και ως απλός αριθμός είναι... άθραυστη!
Επικίνδυνα ή ζωηρά οδηγάνε μερικές κατηγορίες οδηγών....αυτοί που οδηγούν άσπρα κλειστά φορτηγάκια (white van drivers) είναι οι πιο διάσημοι
Τι μου θύμισες!!!
Τέλη Σεπτεμβρίου 2000, στο πλοίο για Ανκόνα όταν πήγαινα με το (ολοκαίνουριο τότε) Ιμπιζάκι μου για Γερμανία. Τεύχος 4Τ Σεπτεμβρίου 2000, με το F-16 και τον Λακαφώση μέσα.Ο Ίαν Άντκοκ είχε άρθρο για τους White Van Drivers, που εκτός του ότι το διάβαζα με το συνταξιδιώτη μου και γελούσαμε τις 20 ώρες του ταξιδιού, τους βλέπαμε κιόλας στο δρόμο για Φρανκφούρτη και ήταν τουλάχιστον απολαυστικοί γνωρίζοντας το άρθρο!! (αλλιώς θα βλαστημούσαμε! ) Ξεθάψτε και ξαναδιαβάστε το! Αξίζει!!!
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Ο onyx τα είπε πολύ καλά.
Να προσθέσω ότι τον καιρό που ήμουν εκεί 94, έτυχα στα 2 μεγαλύτερα μποτιλιαρίσματα της ζωής μου!
Μια φορά στον M1 λόγω ατυχήματος και μια φορά στον περιβόητο περιφερειακό του Λονδίνου (Μ25). Μιλάμε για απίστευτο πράγμαΩχχχ καταλαβα ξυριστηκες,ηπιες το καφε σου,εφαγες το τοστ σου,διαβασες την εφημεριδα σου,καθαρισες το ταμπλο σου,τσεκαρες την ασφαλεια σου,εμαθες απ εξω το manual του αυτοκινητου και του r-cd και ακομα εκει...
χα χα χαΑν σου πω πως τη δημοσίευση την έκανε από το κινητό του, ΑΚΟΜΑ μποτιλιαρισμένος εκεί θα με πιστέψεις;
-
Onyx, συμφωνώ απόλυτα. Ακριβώς αυτό ήταν το νόημα και ρώτησα για τους αγγλικούς δρόμους.
Aύξηση στα 2.5 ή και τα 2.8 ευρώ τα διόδια στην Αττική οδό