-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Δεν είπα σύγκριση νέας 3άρας με 159 γιατί πιστεύω σε σχέση με την 156 έχει κάνει κάποια βήματα παραπάνω η AR σε θέματα ποιότητας (κύλισης, τριγμών, μηχανής κτλ)
...και κάποια βήματα παρακάτω
Παρακάτω βήματα δεν έκανε.
Έκανε...
- Βάρος-επιδόσεις
- Τιμόνι
Στον Πραγματικό κόσμο και όχι στον ουτοπικό πρέπει να προσαρμόζεσαι αλλιώς υπάρχει το λουκέτο!!
'Κάποιοι' λένε οτι την Alfa δεν την ενδιαφέρουν τα κέρδη & οι πωλήσεις...
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Έκανε...
- Βάρος-επιδόσεις
- Τιμόνι
Κοίτα πάντα μιλάμε με τον ανταγωνισμό, και όχι με τα προηγούμενα μοντέλα. Σε σχέση με το παρελθόν όλα τα μοντέλα λόγω βάρους είναι πιο αργά. Δεν είναι πρόβλημα μόνο της AR.
Με τον ανταγωνισμό λοιπόν η 159 και πιο γρήγορα γυρνάει στα μέγαρα, και πιο καλές επιταγχύνσεις έχει, και πιο γρήγορα φρενάρει.
Εφόσον σου δίνει δυνατότερα μοτέρ και δυνατότερα φρένα το θέμα βάρους 'ακυρώνεται'.
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Έκανε...
- Βάρος-επιδόσεις
- Τιμόνι
Κοίτα πάντα μιλάμε με τον ανταγωνισμό, και όχι με τα προηγούμενα μοντέλα. Σε σχέση με το παρελθόν όλα τα μοντέλα λόγω βάρους είναι πιο αργά. Δεν είναι πρόβλημα μόνο της AR.
Με τον ανταγωνισμό λοιπόν η 159 και πιο γρήγορα γυρνάει στα μέγαρα, και πιο καλές επιταγχύνσεις έχει, και πιο γρήγορα φρενάρει.
Εφόσον σου δίνει δυνατότερα μοτέρ και δυνατότερα φρένα το θέμα βάρους 'ακυρώνεται'.
Προσωπικά από την 1,9 απογοητεύτηκα
Ωχχ... πάλι Alfo-θέμα το κάναμε...
end off topic -
προσωπικά από την 2.2 ικανοποιήθηκα
η 1.9 είναι αργη αλλά και entry level!! Άλλωστε και η 320 δεν είναι και παραπάνω από μισό δεύτερόλεπτο πιο γρήγορη!! κάτι που το καταλαβαίνεις μόνο σε κόντρα.
Δεν τα λέμε σε άλλο thread καλύτερα?
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Δεν είναι εξωφρενικά ακριβή! Σε σχέση με τα άλλα premium είναι μια χαρά.Μην ξεχνάς ότι είναι πισωκίνητη με ότι αυτό συνεπάγεται σε απόλαυση, στήσιμο, αλλά και τιμή, είναι πιο ποιοτική και αξιόπιστη από άλλα αμάξια της κατηγορίας, και δίνει πολύ μα πολύ κύρος. Εξωφρενικά ακριβή είναι η 316, αλλά η 320 για premium είναι καλά.
Αγοράζοντας μια BMW πέρνεις το κορυφαίο ίσως αμάξι στην κατηγορία. Και πέρα από την τεχνολογία πληρώνεις και το κοινωνικό σεβασμό. Μπορεί να γελάσουν μερικοί, κι εγώ δεν συμφωνώ, αλλά μιa BMW μπορεί να φανεί χρήσιμη σε έναν επιχειρηματία γιατρό, μηχανικό κλπ διότι του παρέχει το απαραίτητο κυρος για τις κοινωνικο-εππαγγελμαιτκές δραστηριότητες. Χώρια οι γυναίκες που συγκινούνται με την προπέλα.
Αυτά πρέπει να πληρωθούν.
Τα χνάρια της μπέμπας τα ακολουθούν και στην Alfa Romeo πλέον [/b]
Μπάμπη για την 316 μιλούσα. 28.500 ευρώ entry level ?
Μπορεί να είναι κορυφαίο απο άποψη ποιότητας, πίσω κίνησης κτλπ, αλλά αυτό που πληρώνεις πιστεύω ποιο πολύ είναι το σήμα (με κάλυψες απόλυτα δηλαδή).
P.S. Η alfa romeo δεν έχει το ίδιο status με την bmw (στην Ελλάδα γιατί στην Σουηδία τις έχουν γραμμένες και τις 2, από άποψη status). -
Βabbis (και λοιποί) βλέπεις που ένα θέμα για την ΒMW 3 έγινε πάλι VS ...;
ΜΕ ΕΧΕΙ ΚΟΥΡΑΣΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ALFA ROMEO...πώς να στο πω!
Γιατί πρέπει να συγκρίνονται όλα με Alfa;
τέλος από μένα το offtopic.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Βabbis (και λοιποί) βλέπεις που ένα θέμα για την ΒMW 3 έγινε πάλι VS ...;ΜΕ ΕΧΕΙ ΚΟΥΡΑΣΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ALFA ROMEO...πώς να στο πω!
Κι εμένα με έχει κουράσει η** υποκρισία **και το δήθεν το δικό σου και των άλλων.
Ειδικά όταν είσαι και καθυστερημένος αφού η συζήτηση με τον sokos έληξε με συμφωνία, αλλά μάλλον έμεινες στο τελευταίο σου ποστ.
Επίσης και με τον τεκνικ προτείναμε εκατέρωθεν να τα πούμε σε άλλο thread!! αναγνωρίζοντας ότι είμασε off-topic.
**Eσύ λοιπόν τώρα τι πετάγεσαι!!! **
Ούτε έκθεση γράφουμε ούτε βιβλίο όυτε άρθρο σε εφημερίδα.
Λοιπόν όπως είδες είχαν μια διαφωνία με τον Sokos , 'του την είπα', ο άνθρωπος με πολύ ευγένεια μου απάντησε και μου εξήγησε πως νοούσε την επίμαχη φράση και στο τέλος 'συμφωνήσαμε' ότι οι 3άρες έχουν ένα πλεονέκτημα σε σχέση με τον ανταγωνισμό! ΔΕΝ ΠΑΛΙΩΝΟΥΝ.
**Δηλ. από την συζήτηση 'οφελήθηκε' η 3άρα και κάποιος που δεν έιναι σχετικός έχει ακόμα ένα λόγο να την αγοράσει.
Αν δεν είχα αντιδράσει δεν θα έβγαινε αυτό το συμπέρασμα.
**
Ούτε κοντρα ούτε vs.Βέβαια ο lkar τρόμαξε μήπως γίνει χαμός αλλά αν οι συνομιλητές είναι **πολιτισμένοι όπως ο sokos **και θέλω να πιστεύω κι εγώ, ούτε καυγάς ουτε επιθέσεςι σημειώνονται.
Και στη συνέχεια υπήρξε και δεύτερη διαφωνία με τον technik !! ο οποίος επίσης είναι πολιτισμένος και καλός συνομιλητής και εκφράσαμε την άποψή μας.
Όταν μιλάμε για ένα μοντέλο ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΘΑ ΥΠΆΡΧΕΙ VS διότι από εκεί βγαίνουν και χρήσιμα συμπεράσματα για το υπο συζήτηση μοντέλο.
Δηλαδή θα πρέπει να έχουμε BMW 3 vs C-Class, BMW 3 vs A4, BMW 3 vs S60, BMW 4 vs 93, BMW 3 vs IS200, bmw 3 vs S-Type κλπ
[/list]
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Δεν είναι εξωφρενικά ακριβή! Σε σχέση με τα άλλα premium είναι μια χαρά.Μην ξεχνάς ότι είναι πισωκίνητη με ότι αυτό συνεπάγεται σε απόλαυση, στήσιμο, αλλά και τιμή, είναι πιο ποιοτική και αξιόπιστη από άλλα αμάξια της κατηγορίας, και δίνει πολύ μα πολύ κύρος. Εξωφρενικά ακριβή είναι η 316, αλλά η 320 για premium είναι καλά.
Αγοράζοντας μια BMW πέρνεις το κορυφαίο ίσως αμάξι στην κατηγορία. Και πέρα από την τεχνολογία πληρώνεις και το κοινωνικό σεβασμό. Μπορεί να γελάσουν μερικοί, κι εγώ δεν συμφωνώ, αλλά μιa BMW μπορεί να φανεί χρήσιμη σε έναν επιχειρηματία γιατρό, μηχανικό κλπ διότι του παρέχει το απαραίτητο κυρος για τις κοινωνικο-εππαγγελμαιτκές δραστηριότητες. Χώρια οι γυναίκες που συγκινούνται με την προπέλα.
Τα χνάρια της μπέμπας τα ακολουθούν και στην Alfa Romeo πλέον
τι δεν είναι;;;; είμαστε σοβαροί; 28.500 βασική έκδοση για 1.600/115 δεν είναι εξωφρενικά ακριβή; :ο :ο :ο: ο Είναι BMW; so fucking what; ένα 1.600αράκι ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ! (χωρίς εξοπλισμό που σημαίνει ελάχιστο 30Κ)
τεχνολογία τι τεχνολογία έχει η 316 μπορείς να μας πεις; Για τον 'κοιωνικό σεβασμό' και ότι αρέσει στις γυναίκες, ασχολίαστα και μάλιστα ΠΡΕΠΕΙ να πληρωθούν, τι λες, σοβαρά; Έχει και κύρος η 316 κάπως έτσι κάνω όταν τις βλέπω (κι ειδικά όταν προσπαθούν να πατήσουν γκάζι)
και ξεκόλλα επιτέλους από τα pr@&^#&!^# επειδή κάποιοι έτσι θέλουν! Δεν υπάρχει pr&(^#&*(@
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Δεν είναι εξωφρενικά ακριβή! Σε σχέση με τα άλλα premium είναι μια χαρά.
Μην ξεχνάς ότι είναι πισωκίνητη με ότι αυτό συνεπάγεται σε απόλαυση, στήσιμο, αλλά και τιμή, είναι πιο ποιοτική και αξιόπιστη από άλλα αμάξια της κατηγορίας, και δίνει πολύ μα πολύ κύρος. **Εξωφρενικά ακριβή είναι η 316, **αλλά η 320 για premium είναι καλά.
Τα χνάρια της μπέμπας τα ακολουθούν και στην Alfa Romeo πλέον
τι δεν είναι;;;; είμαστε σοβαροί; 28.500 βασική έκδοση για 1.600/115 είναι BMW so fucking what; ένα 1.600αράκι ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ! (χωρίς εξοπλισμό που σημαίνει ελάχιστο 30Κ)
τεχνολογία τι τεχνολογία έχει η 316 μπορείς να μας πεις; Για τον 'κοιωνικό σεβασμό' και ότι αρέσει στις γυναίκες, ασχολίαστα και μάλιστα ΠΡΕΠΕΙ να πληρωθούν, τι λες, σοβαρά; Έχει και κύρος η 316 κάπως έτσι κάνω όταν τις βλέπω (κι ειδικά όταν προσπαθούν να πατήσουν γκάζι)
και ξεκόλλα επιτέλους από τα pr@&^#&!^# επειδή κάποιοι έτσι θέλουν! Δεν υπάρχει pr&(^#&*(@
lkar , δεν θεωρώ εξωφρενικά ακριβή την 3άρα συνολικά σε σχέση με το market segment που στοχεύει.
**Για την 316 ειδικά την θεωρώ εξωφρενική. **Το αναφέρω στο ποστ μου που quote-αρες αλλά πάνω στo παθος σου για την άλλη μεγάλη σου αγάπη(BMW ) δεν το πρόσεξες οπότε έκανες ένα 'άχρηστο' ποστ !!
Για να σε βοηθήσω έκανα bold την φράση που θεωρώ εξωφρενικά ακριβή την 316!
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
lkar , δεν θεωρώ εξωφρενικά ακριβή την 3άρα συνολικά σε σχέση με το market segment που στοχεύει.
**Για την 316 ειδικά την θεωρώ εξωφρενική. **Το αναφέρω στο ποστ μου που quote-αρες αλλά πάνω στo παθος σου για την άλλη μεγάλη σου αγάπη(BMW ) δεν το πρόσεξες οπότε έκανες ένα 'άχρηστο' ποστ !!
Για να σε βοηθήσω έκανα bold την φράση που θεωρώ εξωφρενικά ακριβή την 316!
ποιο segment; τα μεσαία οικογενειακά; άρα και τα υπόλοιπα που έγραψα (για κύρος κλπ) άχρηστα είναι (προφανώς)
τι; δεν είμαι αντι-alfista; έχω κι άλλες 'αγάπες';
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Βabbis (και λοιποί) βλέπεις που ένα θέμα για την ΒMW 3 έγινε πάλι VS ...;
ΜΕ ΕΧΕΙ ΚΟΥΡΑΣΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ALFA ROMEO...πώς να στο πω!
Κι εμένα με έχει κουράσει η** υποκρισία **και το δήθεν το δικό σου και των άλλων.
Ειδικά όταν είσαι και καθυστερημένος αφού η συζήτηση με τον sokos έληξε με συμφωνία, αλλά μάλλον έμεινες στο τελευταίο σου ποστ.
Επίσης και με τον τεκνικ προτείναμε εκατέρωθεν να τα πούμε σε άλλο thread!! αναγνωρίζοντας ότι είμασε off-topic.
**Eσύ λοιπόν τώρα τι πετάγεσαι!!! **
Ούτε έκθεση γράφουμε ούτε βιβλίο όυτε άρθρο σε εφημερίδα.
Λοιπόν όπως είδες είχαν μια διαφωνία με τον Sokos , 'του την είπα', ο άνθρωπος με πολύ ευγένεια μου απάντησε και μου εξήγησε πως νοούσε την επίμαχη φράση και στο τέλος 'συμφωνήσαμε' ότι οι 3άρες έχουν ένα πλεονέκτημα σε σχέση με τον ανταγωνισμό! ΔΕΝ ΠΑΛΙΩΝΟΥΝ.
**Δηλ. από την συζήτηση 'οφελήθηκε' η 3άρα και κάποιος που δεν έιναι σχετικός έχει ακόμα ένα λόγο να την αγοράσει.
Αν δεν είχα αντιδράσει δεν θα έβγαινε αυτό το συμπέρασμα.
**
Ούτε κοντρα ούτε vs.Βέβαια ο lkar τρόμαξε μήπως γίνει χαμός αλλά αν οι συνομιλητές είναι **πολιτισμένοι όπως ο sokos **και θέλω να πιστεύω κι εγώ, ούτε καυγάς ουτε επιθέσεςι σημειώνονται.
Και στη συνέχεια υπήρξε και δεύτερη διαφωνία με τον technik !! ο οποίος επίσης είναι πολιτισμένος και καλός συνομιλητής και εκφράσαμε την άποψή μας.
Όταν μιλάμε για ένα μοντέλο ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΘΑ ΥΠΆΡΧΕΙ VS διότι από εκεί βγαίνουν και χρήσιμα συμπεράσματα για το υπο συζήτηση μοντέλο.
Δηλαδή θα πρέπει να έχουμε BMW 3 vs C-Class, BMW 3 vs A4, BMW 3 vs S60, BMW 4 vs 93, BMW 3 vs IS200, bmw 3 vs S-Type κλπ
[/list]
Κοίτα να δεις δεν σε χαρακτήρισα και καλό είναι εάν δεν γνωρίζεις κάποιον να μην το κάνεις κι εσύ.
Συνέχισε να γράφεις όσο θες...δεν σε περιορίζω απλά αυτή την εμμονή με τις Alfa δεν μπορώ να καταλάβω.
Σου τόνισα και πιο πάνω ότι έχω(ουμε) μία Alfa 166 αλλά τέτοιο πάθος δεν έχω εκφράσει νομίζω εδώ μέσα για αυτήν.
Δεν λέω ότι το κάνεις μόνο εσύ αλλά συνολικά κουράζει. Και για να μην νομίζεις ότι μεροληπτώ αυτό ισχύει και για τους «γερμανούς».*Το τι πετάγεσαι το αντιπαρέρχομαι ...ΑΤΥΧΕΣΤΑΤΗ ΕΚΦΡΑΣΗ!
-
... και ζήσαν αυτοί καλά κε εμείς καλύτερα.
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
... και ζήσαν αυτοί καλά κε εμείς καλύτερα.... καλά τότε ζήσε στον κόσμο σου...γεια χαρά!
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
... και ζήσαν αυτοί καλά κε εμείς καλύτερα.
... καλά τότε ζήσε στον κόσμο σου...γεια χαρά!
who is aggressive now
Ξέρεις ποιο είναι το πρόβλημα. Ότι με τον sokos, technik, alfisti_gr ανταλλάξαμε απόψεις σε ήρεμο κλίμα ΕΝΤΟΣ Θέματος, έστω και αν αναφερθήκαμε σε vs, και τα βρήκαμε.
**ενώ εσύ εδώ και δυο σελίδες παραπονιέσαι για τα off-topic και ταυτόχρονα ποστάρεις συνεχώς κάνοντας μας μαθήματα συμπεριφοράς ** βγαίνοντας 2 φορές off-topc.
Και το ότι είπα γιατί πετάγεσαι κολλάει:
-
Στο ότι συνέχισες να παραπονιέσαι για τα vs και μετά την λήξη τους άρα είσαι ετεροχρονισμένος
-
Στο ότι αν κάποιος πρέπει να παραπονεθει για τα vs αυτόι είναι οι 'Άτυποι ιδιοκτήτες του thread' δλδ οι BMWάκιδες και οι ΦιλοΓερμανοί οι οποιόι δεν ενοχλήθηκαν.
-
Στο ότι με την παρεμβασή σου με παρέσυρες ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΚΟΣΜΟ δλδ καρα-οφ-τοπικ και κάθομαι και ασχολούμαι και χαλάω και το thread των παιδιών απο τους οποίους ζητώ συγνώμη.
-
-
/οfftopic
-
βρε παιδιά για χαλαρώστε, μετοχές έχετε στις εταιρείες αυτές?
Πάντως για το premium και καλά που λέτε, εγω την 316 δεν τρελαίνομαι για τον πολύ απλό λόγο οτι ειμαι 'ανήσυχος' οδηγός και η δύναμη της δεν φτάνει να την οδηγώ οπως μου αρέσει να οδηγώ και το ΜΧ5 μου..
Παιχνίδι με την ουρά μονο με βροχή στους δρόμους μας και πάλι όχι εύκολα..Στον αντίποδο όμως, ο πατέρας μου που δεν έχει πολλά χρόνια αυτοκίνησης μπροστά του και δεν έχει τις ίδιες 'ανησυχίες' με τις δικές μου, το 316 του ειναι τέλειο, ειδικά οταν κάθε μέρα κινήτε μέσα στην πόλη και καμια φορά πρέπει να πάρει τίποτα πελάτες έξω / γόνεις / οικογένεια κτλ. Να πάρει 2λιτρο για ποιόν λόγο? Να πετάει περισσότερα δίφραγκα απο την πίσω εξάτμιση στην πρωινή κίνηση για το γραφείο? Θέλει στην ηλικία του να έχει κάποια άνεση..
Αυτος ακριβώς ο λόγος της 316, και να σας πώ σε κανα ταξιδάκι που την παίρνω και είμαι σε ήρεμη φάση, βάζω το CDάκι μου στο Becker ραδιοCD που φοράει απο την μάνα του φασόν BMW (ξεκινάω απο απλά πράματα για να δείτε οτι αυτο το κάτι παραπάνω που πλήρωσα απο όσο έκανε η 156 1.6 το αξίζει) και ακους πραγματικά καλό ήχο σε σχέση με τον ήχο της 156 το οποιο ήταν της πλάκας, πατάω το cruise control στα 120 και όταν φτάνω στον προορισμό μου είναι σαν να ειμαι απολυτα χαλαρός και ξεκούραστος..
Πλάκα-πλάκα και η 316 η valvotronic η μηχανή δεν είναι όσο 'ψοφίμι' θέλουν να πιστεύουν μερικοί.. μην ξεχνάμε οτι το αμάξωμα της είναι πιο βαρύ απο της 156.Αυτά σε σχέση Ε46 με 156..
-
Ο χρήστης sokos έγραψε:
βρε παιδιά για χαλαρώστε, μετοχές έχετε στις εταιρείες αυτές?...αυτό λέω τόση ώρα αλλά....
-
Ο χρήστης sokos έγραψε:
βρε παιδιά για χαλαρώστε, μετοχές έχετε στις εταιρείες αυτές?Πάντως για το premium και καλά που λέτε, εγω την 316 δεν τρελαίνομαι για τον πολύ απλό λόγο οτι ειμαι 'ανήσυχος' οδηγός και η δύναμη της δεν φτάνει να την οδηγώ οπως μου αρέσει να οδηγώ και το ΜΧ5 μου..
Παιχνίδι με την ουρά μονο με βροχή στους δρόμους μας και πάλι όχι εύκολα..Στον αντίποδο όμως, ο πατέρας μου που δεν έχει πολλά χρόνια αυτοκίνησης μπροστά του και δεν έχει τις ίδιες 'ανησυχίες' με τις δικές μου, το 316 του ειναι τέλειο, ειδικά οταν κάθε μέρα κινήτε μέσα στην πόλη και καμια φορά πρέπει να πάρει τίποτα πελάτες έξω / γόνεις / οικογένεια κτλ. Να πάρει 2λιτρο για ποιόν λόγο? Να πετάει περισσότερα δίφραγκα απο την πίσω εξάτμιση στην πρωινή κίνηση για το γραφείο? Θέλει στην ηλικία του να έχει κάποια άνεση..
Αυτος ακριβώς ο λόγος της 316, και να σας πώ σε κανα ταξιδάκι που την παίρνω και είμαι σε ήρεμη φάση, βάζω το CDάκι μου στο Becker ραδιοCD που φοράει απο την μάνα του φασόν BMW (ξεκινάω απο απλά πράματα για να δείτε οτι αυτο το κάτι παραπάνω που πλήρωσα απο όσο έκανε η 156 1.6 το αξίζει) και ακους πραγματικά καλό ήχο σε σχέση με τον ήχο της 156 το οποιο ήταν της πλάκας, πατάω το cruise control στα 120 και όταν φτάνω στον προορισμό μου είναι σαν να ειμαι απολυτα χαλαρός και ξεκούραστος..
Πλάκα-πλάκα και η 316 η valvotronic η μηχανή δεν είναι όσο 'ψοφίμι' θέλουν να πιστεύουν μερικοί.. μην ξεχνάμε οτι το αμάξωμα της είναι πιο βαρύ απο της 156.Αυτά σε σχέση Ε46 με 156..
ε καλά, μέχρι τα 120 όλα τα αυτοκίνητα της κατηγορίας μια χαρά είναι, όπως επίσης να το να 'χουν καλό ηχοσύστημα ή cruise control. Άλλωστε αν μιλάμε για άνεση, υπάρχει κι η C5
-
Βρε Lkar να πάρεις και ενα ωραίο καλούπι λέμε τώρα
(με αρχισουν και μπούνε και η Citroenαδες τώρα θα γίνει της Πόπης)Πάντως μπορώ να σου βρώ ΠΟΛΛΑ πράματα οπου αν τα βάλεις ευρώ ευρώ θα δείς κάποια αξιολογη διαφορά στην τιμή. Και ας μην ξεχνάμε το μεροκάμματο του Γερμανού και το μεροκάμματο του Ιταλού...
ΘΕΛΩ πολυ να ξεχάσω πόσο αγορασα την 156 και πόσο την 'χάρισα'..
Όπως τα τριξίματα επίσης και το ρημάδι το πρόβλημα της με το variator που έκανε σαν diesel το μοτέρ της.. Η Βαυαρή 3 χρόνια ουτε ΚΙΧ!
Ο λαός ειναι σοφός που λέει οτι πληρώνεις παίρνεις .. -
Λοιπόν εγώ καταλαβαίνω το σκεπτικό του πατέρα του sokos.
Όμως διαφωνώ στο εξής. Αν δεχθούμε ότι ένα αμάξι D-SEGMENT 140-160 αλόγων είναι γρήγορο τότε ναι η 316 με 115 άλογα είναι μια χαρούλα για τον οικογενειάρχη που θέλει ένα ποιοτικό-αξιόπιστο-άνετο και με κύρος αμάξι.
όμως προσωπική μου άποψη είναι ότι με το βάρος των σημερινών μεσαίων δλδ με άνω από 1400 κιλά τα 150 πχ της BMW και τα 160 της 159 1.9 είναι απλά οριακά για να κινηθείς σχετικά σβέλτα, αξιοπρεπέστατα και με ενεργητική ασφάλεια όταν κουβαλάς βαλίτσες, οικογένεια κλπ!
Τα αμάξια αυτά (320, 159 1.9 κλπ) κοντράρονται(δεν χάνουν αλλά δυσκολεύονται να κερδίσουν) από πολλά 1400άρια Β-SEGMENT με 100 άλογα λόγω μειωμένου βάρους.
Άρα δεν στέκει το ότι είμαι πχ 50 χρονών δεν θέλω να τρέχω και μου αρκούν 115 άλογα. Αυτά αρκούσανε πριν 10 χρόνια αλλά όχι σήμερα όπου τα 115 άλογα πρέπει να σηκώσουν βάρος 200 και 300 κιλά επιπλέον, ακι που οι κινητήρες είναι 'φιμωμένοι' λόγω ρύπων.
Απλά έχουμε μείνει στις εποχές εκείνες που τα 115 άλογα ήταν 'πυραυλικά' και λέμε ότι μου αρκούν. Στην πραξη δεν αρκούν. Κανείς δεν πάει με 120 πλέον και όποιος πει ότι δεν το πατάει παραπάνω λέει ψέμματα. Εδώ στους αυτοκινητόδρομους αμάξια με το πλάισιο της 3άρας τα 160 φαίνονται να σε κοιμίζουν όχι να πας με 120.
Στο δε επαρχιακό δίκτυο απλά δυσκολέυεις την ζωή σου όταν από τα 80-100 πέφτεις στα 40-60 περιμένοντας να περάσεις ένα αγροτικό, ή ένα φορτηγό ή ένα τρακτέρ. Και μόλις βρεις ευθεία με ορατότητα πρέπει να κατεβάσεις 2 σχέσεις για να περάσεις με τα 1600κ.ε και τότε να δεις πως καίει το 1600άρι σε σχεση με το δίλιτρο.
Το 1600 υπερτερεί μόνο στην πόλη σε κατανάλωση αλλά σε μικτή διαδρομή όπου επιταγχύνεις-επιβραδύνεις και έχεις και φορτίο πιστεύω ότι καλύτερα το δίλιτρο.
Πιστεύω ότι ο πατέρας του sokos αν οδηγήσει την 320 και την 316 θα καταλάβει ότι η 320 είναι πιο ξεκούραστη και πιο οικονομική από την 316 στα ταξίδια.
Νέα BMW Σειρά 3