-
Ξέρουμε λοιπόν όλοι οι Σιτροενάκηδες ότι το Ελληνικό Pony ήταν κατασκευασμένο από μηχανικά μέρη Citroen. Ή κάνω μήπως λάθος;
Μήπως μπορεί κανείς να μου βρει/ πει πληροφορίες για αυτό το Ρony;
-
Ο χρήστης tifosaros έγραψε:
Ξέρουμε λοιπόν όλοι οι Σιτροενάκηδες ότι το Ελληνικό Pony ήταν κατασκευασμένο από μηχανικά μέρη Citroen. Ή κάνω μήπως λάθος;Μήπως μπορεί κανείς να μου βρει/ πει πληροφορίες για αυτό το Ρony;
Πράγματι, το Pony ήταν η Ελληνική έκδοση για το mehari...
ΟΛΑ τα μηχανικά μέρη είναι Citroen και μάλιστα τα γνωστά μηχανικά μέρη από 2cv/ami/dyane κλπ κλπ...
Δηλαδή μηχανή,σασμάν,αναρτήσεις κλπ κλπ είναι όλα 2cv/ami
Απλά έχει το καρμπυρατέρ που έχει το Ami (2πλο Solex),νομίζω τις αναρτήσεις του Ami (λίγο πιο ενισχυμένες από 2cv) και σχεδόν σίγουρος ότι έχει ελάχιστα πιο κοντό σασμάν αφού βγήκε για δουλειές υποτίθεται...
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Ο θείος μου αγόρασε πρίν κανα μήνα ένα DS! Ψάχνω μερικά τεχνικά χαρακτηριστικά για αυτό το αυτοκίνητο. Το πρόβλημα είναι οτι δεν το έχω δεί απο κοντά το αυτοκίνητο (είμαι στην Αγγλία τώρα) και το μόνο που ξέρω με σιγουριά είναι οτι στην άδεια γράφει 14 φορολογήσιμους ίππους (2000-2300 κυβικά???). Γνωρίζει κανείς τίποτα?Μάλλον το αυτοκίνητο θα το πάρω απο τον θείο μου με 'συνοπτικές διαδικασίες'
Ποσο το αγορασε?
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Sirgus το Ami σου το χρησιμοποιείς καθημερινά;
Yes!
Μου λένε όλοι ότι τέτοια αυτοκίνητα πρέπει να μένουν ακίνηταΔιαφωνώ μόνο και μόνο λόγω κυψέλης γιατί όσες ώρες έχεις παρκαρισμένο αυτοκίνητο στην Κυψέλη τόσο περισσότερες πιθανότητες έχεις να βρεις σημάδι!
Εξάλλου δεν ξέρω αν ένα αυτοκίνητο που κινείται κάθε Κυριακή για 20 Kms είναι πιο 'υγιές' από ένα που λειτουργεί καθημερινά
Πολύ καλά κάνεις και το κυκλοφορείς!!! Θέλουμε να βλέπουμε τέτιοα αυτοκίνητα στους δρόμους.
Τώρα για το αν είναι υγιές να κυκλοφορεί 20 χλμ κάθε Κυριακή σίγουρα δεν είναι καλό ειδικά αν όλη την εβδομάδα είναι αραγμένο στο δρόμο και όχι σε κλειστό πάρκιν.
Από τον Σεπτέμβριο κυκλοφορώ κυρίως με το παπί και το ΑΧ είναι αραγμένο στο δρόμο. Πρίν τις γιορτές άνοιξα το καπώ για να το τσεκάρω για ταξίδι και το μοτέρ ήταν οξειδωμένο απ' την ακινησία σαν αυτά που έχουν οι παλατζήδες στις μάντρες.
Από τότε προσπαθώ να το κυκλοφορώ τουλάχιστων δύο τρεις φορες την εβδομάδα για να δουλεύει. -
Εγώ από την άλλη έχω το αντίθετο πρόβλημα... Το καημένο δεν προλαβαίνει να ηρεμήσει καθόλου, έχω κάνει 57.000 χλμ (και κάτι ψιλά) από το Μάιο του 2002...
-
http://www.citroen.mb.ca/citroenet/html/b/bfg.htm
Επιτέλους βρήκα τη μοτοσυκλέτα του γνήσιου Citroenάκια!!!!
-
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
Πολύ καλά κάνεις και το κυκλοφορείς!!! Θέλουμε να βλέπουμε τέτιοα αυτοκίνητα στους δρόμους.
Σε ευχαριστώ πολύ, απλά για να είμαστε δίκαιοι, βγάζω τα καυσαέρια που βγάζουν 3 νέα αυτοκίνητα ίσως!
Από τον Σεπτέμβριο κυκλοφορώ κυρίως με το παπί και το ΑΧ είναι αραγμένο στο δρόμο. Πρίν τις γιορτές άνοιξα το καπώ για να το τσεκάρω για ταξίδι και το μοτέρ ήταν οξειδωμένο απ' την ακινησία σαν αυτά που έχουν οι παλατζήδες στις μάντρες.
Δεν το ήξερα ότι υπάρχει πρόβλημα οξείδωσης.
Όσα παρατημένα αυτοκίνητα έχω δεί έχουν συγκεκριμένη μυρωδιά στην μηχανή... -
Ψάχνοντας στο νετ βρήκα τυχαία το παρακάτω, ίσως σας ενδιαφέρει
http://home.zonnet.nl/citroens/
...έχει πάρα πολλά θέματα για την αγαπημένη μάρκα σας!!!
-
Mπράβο cmarin, πολύ καλή σελίδα!!!
Έχει και το ΑΧ με στρογγυλό τον πίσω θόλο!!! Του πάει!!
-
Κύριοι, σήμερα άλλαξα και λάστιχα! Χιχιχι έβαλα τα Yokohama 165/70/R13.
-
Σε ευχαριστώ πολύ, απλά για να είμαστε δίκαιοι, βγάζω τα καυσαέρια που βγάζουν 3 νέα αυτοκίνητα ίσως!
Kωστα ΚΤΕΟ περναει..?
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Kωστα ΚΤΕΟ περναει..?
Τώρα με το καινούργιο καρμπυρατέρ βγάζει μια χαρούλα...
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
...
Μακάρι το πρόβλημα της ρύπανσης να οφειλόταν μόνο σε μερικά καλοδιατηρημένα κλασσικά αυτοκίνητα
Δεν το ήξερα ότι υπάρχει πρόβλημα οξείδωσης.
Όσα παρατημένα αυτοκίνητα έχω δεί έχουν συγκεκριμένη μυρωδιά στην μηχανή...Το πρόβλημα είναι στα αλουμιένια μέρη του κινητήρα το έχω δει σε μεταχειρισμένες μηχανές καθώς και σε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα από Γερμανία που μένουν αρκετό καιρό σε ανοιχτούς χώρους.
-
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
Μακάρι το πρόβλημα της ρύπανσης να οφειλόταν μόνο σε μερικά καλοδιατηρημένα κλασσικά αυτοκίνητα
Σωστά....
Εξάλλου τα φτιαγμένα που από ότι έχω ακούσει δεν βγάζουν κάρτα (εκτός αν μου έχουν πει λάθος) είναι μάλλον περισσότερα!!! -
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Σωστά....
Εξάλλου τα φτιαγμένα που από ότι έχω ακούσει δεν βγάζουν κάρτα (εκτός αν μου έχουν πει λάθος) είναι μάλλον περισσότερα!!!Άν δεν έχει αφαιρεθεί ο καταλύτης και το πρόγραμμα του εγκεφάλου έχει χαρτογραφηφεί σωστα τότε δεν νομίζω οι εκπομπές καυσαερίων να είναι εκτός ορίων. Πάντως και αυτά που είναι εκτός ορίων βγάζουν κάρτα
Αλήθεια αφού είναι γνωστό σε όλους ότι όλα αυτά (κάρτα, κτέο) είναι τυπικά γιατί δεν τα καταργούνε αφού ο καθένας κάνει ότι του καπνίσει και με ένα μικρό αντίτιμο το νομιμοποιεί????
Δύο ενδιαφέροντα που έχω δει 4χ4 πετρελαιοκίνητο με άδεια κυκλοφορίας Αθήνας και 5λιτρο V8 αυτοκίνητο που στην άδεια του είχε τον αριθμό κινητήρα του V8 o oποίος όμως ήταν δηλωμένος 1998 κε
Και εσύ Sirgus μου λές για κάρτες καυσαερίων
-
Για να μην μιλησουμε για τα ταξι,αστικα,λοιπα φορτηγα που κανουν οσο 100 Αmi..
-
Nα ρωτησω κατι αλλο παιδια μιας και ειμαι λιγο αδαης στα μηχανολογικα...
Ενα αυτοκινητο που φθειρεται στο μπροστινο συστημα της αναρτησης..εκτος απο τα αμορτισερ?
Δηλ τα ψαλιδια,μπιλιοφοροι(καπως ετσι) και ολα αυτα μετα απο ποσο φθειρονται?
Το κοστος επισκευης τους ειναι μεγαλο?
Ρωταω γιατι αρχιζω να τα σκεπτομαι στο επομενο σερβις που...πλησιαζει.. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Nα ρωτησω κατι αλλο παιδια μιας και ειμαι λιγο αδαης στα μηχανολογικα...Ενα αυτοκινητο που φθειρεται στο μπροστινο συστημα της αναρτησης..εκτος απο τα αμορτισερ?
Ρωταω γιατι αρχιζω να τα σκεπτομαι στο επομενο σερβις που...πλησιαζει..Κοίτα, όλα αυτά δεν έχουν κάποια χιλιόμετρα και μετά αρχίζουν να φθείρονται.
Τα ψαλίδια, μπορεί να σου έχουν ¨πάρει¨ από τα πολλά χτυπήματα σε λακκούβες. Κανονικά εσύ πρέπει να έχεις πιο ενισχυμένα από τα δικά μου, εγώ τα άλλαξα στα 100.000 χιλιόμετρα με κόστος περίπου 300€ στην αντιπροσωπία καινούρια.
Αλλά, λέω αλλά, εσύ μπορεί να έχεις πιο ενισχυμένα από εμένα, αλλά έχεις και πιο σκληρά αμορτισέρ – ελατήρια, που πιστεύω ότι αυτά είναι ένας παράγοντας που μπορεί να τα ¨ζορίσει¨ λίγο ακόμα χτυπώντας σε μια λακκούβα.Οι μπιλίοφοροι, και αυτοί έχουν άμεση σχέση με το πώς οδηγείς.
Δηλαδή αν το ¨σπινάρεις¨ πολλές φορές το τουτού σου, αυτός είναι ένας από τους παράγοντες που μπορεί να τους φάει, ακόμα και αν ανεβαίνεις πολλές ανηφόρες με μεγάλο φορτίο ή με μεγάλη ταχύτητα (ή και με τα δύο).
Αλλά το χειρότερο για να τους ¨φας¨ είναι να σπινάρεις ενώ οι τροχοί είναι στραμμένοι αριστερά ή δεξιά, δηλαδή δεν είναι σε ευθεία.
Για να καταλάβεις η δουλεία του μπιλίοφορου είναι να δίνει κίνηση στον τροχό αλλά ταυτόχρονα να του επιτρέπει να γυρίζει όπου θέλουμε εμείς γυρνώντας το τιμόνι.Αυτά από εμένα, για τυχών λάθει… πυροβολείστε με !
-
Ευχαριστω πολυ..
Ναι το VTS εχει ενισχυμενα ψαλιδια...λες και το ηξεραν οι Γαλλοι τι θα τραβηξουν στα χερια μας.. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Nα ρωτησω κατι αλλο παιδια μιας και ειμαι λιγο αδαης στα μηχανολογικα...Ενα αυτοκινητο που φθειρεται στο μπροστινο συστημα της αναρτησης..εκτος απο τα αμορτισερ?
Ρωταω γιατι αρχιζω να τα σκεπτομαι στο επομενο σερβις που...πλησιαζει..Συγγραφέας Μήνυμα
elteo Δημοσιεύθηκε: 20/03/04 2:27 Θέμα δημοσίευσης:
Ευχαριστω πολυ..
Ναι το VTS εχει ενισχυμενα ψαλιδια...λες και το ηξεραν οι Γαλλοι τι θα τραβηξουν στα χερια μας..Ο htanso21 τα είπε σωστά αλλά εκτός του ότι τα ψαλίδια παίρνουν τρώγονται και ελαστικοί σύνδεσμοι που έχουν(σινεμπλόκ τους λένε στην πιάτσα) και χτυπάνε. Στο Vts δεν τρώγονται γιατί είναι αρκετά σφιχτοί λόγω τις σπόρ γεωμετρίας του αυτοκινήτου. Το δικό μου που έχει ίδια με του Vts έχει κάνει 150000 δύσκολα χλμ και δεν έχουν κάνει κιχ.
Το ίδιο ισχύει πανω κάτω και για τα ημιαξόνια. Πρόβλημα βγάζουν αν σκιστεί καμμιά απ' τις φούσκες τους και αδειάσει το γράσσο οπότε χαλάνε γιατί δεν λιπαίνονται. Αν κάνεις τακτικά τα σέρβις και ελέγχονται οι φούσκες των ημιαξονίων τότε πίστεψέ θα αντέξουν για πολλά χλμ ακόμη
CITROËN FORUM