-
Στην Pub παρακαλώ.
-
Λοιπόν
Εγώ είμαι στο πλοίο για Πάτρα και το ξάντια κοιμάται λαβωμένο στο γκαράζ.
Ξεκίνησα την Τρίτη το πρωι από το Λούντ Σουηδίας με τελικό προορισμό τι άλλο από την Αθήνα. Ανάμεσα στις αποσκευές και το μεταπτυχιακό μου (όπως και κάτι άλλα εργαλεία που τελικά είναι χρήσιμα όταν ταξιδεύεις με γαλλικό)..
Το ξάντια λοιπόν, είχε αρπαγμένη φλάντζα κεφαλής, αλλά δεν έπινε παραπάνω από 50-60ml νερό ανά 150-200km... Επίσης το καλοριφερ που τρύπησε απομονώθηκε και έτσι είχα μόνο a/c...Έτσι προτιμησα να το ρισκάρω και να ξεκιμήσω ταξίδι από το να πληρώσω 3.500 ευρώ για να το φτιάξω στη Σουηδία..
Όλα καλά λοιπόν. Με το ένα μάτι κοιτάω συνέχεια τη θερμοκρασία και ακολουθώντας συμβουλές δεν ξεπερνω΄τις 3.500 στροφές (που μου δίνουν 130κμ στο κοντέρ)... Περνάω τη Δανία και μπαίνω Γερμανία και είναι η ώρα για τον 1ο ανεφοδιασμό. Επι τη ευκαιρία λέω να ανοίξω και το καπό να δώ αν θέλει νερά το ψυγείο... Με τρόμο ανακαλύπτω ότι η τρόμπα κάπου έχει τρυπήσει και πετάει με πίεσγ τα υγρά... Κρύος ιδρώτας...Καθαρίζω λίγο, συμπληρώνω υγρά και φεύγω με αγχος... Με τα πολλά, η διαρροή όλο και μεγαλώνει και κατά τις 10 το βράδυ ανακαλύπτω με τρόμο ότι έχει ποτίσει το δυναμό με λάδια και μένω σιγά σιγά από ρεύμα... Εκεί παραδέχομαι την ηττα μου και τηλεφωνώ σε μια γερμανική οδική βοήθεια που έρχεται και με μαζεύει.. Αφου πληρώσω 120 ευρώ μεταφορικά με πάει ο οδηγός σε ένα φιλο του που φαίνεται καλο παιδι και δεν είναι εξουσιοδοτημενος σιτροεν. Παρά το προχωρημένο της ώρας, ο ανθρωπος ξεκινάει να καθαρίζει το δυναμό και την τρόμπα για να δούμε απο πού χάνει.
Μετά από μισή ώρα πάμε να βάλουμε εμπρός και....μπαμ, η τρόμπα ανοίγει στα 2 σαν πορτοκάλι... Εκεί είμαι έτοιμος να λιποθυμήσω, ενώ βρίσκομαι 1700κμ μακρυά από την Ανκόνα... Το χειρότερο είναι που μου λεει ο μηχανικός ότι η επόμενη ημέρα είναι μέρα Γερμανικής αργίας και δεν μπορούμε αν βρούμε ανταλλακτικα...
Τηλεφώνημα λοιπόν στον μάστορά μου στην αθήνα και την επόμενη το μεσημέρι έχει έρθει ενα δυναμό και μια τρόμπα express με DHL. Μπαίνουν πάνω στο ξάντια, κάνουμε εξαέρωση, βαζουμε υγρά και φεύγω αφου πληρώσω 150 ευρώ εργατικά.
Ξεκινάω λοιπόν πάλι για Ανκόνα με ανεβασμένο ηθικό αυτή τη φορά... Στα 500κμ σταματάω για βενζίνγ και ξανανακαλύπτω ότι η τρόμπα πάλι χάνει (λιγότερο από πριν αλλα ο κίνδυνος να κάψω πάλι δυναμό είναι εκεί).. Μια και δυο, σκίσω μια πετσέτα μπάνιου που είχα στις αποσκευές μου και στουμπώνω την τρόμπα από τις 2 μεριές με στόχο να ποτίσει η πετσέτα και όχι το δυναμό... Πράγματι έτσι βγάζω τα υπόλοιπα χιλιόμετρα και μπαίνω στην Ανκόνα με ένα μεγάλο χαμόγελο...
Εισητήρια για το πλοίο των 17.00 την ώρα που παρκάρω το αυτοκίνητο ακούγεται ένα πλαφ και όλα τα υγρά είναι στο αμπάρι του πλοίου..... Τηλεφώνημα λοιπόν στην Ιντεραμερικαν και αύριο θα με περιμένει φορτηγό στην Πάτρα να πάμε μαζί Αθήνα....
Αυτά εν συντομία γιατί νυστάζω τώρα..
Σημειωτέον ότι η ΄θερμοκρασία του μοτερ ήταν οκ καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού παρόλη την καμμένη φλάντζα.. Για λόγους ευθιξίας δεν σημειώνω σε τι ξενοδοχείο έμεινα εκείνη την μοιράια νύχτα ούτε την αθλια γερμανίδα ρεσεψιονιστ που ανεβηκε στο δωμάτιο μου 3 φορές (τη μια είμουν απο το ντους) για να μου 'δείξει¨κάτι.....
Μερικοί φίλοι με λένε Γκαντέμη. Εσείς τι λέτε;;;
-
Ηλία, πάμε για ένα group buy ευχέλαιο?
-
-
Γιατί, εσύ τι έπαθες;;;
(Το μαμημένο το ξάντια, του είχα κάνει μεγ΄΄αά΄΄αάάάά΄λο σερβις πριν φύγω)... Ρημάδια....
Επρεπε να είχα πάρει το C5, αλλά λυπόμουν τον πατέρα που περίμενε 6 μήνες να έρθει.
-
-
Ηρωας εισαι Ηλια!!!!!
Αντε με το καλο στο σπιτι σου! -
Λέω, ότι θα είναι κάτι που θα θυμάσαι με νοσταλγία και θα γελάς, Ηλία!
Σε ζηλεύω...
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
:lol:Λέω, ότι θα είναι κάτι που θα θυμάσαι με νοσταλγία και θα γελάς, Ηλία!
Σε ζηλεύω...
Aν είχα λίγο παρέα θα είχε πλάκα... Τωρα δεν ξέρω αν θα γελάω στο μέλλον αλλά σίγουρα θα το θυμάμαι...
Το επόμενο αμάξι μου θα έχει ΚΑΝΟΝΙΚΗ ανάρτιση. Και θα παω και στον Αρκτικό κύκλο (το ταξίδι που ΔΕΝ έκανα λόγω φλάντζας)...
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
:lol:
Λέω, ότι θα είναι κάτι που θα θυμάσαι με νοσταλγία και θα γελάς, Ηλία!
Σε ζηλεύω...
Aν είχα λίγο παρέα θα είχε πλάκα... Τωρα δεν ξέρω αν θα γελάω στο μέλλον αλλά σίγουρα θα το θυμάμαι...
Το επόμενο αμάξι μου θα έχει ΚΑΝΟΝΙΚΗ ανάρτιση. Και θα παω και στον Αρκτικό κύκλο (το ταξίδι που ΔΕΝ έκανα λόγω φλάντζας)...
-
Η Γερμανιδα καλη?
Δε λες καλα ρε συ που τα ξερασε μεσα στο πλοιο?
-
Καλά ξεμπερδέματα Ηλία! Είσαι τυχερός μέσα στην ατυχία σου.
-
Ηλία η τρόμπα υψηλής έσκασε;
-
ποσο κανει μια xantia σουηδια με λιγοτερα χλμ?
-
Rantaplan αν η Γερμανίδα ήταν καλή δεν θα το συζητούσα... Αλλά μέσα στη γκαντεμιά μου και η γερμανίδα χοντρή με φακίδες ήταν...
Ντίνο, ναι η τρόμπα υψηλής έσκασε. Την έχω κρατήσει στο πορτ μπαγκάζ να τη βγάλω καποια στιγμή μια φωτό.
Αδη, είχαν μια σιτροέν ξάντια 2.0, του 1995 (σαν τη δική μου) με 120.000κμ και κόστος 34.000 σουηδικές κορώνες δηλαδή 3600 ευρώ....Και το χρώμα της φαινόταν σε πολύ καλή κατάσταση..
Όλα καλά. Αν δε χαλάσει/βουλιάξει και το πλοίο τότε η τύχη μου αλλάζει!
-
Πάντως, απο πλοίο δεν έχει ξαναγράψει κανείς στο Φόρουμ, απ' όσο θυμάμαι!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Πάντως, απο πλοίο δεν έχει ξαναγράψει κανείς στο Φόρουμ, απ' όσο θυμάμαι!Ειχα ξαναγράψει το Μαιο που ανέβαινα από Κοπεγχάγη - Οσλο με φέρρυ και ένα νοικιάρικο Volvo S40, 2.4 με μηδέν κλμ στο γκαράζ...
-
-
Ενταξει ρε Ηλια κουραγιο, εσυ εισαι καλος οδηγος και σου τυχαινουν μαλακιες απο το αμαξι. Ενος φιλου μου γυρω στα 12-13 αμαξια του εχουν παρει οι γονεις του, δεν εχει αφησει πλάτανο για πλατανο το φουστρακι!
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Ενταξει ρε Ηλια κουραγιο, εσυ εισαι καλος οδηγος και σου τυχαινουν μαλακιες απο το αμαξι. Ενος φιλου μου γυρω στα 12-13 αμαξια του εχουν παρει οι γονεις του, δεν εχει αφησει πλάτανο για πλατανο το φουστρακι!Αν εννοείς το Kid, κάτω τα χέρια!
Το πλατάνι ήταν πιωμένο!
Είχε κατεβάσει ένα κουβά Bushmills στη Σκάλα!
(με την υγρασία που έχουν τα Γιάννενα, ακόμη και τα πλατάνια το τσούζουν λίγο για να ζεσταθούν... )
CITROËN FORUM