-
Βρε ξεκόλα. Κάποτε η σιτροέν ήταν σχεδιαστική σχολή. Έφιαχνε σχήματα και οχήματα που ξεχώριζαν και είχαν πάντα κάτι να δείξουν πρωτοποριακό και σε σχήμα και σε μηχανικές λύσεις.
Κάνε σύγκριση της gs/gsa, 2cv, d super, με τα αντίστοιχα του σήμερα και θα δεις τι εννοώ.
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Βρε ξεκόλα. Κάποτε η σιτροέν ήταν σχεδιαστική σχολή. Έφιαχνε σχήματα και οχήματα που ξεχώριζαν και είχαν πάντα κάτι να δείξουν πρωτοποριακό και σε σχήμα και σε μηχανικές λύσεις.Κάνε σύγκριση της gs/gsa, 2cv, d super, με τα αντίστοιχα του σήμερα και θα δεις τι εννοώ.
για σένα πιο απλό είναι να ξεχωρίσεις το 60 ή το 2006?
πιο πολλά μυαλά υπήρχαν τότε ή τώρα?Τώρα γενικά ποιος ξεχωρίζει? ΚΑΝΕΙΣ.
Τότε υπήρχε κάποιος να ξεχωρίζει...και ποιος ήταν το ανέφερες εσύ
-
Ο θείος έχει ένα δίκιο, μερικώς (φτου σου ρε ξεφτίλα). Τότε, κάθε - μα κάθε - νέο μοντέλο που παρουσίαζε η Citroen είχε ένα σωρό καινοτομίες και ιδιαιτερότητες. Τώρα δεν υπάρχει αυτή η φιλοσοφία. Αν και γίνονται φιλότιμες στην εντελώς νέα γενιά των C (C4, C6) να επιστρέψουν σε αυτή.
Θυμάμαι πριν από αρκετά χρόνια ακόμα, που ο τότε πρόεδρος του PSA group (ο ΛεΚεμάν) έλεγε ότι έχουν βάλει στόχο να 'επαναφέρουν' τη θέση της κάθε εταιρείας στα παλιά δεδομένα, ήτοι η Citroen θα βγάζει τα πρωτοποριακά και σπορ αμάξια ενώ η Peugeot θα κρατήσει το πιο συντηρητικό κομμάτι της αγοράς. Αιντε να δούμε...
-
ναι αλλά εγώ λέω ότι όσο περνάνε τα χρόνια οι ιδέες λιγοστεύουν.
λογικό δεν είναι αυτό?Προφανώς κάποτε η Citroen ήταν σε άλλο επίπεδο.
αλλά τώρα τι καινούργιο να βγάλεις?
Τα αυτοκίνητα το 1950 ήταν στο μηδέν. άρα το να ξεχωρίσεις ήταν πιο εύκολο
-
Πάντα υπάρχει περιθώριο για νέες ιδέες. Αν πας σε μια μεγάλη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου και ρίξεις μια ματιά στα πρωτότυπα των εταιρειών θα το καταλάβεις.
2 πράγματα φταίνε για το ότι πολλές από αυτές τις ιδέες μένουν μόνο στα πρωτότυπα... Το ένα είναι το marketing, το οποίο δυστυχώς (ή ευτυχώς) πλέον επιβάλλει στην παραγωγή τις δικές του κατευθύνσεις, και το άλλο είναι ο ίδιος ο καταναλωτής, που τις περισσότερες φορές δεν είναι έτοιμος για καινοτομίες και δείχνει μεγάλο συντηρητισμό.
Βέβαια πολλές φορές δεν ξέρουμε και τι θέλουμε. Βγαίνει το πρώτο Focus, είναι πολύ ριζοσπαστικό. Βγαίνει το δεύτερο, είναι πολύ συντηρητικό. Ε τι να κάνουν κι αυτοί οι άνθρωποι...
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
mirage Κάποτε η Citroen ήταν σχεδιαστική 'σχολή'. Τώρα 'δεν'. Αυτό εννοώ.+1
Τελικα το πειραμα με την αναρτιση γιατι να μην το κανω, δεν σε επιασα?
Ή να μην το κανω στην ψηλη σκαλα? Και εκει γιατι οχι? Το βιντεο ειναι τραβιγμενο στην ψηλη, στανταρ... -
-
Ο χρήστης crazywolf έγραψε:
mirage Κάποτε η Citroen ήταν σχεδιαστική 'σχολή'. Τώρα 'δεν'. Αυτό εννοώ.
+1
Ή να μην το κανω στην ψηλη σκαλα? Και εκει γιατι οχι? Το βιντεο ειναι τραβιγμενο στην ψηλη, στανταρ...Σαφεστατα πρέπει να είναι στην υψηλώτερη θέση, αλλά...
πολύ αμφιβάλλω ότι θα μπορεί να το κάνει...
Πάντως αν το δοκιμάσεις, θα έχουν ενδιαφέρον τα αποτελέσματα!...(εγώ φοβάμαι να δοκιμάσω... )
-
Ο χρήστης crazywolf έγραψε:
mirage Κάποτε η Citroen ήταν σχεδιαστική 'σχολή'. Τώρα 'δεν'. Αυτό εννοώ.
+1
Ή να μην το κανω στην ψηλη σκαλα? Και εκει γιατι οχι? Το βιντεο ειναι τραβιγμενο στην ψηλη, στανταρ...Σαφεστατα πρέπει να είναι στην υψηλώτερη θέση, αλλά...
πολύ αμφιβάλλω ότι θα μπορεί να το κάνει...
Πάντως αν το δοκιμάσεις, θα έχουν ενδιαφέρον τα αποτελέσματα!...(εγώ φοβάμαι να δοκιμάσω... )
-
εγώ ούτε με GS δεν θα το έκανα!
-
Επίσης, συμφωνώ με τον φίλο Tazio, αλλά θα είχα να πω ότι εκ του αποτελέσματος, πιθανόν αυτή η πρωτοποριακή σχεδίαση να ήταν που οδήγησε την εταιρεία στο κλείσιμο και την πώληση της στην peugeot !....
μιας και - όπως είπε ο άλλος φίλος n_olympios - πολλές φορές ο καταναλωτής δεν είναι έτοιμος για τετοιες πρωτοποριακές ιδέες.Το ευτύχημα όμως είναι, ότι η Citroen έχει δημιουργήσει μια τεραστια κληρονομιά στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία και με τη βοηθεια της Peugeot εξακολυυθεί να υπάρχει και να βγάζει εξαιρετικά αυτοκίνητα όπως το c4 ή το c6...
Και τέλος, επειδή τα ΠΑΝΤΑ στο business είναι θέμα Management (οι Γιαπωνέζοι εφάρμοσαν αυτά που έλεγαν οι Αμερικάνοι το 60 και αρχες 70 και με αυτά πέτυχαν ό,τι πέτυχαν...) θεωρώ οτι με τη βοηθεια της TOYOTA θα έχουν την ευκαιρία να βρουν νέους τρόπους διοικησης και ελέγχου ποιότητας και να βελτιωσουν ακόμη περισσότερα τα προϊόντα τους, όπως έχουν ήδη κάνει εδώ και πολλά χρόνια...
-
Ισος να το δοκιμασω την Κυριακη στο meeting...
-
Ο χρήστης SirGus έγραψε:
ναι αλλά εγώ λέω ότι όσο περνάνε τα χρόνια οι ιδέες λιγοστεύουν.
λογικό δεν είναι αυτό?Προφανώς κάποτε η Citroen ήταν σε άλλο επίπεδο.
αλλά τώρα τι καινούργιο να βγάλεις?
Τα αυτοκίνητα το 1950 ήταν στο μηδέν. άρα το να ξεχωρίσεις ήταν πιο εύκολο
Κώστα αν ψάξεις λίγο θα δεις ότι τα περισσότερα συστήματα και τεχνολογίες που διαθέτουν τα σημερινά αυτοκίνητα είναι του περασμένου αιώνα. (Δε κάνω τον έξυπνο απλά έψαξα κάποια πράγματα διαβάζοντας προ ετών ένα κείμενο του Setright)
Καινοτομίες πλέον δυστυχώς δεν τολμά κανείς να παρουσιάσει.
Το γιατί το έγραψε ο Νικόλας (Μάλλον θα πέσει το φόρουμ. Συμφωνήσαμε σε δύο πράγματα εγώ κι αυτός. ). Δεν είμαστε έτοιμοι σα καταναλωτές. Όχι μόνο στη χώρα μας αλλά παγκόσμια.Επίσης, συμφωνώ με τον φίλο Tazio, αλλά θα είχα να πω ότι εκ του αποτελέσματος, πιθανόν αυτή η πρωτοποριακή σχεδίαση να ήταν που οδήγησε την εταιρεία στο κλείσιμο και την πώληση της στην peugeot !....
μιας και - όπως είπε ο άλλος φίλος n_olympios - πολλές φορές ο καταναλωτής δεν είναι έτοιμος για τετοιες πρωτοποριακές ιδέες.Το ευτύχημα όμως είναι, ότι η Citroen έχει δημιουργήσει μια τεραστια κληρονομιά στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία και με τη βοηθεια της Peugeot εξακολυυθεί να υπάρχει και να βγάζει εξαιρετικά αυτοκίνητα όπως το c4 ή το c6...
Σίγορα οι καινοτομίες (Ακόμα και σε εποχές που το πρωτοποριακό ήταν πιο αποδεκτό. Έτσι θέλω να πιστεύω για τις δεκαετίες του 30 - 50) μπορεί να της έδωσαν μια αίγλη που την έκανε κορυφαίο όνομα στην αυτοκίνηση, αλλά ταυτόχρονα οι ιδέες με το κόστος που έχουν (Και δεν εννοώ το κόστος παραγωγής) της έκαναν και τη ζημιά.
Και για να κλείσω με κάτι σοβαρό που επισήμανε ο Νικόλας.
Ο θείος έχει ένα δίκιο, μερικώς...
Πάντα έχω δίκιο, αλλά θα αναγνωριστεί μετά θάνατον.
-
Δεν είμαστε έτοιμοι σα καταναλωτές. Όχι μόνο στη χώρα μας αλλά παγκόσμια.
και ήταν έτοιμοι το 50 να δούνε αυτοκίνητο που σηκώνεται ή φώτα που γυρνάνε κλπ κλπ?
-
Ο χρήστης SirGus έγραψε:
και ήταν έτοιμοι το 50 να δούνε αυτοκίνητο που σηκώνεται ή φώτα που γυρνάνε κλπ κλπ?
Θέλω να πιστεύω ναι.
Οι γενιές εκείνες δεχόντουσαν ότι έβλεπαν και το αφομοίωναν πιο εύκολα.
Θέλω χρόνο για να γράψω το γιατί το πιστεύω. Μόλις βρω χρόνο θα το κάνω.
(Και ναι αυτό είμαι απειλή ) -
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Θέλω να πιστεύω ναι.
Οι γενιές εκείνες δεχόντουσαν ότι έβλεπαν και το αφομοίωναν πιο εύκολα.
Θέλω χρόνο για να γράψω το γιατί το πιστεύω. Μόλις βρω χρόνο θα το κάνω.
(Και ναι αυτό είμαι απειλή )το '50...?
από τον γάϊδαρο στα φώτα που γυρίζουν? ...
Σαν να λέμε από τις ρίζες χόρτων κ τα έντομα που τρώει κάποιος να του σερβίρεις προφιτερόλ...
-
έτσι είναι.
τώρα αν βλέπαμε φώτα να γυρίζουν θα το θεωρούσαμε φυσιολογικό
ή μάλλον τώρα (ποια εταιρία τα έβγαλε...θυμίστε μου) που τα έβγαλαν όσοι δεν (σχεδόν όλοι) ήξεραν ότι τα έχει βγάλει η Citroen πριν δεκαετίες, εντυπωσιάστηκαν?
Τότε έμεινε στην ιστορία....τώρα στα @@ τους αν τα φώτα κάνουν τούμπες.
τότε επιμένω ότι ήταν πιο εύκολο να ξεχωρίσεις.
-
Στα σύγχρονα αυτοκίνητα αυτά που έιχαν τα παλιά Citroen γίνονται πολύ πιο εύκολα με την χρήση της ηλεκτρονικής και φυσικά με μικρό κόστος. Αυτά που κάναν τότε οι μηχανικοί της Citroen με μηδέν background είναι εντυπωσιακά.
πχ Oι μεγάλες Mercedes έχουν ενεργητικές αναρτήσεις. So fucking what η Citroen το έκανε μόνο με υδραυλικά το 60 (άσχετα που δεν το έβαλε σε παραγωγή). Τωρα τα φώτα που στρίβουν το κάνουν με ένα μοτεράκι πο ελέγχεται από δεδομένα από ένα άλλο σύστημ του αυτοκινήτου (ESP)... τότε -
Ο χρήστης SirGus έγραψε:
έτσι είναι.τώρα αν βλέπαμε φώτα να γυρίζουν θα το θεωρούσαμε φυσιολογικό
ή μάλλον τώρα (ποια εταιρία τα έβγαλε...θυμίστε μου) που τα έβγαλαν όσοι δεν (σχεδόν όλοι) ήξεραν ότι τα έχει βγάλει η Citroen πριν δεκαετίες, εντυπωσιάστηκαν?
Τότε έμεινε στην ιστορία....τώρα στα @@ τους αν τα φώτα κάνουν τούμπες.
τότε επιμένω ότι ήταν πιο εύκολο να ξεχωρίσεις.
Κι όταν το έβαλε ο Τάκερ στο αυτοκινητό του πήγε άπατος. (Γενικά η ιστορία αυτή έχει πολλά κενά αλλά αυτό είναι άλλο θέμα).
Σε μια κοινωνία όπως η Γαλλική, που παρά τα κουσούρια τους είναι αρκετά μπροστά, το κάθε καινοτόμο σύστημα έβρισκε τρόπο να γίνει αποδεκτό.
Αν η Citroen ήταν Αμερικανική μάλλον δε θα έκανε τίποτα καινοτόμο, όχι γιατί δε θα μπορούσε αλλά γιατί δε θα το ήθελε φοβούμενη τις αντιδράσεις. -
εσύ πήγες στο άλλο άκρο...στην Αμερική και την ιστορία τους με τα αυτοκίνητα
Αν ήταν ιταλική ή αγγλική η Citroen δεν θα πήγαινε καλά?
CITROËN FORUM