-
Πού είστε, συγχωριανοί!
7,6 λ/100 χλμ η κατανάλωση του VTS και πέφτει συνεχώς. Ε ρε τι σου κάνει το cruise control.
(Βέβαια κλέβω λιγάκι, δεν προσθέτω και τα 2,5
-
C3 προβλημα.
Πριν κανενα χρονο στα καλα του καθουμένου αρχισε να αναβοσβηνει το λαμπακι του λαδιου και να κανει ενα εκνευριστικο 'μπιτ μπιτ μπιτ'. Ειναι το ιδιο ηχητικο σημα που κανει αν ειναι πορτα ανοιχτη, αν τελειωνει η βενζινη, αν ειναι ξεχασμενο το χειροφρενο.
Το ηχητικο αυτο σημα με το αναμα/αβησιμο της ενδηξης του λαδιου παρουσιαζοταν σε εντελως αστατες ωρες. Μπορει να το εκανα στο δρομο μια φορα καθε μια ωρα μπορει να το εκανε ασταματητα ολη την ωρα της οδηγησης και ανεξαρτητου ταχυτητας.
Το αμαξι εχει παει στη Citroen τουλαχιστον 4 φορες. Εμενε εκει 2-3 μερες τη φορά, μας επερναν τηλεφωνο οτι το εφτιαξαν και μολις το περναμε ξαναρχιζε παλι τα ιδια.
Το αμαξι φυσικα και τα λαδια του ειναι μια χαρα, εχει αλλαχθει ο αισθητηρας λαδιου, μεχρι και το φιλτρο λαδιου. Η Citroen εχει κανει επαφες μεχρι τη Γαλλια για να μπορεσουν να βγαλουν ακρη αλλα τιποτα. -
...ποιός ξέρει τι μαρτύρησε το καημένο στα χέρια των βαρβάρων (νοικιάρικο δεν είναι?)
-
Ελπίζω να ελέγξαν καλωδιώσεις- φις- επαφές -γειώσεις
-
http://www.bx16valve.co.uk/8.html
Βίντεο από αγωνιστική ΒΧ και άλλα ΒΧ
-
καλημέρα. μια ψιλο άσχετη ερώτηση με το θέμα που έχετε. συνήθως στα πόσα χλμ θέλουν αλλαγή τα αμορτισέρ και τα ελατήρια? στο σάξο έχω 66000.
ευχαριστώ.. -
Καλημέρα. Συνήθως εξαρτάται από τη χρήση του αυτοκινήτου, δηλαδή πόσο το φορτώνεις, σε τι δρόμους συχνάζεις κλπ. Πιστεύω πάντως πως όσο πλησιάζουν ή και ξεπερνούν τις 70-80.000 χλμ, τα αμορτισέρ πλησιάζουν στο τέρμα της ζωής τους (αν δεν το έχουν ξεπεράσει ήδη). Τα ελατήρια δε νομίζω πως έχουν αντίστοιχο πρόβλημα.
Μια δοκιμή σε αμορτισερόμετρο θα δείξει αν πρέπει να αλλαχτούν τα αμορτισέρ.
-
2 ώρες για να αλλάξουμε 3 φούσκες.
και με γρήγορο ρυθμό...και για άγνωστο λόγο το παξιμάδι του μουαγιέ (νομίζω έτσι λέγεται) δεν ξεβιδώνει ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ
τώρα κατάλαβα γιατί σταμάτησαν τις επισκεύες στα παλιά αυτοκίνητα.
30 ευρώ τα ανταλλακτικά...και πως λες άλλα 70 για εργασία στον πελάτη .
θα σου πει ΓΙΑ 3 ΦΟΥΣΚΕΣ 100 ευρώ? -
Για να αλλαξω τακακια (με τον πατερα μου...) μας πηρε 3ωρο κοπανιμα για να ανοιξουν οι δαγκανες
Στο τελος τα καταφεραμε αλλα δεν το ξανακανω γιατι μαλον τραυματισα λιγο και το εμβολο της δαγκανας... By the way, υπαρχει ειδικο εργαλειο που 'ανοιγει' τις δαγκανες??? -
Με ενα ισιο μεταλλικο δοκάρι, μπλοκαρεις το εσωτερικο της δαγκάνας και το στρίβεις (βιδώνεις) προς τα μέσα..
Σχετικά με τα αμορτισερ. Εγώ τα άλλαξα στα 55.000κμ.. δεν περιμένω να 'τελειώσουν' τελείως.. Θεωρώ πως τα 50.000 για τα αμορτισερ ειναι οτι πρεπει..
Ελατηρια δεν νομιζω πως αλλαζουμε ποτε; τι ισχυει;
-
Ο χρήστης crazywolf έγραψε:
Για να αλλαξω τακακια (με τον πατερα μου...) μας πηρε 3ωρο κοπανιμα για να ανοιξουν οι δαγκανες
Στο τελος τα καταφεραμε αλλα δεν το ξανακανω γιατι μαλον τραυματισα λιγο και το εμβολο της δαγκανας... By the way, υπαρχει ειδικο εργαλειο που 'ανοιγει' τις δαγκανες???Απλά στρίβεις το έμβολο και ταυτόχρονα το σπρώχνεις προς τα μέσα. Αυτό ισχύει για όλες τις δαγκάνε που έχουν ενσωματωμένο χειρόφρενο.
-
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
Στο τελος τα καταφεραμε αλλα δεν το ξανακανω γιατι μαλον τραυματισα λιγο και το εμβολο της δαγκανας... By the way, υπαρχει ειδικο εργαλειο που 'ανοιγει' τις δαγκανες???Απλά στρίβεις το έμβολο και ταυτόχρονα το σπρώχνεις προς τα μέσα. Αυτό ισχύει για όλες τις δαγκάνε που έχουν ενσωματωμένο χειρόφρενο.
Thanx Hermes
-
Delete..
-
ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας σχετικα με τα αμορτισερ
-
Ο χρήστης ChargerR/T έγραψε:
ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας σχετικα με τα αμορτισερΡηξε μια ματια και δω... http://www.gcc.gr/forum/index.php
-
ευχαριστω. το ειδα το site.
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
C3 προβλημα.Πριν κανενα χρονο στα καλα του καθουμένου αρχισε να αναβοσβηνει το λαμπακι του λαδιου και να κανει ενα εκνευριστικο 'μπιτ μπιτ μπιτ'. Ειναι το ιδιο ηχητικο σημα που κανει αν ειναι πορτα ανοιχτη, αν τελειωνει η βενζινη, αν ειναι ξεχασμενο το χειροφρενο.
Το ηχητικο αυτο σημα με το αναμα/αβησιμο της ενδηξης του λαδιου παρουσιαζοταν σε εντελως αστατες ωρες. Μπορει να το εκανα στο δρομο μια φορα καθε μια ωρα μπορει να το εκανε ασταματητα ολη την ωρα της οδηγησης και ανεξαρτητου ταχυτητας.
Το αμαξι εχει παει στη Citroen τουλαχιστον 4 φορες. Εμενε εκει 2-3 μερες τη φορά, μας επερναν τηλεφωνο οτι το εφτιαξαν και μολις το περναμε ξαναρχιζε παλι τα ιδια.
Το αμαξι φυσικα και τα λαδια του ειναι μια χαρα, εχει αλλαχθει ο αισθητηρας λαδιου, μεχρι και το φιλτρο λαδιου. Η Citroen εχει κανει επαφες μεχρι τη Γαλλια για να μπορεσουν να βγαλουν ακρη αλλα τιποτα.Το αυτοκινητο παραμενει ακομα στη Citroen και ακομα δεν εχουν βγαλει ακρη. Ακουσα ομως κατι το οποιο δεν ειναι κολακευτικο και ειδικα αν γινεται και απο αλλες εταιρειες. Την τελευταια λοιπον φορα που πηγα να παραλαβω το αυτοκινητο και που οπως ηδη εξηγησα το προβλημα δεν ειχε φτιαχτει, οι μηχανικοι θεωρησαν σωστο να βαλουν ενα αισθητηρα λαδιου απο καποιο σμπαραλιασμενο C3 που προφανως υπηρχε στη μαντρα τους με τη διαφορα οτι εκεινο ηταν 1400αρι και αρα μη συμβατος ο αισθητηρας του με του 1100 που εχουμε εμεις, γιαυτο και το προβλημα επανηλθε.
Τωρα, μετα απο τοσο καιρο μας λενε οτι περιμενουν το ανταλλακτικο απο τη Γαλλια.
Μενει μονο να πει καποιος, αν ξερει για τη συμβατοτητα του αισθητηρα σε ιδια μοντελα με διαφορετικη μηχανη αν αληθευει. -
Διπλοποσταρισμα.
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
C3 προβλημα.
Πριν κανενα χρονο στα καλα του καθουμένου αρχισε να αναβοσβηνει το λαμπακι του λαδιου και να κανει ενα εκνευριστικο 'μπιτ μπιτ μπιτ'. Ειναι το ιδιο ηχητικο σημα που κανει αν ειναι πορτα ανοιχτη, αν τελειωνει η βενζινη, αν ειναι ξεχασμενο το χειροφρενο.
Το αμαξι φυσικα και τα λαδια του ειναι μια χαρα, εχει αλλαχθει ο αισθητηρας λαδιου, μεχρι και το φιλτρο λαδιου. Η Citroen εχει κανει επαφες μεχρι τη Γαλλια για να μπορεσουν να βγαλουν ακρη αλλα τιποτα.Το αυτοκινητο παραμενει ακομα στη Citroen και ακομα δεν εχουν βγαλει ακρη. Ακουσα ομως κατι το οποιο δεν ειναι κολακευτικο και ειδικα αν γινεται και απο αλλες εταιρειες. Την τελευταια λοιπον φορα που πηγα να παραλαβω το αυτοκινητο και που οπως ηδη εξηγησα το προβλημα δεν ειχε φτιαχτει, οι μηχανικοι θεωρησαν σωστο να βαλουν ενα αισθητηρα λαδιου απο καποιο σμπαραλιασμενο C3 που προφανως υπηρχε στη μαντρα τους με τη διαφορα οτι εκεινο ηταν 1400αρι και αρα μη συμβατος ο αισθητηρας του με του 1100 που εχουμε εμεις, γιαυτο και το προβλημα επανηλθε.
Τωρα, μετα απο τοσο καιρο μας λενε οτι περιμενουν το ανταλλακτικο απο τη Γαλλια.
Μενει μονο να πει καποιος, αν ξερει για τη συμβατοτητα του αισθητηρα σε ιδια μοντελα με διαφορετικη μηχανη αν αληθευει.Moνο με τον κωδικο του ανταλλακτικου μπορεις να το βρεις αυτο.Κοιτας στα σχεδια που εχουν αν ο κωδικος ειναι ιδιος και στις δυο μηχανες.Μπορει παντως για ευκολια του κατασκευαστη να ειναι ο ιδιος αισθητηρας.Σας εβαλαν μεταχειρισμενο ανταλλακτικο και το πληρωσατε για καινουργιο;Αυτο ειναι απαραδεκτο!
-
Σε συνέχεια της συζήτησης περί αμορτισέρ.
Αγοράζοντας την τωρινή μου Xsara, ήξερα ότι πολύ σύντομα θα χρειαστεί αλλαγή στα αμορτισέρ, καθώς ήδη έχω περάσει τις 76.000 χλμ.
Παράλληλα, από την αρχή που την είχα, έδειχνε ένα ελαφρύ φαινόμενο 'ψαρέματος' (τουλάχιστον σε σχέση με την προηγούμενη που ήταν βράχος). Στην αντιπροσωπεία μου είχαν πει πως υπάρχει πιθανότητα να πρέπει να αλλαχτούν τα σινεμπλοκ ή/και τα ψαλίδια. Το κόστος αυτών, 30 ευρώ για κάθε σινεμπλόκ ή 100 ευρώ για κάθε ψαλίδι (μαζί με το δικό του σινεμπλοκ), και βέβαια όχι τιμές αντιπροσωπείας (ενδεικτικά το ψαλίδι εκεί κοστίζει περίπου 120).
Ετσι την περασμένη εβδομάδα πήγα στο λαστιχά μου για να το σηκώσουμε στο γρύλο, να δούμε σε τι κατάσταση είναι γενικά το μπροστινό σύστημα κλπ. Η πρώτη εικόνα έδειξε πως όλα είναι σε τέλεια φόρμα, δεν κουνιέται τίποτα, οι τροχοί ακλόνητοι, τα ψαλίδια στη θέση τους, τα σινεμπλοκ σε πολύ καλή κατάσταση.
Μάλλον θα είναι θέμα απλής ευθυγράμμισης, σκεφτόμαστε, και το ανεβάζουμε στο μηχάνημα.
Εκεί λοιπόν, με τα laser συνδεδεμένα και τον υπολογιστή να έχει φορτώσει τα στοιχεία από τη Citroen περί γωνιών camber, castor, συγκλίσεων και διάφορα άλλα, ο λαστιχάς μου κολλάει στην οθόνη.
'Τι έγινε', τον ρωτάω, 'τόσο χάλια είναι?'
'Το αυτοκίνητο είναι πολύ καλό, σαν να βγήκε από το εργοστάσιο' ήταν η απάντηση και εγώ μένω να τον κοιτάω...
Τα νούμερα που μας έδωσε ο έλεγχος είναι διαβολικά κοντά στα εργοστασιακά, ενώ από κάποιες μετρήσεις δείχνει ότι δεν έχει ούτε πρόβλημα φανοποιίας (μετρά αποστάσεις από τη γέφυρα και αν χρειάζεται/έχει περάσει από καλίμπρα).Αρα, κύριοι, μένει μόνο ένας παράγων. Αμορτισέρ. Ουφ.
Απλά θα χρειαστεί να τα αλλάξω λίγο νωρίτερα απ'ό,τι υπολόγιζα...
Ενδεικτική πρώτη τιμή Bilstein κίτρινων για την Xsara, 500 ευρώ χωρίς τοποθέτηση... Για ψάξτε μήπως τα βρούμε και καλύτερα. Αύριο θα μου δώσουν και (καλή) τιμή από την αντιπροσωπεία για τα εργοστασιακά, αν είναι πολύ μεγάλη η διαφορά μπορεί να βάλω εκείνα.
Πάντως πολύ χάρηκα που είναι σε καλή κατάσταση το τουτού. Με τα μεταχειρισμένα δεν μπορείς ποτέ να είσαι απόλυτα σίγουρος.
CITROËN FORUM