-
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
Ζάντες εγω φοράω απο ραλλύ 6χ14 που σημαινει οτι βγαίνουν πιο εξω απο τις 5,5χ14 της ΒΧ με λαστιχο 185-55-14 στο δρομο και 185-65-14 στο χωμα και δεν βρισκουν Εχω και κατι 15αρες απο ξαντια αλλα δεν τις εχω δοκιμασει ακομη αλλα νομιζω οτι με 195 50 15 θα ειναι μια χαρα, ανα βαλεις 185 55 15 που μαλλον θες εσυ τοτε σιγουρα μπαινουν.ευχαριστω για τις πληροφοριες. μου ειχαν κατσει κατι ζαντες απο xsara mkII 15/7 offset 16!!! (οι μαμα σηδερενιες...). πρεπει να ειναι οι ιδιες με τυ ραλου... με αυτες δεν σου βαρηνε το τυμονι??? Λεω να βαλω του GTi τις σφαιρες οταν χρειαστει να ξανααλαχτουνε (50 ευρο η μια). για βελτιωση επηδοσεων στον 1.4 κατ ξερεις τπτ????
Παιδια μαζευεστε ποτε πουθενα να τα λετε ως (υπο)club... -
Ο χρήστης crazywolf έγραψε:
Ζάντες εγω φοράω απο ραλλύ 6χ14 που σημαινει οτι βγαίνουν πιο εξω απο τις 5,5χ14 της ΒΧ με λαστιχο 185-55-14 στο δρομο και 185-65-14 στο χωμα και δεν βρισκουν Εχω και κατι 15αρες απο ξαντια αλλα δεν τις εχω δοκιμασει ακομη αλλα νομιζω οτι με 195 50 15 θα ειναι μια χαρα, ανα βαλεις 185 55 15 που μαλλον θες εσυ τοτε σιγουρα μπαινουν.
ευχαριστω για τις πληροφοριες. μου ειχαν κατσει κατι ζαντες απο xsara mkII 15/7 offset 16!!! (οι μαμα σηδερενιες...). πρεπει να ειναι οι ιδιες με τυ ραλου... με αυτες δεν σου βαρηνε το τυμονι???
Λεω να βαλω του GTi τις σφαιρες οταν χρειαστει να ξανααλαχτουνε (50 ευρο η μια). για βελτιωση επηδοσεων στον 1.4 κατ ξερεις τπτ????
Παιδια μαζευεστε ποτε πουθενα να τα λετε ως (υπο)club...Έχω υδραυλικο τιμονι, και δεν την εχω οδηγησει με μικροτερες ζαντες απο 6χ14
Με τον 1,4 μην ασχοληθεις, βαλε κετευθειαν εναν μεγαλυτερο κινητηρα.
Έτσι κι αλλιώς τα φρένα τα έχεις ήδη(όλες οι ΒΧ έχουν τα ιδια ) και οι διαφορες αναρτησεων ειναι μονο στις σφαιρες -
http://www.briffa-sport.fr.st/ :
BX 16V αγωνιστικήΕδώ περιγράφουν τα πρώτα δύσκολα βήματα τους στα Αγγλικά :
http://members.fortunecity.com/citf1/bx16vstory.html -
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
Με τον 1,4 μην ασχοληθεις, βαλε κετευθειαν εναν μεγαλυτερο κινητηρα.
Έτσι κι αλλιώς τα φρένα τα έχεις ήδη(όλες οι ΒΧ έχουν τα ιδια ) και οι διαφορες αναρτησεων ειναι μονο στις σφαιρεςελεγα να ψαξω τροπετο απο 1.9 8ν και το σκευτομαι να προσπαθησω να του βαλω και τετρακηνηση!!!! μετα θα αλαχτει η κεφαλη με καποια 16ν που μπαινει, και θα μπει light turbo... αν φτασω 160-180 hp θα ειμαι μια χαρα...
Ολα αυτα βεβαια αν αποφασησω να το κρατησω...
τα φρενα μαλον θα αλαχτουνε με αυτα της xantia 2.0 turbo (το εχει κανει φιλος...).
αυτα....
δεν μου απαντησατε, βρησκεστε ποτε καπου να τα λετε απο κοντα???? -
Και κατι που ξεχασα...
Η ΒΧ εχει παθητικη τετραδιευθηνση???? Μεχρι τωρα ηξερα πως οχι αλλα αυτην την αισθηση του διωρθωματος της ουρας, την εχω στα πολλα, και μου κανει εντυπωση. Μεχρη τωρα νομιζα οτι ηταν απλα η αναρτηση που αποσβαινει (ή μαλον το παλευει...) τις ανωμαλιες στις στροφες και απλα επειδι ειναι στην τσιτα το κανει πολυ εντονο... Επισης οταν της δεινω γκαζι, αυτη σηκωνεται (το αυτοκηνητο, αλλα μ'αρεσει ο τροπος που σκευτεστε...) περιπου σε ενα υψος αναμεσα στο κανωνικο και την πρωτη ψηλη σκαλα... και στα φρενα μου μουριαζει αρκετα, αντι να ειναι σταθερο και να κατευενει ολο μαζι, οπως μου εχουν περιγραψει αλλοι ιδιοκτητες... μηπως τα εχει παιξει κατι?
ευχαριστω και σορρυ για τα πολλα post... -
Βάλε μικρότερη φωτό στην υπογραφή σου...δεν χρειάζεται να σέρνονται οι συνδέσεις μας.
btw κούκλα η ΒΧ σου.
-
Σιγά σιγά μπαίνει στο μυαλό μου η ιδέα ενός μεταχειρισμένου ΑΧ....
Έχουμε καιρό αλλά το δουλεύω από τώρα...
Αν δεν είναι ΑΧ θα είναι 205 ή Clio
-
καλητερα? Ευχαρηστω... Αλλα θελει λιγο δουλιτσα και τοτε θα μετρα...
δες εδω τι ενοω... http://www.gtc.gr/forum/viewtopic.php?t=7119 -
δες εδω τι ενοω... http://www.gtc.gr/forum/viewtopic.php?t=7119Kαι αυτό το λες ωραίο;
Α-π-α-ί-σ-ι-ο!
Η ζαντούλα του πάει αλλά το υπόλοιπο συνθέτει ένα άθλιο καγκουράμαξο!
Σεβασμός στην «κυρία»... -
Κοιτα εμφανισιακα σιγουρα δεν ειναι αυτο ακρηβος που εχω υποψην. Βασικα τα spoiler που φορα μου αρεσουν, αλλα οι αερoτομες του δεν τεριαζουν πολυ και το καπο ειναι λιγο gtp (gia ton p****o), αλλα το παλικαρι εχει κανει καταπληκτικη δουλεια στο θεμα κινητηρας (απο saxo VTS!!!) και στο θεμα αμορτισερ (GTi) και φρενα(xantia 2,0 turbo) και εχει και καταπλικτικο εσωτερικο, με bucket και μεταλικα χειριστιρια, και πολυ προσεγμενο ICE (αφου μας εκπροσοπει και σε αγωνες...)...
στο μελον μπορει να το κανω καπως ετσι, με πιο light spoiler βεβαια και την μαμα αερωτομη του GTi (την χαμηλη που δενει στην μαμα μικρη αερωτομουλα. βασικα το σκευτομαι να εχει το lookτης 4ΤC...
Βεβαια γουστα ειναι αυτα και δεν μπορει κανενας μας να κατακρηνει ενα διαφορετικο σηγουρα αμαξι, που ειναι φτιαγμενο με παρα πολυ μερακι.
και μην ξεχναμε οτι ειναι 'φτιαγμενο' ΒΧ... Ποσα τετοια εχεις δει? Στον δρομο σηγουρα δεν περνα απαρατηριτο -
δες εδω τι ενοω... http://www.gtc.gr/forum/viewtopic.php?t=7119κριμα και σε είχα συμπαθήσει
το έκτρωμα έχει συζητηθεί σε αυτό το θρεντ πολλές σελίδες πριν
-
Και για εμένα εξωτερικά χαλάει τη φινέτσα της Γαλλίδας. Πάντως αν τα μηχανικά είναι αυτά που λές πρεπει να πηγαίνει πολύ καλα...
-
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
δες εδω τι ενοω... http://www.gtc.gr/forum/viewtopic.php?t=7119κριμα και σε είχα συμπαθήσει
...
καλα μην το κανουμε και θεμα... δεν ειπα οτι θα το αντιγραψω...
απλα μου αρεσει η προσπαθεια του παλικαριου. αφου αυτος γουσταρει εγω μαζι του... διαβασε παραπανω τι λεω να κανω... (παντος δεν θα αλλαζει την βασικη γραμμη του αυτοκηνητου. θα ειναι ΒΧ και θα το δειχνει ) -
...
καλα μην το κανουμε και θεμα... δεν ειπα οτι θα το αντιγραψω...
απλα μου αρεσει η προσπαθεια του παλικαριου. αφου αυτος γουσταρει εγω μαζι του... διαβασε παραπανω τι λεω να κανω... (παντος δεν θα αλλαζει την βασικη γραμμη του αυτοκηνητου. θα ειναι ΒΧ και θα το δειχνει )Δεν το κάνουμε θέμα αλλά το σχολιάζουμε!
Είναι έκτρωμα πάντως. Το μοτέρ από Saxo VTS είναι πολύ καλό. Είχα πριν Saxo VTS και το ξέρω πολύ καλά.
-
θα μου επιτρεψεις να διαφωνισω στον χαρακτηρισμο... Δεν ειναι εκτρωμα, ειναι απλα μια διαφορετικη ΒΧ. στο θεμα του γουστου του καθενως δεν πιστευω οτι μας πευτει λογος, ασχετος που και εγω το θεωρω υπερβολικο ειδικα στο καπο. αλλα το υπολιπο δεν εχει αλιωσει τοσο πολυ πια την γραμμη...
αποψη μου... -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Δεν το κάνουμε θέμα αλλά το σχολιάζουμε!
Είναι έκτρωμα πάντως. Το μοτέρ από Saxo VTS είναι πολύ καλό. Είχα πριν Saxo VTS και το ξέρω πολύ καλά.
Το μοτερ του vts είναι καλό για το vts και το 106!
Ένα από τα χαρακτηριστικά των μεγάλων ΒΧ είναι οι υπό κλίση τοποθετημένοι κινητήρες της σειράς xu, τοποθετώντας κινητήρα tu χλάει η κατανομή βάρους του αυτοκινήτου
-
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
Δεν το κάνουμε θέμα αλλά το σχολιάζουμε!
Το μοτερ του vts είναι καλό για το vts και το 106!
Ένα από τα χαρακτηριστικά των μεγάλων ΒΧ είναι οι υπό κλίση τοποθετημένοι κινητήρες της σειράς xu, τοποθετώντας κινητήρα tu χλάει η κατανομή βάρους του αυτοκινήτου
Αληθεια τα GTi που εχουν τετρακηνηση με εγκαργια τοποθετιση κινητηρα, πως μεταδηδουν κηνηση στον πισο αξονα?? Φευγει αξονας απο το κυβωτιο και παει στο πισο διαφωρικο? κεντρικο πως και δεν εχει??? πως κανει την κατανωμη 55/45 χωρις κεντρικο διαφωρικο?
Παρτε και δωρο ενα μοντελακι...
-
Αληθεια τα GTi που εχουν τετρακηνηση με εγκαργια τοποθετιση κινητηρα, πως μεταδηδουν κηνηση στον πισο αξονα?? Φευγει αξονας απο το κυβωτιο και παει στο πισο διαφωρικο? κεντρικο πως και δεν εχει??? πως κανει την κατανωμη 55/45 χωρις κεντρικο διαφωρικο?
Το κεντρικό διαφορικό είναι τοποθετημένο μεσα στο κιβώτιο.
-
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
Ένα από τα χαρακτηριστικά των μεγάλων ΒΧ είναι οι υπό κλίση τοποθετημένοι κινητήρες της σειράς xu, τοποθετώντας κινητήρα tu χλάει η κατανομή βάρους του αυτοκινήτουΠαντος ο 1.4 δεν ειναι τοποθετιμενος υπο κληση (δεν ειναι μεγαλος...) αλλα και του VTS που πηρε την ιδια θεση δεν νομιζω πως αλλαξε πολυ τη κατανομη βαρους αφου η διαφορα βαρους δεν πρεπει να ειναι μεγαλη...
η αλλαγη γωτιας απο τις βασεις του κινητηρα γυνονται?
αληθεια chrmes τι μοτερ εχεις? Του εχεις κανει μετατροπη απο τροπετο ή κατι τετοιο??? -
Παντος ο 1.4 δεν ειναι τοποθετιμενος υπο κληση (δεν ειναι μεγαλος...) αλλα και του VTS που πηρε την ιδια θεση δεν νομιζω πως αλλαξε πολυ τη κατανομη βαρους αφου η διαφορα βαρους δεν πρεπει να ειναι μεγαλη...
η αλλαγη γωτιας απο τις βασεις του κινητηρα γυνονται?
αληθεια chrmes τι μοτερ εχεις? Του εχεις κανει μετατροπη απο τροπετο ή κατι τετοιο???η κατανομή χαλάει, ίσως να μην είναι αντιληπτό στην καθημερινή οδήγηση αλλά χαλάει. Η γωνία δεν αλλάζει από τις βάσεις, ο κινητήρας είναι κατασκευασμένος διαφορετικά.
Η δικιά μου είναι 1,9 16ν πρωτης γενιας (χωρίς καταλύτη δλδ.)
Μετατροπή είναι φυσικά από 1,1 atout αλλά την αγόρασα έτοιμη. Αν ήταν γνήσια θα την ανακασκεύαζα και δεν θα την ταλαιπωρούσα στα κατσάβραχα.
CITROËN FORUM