-
ναι.. καθε χρονο μου το κανει, απλα μου το κανε και φετος και το θυμηθηκα
δε θα πρεπε να δουλευει καποιο αυτοματο τσοκ? και δε μιλαω για κανα σοβαρο χειμωνα, για 3-4 βαθμους...
-
Θα έκανα έναν καθαρισμό στον map και στην πεταλούδα, αλλιώς αισθητήρας θερμοκρασίας μου μυρίζει.
-
Αν έχεις κανα φίλο με obd τσέκαρε να δεις τι θερμοκρασίες δείχνει στα νερά κρύο σε σχέση με την θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Καθάρισμα πεταλούδας και map πάντως καντο και προληπτικά, αν πιάνουν τα χέρια σου είναι γελοία υπόθεση.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Θα έκανα έναν καθαρισμό στον map και στην πεταλούδα, αλλιώς αισθητήρας θερμοκρασίας μου μυρίζει.Αλλιως μπριζωσε το και δες ενδειξεις θερμοκρασιας αισθητηρων.
-
εδω που φτασαμε θα το ψαξω κι αυτο , γιατι κανεις δε σκοπευει να το παει στο συνεργειο
εχω φιλο μου που τα κανει ολα μονος του, θα του πω να μου δειξει
-
Kόκκινo: MAP
Πράσινο: πεταλούδα
Μπλε: βίδεςΗ πεταλούδα έχει 3 αν θυμάμαι καλά.
Torx όλες. Ξεκουμπώνεις φίσες και στα δύο.
Oδηγός για το δικό μου, σε γενικές γραμμές είναι η ίδια διαδικασία.
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?p=1058592#p1058592Έχω και για τον map αλλά έχουν σβηστεί οι εικόνες, ευκαιρία να το ανανεώσω.
-
Ετοιμο και του μαπ:
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?p=1025307#p1025307 -
Εγώ πάντως βάζω όλα τα λεφτά μου στον αισθητήρα θερμοκρασίας ο οποίο δεν έχει καμιά σχέση με τον θερμοστάτη του βεντιλατέρ. Tώρα για το αλλό που λές για τις ζεστές μέρες είναι σχεδόν φυσιολογικό αλλά μια αλλαγούλα παραφλού με καθάρισμα του συστήματος ψύξης δεν είναι κακή ιδέα, ειδικά αν δεν έχει γίνει ποτέ.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Εγώ πάντως βάζω όλα τα λεφτά μου στον αισθητήρα θερμοκρασίας ο οποίο δεν έχει καμιά σχέση με τον θερμοστάτη του βεντιλατέρ. Tώρα για το αλλό που λές για τις ζεστές μέρες είναι σχεδόν φυσιολογικό αλλά μια αλλαγούλα παραφλού με καθάρισμα του συστήματος ψύξης δεν είναι κακή ιδέα, ειδικά αν δεν έχει γίνει ποτέ.Δεν έχει αισθητήρα για βεντιλατέρ. Μόνο ρελέδες έχει και παίρνουν κατευθείαν σήμα από τον εγκέφαλο.
-
παντως καποιο προβλημα υπαρχει... σημερα παντως που ειχαμε νορμαλ θερμοκρασια (15 βαθμους), ολα ηταν μια χαρα
αυτη τη συμπεριφορα παντως στο κρυο την εχει εδω και καιρο.. γενικα στο κρυο κανουν περιεργα τα ηλεκτρονικα με αποκορυφωμα μια φορα που χε χιονισει να μη κλεινουν τα φωτα και το ραδιοφωνο ακομα και αν εβγαζα το κλειδι απο τη μιζα
και κοντα στο μηδεν τρωει σκαλωμα ο μηχανισμος των παραθυρων
απλα αναρωτιεμαι, στη γαλλια δε κανει κρυο ρε γαμωτο?
με αλλες προδιαγραφες φτιαχνουν τα ελληνικα, γιατι αν το δικο μου ηταν στη γαλλια ολη την ωρα κατι δε θα δουλευε
-
-
Παντως Κιουση εχει πολλα κιλα χαρακτηρα το αμαξακι..
-
ναι απο αυτο εχει μπολικο (τι αλφα και μ@λακιες )
εγω παντως το ξαναλεω χαιρομαι να το οδηγω (οχι πολλη ωρα ομως ) ειναι παρα πολυ διασκεδαστικο
απλα απο τοτε που το ανελαβε η μητερα μου 'ρημαξε' το κακομοιρο... κι εγω δε μπορω να προσεχω και αυτο και το δικο μου.. ειδικα τωρα που ειναι ετοιμο να ζητησει μπολικα ευρω..
-
Αν το κανει μονο παντα οποτε εχει αρκετη ψυχρα και χαμηλη θερμοκρασια, το πιο πιθανο ειναι αν λαβουμε υποψη οτι ο map μετρα σωστα και η πεταλουδα ειναι καθαρη, να τα εχει παιξει ο αισθητηρας θερμοκρασιας νερου και δνε βλεπει την θερμοκρασια του περιβαλλοντος-νερου ψυξης (γιατι εχει την ιδια θερμοκρασια οταν ειναι κρυο το μοτερ) αρα δεν μπορει αν ρυθμισει ελαφρως πλουσιο μιγμα κατα την εκκινηση και το ανεβασμενο ρελαντι στο κρυο μοτερ. Ειναι σαν να προσπαθεις να βαλεις παλιο αμαξι με καρμπυρατερ χωρις να τραβηξεις το τσοκ.
-
Ο χρήστης billaras_XantiaII έγραψε:
. Ειναι σαν να προσπαθεις να βαλεις παλιο αμαξι με καρμπυρατερ χωρις να τραβηξεις το τσοκ.ακριβως αυτο κανει
πρεπει να δινω γκαζιες, αλλιως σβηνει
-
Παντως σε 206 1,6 16ν (που ειναι ηλεκτρογκαζο) παιδιου, οταν του εκανε κατι τετοια κολπα ηταν απο βρωμικη πεταλουδα, επειδη λογω κρυου, ηταν τα μεταλλα σε συστολη (και το σωμα της πεταλουδας) και με την βρωμια, το ανοιγμα που αφηνε για το ρελαντι δεν εφτανε ακι εσβυνε.
-
Γεια σε ολους...ο κολλητος μου εχει ενα c4 μοντελο του 2008...το αυτοκινητο εχει ολα τα service κανονικα ειναι πολυ προσεγμενο...ωστοσο οταν φρεναρει σερνει,παει τσουληθρα λες και δεν υπαρχει abs,επιπλεον οταν το τιμονι ειναι ευθεια το αυτοκινητο παρεκλινει μονο του ειτε δεξια ειτε αριστερα αν δεν κραταει το τιμονι και με μικρες ταχυτητες ακομη..και σημερα σε μια δεξια στροφη το αυτοκινητο εφυγε κυριολεκτικα σα να κολλησαν οι μπροστινοι τροχοι και εδειχνε να μην ανταποκρινεται το τιμονι.... πραγματικα τι μπορει να παιζει????
-
Μπλοκάρουν οι τροχοί σε φρενάρισμα; Πόσο έντονα φρενάρει;
σε μια δεξια στροφη το αυτοκινητο εφυγε κυριολεκτικα σα να κολλησαν οι μπροστινοι τροχοι
Δεν μπορούσε να στρίψει; Ή φρέναρε και μπλόκαραν οι τροχοί και έφυγε ευθεία; Για διαφώτισέ μας
-
Ο χρήστης Άρης έγραψε:
Μπλοκάρουν οι τροχοί σε φρενάρισμα; Πόσο έντονα φρενάρει;σε μια δεξια στροφη το αυτοκινητο εφυγε κυριολεκτικα σα να κολλησαν οι μπροστινοι τροχοι
Δεν μπορούσε να στρίψει; Ή φρέναρε και μπλόκαραν οι τροχοί και έφυγε ευθεία; Για διαφώτισέ μας
....το τιμονι εστριψε κανονικοτατα αλλα οι τροχοι εδειχναν να ακολουθουν την πορεια που ηθελαν σα να μην ανταποκρινονταν
-
Πες μας που ηταν αυτο; Ειχε μηπως παγο κατω; Λαστηχα σε τι κατασταση ειναι; Αερα εχουν; Μηπως εχει καιρο να κανει εξαερωση στα φρενα; Υγρα φρενων σε τι κατασταση ειναι;
Αν ειχε πριοβλημα το ABS τοτε θα αναβε λαμπακι. Απο την στιγμη ππου δεν αναβει, τοτε καιτι αλλο ειναι.
CITROËN FORUM