-
Eίναι το κλασσικό αυτόματο με μετατροπέα ροπής. Η αυξημένη κατανάλωση προσωπικά μου φαίνεται λογική λόγω των 4 μακριών σχέσεων + μετατροπέα. Δες τι καταναλώσεις δίνει με αυτό το κιβώτιο στο βιβλίο κατασκευαστή
-
**koloko ** το μπριζωσες σε Lexia ή σε διαγνωστικο ηλεκτρολογου 'της γειτονιας';
-
Ψιτροενάκηδες καλημέρα.
Αν ενδιαφέρεται κάποιος για Xantia 1.6 '94 χωρίς πρόβλημα (μηχανικά, ηλεκτρικά όλα λειτουργούν) ας μου πει να τον φέρω σε επαφή με τον κάτοχο.
Το τελευταίο 6μηνο το αυτοκίνητο κάθεται και επειδή έχουν πολλά πλέον στην οικογένεια είναι έτοιμος να το στείλει για παλιοσίδερα (δεν έχει νόημα να πληρώνει τέλη και ασφάλεια για ένα αυτοκίνητο που δεν του χρειάζεται).
-
σε διαγνωστικο της γειτονιας αλλα για πεζο και σιτροεν μονο.εδω στην ζακυνθο αυτος παιζει.στην αθηνα μου ειπαν οτι πρεπει να ειναι αναμενο για να το διαβασει ο εγκεφαλος.ακομα κατι αλλο για το θεμα της καταναλωσης αυτος εχει βαλει τις 17αρες ζαντες σιτροεν με προφιλ 225/45/17 ενω στην αντιπροσωπεια μου ειπαν οτι η σιτροεν βαζει 205/45/17 λετε να παιζει τοσο ρολο.ακομα το λαμπακι που σας λεω αναβει πολλες φορες και φοβαμαι μην γινει κατι.ο κατασκευαστης για αυτο δινει10,6 πολη , 5,8 εθνικη , 7,6 μεικτη εγω εχω τα νουμερα που σας ειπα υπαρχει κανα τιπ για να πεσει η καταναλωση?
-
Ψιτροενάκηδες, μας ψάχνουν:
viewtopic.php?f=15&t=46194&p=2045187#p2045187 -
εχει κανεις αποψη περι του θεματος της καταναλωσης?
-
Δεν μου φαίνεται δραματικά μεγάλη η κατανάλωση για το βάρος, το αυτόματο και τους δρόμους της Ζακύνθου. Τα 225/45/17 είναι βαριά και σου μακραίνουν το βήμα σε σχέση με το εργοστασιακό 205/50/17 οπότε επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο η κατανάλωση.
-
περιπου ξερουμε ποσο?0,5 ή ειναι πολυ αυτο που λεω.εντομεταξυ δεν εχω και εγχειριδιο του αυτοκινητου παραγκειλα απο την αντιπροσωπεια να μου το στειλουν.ψαχνω να βρω πως να την χαμηλωσω.γιατι ειναι μεγαλη η διαφορα απο το σαχο στην τσεπη μου.ακομα φοβααι με το λαμπακι του κιβωτιου μην παθω καμια χειροτερη ζημια.μηχανικα τι επιρεαζει την καταναλωση?γιατι το αμαξι ηταν 1 χρονο σε ακινησια και δεν ξερω αν του ειχε κανει καν service. εγω του αλαξα λαδια και φιλτρο λαδιου.to αμαξι ειναι του 7/2008 αγορασμενο και μετα κατασχεθηκε και εχει πρωτη αδεια κυκλοφοριας 29/10/10.τωρα τι εχει γινει δεν μπορω να το ξερω.χρειαζεται κατι μηχανικα τι λετε?
-
υπ οψιν το βρηκα σε τιμη ευκαιριας
-
To λαμπάκι ποτέ δεν είναι καλό σημάδι. Αλλά αν είχε lexia θεωρώ πως θα μπορούσε να διαβάζει σφάλμα που κρατιέται στη μνήμη.
-
οποτε λες να το παω αθηνα?δεν ξερω τι να πω?εδω δεν ξερω τι να αλλαξω στο αμαξι χεχε
-
ξερει κανεισ αν μπορει αφου παραγγειλα βεβαια ενα κλειδι να επαναπρογραμματιστουν και τα δυο (καινουργιο παλιο)με τον ιδιο κωδικο ιμομπιλαιζερ αλλα διαφορετικο απο του κλειδιου που εχω?
-
Για πάμε άλλη μια γιατί σε έχασα...
-
Ο χρήστης koloko έγραψε:
ξερει κανεισ αν μπορει αφου παραγγειλα βεβαια ενα κλειδι να επαναπρογραμματιστουν και τα δυο (καινουργιο παλιο)με τον ιδιο κωδικο ιμομπιλαιζερ αλλα διαφορετικο απο του κλειδιου που εχω?Κατσε τι εννοεις; Δεν προγραμματιζεις τον κωδικο του κλειδιου σου, αλλα αποθηκευεις στον εγκεφαλο του ιμομπιλα'ι'ζερ τον κωδικο που στελνει το κλειδι σου στον δεκτη του ιμομπιλα'ι'ζερ. Δλδ το κλειδι σου οποτε το πατας στελνει εναν κωδικο τον οποιο δεχεται οποιοδηποτε αμαξι σαν το δικο σου. Αλλα αν δεν ειναι αποθηκευμενος στον εγκεφαλο του ιμομπιλα'ι'ζερ δεν σου ξεκλειδωνει το αμαξι.
-
απλα επειδη ειναι μεταχειρισμενο και αυτος που μου το εδωσε δεν ειναι αξιοπιστος και μου εδωσε ενα κλειδι,ελεγα μπας και γινεται να αλλαξω τον κωδικο του imobilaizer του κλειδιου που εχω με εναν αλλο και μετα να προγραμματιστει και το αλλο κλειδι που παραγγειλα με τον νεο κωδικο.ειναι αυτο εφικτο?
-
Οπως ειπα και παραπανω, το κλειδι στελνει εναν κωδικο τον οποιο εσυ εχεις ηδη προ-αποθηκευσει στην μνημη του εγκεφαλου του ιμομπιλα'ι'ζερ για να τον δεχεται οποτε πατας το κουμπι ή οποτε πλησιαζει το κλειδι στην κλειδαρια. Αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να πας σε μια αντιπροσωπεια και να τους πεις το 'προβλημα' σου και αυτοι κατι θα σου πουν. Εχω ομως την εντυπωση οτι δεν μπορεις να αλλαξεις τον κωδικο του ιμομπιλα'ι'ζερ αφου ο κωδικος συτος εχει καθαρα σχεση με την ενδοεπικοινωνια BSI-εγκεφαλου κινητηρα. Αρα αν θες να τον αλλαξεις, πρεπιε να τα αγορασεις ακι τα 2 καινουρια... Μην ρωτησεις ποσο... Τουλαχιστον στα παλαιοτερα Citroen μπορεις να κανεις το εξης: να το μποριζωσεις σε lexia και να προγραμματισεις το 2ο κλειδι και οχι το 1ο, ετσι ωστε να σβυσεις απο την μνημη τον κωδικο του ισως κλεμενου ή χαμενου πρωτου κλειδιου και ετσι να αποθηκευσει μονο τους κωδικους που στελνουν τα 2 κλειδια που εχεις εσυ. Απλα πηγαινε να σου προγραμματισουν τα 2 κλειδια.
-
Εγώ νομίζω οτι μπορεί... αλλά καλύτερα ας ρωτήσει σε μια αντιπροσωπεία.
-
Μα αυτο του ειπα. Γινεται, απλα στην μνημη του ενω τωρα θα υπαρχουν τα 2 παλια κλειδια που το ενα δεν το εχει, θα προγραμματισει μετα να δεχεται τον ενα κωδσικο απο το παλιο κλειδι που εχει και τον κωδικο του καινουριου που πηρε.
-
Άλλο λεω εγώ.
Να γίνει επαναπρογραμματισμός και εγκεφάλου και κλειδιών για να έχουν και τα 3 τον καινούριο κωδικό. -
Α, ΟΚ τωρα καταλαβα. Ας ρωτησει παντως, αλλα νομιζω οτι οι BSI δεν αλλαζει ο κωδικος τους μεχρι να 'παιθανουν'... Μετα παιρνεις εναν καινουριο κενο (χωρις τιποτα στην μνημη του κωδικου ιμομπιλα'ι'ζερ) και το προγραμματιζεις επι τοπου. Ειναι ομως μιας φορας εντολη. Δεν μπορεις να την ξαναδωσεις... Αλλιως υπαρχει ακι ο τροπος 'ηλεκτρονικος προγραμματιστης' ο οποιος σου ξηλωνει το τσιπακι της μνημης και απο τον εγκεφαλο της μηχανης και της BSI και σου βαζει μηδενισμενο, ειτε μηδενιζει τις δικες του μνημες χωρις να ξηλωσει τιποτα. Κια μετα ειναι στο μηδεν. Σαν καινουριο. ΑΛλαζεις τον κωδικο και εισια ΟΚ. Αρκει να μην βαλεις εναν κωδικο που χρησιμοποιιειται... Γιατι ξερεις τι γινεται μετα...
CITROËN FORUM