-
Συγνώμη πρώτα απ' όλα αν σας φανεί μεγάλο το πόστ μου, αλλά είναι μερικά πράγματα που θέλω να ρωτήσω...
Έχω ενα Saxo 1.000 cc και άλλαξα λάστιχα πρίν 30.000 περίπου και έβαλα Pirelli P2500 σε διαστάσεις 165/65/13. Απο τότε δεν έχω κάνει αλλαγή τα εμπρός - πίσω. Σκεφτόμουν άν θα ήταν καλύτερα να τα άφηνα 5.000 χιλιόμετρα ακόμη και μετά να άλλαζα και τα τέσσερα. Εάν τα άλλαζα έχει να προτείνει κανείς καμία άλλη μάρκα, ανεξαρτήτως κόστους ; Με ενδιαφέρει να έχουν καλή απόδοση και στο στεγνό και στο βρεγμένο. Κάνω πολλά χιλιόμετρα με άσχημο σχετικά δρόμο.
Επίσης είναι τρελή η ιδέα μου για χαμήλωμα του αυτοκινήτου ; Τί θα μπορούσα να βάλω σε ελατήρια-αμορτισέρ και πόσο μπορεί να κοστίσουν ; -
καλημέρα έχω μια xsara 1.4 και έχω κάνει 120.000 χλμ οπότε πρέπει να πάω για αλλαγή ιμάντα χρονισμού ξέρετε καμιά τιμή (πόσο θα βγεί το μαλλί;;)
-
Ο χρήστης akis akis έγραψε:
καλημέρα έχω μια xsara 1.4 και έχω κάνει 120.000 χλμ οπότε πρέπει να πάω για αλλαγή ιμάντα χρονισμού ξέρετε καμιά τιμή (πόσο θα βγεί το μαλλί;;)επειδή δεν τα ξέρω και καλά, ο ιμάντας χρονισμού ειναι ο ιμάντας εκκεντροφόρων;;;; αν ναι σε ενημερωνω οτι στο ξανθια κοστίζει 150 ευρω (ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ), οποτε αυτη την τάξη μεγέθους να έχεις στο μυαλό σου
-
Το ίδιο πράγμα είναι.
-
Ο χρήστης sexandthecity έγραψε:
Συγνώμη πρώτα απ' όλα αν σας φανεί μεγάλο το πόστ μου, αλλά είναι μερικά πράγματα που θέλω να ρωτήσω...
Έχω ενα Saxo 1.000 cc και άλλαξα λάστιχα πρίν 30.000 περίπου και έβαλα Pirelli P2500 σε διαστάσεις 165/65/13. Απο τότε δεν έχω κάνει αλλαγή τα εμπρός - πίσω. Σκεφτόμουν άν θα ήταν καλύτερα να τα άφηνα 5.000 χιλιόμετρα ακόμη και μετά να άλλαζα και τα τέσσερα. Εάν τα άλλαζα έχει να προτείνει κανείς καμία άλλη μάρκα, ανεξαρτήτως κόστους ; Με ενδιαφέρει να έχουν καλή απόδοση και στο στεγνό και στο βρεγμένο. Κάνω πολλά χιλιόμετρα με άσχημο σχετικά δρόμο.
Επίσης είναι τρελή η ιδέα μου για χαμήλωμα του αυτοκινήτου ; Τί θα μπορούσα να βάλω σε ελατήρια-αμορτισέρ και πόσο μπορεί να κοστίσουν ;Xαιρετώ,το forum!Αγαπητέ φίλε έχω ενα σαξο 1100 και απο λάστιχα φοράω τα energy 155/70/13,χωρίς να το έχω ψάξει το θέμα,γιάυτό δεν μπορώ να σε βοηθήσω.Για την ανάρτηση όμως θα σε συμβούλευα να μην το χαμηλώσεις και απλά να βάλεις κάποιο σκληρό αμορτισέρ(τα decarbon perfomance είναι εξαιρετική περίπτωση,τα έχω στο δικό μου και έχω δεί τρομερή βελτίωση στο κράτημα)
-
νοικιασα ενα μινι βαν 9θεσιο για να μεταφερω τους συνεδρους απο το συνεδριο που διοργανωνει ο καθηγητης μου στη σχολη...
το μινι βαν ειναι ενα -τι αλλο; - σιτροεν jumpy και αν δεν κανω λάθος ειναι 2,000cc. εχω την αίσθηση οτι πρπει να εχει ενα light turbo, καθως ακουω ενα σφυριγμα εκει ψηλα και ειναι αρκετα σβελτο και ροπατο!! εχει κανεις καμια ιδεα; θα το εχω μεχρι και την πεμπτη το βραδυ και θα διανυσω περι τα 1000Km με αυτο.. οποτε επονται εντυπωσεις!!!!!
-
Mallon tha einai to 2.0 me to light turbo.Exei 150 ippous kai polu roph.Xrakthristiko tou kinhthra oi teleivs epipedes kampyles rophs kai ippodinamhs!!Ton forouse kai h xantia activa an den kano lathos.Ekplhktikes repriz,metria eystrofia
P.s sorry gia ta greeklish problhma me to pc
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
νοικιασα ενα μινι βαν 9θεσιο για να μεταφερω τους συνεδρους απο το συνεδριο που διοργανωνει ο καθηγητης μου στη σχολη...
το μινι βαν ειναι ενα -τι αλλο; - σιτροεν jumpy και αν δεν κανω λάθος ειναι 2,000cc. εχω την αίσθηση οτι πρπει να εχει ενα light turbo, καθως ακουω ενα σφυριγμα εκει ψηλα και ειναι αρκετα σβελτο και ροπατο!! εχει κανεις καμια ιδεα; θα το εχω μεχρι και την πεμπτη το βραδυ και θα διανυσω περι τα 1000Km με αυτο.. οποτε επονται εντυπωσεις!!!!!Τι θα τραβήξουν οι επιβάτες....
-
Για άνοιξε το καπώ και δες τον κινητήρα, μήπως είναι ο diesel... Είναι μια πληροφορία που θα χρειαστείς αν πρέπει να του βάλεις καύσιμο.
-
http://home.planet.nl/~koper193/BXpage2.html
Εχει πληροφορειες για την ΒΧ .Ειναι ιδιοκτητης μαλιστα μιας ΒΧ 4WD . -
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Για άνοιξε το καπώ και δες τον κινητήρα, μήπως είναι ο diesel... Είναι μια πληροφορία που θα χρειαστείς αν πρέπει να του βάλεις καύσιμο.Kαλά δεν θα το άκουγε αν ήταν diesel??
-
Ο χρήστης bug έγραψε:
Για άνοιξε το καπώ και δες τον κινητήρα, μήπως είναι ο diesel... Είναι μια πληροφορία που θα χρειαστείς αν πρέπει να του βάλεις καύσιμο.
Kαλά δεν θα το άκουγε αν ήταν diesel??
Εχεις μπει σε αυτοκίνητο εξοπλισμένο με σύγχρονο κινητήρα diesel? Πάνε αυτά που ξέραμε...
Μπορείς βέβαια να το αντιληφθείς με τη θηριώδη ροπή διαθέσιμη ήδη από το ρελαντί.
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Εχεις μπει σε αυτοκίνητο εξοπλισμένο με σύγχρονο κινητήρα diesel? Πάνε αυτά που ξέραμε...
Μπορείς βέβαια να το αντιληφθείς με τη θηριώδη ροπή διαθέσιμη ήδη από το ρελαντί.
Eντάξει είναι πολύ πιο αθόρυβα,αλλά ανεβάζοντας τις στροφές ο ήχος παραμένει χαρακτηριστικός.
-
Ο χρήστης bug έγραψε:
Mallon tha einai to 2.0 me to light turbo.Exei 150 ippous kai polu roph.Xrakthristiko tou kinhthra oi teleivs epipedes kampyles rophs kai ippodinamhs!!Ton forouse kai h xantia activa an den kano lathos.Ekplhktikes repriz,metria eystrofiaΤώρα το πρόσεξα αυτό το μήνυμα. Η δεύτερη έκδοση αυτού του κινητήρα (στην τελευταία, MkII Activa) ήταν με 16βάλβιδη κεφαλή και παρόλο που στα χαρτιά είχε την ίδια ιπποδύναμη και ροπή, στην πράξη ήταν (όσο κι αν φαίνεται παράξενο) πιο ευχάριστη. Ηταν και σαφώς πιο εύστροφη. Ααααχ, χαμένες ευκαιρίες...
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Citroen, το Jumpy εξοπλίζεται με τους εξής κινητήρες: 1.9 diesel και 2.0 βενζίνης, ατμοσφαιρικό. Μάλιστα είναι ο νέος 16βάλβιδος που κινεί τα C5 και 407 (138 ίπποι). Κάντε κλικ ΕΔΩ.
-
Επίσης, βλακεία μου, τα παραπάνω ισχύουν για το Van. Επί του προκειμένου για το Minibus, αυτό εξοπλίζεται αποκλειστικά με τον βενζινοκινητήρα.
-
Eντάξει είναι πολύ πιο αθόρυβα,αλλά ανεβάζοντας τις στροφές ο ήχος παραμένει χαρακτηριστικός.
Και εδώ πάλι θα διαφωνήσω...Ο ήχος είναι χαρακτηριστικός κυρίως στο ρελαντί οπού ακούγεται πολύ λιγότερο από παλία αλλα έχει χροιά diesel.
-
...και βέβαια έχει άλλο 'στροφόμετρο'..
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
http://home.planet.nl/~koper193/BXpage2.html
Εχει πληροφορειες για την ΒΧ .Ειναι ιδιοκτητης μαλιστα μιας ΒΧ 4WD .Ευχαριστώ BILL33
-
Αυτά είναι τα links όταν κοιτούσα και εγώ για BX...Δεν ξέρω αν ισχύουν ακόμα...
http://www.geocities.com/MotorCity/6876
http://www.tramontana.co.hu/citroen/
http://members4.boardhost.com/citroen_bx/
Κλάψτε μαζί μου και πάλι...
Μικρό (πάλι καλά...) βαθούλωμα στην οροφή ενώ έχει φύγει και λίγο το χρώμα...και προφανώς μικρό σκίσιμο της κουκούλας σε αυτό το σημείο...
Που θα πάει...κάποτε θα μπει στο γκαράζ...
Μέχρι τότε...σημαδάκια κάθε μήνα...
Έχω αρχίσει να σκέφτομαι μήπως με έχει βάλει κανείς στο μάτι...
Πριν σημάδι από κλειδιά, τώρα σημάδι στην οροφή (εκτός αν γίνονται τόσο εύκολα τα σημάδια πάνω)
-
Πρόεδρε περαστικά
Δυστυχώς αμα το αμάξι παρκάρει έξω αυτά γίνονται. Το δικό μου έχει ένα τεράστιο σημάδι και ελαφρύ βαθούλωμα στην δεξιά πίσω πόρτα και φτερό από κάποιον που πάρκαρε δίπλα μου στο Careffour και πρόσφατα ανακάλυψα και ένα ακόμα ξύσιμο στον πίσω προφυλακτήρα από την δεξιά πάλι μεριά.
CITROËN FORUM