-
επιτρέψτε μου να διατηρώ αρκετές επιφυλάξεις για τα νούμερα που μεταφέρατε (προσοχή στην παράμετρο του κόστους εργασίας που δεν ορίζεται ακριβώς)..ειδικότερα για την έρευνα νομίζω το έχουν παρακάνει λίγο, ειδικά στην περίπτωση που αυτή περιλαμβάνει οχήματα της Daihatsu και της Mazda, μην τρελλαθούμε και τελείως..
τα τελευταία τρία χρόνια χρησιμοποιούμε για 2 Opel (Astra, Corsa) το συνεργείο της Dynamotors στο Μαρούσι και ειλικρινά είναι ίσως ο σοβαρότερος λόγος που θα επιλέγαμε ξανά Opel
τώρα τι θα γίνει στο μέλλον δεν γνωρίζω αλλά ως τώρα οι άνθρωποι υπήρξαν συνεπέστατοι
-
Ο χρήστης theios έγραψε:
επιτρέψτε μου να διατηρώ αρκετές επιφυλάξεις για τα νούμερα που μεταφέρατε (προσοχή στην παράμετρο του κόστους εργασίας που δεν ορίζεται ακριβώς)..ειδικότερα για την έρευνα νομίζω το έχουν παρακάνει λίγο, ειδικά στην περίπτωση που αυτή περιλαμβάνει οχήματα της Daihatsu και της Mazda, μην τρελλαθούμε και τελείως..τα τελευταία τρία χρόνια χρησιμοποιούμε για 2 Opel (Astra, Corsa) το συνεργείο της Dynamotors στο Μαρούσι και ειλικρινά είναι ίσως ο σοβαρότερος λόγος που θα επιλέγαμε ξανά Opel
τώρα τι θα γίνει στο μέλλον δεν γνωρίζω αλλά ως τώρα οι άνθρωποι υπήρξαν συνεπέστατοι
1ον φιλε μου τα στοιχεια που δημοσιευσα ειναι απο το περιοδικο Autoτριτη και αφορουν ερευνα αγορας!
Δεν τα μαντεψαν..
2ον Ιδιαιτερα για την Opel εκαναν ειδικη μνεια για τα πανακριβα εργατικα!
Αυτο το εχω διαπιστωσει απο φιλους και συνφορουμιτες!
Το οτι ενα συνεργειο ισως εχει καλες τιμες δεν σημαινει οτι η Opel ειναι φτηνη!!
3ον δυστυχως κυκλοφορουν πολλοι μυθοι οι οποιοι πρεπει καποτε να σταματησουν να διαδιδονται!
Η Mazda εχει πολυ φτηνοτερα ανταλλακτικα κ εργασια απο την Opel..!H δε Τοyota παρουσιασε το φτηνοτερο κοστος..για να μην μιλησω για το after sales service,αυτοκινητα για να κινηθεις κτλ κτλ που η Opel ουτε που να τα ονειρευεται!
Τελος εαν δεν την πιστευεις δικαιωμα σου!Παντως αυτα ισχυουν και σε ενα μεγαλο ποσοστο επιβεβαιωνονται απο τα παιδια που οδηγουν Opel! -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
1ον φιλε μου τα στοιχεια που δημοσιευσα ειναι απο το περιοδικο Autoτριτη και αφορουν ερευνα αγορας!
Δεν τα μαντεψαν..To oποίο περιοδικό (με το συμπάθειο... ) σε κάθε συγκριτικό βγάζει τα μοντέλα της VW-ΑUDI-SEAT-SKODA πάντα πρώτα και με διαφορά από τα υπόλοιπα ...
Μήπως και εδώ έχουμε κάτι από την γνωστή διαμάχη των δύο Γερμανών... VW και Opel, με απώτερο σκοπό να 'χτυπήσουν' τον 'για αυτούς' αντίπαλο ? ? ?
Επίσης είναι δεδομένο ότι τα ποιο φτηνά συνεργεία/ανταλλακτικά (από όλες τις απόψεις) τα έχουν τα Κορεάτικα ...
Το ότι το Yaris έχει φτηνά ανταλλακτικά είναι και θέμα εγγύησης ...
Αν πας μετά την εγγύηση να πάρεις τα ίδια πράγματα είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχει απόκλιση στις τιμές ...Και τέλος ... για να αποτελειώσουμε και την ορθότητα 'της έρευνας αγοράς' ... η Opel Ηellas ποτέ δεν θα έδινε τιμές ανταλλακτικών γιατί πολύ απλά ΔΕΝ κάνει εμπόριο ανταλλακτικών αλλά μόνο χονδρεμπόριο αυτοκινήτων και τίποτα άλλο ...
Τα ανταλλακτικά της Opel είναι ελεύθερα προς διακίνηση και ο κάθε εξουσιοδοτημένος έμπορος έχει την δυνατότητα να πουλάει ότι θέλει αρκεί να είναι πιστοποιημένο από την Γερμανική Opel ... Για αυτό το λόγο και κάποιοι έμποροι Opel έχουν και δική τους αντιπροσωπεία επίσημων ανταλλακτικών ... και φυσικά όλοι έχουν τις δικές τους πηγές ανταλλακτικών ...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Δεν τα μαντεψαν....δεν αμφισβητώ τη μεθοδολογία (που δεν γνωρίζω) και τα αποτελέσματα της έρευνας του εγκυρότατου ( ) περιοδικού..λέω πως η παράμετρος 'κόστος εργασίας' είναι δύσκολο να προσδιοριστεί..και αφού αυτή διαμορφώνει την τελική κατάταξη έχω το δικαίωμα να την αμφισβητώ
2ον Ιδιαιτερα για την Opel εκαναν ειδικη μνεια για τα πανακριβα εργατικα!
Αυτο το εχω διαπιστωσει απο φιλους και συνφορουμιτες!
Το οτι ενα συνεργειο ισως εχει καλες τιμες δεν σημαινει οτι η Opel ειναι φτηνη!!..με την ίδια λογική όταν ένα συνεργείο δεν έχει καλές τιμές δεν σημαίνει πως η Opel είναι ακριβή..εξαρτάται και ποιό δείγμα επιλέγεις..και φυσικά κανείς δεν σε υποχρεώνει να με θεωρείς φίλο και...συμφορουμίτη
3ον δυστυχως κυκλοφορουν πολλοι μυθοι οι οποιοι πρεπει καποτε να σταματησουν να διαδιδονται!
Η Mazda εχει πολυ φτηνοτερα ανταλλακτικα κ εργασια απο την Opel..!H δε Τοyota παρουσιασε το φτηνοτερο κοστος..για να μην μιλησω για το after sales service,αυτοκινητα για να κινηθεις κτλ κτλ που η Opel ουτε που να τα ονειρευεται!το ότι τα ανταλλακτικά της Mazda είναι φτηνά το στηρίζεις αποκλειστικά στην συγκεκριμένη έρευνα? άλλες σημαντικές παράμετροι είναι η κάλυψη του δικτύου, η διαθεσιμότητα των ανταλλακτικών, η εκπαίδευση των τεχνικών..τα ποιοτικά χαρακτηριστικά μπορούν να καταγραφούν σε μια έρευνα?
δεν γνωρίζω τι κάνει η Toyota (γι'αυτό και δεν στράφηκα και κατά κανενός κατασκευαστή αλλά κατά των συμπερασμάτων της έρευνας) αλλά η Opel και αυτοκίνητο δίνει και 5 χρόνια εγγύηση δίνει και δύο δωρεάν ελέγχους το χρόνο κάνει..και μου στέλνουν και περιοδικό και φυσικά κάρτα τα Χριστούγεννα
Τελος εαν δεν την πιστευεις δικαιωμα σου!Παντως αυτα ισχυουν και σε ενα μεγαλο ποσοστο επιβεβαιωνονται απο τα παιδια που οδηγουν Opel!
..ενώ εγώ που οδηγώ 2 Opel δεν μετράω?...χμμμ..μάλλον επειδή δεν είμαι πλέον παιδί
δεν είμαι φανατικός με καμία εταιρία αλλά αναφέρθηκες σε πράγματα που έχω ζήσει και θέλησα να καταγραφεί και η δική μου εμπειρία..προφανώς αν δεν σε ενδιαφέρει να αναφωνήσω κι'εγώ...
στάχτη και μπούρμπερη τα Opel, ζήτω το AMS
οκ τώρα?
-
Αγαπητε θειε...
δεν ειμαι τοσο χαζος οσο νομιζεις με το τελευταιο σχολιο σου!
Ουτε ειμαι φανατικος μιας κ οδηγω Citroen και ουδεποτε την υποστηριξα.
Αλλα προσπαθω να εκθεσω καποια στοιχεια απο μια ερευνα περιοδικου (ΑutoΤριτη και οχι AMS!) για μενα αλλα και για πολλους φιλους ενα καθολα καλο περιοδικο που δινει βαση στα πρακτικα θεματα περισσοτερο για αυτο κ ξεχωριζει!
Τωρα με σχολια του τυπου η Opel ισως να μην ειναι ετσι επειδη εχεις φτηνη εργασια σε ενα εξουσιοδοτημενο ε νομιζω οτι ειναι λιγο εως πολυ υποκειμενικο!
Εγω παντως θεωρω οτι ειναι αρκετα αντιπροσωπευτικη...αν εσυ δεν το πιστευεις δικαιωμα σου σεβαστο απο μενα!
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ! -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Αγαπητε θειε...
δεν ειμαι τοσο χαζος οσο νομιζεις με το τελευταιο σχολιο σου!
Ουτε ειμαι φανατικος μιας κ οδηγω Citroen και ουδεποτε την υποστηριξα.
Αλλα προσπαθω να εκθεσω καποια στοιχεια απο μια ερευνα περιοδικου (ΑutoΤριτη και οχι AMS!) για μενα αλλα και για πολλους φιλους ενα καθολα καλο περιοδικο που δινει βαση στα πρακτικα θεματα περισσοτερο για αυτο κ ξεχωριζει!
Τωρα με σχολια του τυπου η Opel ισως να μην ειναι ετσι επειδη εχεις φτηνη εργασια σε ενα εξουσιοδοτημενο ε νομιζω οτι ειναι λιγο εως πολυ υποκειμενικο!
Εγω παντως θεωρω οτι ειναι αρκετα αντιπροσωπευτικη...αν εσυ δεν το πιστευεις δικαιωμα σου σεβαστο απο μενα!
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!αγαπητέ φίλε,
ποτέ δεν θεώρησα κανένα άνθρωπο χαζό και απορώ πως έβγαλες αυτό το συμπέρασματο ότι παρέθεσες τα αποτελέσματα μιας έρευνας είναι θεμιτό και χρήσιμο..το να θεωρείς τα αποτελέσματα αυτά δεδομένα είναι το κακό
μπορεί όσα έγραψες να έχουν μια βάση και να τα θεωρείς αντιπροσωπευτικά, εγώ ότι είπα εδώ το είπα από προσωπική πείρα και γι'αυτό έχει αξία να δημοσιεύεται ως αντίλογος...και δεν θα αρχίσω να λέω πως πετάει ο γαιδαρος επειδή το έγραψε το AutoΤρίτη (αφού δεν θέλεις AMS, όχι Γιάννης δηλαδή, Γιαννάκης) από την στιγμή που η δική μου εμπειρία ΩΣ ΤΩΡΑ και στο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ συνεργείο ήταν διαφορετική
δεν θα σε κουράσω για θέματα τεχνικά...είναι πολύ απλό..αν εσύ πάρεις 5 ακριβά συνεργεία και λες ..α είναι η πιο ακριβή..εγώ θα σου βρώ τα 5 φτηνότερα και θα το βγάλω το πιο φτηνό..αυτό εννοώ λέγοντας πως δεν είναι αξιόπιστο κριτήριο κατάταξης και ΔΕΝ περιλαμβάνει ποιοτικά χαρακτηριστικά...
τελωσπάντων..μέρες που είναι...καλή καρδιά και χρόνια πολλά
-
Δεν παιρνω τιποτα ως δεδομενο!
Απλα ειναι οπως κ να το κανουμε αντιπροσωπευτικο..Peace on earth!
KAΛΑ OPELIKA ΧΛΜ ΘΕΙΕ! -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Δεν παιρνω τιποτα ως δεδομενο!
Απλα ειναι οπως κ να το κανουμε αντιπροσωπευτικο..Peace on earth!
KAΛΑ OPELIKA ΧΛΜ ΘΕΙΕ!και εσύ ελπίζω να εξασκήσεις με ασφάλεια τα γαλλικά σου
5 πιθανοί λόγοι να μην προτιμήσετε γνωστό Αντοπρόσωπο Opel