-
Ο χρήστης mkiii έγραψε:
μηπως περασε απο τη γραμμη παραγωγης ....Παρασκευη απογευμα???Χεχε! Μάλλον...
Και κάποιοι βιάζονταν για το Σ/Κ
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
μηπως περασε απο τη γραμμη παραγωγης ....Παρασκευη απογευμα???
Χεχε! Μάλλον...
Και κάποιοι βιάζονταν για το Σ/Κ
....ή εκαναν διαλλειμα για την μπυρα και τα λουκανικα τους!!!
-
αμα χαλασουν και οι Γερμανοι...ζητω που καηκαμε!
θα μας καταπιουν τα Τζαπανια, αν δε το εχουν κανει ηδηαν καταληξουμε για να παρουμε 'γερμανικο' αμαξι να πρεπει να αγορασουμε bmw mercedes κλπ...................................
Παντως περα απο πλακα το προβληματα του φιλου μου φαινονται πολλα και περιεργα αφου στη δικη μου VAGοπαρεα δεν ακουγονται τετοιες πολλες βλαβες.....
Θελει και τυχη .....
συναδελφος με καινουργια κορολα τραβαει τα μαλλια του....
ειναι να σε θελει κιολας -
Ωχ ωχ ωχ βλεπω να ανοιγει θεμα:
Προβλημα με τα τζαπονια!
-
Ο χρήστης mkiii έγραψε:
αμα χαλασουν και οι Γερμανοι...ζητω που καηκαμε!Καλημέρα!
Δυστηχώς έχουν ήδη χαλάσει...
Οι Mercedes A, C (η τωρινή) και ML, ήταν σύμφωνα με τις δηλώσεις της ίδιας της D/C τα χειρότερά τους... 3 φορές περισσότερα warranty claims, απ' ότι συνήθως... (θυμάστε που όταν οι 4Τ δοκόιμασαν μια ολοκαίνουρια ML, είπαν ότι έτριζε χειρότερα από παλιό Ιταλικό;;; ). Για την VW, τα είπα... η Opel είναι αμερικάνικη, άρα τι μένει; Μια βεεμβία (BMW ).
Μάλλον όμως το κατάλαβαν ότι έτσι δεν προχωράς και βελτιώνονται... Αλλά, είναι έτσι;;;
Προσωπικά θα αγοράσω VW (ή του ομίλου) μόνο αν βγει ένα Roadster με περί τα 700 κιλά και τον 2λιτρο FSI με 150, που είδα στο Car και λένε θα το πουλάνε όσο περίπου και η Mazda το ΜΧ-5... Θα βγει;; (Και θα έχω τα λεφτά;; ):
Παντως περα απο πλακα το προβληματα του φιλου μου φαινονται πολλα και περιεργα αφου στη δικη μου VAGοπαρεα δεν ακουγονται τετοιες πολλες βλαβες.....
Θελει και τυχη .....
ειναι να σε θελει κιολαςΣαφώς και θέλει τύχη, αλλά πιστεύω πως είναι ένα γενικότερο φαινόμενο. Δεν γίνεται να έχεις αυτήν την άψογη αίσθηση (απτή ποιότητα...) και να διατηρήσεις την ουσιαστική ποιότητα στα ίδια επίπεδα, μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος... Από κάπου πρέπει να κόψεις... Και συνήθως κόβουν από ότι δεν φαίνεται στην έκθεση, όπου σε εντυπωσιάζουν τα μαλακά πλαστικά (την πάτησα κι εγώ...)
-
Βασικά από τις Γερμανικές μόνο η Porsche είναι μέσα στην πρώτη δεκάδα ( 4η ) του reliability index της JD Power assoxiates για αυτοκίνητα τριετίας. Πρώτο είναι εδώ και χρόνια ένα japoni η Lexus και ακολουθεί κι άλλο japoni η Infiniti μετά ο κατασκευαστής βαρκών με ρόδες η Buick και ακολούθως τα υπόλοιπα γαιπωνέζικα και μερικά αμερικάνικα. Η BMW είναι 13η η Ford 23η η ΜΒ 27 και η VW 33η από 37. Περνά την Suzuki, Daewoo, Land Rover και ΚΙΑ...Στην Αμερική έχει πλέον σοβαρό πρόβλημα αφού μόνο το Passat έχει καλό όνομα και πώς να πουλήσεις έτσι Phaethon ( 80000 $ τουλάχιστον ) και Touareg που επίσης είναι ακριβό? Ούτε image έχει όπως η Jag που παλία πουλούσε μόνο χάρη σε αυτό ( τώρα τα πάει καλά από αξιοπιστία ) ούτε είναι γνωστή πια για 'ποιοτικά και γερά' αμάξια. Πρόβλημα...και το παραδέχονται πλέον και στην ίδια την εταιρεία.
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
αμα χαλασουν και οι Γερμανοι...ζητω που καηκαμε!Καλημέρα!
Δυστηχώς έχουν ήδη χαλάσει...
Οι Mercedes A, C (η τωρινή) και ML, ήταν σύμφωνα με τις δηλώσεις της ίδιας της D/C τα χειρότερά τους... 3 φορές περισσότερα warranty claims, απ' ότι συνήθως... (θυμάστε που όταν οι 4Τ δοκόιμασαν μια ολοκαίνουρια ML, είπαν ότι έτριζε χειρότερα από παλιό Ιταλικό;;; ). Για την VW, τα είπα... η Opel είναι αμερικάνικη, άρα τι μένει; Μια βεεμβία (BMW ).
Μάλλον όμως το κατάλαβαν ότι έτσι δεν προχωράς και βελτιώνονται... Αλλά, είναι έτσι;;;
Προσωπικά θα αγοράσω VW (ή του ομίλου) μόνο αν βγει ένα Roadster με περί τα 700 κιλά και τον 2λιτρο FSI με 150, που είδα στο Car και λένε θα το πουλάνε όσο περίπου και η Mazda το ΜΧ-5... Θα βγει;; (Και θα έχω τα λεφτά;; ):
Θελει και τυχη .....
ειναι να σε θελει κιολαςΣαφώς και θέλει τύχη, αλλά πιστεύω πως είναι ένα γενικότερο φαινόμενο. Δεν γίνεται να έχεις αυτήν την άψογη αίσθηση (απτή ποιότητα...) και να διατηρήσεις την ουσιαστική ποιότητα στα ίδια επίπεδα, μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος... Από κάπου πρέπει να κόψεις... Και συνήθως κόβουν από ότι δεν φαίνεται στην έκθεση, όπου σε εντυπωσιάζουν τα μαλακά πλαστικά (την πάτησα κι εγώ...)
καπως ετσι ειναι τα πραγματα. Νομιζω και ελπιζω οτι οι γερμανοι θα τα φερουν στα ισα τα πραγματα...
Η αξιοπιστια τους ειναι παραδοση ετων και το ξερουν πρωτοι απο ολους...
Εξαλλου στα βασικα εξακολουθουν να ειναι γερμανοι....ευτυχως....
δυστυχως στην ελλαδα τους αντιπροσωπευει ενα ηλιθιο δικτυο αντιπροσωπων που κανει τα πραγματα χειροτερα.... -
Στην Αμερική έχει πλέον σοβαρό πρόβλημα αφού μόνο το Passat έχει καλό όνομα...
Δε νομίζω πως είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Μπορεί η VW να είναι χαμηλά στη σχετική έρευνα αλλά η εμπειρία και από τα Golf IV/Jetta είναι γενικά καλή (τουλάχιστον αυτά γράφουν στο vortex). Επίσης μην ξεχνάμε οτι τα παραπάνω κατασκευάζονται στο Μεξικό οπότε είναι λογικό να εμφανίζουν και περισσότερα προβλήματα.
Το σίγουρο είναι οτι η VW έχει πάρει το 'μήνυμα' σχετικά με τα διάφορα προβλήματα αξιοπιστίας και θα προσπαθήσει να τα περιορίσει στο μέλλον...για να δούμε.
Τριξιμο σε GOLF IV