-
Ο χρήστης vagemm έγραψε:
Σημερα ειδα ΚΟΚ-42** σε χαρτι (και το ΚΟΚ-35** που ανεφερα σε προηγουμενο Post σε χαρτι) σιγουρα απο ΓιαννιτσαΤο Ελληνικο μπαχαλο σε ολο του το μεγαλειο
Βαγγέλη, νομίζω ότι τα ΚΟΚ που βλέπεις σε χαρτί είναι από Θεσ/νίκη, ο
greo θα ξέρει πιο πολλά επ'αυτού.Φαίνεται πως πάμε σε γενικευμένη χαρτοκατάσταση: κι άλλο ΙΕΤ σε χαρτί,
ΙΕΤ-88**. Στην Αττική δεν ξαναείχαμε ποτέ χαρτιά μετά το χειμώνα του 89
προς 90, για τον οποίο δε θυμάμαι και πολλά (τρίτη λυκείου γαρ).Έτσι εξηγείται πως δε βλέπω ούτε ΥΡΡ μετά το 7799, αλλά ούτε και ΙΒΟ
μετά το 9699. Ίσως τελειώνουν και στις άλλες περιοχές, έχω δει πάντως
ΙΕΚ-25, ΙΒΧ-79, ΥΝΕ-52 και ΖΥΥ-53.Σε μοτοσυκλέτα είδα σήμερα ΙΤΥ, βεβαίως παλιού τύπου.
-
Απο αυτοκινητα δε βλεπω τιποτα, αλλα αρχισαν να κυκλοφορουν χαρτια σε μηχανες με νουμερα πανω απο ΝΙΕ-400. Επισης ειδα και χωρις να εχω ξαναδει κατι παραπλησιο, ενα ΚΤΤ
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Απο αυτοκινητα δε βλεπω τιποτα, αλλα αρχισαν να κυκλοφορουν χαρτια σε μηχανες με νουμερα πανω απο ΝΙΕ-400. Επισης ειδα και χωρις να εχω ξαναδει κατι παραπλησιο, ενα ΚΤΤΑυτό είναι το 1000ό post της συζήτησης αυτής, ή για την ακρίβεια, η
χιλιοστή απάντηση στο αρχικό post.Ο διαγωνισμός για τις πινακίδες δεν τελείωσε ακόμα και αυτό σημαίνει ότι
για ένα μήνα τουλάχιστον δε θα τυπωθεί νέα παρτίδα. Άρα πράγματι η
κατάσταση με τα χαρτιά θα γενικευτεί σύντομα σε όλο και πιο πολλούς
νομούς. Περιθώρια για δανεικές από άλλους νομούς δεν υπάρχουν πια,
εκτός βέβαια αν η Κομοτηνή κάνει πάλι το θαύμα της. Το ίδιο ισχύει και για
τις μοτοσυκλέτες μόνο που εκεί έγινε ένας πρόχειρος διαγωνισμός και
πήραν κάποιες περιοχές λίγα κομμάτια παλιού τύπου, μεταξύ αυτών η
Θεσ/νίκη, εξ ου και τα ΝΙΕ που είδες greo, και η Αθήνα (τα ΙΤΡ,ΙΤΤ,ΙΤΥ
που έχω αναφέρει).ΚΤΤ έχουν κυκλοφορήσει από καιρό, μάλλον στη Θεσ/νίκη greo, αν και
έχω δει και στην Αθήνα, όπως και ΚΤΙ, (πιθανόν και ΚΤΟ και ΚΤΥ). -
Ο χρήστης thaliarque έγραψε:
Σημερα ειδα ΚΟΚ-42** σε χαρτι (και το ΚΟΚ-35** που ανεφερα σε προηγουμενο Post σε χαρτι) σιγουρα απο Γιαννιτσα
Το Ελληνικο μπαχαλο σε ολο του το μεγαλειο
Βαγγέλη, νομίζω ότι τα ΚΟΚ που βλέπεις σε χαρτί είναι από Θεσ/νίκη, ο
greo θα ξέρει πιο πολλά επ'αυτού.Το ξαναειδα το αυτοκινητο. Εχει πλαισιο αντιπροσωπου της Πελλας.
Ειδα και ενα ΚΟΚ-14 σε παλια πινακιδα -
Ο χρήστης vagemm έγραψε:
Το ξαναειδα το αυτοκινητο. Εχει πλαισιο αντιπροσωπου της Πελλας.
Ειδα και ενα ΚΟΚ-14 σε παλια πινακιδαΤα ΚΟΚ σε χαρτί δε μπορεί παρά να είναι από Θεσ/νίκη, όπου τα χαρτιά
οφείλονται σε καθυστερήσεις στις ταξινομήσεις και όχι στην έλλειψη
πινακίδων. Δεν υπάρχει λόγος να σας δίνουν ΚΟΚ σε χαρτί λόγω έλλειψης
των ΕΕΜ, τότε θα παίρνατε ΕΕΜ σε χαρτί, όπως και παίρνετε δηλαδή!
Εικάζω ότι σας έδωσαν τα ΚΟΚ από 1000 ως και 1499 και ακολουθούν τα
ΕΕΜ από 1100 σε χαρτί, ενώ τα ΚΟΚ από 1500 ως και 1999 δόθηκαν/θα
δοθούν στην Έδεσσα. Αυτό που είδες είναι Θεσ/νικιό αυτοκίνητο
αγορασμένο από το νομό σας. -
Ο χρήστης thaliarque έγραψε:
Το ξαναειδα το αυτοκινητο. Εχει πλαισιο αντιπροσωπου της Πελλας.
Ειδα και ενα ΚΟΚ-14 σε παλια πινακιδαΤα ΚΟΚ σε χαρτί δε μπορεί παρά να είναι από Θεσ/νίκη, όπου τα χαρτιά
οφείλονται σε καθυστερήσεις στις ταξινομήσεις και όχι στην έλλειψη
πινακίδων. Δεν υπάρχει λόγος να σας δίνουν ΚΟΚ σε χαρτί λόγω έλλειψης
των ΕΕΜ, τότε θα παίρνατε ΕΕΜ σε χαρτί, όπως και παίρνετε δηλαδή!
Εικάζω ότι σας έδωσαν τα ΚΟΚ από 1000 ως και 1499 και ακολουθούν τα
ΕΕΜ από 1100 σε χαρτί, ενώ τα ΚΟΚ από 1500 ως και 1999 δόθηκαν/θα
δοθούν στην Έδεσσα. Αυτό που είδες είναι Θεσ/νικιό αυτοκίνητο
αγορασμένο από το νομό σας.Η μονη λογικη εξηγηση
-
Πάντως εγώ είδα ΙΒΡ 1000-κάτι σήμερα στο Πόρτο Ράφτη σε κανονικές πινακίδες και όχι σε χαρτί..
-
Μοτο συνεχεια!
Ειδα και τυπωμενα ΝΙΕ ανω του 400. Ειναι στη γραμματοσειρα που ειχαν οι τελευταιες 'παλιου τυπου' πινακιδες αυτοκινητου. Το ΚΤΤ μου φανηκε παλιο, αλλα με παραξενεψε γιατι τα ΚΤΕ ηταν φετινα στη Θεσσ/νικη.ΚΙΕ-82 σε χαρτι και ΧΑΤ-66 τυπωμενο.
-
Τελικα ποσα νουμερα κυκλοφορουν απο Αθηνα;
Χθες ειμαι στο βενζιναδικο και ξαφνικα σκανε μυτη καμμια 10αρια Megane 5πορτα με πινακιδες ΙΕΚ 15* απο μεγαλη πολυεθνικη Rent a Car. Ρωτησα εναν απο τους οδηγους και μου ειπε οτι ηταν ολοκαινουργια. -
Ο χρήστης greo έγραψε:
Μοτο συνεχεια!
Ειδα και τυπωμενα ΝΙΕ ανω του 400. Ειναι στη γραμματοσειρα που ειχαν οι τελευταιες 'παλιου τυπου' πινακιδες αυτοκινητου.Ακριβώς! Σ' αυτές τα γράμματα είναι πιο κοντά και χοντρά από τους
αριθμούς. Ίδιες ήταν και οι τελευταίες της Θεσ/νίκης από το ΝΗΡ περίπου
και μετά. Εδώ είδα, εκτός από τα ΙΤΡ,ΙΤΤ και ΙΤΥ, τα πρώτα ΙΥΝ !Η χαρτοκατάσταση δε συνεχίστηκε εδώ, αντιθέτως ό,τι υπέθεσα στα
τελευταία μου post είναι λάθος: τυπωμένα ΙΕΤ-96, ΙΕΚ-32, ΙΒΧ-82, ΥΝΕ-54
και ΥΡΡ-82** ένα εντυπωσιακό Megane RS. Επίσης είδα ΡΖΗ-14.Το ΚΤΤ μου φανηκε παλιο, αλλα με παραξενεψε γιατι τα ΚΤΕ ηταν φετινα στη Θεσσ/νικη.
Το ΚΤΤ είναι παλιό. Ανήκει προφανώς στην κατηγορία των
'προσωρινά εξαιρουμένων' συνδυασμών ενός νομού που τυπώθηκαν και
δόθηκαν σε άλλους νομούς με 'μεγαλύτερες' ανάγκες (κατά βάθος όμως
όλα είναι ζήτημα σχεδιασμού και προγραμματισμού, μην τα ξαναλέμε).
Στην κατηγορία αυτή ανήκουν στις μοτοσυκλέτες τα ΑΤΙ,ΑΤΟ,ΑΤΥ που
είχαν δοθεί στην Αχαϊα νομίζω πριν τα ΑΖ*, τα ΑΜΒ,ΑΜΖ,ΑΜΜ κλπ που
δόθηκαν στην Αθήνα και πολλά άλλα ακόμη. Στα αυτοκίνητα μπορεί κανείς
να πει ότι στην κατηγορία αυτή ανήκουν όλες οι κόκκινες ΑΜ*, ΡΑ* κλπ
αλλά και οι κρατικές ΚΗ*.Όσο για τα ΙΕΚ που βλέπει ο Megane98 δεν είναι παρά νοικιάρικα της
Hertz (κυρίως) και άλλων εταιριών ενοικίασης που ταξινομούν στη Νότια
Αθήνα και μετά τα στέλνουν στα τουριστικά μέρη. Το 84 ο πατέρας μου
είχε ένα εταιρικό Kadett νοικιάρικο από τη Hertz, ΥΑΑ-75**. -
Koιτοντας τα χαρτια το ΣΚ εκανα αρκετες φορες τη σκεψη: Καλα με ΝΗΑ και ακομα δεν εχουν παει να παρουν τις πινακιδες; Με τα αντιστοιχα σχόλια για την τεμπελια των ελληνων κλπ κλπ κλπ. Μετα συνειδητοποιησα οτι πρεπει να ειναι μετα το 85! Μεινετε συντονισμενοι για επιβεβαιωση.
Εκτος απο το ΚΟΚ 5*** που ειχα δει φευγαλεα, εχω δει στα σιγουρα μεχρι και ΚΟΚ 498* (αρα μαλλον καμμια διακοσαρια 5αρια υπαρχουν).ΧΚΗ 64 και ΑΗΖ 9777 (εκτος σειρας?) απο αλλα.
-
thaliarque αφου ανεφερες ονοματα εταιριων rent a car ας πω κι εγω.
Καταρχην η Hertz αποκλειεται να επαιρνε Renault. Ο λογος ειναι οτι η εν λογω εταιρεια ειναι ιδιοκτησια Βασιλακης Α.Ε. Αν δε σου λεει τιποτα το ονομα να πω μερικες ΜΙΚΡΕΣ εταιρειες που εχει αυτος ο μικρομεσαιος επιχειρηματιας. Aegean Airlines, SAAB, OPEL, SEAT κλπ.Οσο για τα Renault μονο μια εταιρεια εχει τρομερη τρελα με αυτα και μιλαω φυσικα για την Europcar. Φανταζομαι οτι ολοι εχουμε δει στους διαφορους αφωνες ταχυτητας την εν λογω εταιρεια να υπαρχει πανω σε ολα τα αγωνιστικα Renault και οχι μονο, που συμετεχουν στον αφωνα. Ισως να υπαρχει καποια συγγενια αυτων των δυο.
Τελειωνοντας με την Europcar να πω οτι τελευται βλεπω οτι ολα της τα αυτοκινητα εχουν εκτος απο ΙΕΚ και ΙΕΤ -
Oριστικο το ΝΗΑ 85. Μολις ειδα ενα, αλλα πρεπει να ειμαστε αρκετα πιο μπροστα. Απο βδομαδα στα τελη πιθανον να αρχισει το ΝΗΒ. ειδα και ενα ΟΡΕ 50.
Εδω εχει πλημμυρισει οχι με νοικιαρικα αλλα με ληζινγκ. Πρεπει να εχω δει καμμια 1000αδα, σε ΙΕΙ, ΙΕΡ και ΙΕΤ.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
ειδα και ενα ΟΡΕ 50.Πάλι αδιάβαστος, greo; Για τιμωρία να σταθείς δύο ώρες πελαργός
μπροστά στο Λευκό Πύργο και να μου φέρεις αύριο όλες τις παρατηρήσεις
πινακίδων που θα κάνεις εκεί. Θα σε συγχωρήσω αν δεις ΚΟΚ νέου τύπου.thaliarque αφου ανεφερες ονοματα εταιριων rent a car ας πω κι εγω.
Καταρχην η Hertz αποκλειεται να επαιρνε Renault. Ο λογος ειναι οτι η εν λογω εταιρεια ειναι ιδιοκτησια Βασιλακης Α.Ε. Αν δε σου λεει τιποτα το ονομα να πω μερικες ΜΙΚΡΕΣ εταιρειες που εχει αυτος ο μικρομεσαιος επιχειρηματιας. Aegean Airlines, SAAB, OPEL, SEAT κλπ.Οσο για τα Renault μονο μια εταιρεια εχει τρομερη τρελα με αυτα και μιλαω φυσικα για την Europcar. Φανταζομαι οτι ολοι εχουμε δει στους διαφορους αφωνες ταχυτητας την εν λογω εταιρεια να υπαρχει πανω σε ολα τα αγωνιστικα Renault και οχι μονο, που συμετεχουν στον αφωνα. Ισως να υπαρχει καποια συγγενια αυτων των δυο.
Τελειωνοντας με την Europcar να πω οτι τελευται βλεπω οτι ολα της τα αυτοκινητα εχουν εκτος απο ΙΕΚ και ΙΕΤΟΚ, δε διαφωνώ! Έχω κι εγώ παρατηρήσει ότι η Europcar ταξινομεί και
στη Νότια και στην Κεντρική Αθήνα. Η Hertz ταξινομεί στη Νότια Αθήνα
πάρα πολλά νοικιάρικα, πέρσι όμως που υπήρχε έλλειψη ταξινόμησε και
σε άλλες περιοχές ή νομούς, όπου έβρισκε! (πχ είχα δει κάποια ΗΚΗ,ΑΝΗ,
ΥΡΟ,ΙΒΑ κλπ)Εδώ αναμένεται άμεσα ΙΕΥ (και το ΙΒΡ που δεν έχω δει). Ο ρυθμός στην
Κεντρική Αθήνα είναι απλώς απίστευτος, σπάει όλα τα ρεκόρ με ένα
συνδυασμό κάθε ενάμιση μήνα! (ΙΕΡ αρχές Μαρτίου, ΙΕΤ ~20 Απριλίου,
ΙΕΥ τώρα). Ο λόγος θα πρέπει να είναι τα νοικιάρικα, αλλά και τα leasing
που παρατηρεί και ο greo, τα οποία δίνονται προφανώς και σε κατοίκους
εκτός Αθηνών. Αντίθετα ο ρυθμός σε μας πάνω (Ανατ. Αθήνα) έχει πέσει
αρκετά, το ΙΕΑ μάλλον θα φανεί στα τέλη του μήνα.Πάντως με τέτοιους ρυθμούς ίσως δούμε ΙΕΧ πριν τις 15 Αυγούστου και
ΙΖΑ νωρίς το φθινόπωρο.Τελικά πιστεύω ότι σε κάποιες περιπτώσεις αντιπροσώπων οι πινακίδες που
δίνονται δεν αντιστοιχούν στο που κατοικούν οι πελάτες αλλά στο που
υπάγονται οι αντιπροσωπείες. Για παράδειγμα, στο μεταχειρισμένο που
αγόρασα προ διμήνου, πλάι στον αρ. κυκλοφορίας στην άδεια δε γράφει
58 που αντιστοιχεί τόσο στη δική μου κατοικία όσο και στου προηγούμενου
ιδιοκτήτη (αφού η πινακίδα είναι Ανατ. Αθήνας) αλλά 59 που αντιστοιχεί
στη διεύθυνση Ανατ. Αττικής όπου υπάγεται η αντιπροσωπεία που έκανε τη
μεταβίβαση! -
παιδια το αυτοκινητο που θα αγοράσω εχει πινακίδα ΟΡΒ και καθώς ειμαι απο θεσσαλονίκη σκέφτομαι να τις αλάξω.. ξέρει κανείς περίπου σε τι γράμματα παίζουμε αυτήν την περίοδο και πόσο περίπου κοστίζει αυτή η αλλαγή?? κάποιοι μου είπαν να δηλώσω κλοπή..
θενξ! -
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Οσο για τα Renault μονο μια εταιρεια εχει τρομερη τρελα με αυτα και μιλαω φυσικα για την Europcar. Φανταζομαι οτι ολοι εχουμε δει στους διαφορους αφωνες ταχυτητας την εν λογω εταιρεια να υπαρχει πανω σε ολα τα αγωνιστικα Renault και οχι μονο, που συμετεχουν στον αφωνα. Ισως να υπαρχει καποια συγγενια αυτων των δυο.Φυσικά υπάρχει συγγένεια, και τα δύο είναι Μανιατόπουλος.
-
σημερα ΝΗΑ 89 ΚΑΙ ΝΗΑ 90**
-
ΙΒΡ-10 και ΥΝΕ-57.
Chris_car, όπως βλέπεις από τα τελευταία post 'παίζετε' στα ΝΗΑ-9***,
σύντομα θα έχετε ΝΗΒ. Για το κόστος και τη διαδικασία αλλαγής πινακίδων
έχουν αναφερθεί διάφορα σε προηγούμενα μηνύματα, αλλά εγώ δεν έχω
σαφή ιδέα. Όταν πήρα πρόσφατα μεταχ/νο, η αντιπροσωπεία με
αποθάρρυνε λέγοντας μου ότι η διαδικασία αργεί κάνα μήνα και κοστίζει,
άρα δεν αξίζει. -
ΝΗΑ 95. Απο βδομαδα αλλαγη.
-
Τελικά δεν πρέπει να παραπονιόμαστε για τα χαρτιά. Συμβαίνουν και στην Καλιφόρνια. Τον Φεβρουάριο αγόρασε το αυτοκίνητο και περίμενε πάνω από μήνα... Το θέμα όμως είναι ότι οι τροχαίοι τον σταματάνε καθημερινά γιατί δεν έχει πινακίδες. Εδώ ελέγχεται ποτέ κάποιος χωρίς πινακίδες, ή με χαρτί;
Car Plate Spotting!!!