-
Καλώς ήρθες στη παρέα nardi και καλά ποσταρίσματα
Θα μου ήταν πολύ εύκολο να αναφέρω μερικές γνωστές εταιρίες σασί (tony, pcr, maranello, crg, tecno, interpint, κ.α.) και να τελείωνε εκεί το θέμα σου , δεν είναι έτσι απλό όμως . Στα καρτ –στους αγώνες πάντα -οι διαφορές μετριούνται σε δέκατα ανάμεσα στους αγωνιζόμενους και ανάλογα με το επίπεδο των οδηγών η διαφορά μεταξύ τους μπορεί να μην υπερβαίνει το 1δευτερόλεπτο στις πρώτες 10 θέσεις (όπου μπορεί μάλιστα να έχουν το ίδιο ακριβώς σασί ο πρώτος με τον δέκατο οδηγό ) .Τη σημαίνει αυτό ; ότι απλά σε ένα κάρτ αυτό που κάνει τη διαφορά -εκτός απ΄ τον οδηγό – είναι οι ρυθμίσεις οι οποίες είναι πολλές ..πάρα πολλές . Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν καλύτερα σασί από κάποια άλλα οι διαφορές τους όμως είναι τέτοιες που σίγουρα ένας νέος οδηγός δεν θα τις ανακαλύψει ποτέ ., τελειώνοντας αυτό που έχει σημασία για έναν νέο οδηγό που θα ξεκινήσει τώρα τα πρώτα του βήματα ,είναι να βρει ένα σασί που να μην είναι στραβό , να μην έχει πάνω του κολλήσεις και μπαλώματα -στο κυρίως σασί όπου με έναν καλό οπτικό έλεγχο μπορούν να βρεθούν εύκολα -και βέβαια να υπάρχουν ανταλλακτικά ……..ακόμη μπορείς να ρωτήσεις τους οδηγούς σε μια πίστα να σου πουν τη γνώμη τους για το σασί που ενδιαφέρεσαι να αγοράσεις . έτσι μπορείς να συγκρίνεις τις μεταξύ τους απόψεις και να βγάλεις τα δικά σου συμπεράσματα ………………πολλά απ’ αυτά μπορεί να σου φαίνονται δύσκολα και ακατανόητα πίστεψε με όμως δεν είναι …………….άντε με το καλό
-
Ο χρήστης Ερέτης έγραψε:
Καλώς ήρθες στη παρέα nardi και καλά ποσταρίσματαΘα μου ήταν πολύ εύκολο να αναφέρω μερικές γνωστές εταιρίες σασί (tony, pcr, maranello, crg, tecno, interpint, κ.α.) και να τελείωνε εκεί το θέμα σου , δεν είναι έτσι απλό όμως . Στα καρτ –στους αγώνες πάντα -οι διαφορές μετριούνται σε δέκατα ανάμεσα στους αγωνιζόμενους και ανάλογα με το επίπεδο των οδηγών η διαφορά μεταξύ τους μπορεί να μην υπερβαίνει το 1δευτερόλεπτο στις πρώτες 10 θέσεις (όπου μπορεί μάλιστα να έχουν το ίδιο ακριβώς σασί ο πρώτος με τον δέκατο οδηγό ) .Τη σημαίνει αυτό ; ότι απλά σε ένα κάρτ αυτό που κάνει τη διαφορά -εκτός απ΄ τον οδηγό – είναι οι ρυθμίσεις οι οποίες είναι πολλές ..πάρα πολλές . Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν καλύτερα σασί από κάποια άλλα οι διαφορές τους όμως είναι τέτοιες που σίγουρα ένας νέος οδηγός δεν θα τις ανακαλύψει ποτέ ., τελειώνοντας αυτό που έχει σημασία για έναν νέο οδηγό που θα ξεκινήσει τώρα τα πρώτα του βήματα ,είναι να βρει ένα σασί που να μην είναι στραβό , να μην έχει πάνω του κολλήσεις και μπαλώματα -στο κυρίως σασί όπου με έναν καλό οπτικό έλεγχο μπορούν να βρεθούν εύκολα -και βέβαια να υπάρχουν ανταλλακτικά ……..ακόμη μπορείς να ρωτήσεις τους οδηγούς σε μια πίστα να σου πουν τη γνώμη τους για το σασί που ενδιαφέρεσαι να αγοράσεις . έτσι μπορείς να συγκρίνεις τις μεταξύ τους απόψεις και να βγάλεις τα δικά σου συμπεράσματα ………………πολλά απ’ αυτά μπορεί να σου φαίνονται δύσκολα και ακατανόητα πίστεψε με όμως δεν είναι …………….άντε με το καλό
thanks file ereti
me voithisan arketa ews polu auta pu mou eipes.akoma eimai sto psaksimo giati den thelw na apogoiteutw apo tin agora mou.to mono sigouro einai oti tha parw moter rottex giati einai to poio aksiopisto kai mou aresei polu i aksiopistia alla kai stis epidwseis tou grafoun ta kalutera giauto (125cc panta).gia oti allo xriastw tha sou steilw kai elpizw na treksoume kai stin idia pista kapoia stigmi -
Psakse ligo parapanw gia ta moter.... Kserw moter allhs etaireias to opoio allakse pistoni stis 89 wres... Nai kala diabases 89 wres, kai malista nikage kai agwnes.....
-
γεια σας παιδια.ειμαι καινουργιος στην παρεα σας οπως και στον χωρο τον καρτ.ξεκινησα το σεπτεμβρη να πηγαινω για καρτ σχεδον καθε σαβ/κο στην πιστα του ασπροπυργου.στην αρχη εκανα με 120 τετραχρονο και μετα πηγα σε 200 τετραχρονο περιπου 7,5-8 αλογων.μου αρεσει παρα πολυ και γοητευτηκα απο τον κοσμο τον καρτ.θελω να μαθω οσα περισσοτερα μπορω και οταν αποκτησω καποια εμπειρια να αγορασω το δικο μου καρτ.ελπιζω το καλοκαιρι που μας ερχεται να γυριζω την πιστα με το καρτ μου.λεγομαι αντωνης,ειμαι 15 ετων,μενω στο περιστερι(αθηνα) και ελπιζω να περασουμε καλα
-
Καλώς μας ήρθες στη παρέα Αντώνη , πες μας όμως τι είναι αυτό που θα ήθελες να μάθεις για το καρτ;
-
τα παντα θα ηθελα να μαθω.αν και εχω διαβασει αρκετες σελιδες απο αυτο το θεμα θα ηθελα να μαθω κατι παραπανω.αρχικα το συνολικο κοστος συντηρησης γιατι μενω με τους γονεις μου(ειμαι 15) και δεν μπορω να τους επιβαρυνω πολυ.εννος π.χ. λαδια,βενζινη,λαστιχα(ποσο κανουν,καθε ποτε πρεπει να τα αλλαζουμε)αλυσιδες,τακακια και αλλα πολλα.επισης ποιο καρτ πρεπει να παρω?(προς το καλοκαιρι το κοβω να πηγαινει,γιατι πρεπει να μαθω να το πηγαινω κι ολας)αυτα για αρχη και οτι μου ερχεται θα ρωταω
-
Τι άλλο να περιμένει κανείς από ένα έφηβο ………… λεπόν ας ξεκινήσουμε από την αγορά του σασί , δεν έχω να πω τίποτε παραπάνω απ’ όσα έγραψα ποιο πάνω –ένα σασί δλδ που να μην είναι στραβό είναι καλό για αρχή – όσο για το κινητήρα καλό θα είναι να ανήκει στη κατηγορία «long life» σαν τον rotax max και τον roc της vortex - υπάρχουν και άλλοι βέβαια στη αγορά δυστυχώς όμως δεν ξέρω και πολλά –γενικά όμως καλό θα είναι να μην έχει καρμπυρατέρ που να ρυθμίζεται κατά την οδήγηση και βέβαια να υπάρχουν ανταλλακτικά . Το κόστος όμως έχει να κάνει με το πόσο συχνά θα κάνεις καρτ , αλλά και τι εμπλοκή θες να ‘χεις , ενδεικτικά αναφέρω το κόστος ενοικίασης της πίστας είναι περίπου στα 20 ευρώ συν άλλα τόσα περίπου σε βενζίνη , λάδι και σπρέι αλυσίδας , τα λάστιχα ξεκινάν από 120 ευρώ περίπου -αν θυμάμαι καλά- η διάρκεια όμως είναι μεταβλητή και έχει να κάνει με το πώς οδηγάς , και βέβαια από τη σύνθεση της γόμας – οπότε επιλέγεις σκληρή γόμα και προσπαθείς να οδηγάς όσο ποιο «γραφτά» γίνεται έτσι και οικονομία κάνεις αλλά και μαθαίνεις να οδηγάς σωστά . Αυτά όμως μπορείς να τα μάθεις ρωτώντας άλλους οδηγούς στη πίστα .πάρε εσύ το καρτ και εδώ είμαστε
-
ρε σεις, το ειχα ξεχασει τουτο δω το τοπικο!!!!
Λοιπον, σωστα τα λεει ο Ερετης
Μεταχειρισμενο σασσι να μην ειναι στραβο ή καπου κομμενο/κολλημενο και το ιδανικο καινουριο μοτερ ή 'καλομεταχειρισμενο'...
επισης επειδη εισαι νεος, δεν χρειαζεται ακριβο σασσι με 'μυστηριες' ρυθμισεις και περιφερειακα μαγνησιου... ενα απλο/απλουστατο σασσι ειναι οτι πρεπει...
Αν το easykart δεν ηθελε τοσο λαδι και τοσο συχνα σερβις, θα ηταν καταπληκτικο, καθως σε μια πολυ καλη τιμη παιρνεις ετοιμο πακετακι με το οποιο μπορεις να τρεξεις..
Τωρα.. θα πρεπει να δεις τι γινεται με το θεμα μεταφορας...
Θα το εχεις καπου σπιτι σου και θα το μεταφερεις (προϋποθετει τρεϊλερ) ή θα το εχεις στην πιστα να το φυλανε? Εφ' οσον πας ασπροπυργο, θα ξερεις τις τιμες.. αν οχι, πηγαινε http://www.speedpark.gr και θα τα μαθεις ολα... Η τιμη ενοικιασης της πιστας (εφ' οσον δεν παρεις και πακετο χρησης πιστας) ειναι 20/25 τη φορα. Απο εκει και περα, χονδρικα και για Rotax Max (πινω νερο στο ονομα αυτου του μοτερ) ανα 1 ωρα καις 10 λιτρα μπετζινας με 2% λαδι.. Λαδι τωρα υπαρχει απο 15 ευρω εως οσα λεφτα θες να διαθεσεις..
Λαστιχα κανουν γυρω στα 180 ευρω, αλλα θα σου κρατησουν αρκετα...
Τωρα κανε τους υπολογισμους σου και δες ποσα θα σου ερχονται τη φορα..
Βεβαια, δεν υπολογιζουμε τις ζημιες (μακρυα απο μας).. -
σας ευχαριστω ολους για τις συμβουλες σας
για μοτερ και εγω rotax max σκεφτομουν αλλα το dd2 βγαζει μεγαλυτερη δυναμη,δεν εχει αλυσιδα και ειναι σασμανατο.το rm1 μαλλον ειναι πολυ καλο για τα κυβικα μου.
τωρα για σασι δεν ξερω και πολλα ωποτε περιμενω βοηθεια σχετικα με μαρκες και ποιοτητες.
θα το αφηνω στην πιστα και καποια στιγμη θα βαλουμε σχαρα και θα το πηγαινουμε κι'αλλου.
για το κοστος χρησης καταλαβα για τα καθημερινα αλλα θα ηθελα να μαθω και τα αλλα.δηλαδη για αλυσιδες,τακακια,υγρα φρενων κ.α.επισης στο μοτερ τι επισκευαζουμε?ξερει κανεις?αυτα για τωρα. -
ολα ειναι συναρτηση της χρησης που θα του κανεις..
αν πηγαινεις σιγα και (σα συνεπεια) δε φρεναρεις, δεν θα χρειαστεις τακακια ποτε (που λεει ο λογος).. κατι αντιστοιχο και για τα λαστιχα...
Θα σου προτεινα να μην παρεις dd2.. ειναι σαφως πιο ακριβο μοτερ, ενω και το σασι θα ειναι πιο ακριβο, χωρις καποιο ιδιαιτερο λογο (για μενα)... ουτως ή αλλως οι πιστες που θα βολευτει το dd2 ειναι μαλλον 2.. ο ασπροπυργος και οι αφιδνες.. αυτο ηταν...
Μεταφορα στην σχαρα δεν ειναι ιδιαιτερα καλη ιδεα.. ειναι πιο δυσκολο το ανεβασε/κατεβασε και υστερα υπαρχει και ενα οριο στα κιλα που μπορει να σηκωσει η οροφη του αμαξιου και πιθανοτατα το καρτακι να τα υπερβαινει.. μπορει να εχεις καμμια δυσαρεστη εκπληξη!
Το βιβλιαρακι που παιρνεις με το Rotax Max, εχει αναλυτικες οδηγιες πως να κανεις σερβις στον κινητηρα μονος σου, αν εχεις μερακι, εργαλεια και λιγες γνωσεις..
Οσον αφορα στα σασι, παρε σβαρνα τους εισαγωγεις/αντιπροσωπους και οποιο σου αρεσει και ειναι στα λεφτα που θες να δωσεις, χτυπα το...
Για καποιον αρχαριο (για μενα) καλο θα ηταν να παρεις ενα σασι 'απλο' χωρις πολλες ρυθμισεις. -
λοιπον,απλη χρηση του καρτ δεν υπαρχει περιπτωση να γινει ποτε.καλυτερα να μην δεις πως οδηγαω.καθε μηνα θα θελω λαστιχα,ασε που βενζινη εχει δωρεαν ο πατερας απ'την δουλεια του ωποτε θα καιω οσο θελω ειχα δει κατι ωραια στο γαλατση με μοτερ max και σασι haase γυρω στα 4000 ευρω.καπου τοσα θελω να δωσω.τελευαια ερωτηση.θα ηθελα να μαθω για το γραναζι(γιατι το αλλαζετε ρε παιδια σε καθε πιστα?)και επισης για τα οργανακια.ποια υπαρχουν,ποσο κανουν και τι ακριβως δειχνουν?(τους χρονους πως τους μετρανε?)
-
Λάστιχα κάθε μήνα ; … χαχαχα αν κάνουμε ένα κοκτέιλ από μαλακά λάστιχα , κακό στήσιμο και παρορμητική οδήγηση τότε θα θες λάστιχα κάθε δυο μέρες -άσε που το ποιο πιθανό είναι να πάρεις κανένα πλευρό στο …………………χέρι !!!!
Τα χρήματα για μεταχειρισμένο μου φαίνονται πολλά
Το γρανάζι αλλάζει για να έχουμε όσο είναι δυνατόν τη μεγαλύτερη ταχύτητα στο τέλος της ευθείας και το καλύτερο «ξεκόλλημα» από την ποιο αργή στροφή μιας πίστας
Όσο για τα όργανα δείχνουν τα πάντα !!! χρησιμοποιούν αισθητήρες και μπορούν να δείξουν από το χρόνο του ενός γύρου έως και την υγρασία στο κάτω μέρος του καθίσματος !!!
Είπαμε ότι είναι η τελευταία ερώτηξης έτσι !!!
-
με 4000 ολο και καποιο καινουριο υπαρχει..
-
Έτσι είναι tm συμφωνώ μαζί σου ….. να σε ρωτήσω κάτι όμως -και ποιος ξέρει μπορεί να ανοίξουμε μια κουβέντα περί στησίματος κάρτ- σε αρχική υποστροφή –όχι πολύ μόνο στην είσοδο της στροφής – τέτοια όμως που δεν σε κάνει να νιώθεις ότι θα στρίψει αμέσως ,δόθηκαν οι εξής λύσεις . α) περισσότερο κάστερ αλλά και κάμπερ ,έτσι ώστε να σηκωθεί ο πίσω εσωτερικός τροχός ποιο γρήγορα παράλληλα όμως έπρεπε να έρθουν «μέσα» οι μπροστινοί τροχοί –μέχρι και 1 ½ ροδέλα. και β) μείωση του κάστερ μηδέν κάμπερ ,λίγη –ελάχιστη – σύγκληση και βέβαια ποιο «ανοιχτό» μετατρόχιο ………….η ερώτηση τώρα .είχες ανάλογη εμπειρία ; (να σημειώσω ότι οι αλλαγές στους αποστάτες των τροχών ήρθε ως συνέπεια και όχι από αρχική σκέψη και ακόμη οι αλλαγές έγιναν σε διαφορετικό χρονικό διάστημα και ως εκ τούτου δεν διασταυρώθηκαν ) ευχαριστώ
-
Καλά νεά παιδιά σύμφωνα με το http://www.f1kart.gr αφού 'Οι Αλέξανδρος Δαριβιανάκης (Μίνι), Χρήστος Κουτσοδήμος (KF3), Παύλος Ξυνός (KF2) και Γιάννης Πλάντζας (Εθνική 125) είναι οι νικητές του φετινού Πανελληνίου Πρωταθλήματος Καρτ! Στον χορταστικό τελευταίο αγώνα της χρονιάς που διεξήχθη στην πίστα Kartodromo στις Αφίδνες οι θεατές κατακλύζοντας τις κερκίδες εντπωσιάστηκαν απο τις κόντρες και δυνατές προσπαεράσεις, προσφέροντας δυνατές συγκινήσεις στους λάτρεις του αθλήματος ..' Καλά οι κερκίδες ήταν γεμάτες και αυτό ειναι συγκινητικό αν μη τι άλλο...
-
δεν μου ειπατε ομως τι μαρκες οργανων υπαρχουν,τι πρεπει να εχουν οι πιστες για να γινεται χρονομετρηση,και ποσο περιπου κανουν?
-
Τα όργανα για μετρήσεις ξεκινούν απο 300 ευρώ περίπου κι ανεβάινουν, υπάρχουν έξτρα για θερμορκασία και φυσικά τα καλύτερα που συνήθως τοπθετούνται προέρχονται απο το Βέλγιο, υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης με υπολογιστή αν και δεν το καταφεραμε ποτε...
-
τα περισσοτερα που εχω δει ειναι mychon(η καπως ετσι).alfano pro δεν εχω δει ποτε.εγω περισσοτερο για χρονομετρησεις θα το αγορασω(οταν αγορασω και το καρτ).τωρα αμα εχει και τιποτα επιπλεον μια χαρα θα ειναι
-
... το mychron μου, μια χαρα συνδεεται
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
... το mychron μου, μια χαρα συνδεεταικαι εγω αυτο εχω υποψην μου.για καποιο λογο οσα αγωνιστικα εχω δει το φορανε
KARTING :-)))....... ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ