-
Ο χρήστης Christos_Mitsakos έγραψε:
Νίκο σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Το σχόλιο μου περί χαμηλής πίεσης είναι βασισμένο στον αγωνιστικό τομέα του αυτοκινήτου μιας και έχω διαβάσει αρκετά πράγματα για την συμπεριφορά και τις πιέσεις εκεί. Αλλά με αυτά που μου είπες μου έδωσες να καταλάβω γιατί είναι διαφορετικό από την πίεση του ελαστικού του καρτ και πώς μπορεί να συμπεριφερθεί το ελαστικό του καρτ.Ελληνικό σαιτ το οποίο να αναλύει και να βοηθάει στο πώς να στήσεις το καρτ σου υπάρχει ;; Από θερμοκρασίες ελαστικών μέχρι και κάμπερ-κάστερ, ευθυγράμμιση καρτ , σκληρότητα άξονα κτλ.
Δυστυχώς είμαι απο επαρχία και δεν υπάρχει κάποια ομάδα εδώ ώστε να μπορέσω να κάνω προπονήσεις και να μάθω πράγματα που θα με βοηθούσαν σε πολλά θέματα. Περιμένω να τελειώσω με τις πανελλήνιες εξετάσεις ώστε να περασω Αθήνα και τότε πρώτα απ όλα να κάνω προπονήσεις σωστά και σε σωστή πίστα και μετά ίσως ενταχθώ και σε αγωνιστική ομάδα.Το μόνο καρτοsite που έχει μείνει είναι το kartnews.gr
Εκεί θα βρεις διάφορες πληροφορίες.
Με το καλό εύχομαι!
-
To kartnews το ξέρω αλλά δυστυχώς δεν έχει κάποιο σχετικο άρθρο
Νίκο να σε ρωτήσω , συνεμπλοκ για τις βάσεις του ψυγείου σου απο που προμηθεύεσε ;; Έχει ο Κ.Μπαραικτάρης ;;
-
To kartnews το ξέρω αλλά δυστυχώς δεν έχει κάποιο σχετικο άρθροΝίκο να σε ρωτήσω , συνεμπλοκ για τις βάσεις του ψυγείου σου απο που προμηθεύεσε ;; Έχει ο Κ.Μπαραικτάρης ;;
Γενικώς ναι, έχει...αλλά ειδικώς τώρα το ψυγείο μου δεν έχει συνεμπλοκ. Έχει τη δική του βάση που πάει και βιδώνει επάνω στο σασί.
-
Αναφέρομαι στα συνεμπλοκ τα οποία είναι βιδωμένα μαζί με την βάση στο ψυγείο και του δίνουν μια ελαστικότητα. Όχι στην βάση που καταλήγει στο σασί , δεν ξέρω αν με κατάλαβες. Από εκεί που ξεκινάνε οι βάσεις από το ψυγείο έχουν συνεμπλοκ , 4 είναι. Κάτω δεξιά κάτω αριστερά , πάνω δεξιά πάνω αριστερά. Απο οτι είδα στις φωτογραφίες σου έχουμε ακριβώς ίδιο ψυγείο , ίσως όμως να μην έχουμε ίδιες βάσεις και το δικό σου να μην έχει συνεμπλοκ.
-
Εμενα που το ψυγειο μου ειναι της Tecno εχει αυτες τις μαυρες ροδελες που ειναι σαν τις ροδελες που χρησημοποιουμε για τις βιδες του πατωματος.
-
Ααα κατάλαβα τι λες.
Αυτά τα συνεμπλοκ λες:
https://www.kartingshop.nl/en/radiators ... e-crg.html
Αν έχουμε το ίδιο, είναι της CRG και το φέρνει ο Αντώνης οπότε μίλα μαζί του, έχει.
-
Hannibal τούμπανο το ψυγείο σου!!
Νίκο ακριβώς σε αυτά αναφερόμουν. Τέλεια, οπότε θα μιλήσω με τον Αντώνη γιατί θέλω να τα αλλάξω προληπτικά!!
-
Hannibal τούμπανο το ψυγείο σου!!Thank you.
Η φωτο αυτη ειναι απο το παλιο. Το καινουριο εχει μια βαλβιδα που την ανοιγοκλεινεις manually που επιτρεπει στο ζεστο ζεστο νερο να ξαναπαει πισω στο μοτερ χωρις να περασει απο το ψυγειο. Με λιγα λογια κανει την δουλεια που κανει το κουρτινακι (ή η μονοτικη ταινια στις κρυες μερες). -
Σας παρακολουθω ολους και σας χαιρομαι που ασχοληστε ακομα με παθος με το καρτ. Σε καποιες φασεις μου λειπει και ισως στο μελλον να εμφανιστουμε παλι υπο διαφορετικες συνθηκες. Οσο για τα συνεμπλοκ που γραφει ο Χρηστος, αν παει σε ενα καλο μαγαζι με βιομηχανικα ειδη βρισκει τα παντα σε τιμες ξεφτιλα, στη Σπυρου Πατση εχει τοσα μαγαζια που βρισκεις σχεδον ολα τα ανταλακτικα του καρτ. Οσο για το στησιμο Χρηστο στο ειχα πει μην το πειραξεις, ηταν πολυ ψαγμενο το στησιμο του Kosmic.
-
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
Thank you.
Η φωτο αυτη ειναι απο το παλιο. Το καινουριο εχει μια βαλβιδα που την ανοιγοκλεινεις manually που επιτρεπει στο ζεστο ζεστο νερο να ξαναπαει πισω στο μοτερ χωρις να περασει απο το ψυγειο. Με λιγα λογια κανει την δουλεια που κανει το κουρτινακι (ή η μονοτικη ταινια στις κρυες μερες).Πόσους βαθμούς Κελσίου θεωρείται κρύα ημέρα εκεί πέρα ;; :Ρ
-
Ο χρήστης tuners έγραψε:
Σας παρακολουθω ολους και σας χαιρομαι που ασχοληστε ακομα με παθος με το καρτ. Σε καποιες φασεις μου λειπει και ισως στο μελλον να εμφανιστουμε παλι υπο διαφορετικες συνθηκες. Οσο για τα συνεμπλοκ που γραφει ο Χρηστος, αν παει σε ενα καλο μαγαζι με βιομηχανικα ειδη βρισκει τα παντα σε τιμες ξεφτιλα, στη Σπυρου Πατση εχει τοσα μαγαζια που βρισκεις σχεδον ολα τα ανταλακτικα του καρτ. Οσο για το στησιμο Χρηστο στο ειχα πει μην το πειραξεις, ηταν πολυ ψαγμενο το στησιμο του Kosmic.Χαιρετώ την αγαπητή οικογένεια tuners , ελπίζω όλοι καλά με υγεία και ευτυχία.
Όσο αναφορά τα συνεμπλοκ του ψυγείου , έχω γυρίσει όλα τα μαγαζιά που έχουν βιομηχανικα είδη στο Άργος και δεν υπήρχε κάτι αντίστοιχο στο ίδιο μέγεθος που ζητούσα για αυτό και καταλήγω στην αντιπροσωπία του ψυγείου όπου είναι ο Κ.Μπαραικτάρης.
Αυτά που έγραψα περί στησίματος και εαν υπήρχε κάποιο σχετικό άρθρο στο οποίο θα μπορούσα να αντλήσω κάποιες πληροφορίες απο εκεί τα έγραψα για να διαβάσω τι γίνεται εντελώς εγκυκλοπεδικά. Για να ξεστραβοθώ λιγάκι και ίσως με βοηθούσαν να καταλάβω μερικά πράγματα από την αίσθηση του καρτ ενώ οδηγούσα.
Εννοείται πως όχι δεν έχω πειράξει βίδα πάνω στο κάρτ αλλά ούτε παξιμάδι που λέει ο λόγος. Παραμένει άριστο , αγρατζούνιστο και κυρίως πεντακάθαρο όπως και το πήρα άλλωστε!! -
Thank you.
Η φωτο αυτη ειναι απο το παλιο. Το καινουριο εχει μια βαλβιδα που την ανοιγοκλεινεις manually που επιτρεπει στο ζεστο ζεστο νερο να ξαναπαει πισω στο μοτερ χωρις να περασει απο το ψυγειο. Με λιγα λογια κανει την δουλεια που κανει το κουρτινακι (ή η μονοτικη ταινια στις κρυες μερες).Πόσους βαθμούς Κελσίου θεωρείται κρύα ημέρα εκεί πέρα ;; :Ρ
To πρωι ειχαμε 12 βαθμους σημερα για παραδειγμα. Εχω δει και -1 στην ερημο αλλα 3 το ξημερωμα.
Απλα το καλοκαιρι που ειχε ζεστη ειχα και δευτερο ψυγειο και παλι ημουν 58-62 βαθμους νερου. (με 44 βαθμους στον αερα και βραδυ )Αυτά που έγραψα περί στησίματος και εαν υπήρχε κάποιο σχετικό άρθρο στο οποίο θα μπορούσα να αντλήσω κάποιες πληροφορίες απο εκεί τα έγραψα για να διαβάσω τι γίνεται εντελώς εγκυκλοπεδικά. Για να ξεστραβοθώ λιγάκι και ίσως με βοηθούσαν να καταλάβω μερικά πράγματα από την αίσθηση του καρτ ενώ οδηγούσα.
Εννοείται πως όχι δεν έχω πειράξει βίδα πάνω στο κάρτ αλλά ούτε παξιμάδι που λέει ο λόγος. Παραμένει άριστο , αγρατζούνιστο και κυρίως πεντακάθαρο όπως και το πήρα άλλωστε!!Κακκος. Αν θες κρατα καπου τις μετρησεις του στησιματος και ξεκινα να δοκιμαζεις.
Το οτι το καρτ στη8ηκε καποτε για καποιον οδηγο δεν σημαινει οτι θα λειτουργει το ιδιο στα χερια σου. καθε οδηγος εχει το δικο του στυλ οδηγησης και θελει διαφορετικες πληροφοριες να περνει απο το καρτ την ωρα που το οδηγει. Ειδικα οταν μιλαμε εμεις που ειμαστε χομπιστες. Πρωτα μαθαινεις να περπατας και μετα να τρεχεις. Ετσι και στο καρτ. Πρωτα το φερνεις στα μετρα σου σαν οδηγος, για να μπορεις να το οδηγησεις και να το μα8εις και μετα περνας σε πιο aggressive set up. -
Κακκος. Αν θες κρατα καπου τις μετρησεις του στησιματος και ξεκινα να δοκιμαζεις.
Το οτι το καρτ στη8ηκε καποτε για καποιον οδηγο δεν σημαινει οτι θα λειτουργει το ιδιο στα χερια σου. καθε οδηγος εχει το δικο του στυλ οδηγησης και θελει διαφορετικες πληροφοριες να περνει απο το καρτ την ωρα που το οδηγει. Ειδικα οταν μιλαμε εμεις που ειμαστε χομπιστες. Πρωτα μαθαινεις να περπατας και μετα να τρεχεις. Ετσι και στο καρτ. Πρωτα το φερνεις στα μετρα σου σαν οδηγος, για να μπορεις να το οδηγησεις και να το μα8εις και μετα περνας σε πιο aggressive set up.[/quote]Μέχρι ώρας δεν έχω οδηγήσει κάποιο άλλο καρτ που να μου εμπνέει τόση σιγουριά στο στρίψιμο και στο που ακριβώς θα πατήσει. Η αίσθηση αυτή που βιδώνει το κάρτ στην γη και ότι και να του κάνω ακούει απόλυτα είναι άκρως πρωτόγνωρη για εμένα. Το οτι δεν το έχω πειράξει καθόλου αποτελείται από 3 παράγοντες. 1ον δεν έχω ξανά οδηγήσει κάτι πιο τέλειο , δεύτερων το καρτ απο την μέρα που το πήρα έχει δουλέψει 2μιση ώρες λειτουργίας λόγο έλλειψης χρόνου εξαιτίας του διαβάσματος για πανελλαδικές και 3ον και βασικότερο όλων η πίστα που έχουμε εδώ είναι άκρως ακατάλληλη για στησιμο. Δεν μπορείς να συλλέξεις πληροφορίες απο τις συμπεριφορές του κάρτ. Για αυτό και καταφεύγω να κάνω 150 χιλιόμετρα από το σπίτι μου για να πάω σε μια σωστή πίστα στην οποία και θα το ευχαριστηθώ αλλά και θα συλλέξω πληροφορίες για το στήσιμο του κάρτ και την οδηγική συμπεριφορά μου
-
Καλησπέρα και απο μένα, νέος στον χώρο του κάρτ, αλλά οχι σε ηλικία....
Στην προσπάθεια μου να βρω λύση για την μεταφορά του καρτ μου και ενημέρωση ψάξιμο κτλ... για να μην τα πολυλογώ....'''Με απόφαση του Υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου, η οποία εκδόθηκε κατ΄ εξουσιοδότηση του ν.4313/2014, επετράπη η χορήγηση σημειώματος έλξης των ελαφρών ρυμουλκούμενων (μπαγαζιέρες, τρεϊλερ) μικτού βάρους μέχρι 750 κιλά με υπεύθυνη δήλωση μηχανολόγου, για όσα ρυμουλκούμενα έχουν ιδιοκατασκευαστεί ή δεν έχουν σχετική έγκριση τύπου.
Η παράταση αυτή ισχύει μέχρι 1-5-2015.'''
συνδεσμος!
http://www.yme.gr/?aid=4176&tid=21
Την Τρίτη θα έχω πληροφορίες να μοιραστώ μαζί σας.... οπότε ΟΣΟΙ έχετε τρειλερ ίσως είναι ευκαιρία για την πολυκουβεντιασμένη 'έγκριση τυπου'Και κάτι ακόμα. Σε έκθεση για Καρτ έχει πάει κανένας (στο εξωτερικο)
συγκεκριμένα μιλάω για 17-18 Ιανουαρίου στην Γερμανιαhttp://www.kart2000.de/index.php/en
Καλο Σ.Κ.
υ.γ. με 14-16C ίσως είναι ευκαιρία για μια ....βολτιτσα !!! -
Μέχρι ώρας δεν έχω οδηγήσει κάποιο άλλο καρτ που να μου εμπνέει τόση σιγουριά στο στρίψιμο και στο που ακριβώς θα πατήσει. Η αίσθηση αυτή που βιδώνει το κάρτ στην γη και ότι και να του κάνω ακούει απόλυτα είναι άκρως πρωτόγνωρη για εμένα. Το οτι δεν το έχω πειράξει καθόλου αποτελείται από 3 παράγοντες.
1ον δεν έχω ξανά οδηγήσει κάτι πιο τέλειο, που ξερεις οτι ετσι ειναι το τελειο. Για αυτο και σου λεω γραψε καπου το set up μην το χασεις και ξεκινα να δοκιμαζεις.
δεύτερων το καρτ απο την μέρα που το πήρα έχει δουλέψει 2μιση ώρες λειτουργίας λόγο έλλειψης χρόνου εξαιτίας του διαβάσματος για πανελλαδικές Το ιδιο ως ανω. Χωρις να εχεις την εμπειρεια, δεν μπορεις να κρινεις αν ειναι το τελειο. Αλλα και να ειναι, σαν απειρος σε ΚΖ θελει πολυ δουλεια ωστε το τελειο να το μαθεις. Και διστυχως οδηγοντας το τελειο δεν μπορεις να μαθεις γρηγορα. Για τους γνωστους λογους και
3ον και βασικότερο όλων η πίστα που έχουμε εδώ είναι άκρως ακατάλληλη για στησιμο. Δεν μπορείς να συλλέξεις πληροφορίες απο τις συμπεριφορές του κάρτ. Για αυτό και καταφεύγω να κάνω 150 χιλιόμετρα από το σπίτι μου για να πάω σε μια σωστή πίστα στην οποία και θα το ευχαριστηθώ αλλά και θα συλλέξω πληροφορίες για το στήσιμο του κάρτ και την οδηγική συμπεριφορά μου Καμμια πιστα δεν ειναι ακρως ακαταληλη για στησιμο. Ακομα και μια με αχυρομπαλες και λαστιχα σε ενα parking να φτιαξεις μπορεις να δοκιμασεις πολλα πραγματα σχετικα με το στησιμο και τις συνθηκες στις οποιες λειτουργει το τριπτυχο. Λαστιχα, σασι, μοτερ. Απλα διαφερει το στησιμο απο πιστα σε πιστα και φυσικα και οι συνθηκες (πολλες φορες μεταξυ 2 ημερων στην ιδια πιστα και δεν εχει σχεση το στησιμο της επομενης με την προηγουμενη) -
Μέχρι ώρας δεν έχω οδηγήσει κάποιο άλλο καρτ που να μου εμπνέει τόση σιγουριά στο στρίψιμο και στο που ακριβώς θα πατήσει. Η αίσθηση αυτή που βιδώνει το κάρτ στην γη και ότι και να του κάνω ακούει απόλυτα είναι άκρως πρωτόγνωρη για εμένα. Το οτι δεν το έχω πειράξει καθόλου αποτελείται από 3 παράγοντες.
1ον δεν έχω ξανά οδηγήσει κάτι πιο τέλειο, που ξερεις οτι ετσι ειναι το τελειο. Για αυτο και σου λεω γραψε καπου το set up μην το χασεις και ξεκινα να δοκιμαζεις.
δεύτερων το καρτ απο την μέρα που το πήρα έχει δουλέψει 2μιση ώρες λειτουργίας λόγο έλλειψης χρόνου εξαιτίας του διαβάσματος για πανελλαδικές Το ιδιο ως ανω. Χωρις να εχεις την εμπειρεια, δεν μπορεις να κρινεις αν ειναι το τελειο. Αλλα και να ειναι, σαν απειρος σε ΚΖ θελει πολυ δουλεια ωστε το τελειο να το μαθεις. Και διστυχως οδηγοντας το τελειο δεν μπορεις να μαθεις γρηγορα. Για τους γνωστους λογους και
3ον και βασικότερο όλων η πίστα που έχουμε εδώ είναι άκρως ακατάλληλη για στησιμο. Δεν μπορείς να συλλέξεις πληροφορίες απο τις συμπεριφορές του κάρτ. Για αυτό και καταφεύγω να κάνω 150 χιλιόμετρα από το σπίτι μου για να πάω σε μια σωστή πίστα στην οποία και θα το ευχαριστηθώ αλλά και θα συλλέξω πληροφορίες για το στήσιμο του κάρτ και την οδηγική συμπεριφορά μου Καμμια πιστα δεν ειναι ακρως ακαταληλη για στησιμο. Ακομα και μια με αχυρομπαλες και λαστιχα σε ενα parking να φτιαξεις μπορεις να δοκιμασεις πολλα πραγματα σχετικα με το στησιμο και τις συνθηκες στις οποιες λειτουργει το τριπτυχο. Λαστιχα, σασι, μοτερ. Απλα διαφερει το στησιμο απο πιστα σε πιστα και φυσικα και οι συνθηκες (πολλες φορες μεταξυ 2 ημερων στην ιδια πιστα και δεν εχει σχεση το στησιμο της επομενης με την προηγουμενη)Πάντως εγώ πιστεύω ότι για να αρχίσεις να δοκιμάζεις τις ρυθμίσεις ενός κάρτ πρέπει να το έχεις πάει όσο όριο πάει. Με λίγα λόγια να το στήψεις .. Και από εκεί και πέρα να δοκιμαζεις αλλά πράγματα και να βρίσκεις που είναι καλύτερο στα δικα σου μέτρα και επιλογές-αισθήσεις .... Μέχρι τότε μόνο ο παράγοντας της πίεσης των ελαστικών θέλει τρελό ψάξιμο και επίσης η επιλογή των ελαστικών με την οποία δουλεύει άψογα και σωστά το κάρτ σου σε συνδυασμό πάντα με την πίστα είναι ένα θέμα με το οποίο πρέπει να ψαχτείς αρκετά ...
Όσο για την πίστα , τουλάχιστον για αυτήν που έχουμε εδώ στα μέρη μου εγώ δεν μπορώ να αποκομίσω πληροφορίες για το τι και πως δουλεύει το κάρτ και που ακριβώς χάνει και αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες : Η πίστα δεν κρατάει , είναι βρώμικη σε αρκετά σημεία και μόλις κάνεις κάποιους γύρους γεμίζει χώματα και χαλίκια και αυτό γιατί τα κερμπ της είναι πάρα πολύ φαρδιά,ομαλά και ενωμένα με την άσφαλτο της πίστας και όλοι πατάνε έξω για να κερδίσουν μέτρα και η πίστα σχεδόν ποτέ δεν έχει αρκετά κάρτ ώστε να υπάρχει γόμα κάτω.
Επίσης δεν με ευχαριστεί η πίστα αυτή και για αυτό δεν θα στήσω το κάρτ μου βασισμένο σε αυτή την πίστα .. -
-
Hannibal τούμπανο η φωτογραφία!! Και το φίλτροκούτι το κάνει και μοιάζει με τέρας το μοτέρ
-
-
KARTING :-)))....... ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ