-
καλημερα!
Πιο καλη επιλογη για εναν ερασιτεχνη θεωρειται σαφως το rotax max, που ανεφερες! Τα 100αρια ειναι λιγο πικρα στο σηκωσε-σπρωξε-πηδα μεσα και φυγαμε! και στο πρωτο τετ-α-τε ή στην εξοδο, εχεις μια απο τα ιδια! Εξ' αλλου αυτα τα μοτερ θελουν ΠΟΛΥ λαδι (αν δεν κανω λαθος 6% ?!?), ενω το rotax θελει 2%! Ενα αλλο ειναι οι ωρες χρησης μεταξυ των ελεγχων-σερβις που θελουν! καθε 50 ωρες! Ενα 'του κουτιου' ξεκιναει απο 4500.
Δεν μας ειπες που πας και σβουριζεις! -
Ο χρήστης sjx έγραψε:
treloi kartistes autou tou site, tora to anakalipsa kai meno afonos apo tin iparxi tou.kapoios milise oti me ta idia lefta pou pernei kart agorazei kai agonistiko,den mas eipe omos posa thelei gia na to stisei i na to sintirisei!mipos alla tosa gia 2 agones to poli?anavaseos .exo ena kartaki edo kai 2 xronia,einai aeropsikto ethnikiv 100.einai oti pio eukolo stin sintirisi apo olla ta alla.to kostos auton ton kart metaxeirismenon einai peri 1500€ me metaxeirismeno sasi kai moter.ta moter antexoun gia deka ores to poli kai i episkeuei tou paei to poli 100€,pistoni,elatiria,xtenia kai ergasia.prin agorasete moter koitaxte poios ta fernei stin ellada kai an iparxoun antallaktika gia auto ite einai sasi i moter.ta lastixa pezoun apo 90€-140€ analoga to ti zitas.diavasa kapoion pou elege oti den exei xoro gia to kart.stis pistes to filane me 15€-30€ to mina analogos pia einai auti.kaliteri epilogi fenete to moter tis rotax 125fr me kostos 2000€ kainourgio me miza.tis ethnikis 100 san to diko mou pernoun sproxnontas ta kai einai ligo diskolo..apo ekei kai pera to sasi einai epilogi me vasi to ti zitas kai ti diatheteis.elpizo na sas voithisa kai min apogoiteueste.ego xekinisa me kart ton 600€ kolimeno,auto pou exo tora kanei 2200 giati einai kainourgio to sasi.kali sinexeia kai me ta kart stis pistes.Καλώς ήρθες στην παρέα μας,γενικά και ειδικά στο θέμα μας και στην αγάπη μας.
(Θα βόλευε πάρα πολύ αν μας λες τις απόψεις στα Ελληνικά.Για μένα είναι κουραστικό να διαβάζω αγγλοελληνικά)Η βασικά ιδέα για το θέμα είναι να ανταλλάξουμε γνώσεις και εμπειρείες.Να γνωριστούμε απο κοντά και μέσα απο την παρέα να συναγωνιστούμε με ασφάλεια και να βελτιωθούμε σαν οδηγοί και σαν άνθρωποι.Δεν σου κρύβω οτι θα ήταν τέλειο να μπορούμε 3-4 καρτ φιλικά να βρισκόμαστε και συναγωνιζόμαστε.
Για την ώρα η συναντήσεις μας γίνονται at the Spata pista.
Περιμένουμε νεότερα και τόπο συνάντησης [color=red]at the pista
Φιλικά Άγγελος.
-
to 100oari me apli amolivdi thelei 6% ladi eno me super amolivdi 7%.oso gia na parei thelei zori alla exei kai tin glika tou.ekei pou pa kai svourizo file mou einai sta spata kata kirio logo logo to oti mou einai konta.ston kartista ton tm tou protino epeidi exo ebeiria sto rotax na vazei apostagmeno nero mono kai an den einai sigouros gia na lisei tin kabana as tis rixei katharei venzini i katharistiko gia frena.me to kalo na ftiaxei o kairos kai na teleiosei kai i exetastiki mou kai na vrethoume an kai pisteyo oti gnorizomaste fatsika.kali sinexeia.
-
αχα! σπατα, λοιπον!
αν και ειμαι 'φρεσκος' στον χωρο του καρτ (συνεπως και στην πιστα των σπατων) δε θυμαμαι να εχω δει πανω απο ενα-δυο κατοσταρια τις φορες που εχω παει (εξαιρεση οι μερες που κανουν προπονησεις λογω αγωνα της επομενης!)
πας μονος η με παρεα φιλους ?
Καμπανα δεν εχω ξαναλυσει, αλλα για ολα υπαρχει η πρωτη φορα!
απλα θελω να ειμαι προετοιμασμενος, τουλαχιστον στον τομεα των εργαλειων! μη φτασω μεχρι ενα σημειο και μετα περιμενε και πηγαινε παρε για να συνεχισεις! Π.χ. αν υπαρχει τροπος να βγαλεις το plain bearing (λογω 11-αριου γραναζιου) χωρις να χρησιμοποιησεις το fitting punch της rotax, θα με ενδιεφερε! Βασικα μου λενε οτι τρωγομαι με τα ρουχα μου, αλλα εγω εξακολουθω να πιστευω οτι το ρουλεμαν το συγκεκριμενο θελει αλλαγη! και στο κατω-κατω, αν οχι αλλαγη, ελεγχος και εμπειρια! να δουμε τι γινεται εκει περα, τελος παντων! -
Ο χρήστης tm έγραψε:
Βασικα μου λενε οτι τρωγομαι με τα ρουχα μου, αλλα εγω εξακολουθω να πιστευω οτι το ρουλεμαν το συγκεκριμενο θελει αλλαγη! και στο κατω-κατω, αν οχι αλλαγη, ελεγχος και εμπειρια! να δουμε τι γινεται εκει περα, τελος παντων!Καλημέρα,
Αντε εσύ συνέχισε έτσι και θα φτιάχνεις και το δικό μου σε λίγο καιρό.Θα μου κάνεις καλές τιμές?
αν κάνει τέτοιο καιρό αύριο.....at the pista..
-
Ο χρήστης kkot έγραψε:
Καλημέρα,
Αντε εσύ συνέχισε έτσι και θα φτιάχνεις και το δικό μου σε λίγο καιρό.Θα μου κάνεις καλές τιμές?
αν κάνει τέτοιο καιρό αύριο.....at the pista..
καλημερα, καλημερα! πραγματικα καλη μερα σημερα, με μονο μειον το αερακι (αρκετα δυνατο στην ερμου που πηγα για κατι παξιμαδια ασφαλειας για τον πισω προφυλακτηρα του καρτ)
Οι πληροφοριες λενε οτι και αυριο θα εχει τετοια μερα, αρα δεν κολλαμε πουθενα!
Οσο για το συνεργειο το ατυπο που εχω ανοιξει συνεργασια του αρχιμηχανικου μου (λεγε με πατερα), δυστυχως ειμαστε εξειδικευμενο συνεργειο rotax max με στεγνους φυγοκετρικους συμπλεκτες! με σασμανατα καρτ δεν εχουμε καμμια επειρια (εκτος αν θες να μαθουμε στο δικο σου! )
Οι τιμες στην αρχη θα ειναι φιλικες, αλλα θα πρεπει να πληρωνεις τις οποιες ζημιες κανουμε μεχρι να μαθουμε! απο εκει και περα, θα χρεωνεσαι μονο τα ανταλλακτικα! (πως σου φαινεται ??) -
Που θα πάτε παίδες μοναχοί σας.
Θα βρέχει,θα φυσάει (είσαι και ελαφρύς),θα σας πάρει ο αέρας,τα λάστιχα θάναι μαύρα,η βενζίνη θα βρωμάει,είναι μακρυά θα,θα,θα,.......................
Καλάς σας, δεν παίζω τότε......
Παρ'ολα αυτά σας αγαπάω
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
Οσο για το συνεργειο το ατυπο που εχω ανοιξει συνεργασια του αρχιμηχανικου μου (λεγε με πατερα), δυστυχως ειμαστε εξειδικευμενο συνεργειο rotax max με στεγνους φυγοκετρικους συμπλεκτες! με σασμανατα καρτ δεν εχουμε καμμια επειρια (εκτος αν θες να μαθουμε στο δικο σου! )
Οι τιμες στην αρχη θα ειναι φιλικες, αλλα θα πρεπει να πληρωνεις τις οποιες ζημιες κανουμε μεχρι να μαθουμε! απο εκει και περα, θα χρεωνεσαι μονο τα ανταλλακτικα! (πως σου φαινεται ??)Μια χαρά!! καλή ιδεά να μάθετε στο δικό μου. και για τις ζημιές μην σε νοιάζει τίποτα.. τι στο καλό κάποτε θα μάθετε!!
Βρέχει
-
Ο χρήστης kkot έγραψε:
Μια χαρά!! καλή ιδεά να μάθετε στο δικό μου. και για τις ζημιές μην σε νοιάζει τίποτα.. τι στο καλό κάποτε θα μάθετε!!
Βρέχει
δε μας σκιαζουν οι βροχες!! μεχρι αυριο θα εχουν καθαρισει ολα!!!
υπομονη μονο!! -
Gogonatie esy edw?
Ksexases na peis oti yparxei kai moter ths IAME 125cc ydropsykto alla me ekswterikh miza san to diko moy. AAA kai twra poy eipa diko moy pote 8a anebw gia propwnish? Gia rwta ton HK ti ginetai me to moter moy?
Kai mhn moy peis na se parw thl giati den 8a se parw etsi gia na skaseis apo to kakko soy... -
Ο χρήστης tm έγραψε:
για τον rotax max, ο κατασκευαστης λεει αντιψυκτικο με απεσταγμενο νερο σε αναλογια 50%
Η αληθεια ειναι βεβαια οτι δεν κανει εδω το κρυο και την παγωνια που κανει και στην Εδεσσα , αλλα καλυτερα να εχεις το κεφαλι σου ησυχο για να μην τρεχεις με την κεφαλη!
-> StAz εχεις λυσει ποτε συμπλεκτη στο Max? Χρειαζομαι το εργαλειο για να στερεωσει το πιστονι και οι οδηγιες λενε πως θα χρεαστει ενα εργαλειο 'fitting punch' για να αντικαταστησω το plain bearing που εχει (χρησιμοποιω 11-αρι γραναζι), γιατι ειμαι σχεδον σιγουρος οτι θελει αλλαγη.. Οντως χρειαζομαι το fitting punch? (απ' οτι καταλαβα, εχεις μονο μια ευκαιρια να το βαλεις σωστα! αλλιως κλαφτα χαραλαμπε!)
Το εξαρτημα για να βγει το γραναζι μαζι με το τυμπανο το εχω ηδη στα χερια μου! (οπως καταλαβατε ειμαι ανησυχο πνευμα!)
-> kkot, αν δεν βρεχει και δεν εχει παγο και δεν την εχει κανει ο πατερας μου για ναυπακτο (εχω το subaru, δηλαδη), εγω θα ειμαι at the pista για να σβουρισω, γιατι μου εχει λειψει!Xμμμ..δεν μπορώ να καταλάβω τι θέλεις να κάνεις.Ρίξε μια ματία εδώ και πές μου τι θέλεις να βγάλεις...
-
Ο χρήστης StAz έγραψε:
Xμμμ..δεν μπορώ να καταλάβω τι θέλεις να κάνεις.Ρίξε μια ματία εδώ και πές μου τι θέλεις να βγάλεις...
αααα! παρα πολυ ωραια!
θελω, λοιπον, να τσεκαρω την κατασταση και πιθανοτατα να αντικαταστησω το 12 ! το plain bearing για το 11αρι το γραναζι! -
Ο χρήστης tm έγραψε:
Xμμμ..δεν μπορώ να καταλάβω τι θέλεις να κάνεις.Ρίξε μια ματία εδώ και πές μου τι θέλεις να βγάλεις...
αααα! παρα πολυ ωραια!
θελω, λοιπον, να τσεκαρω την κατασταση και πιθανοτατα να αντικαταστησω το 12 ! το plain bearing για το 11αρι το γραναζι!Λοιπόν:Για να βγάλεις το 12αρι γρανάζι(Νο 63) πρέπει να βάλεις σε 2 τρύπες της καμπάνας(Νο 66) 2 μεγάλες βίδες,τις οποίες θα σφίξεις σε μία μόρσα για να μπορέσεις να ξεβιδώσεις το παξιμάδι(Νο 65) πίσω από την καμπάνα,ωστέ να μπορέσεις να αλλάξεις το γρανάζι.Πρόσεχε μην χάσεις την ασφάλεια της καμπάνας(59).Το clutch roller cage(Νο 12) βγαίνει μόνο του αν βγάλεις την καμπάνα.
Για τα παραπάνω είμαι 99% σίγουρος -
Ο χρήστης StAz έγραψε:
Λοιπόν:Για να βγάλεις το 12αρι γρανάζι(Νο 63) πρέπει να βάλεις σε 2 τρύπες της καμπάνας(Νο 66) 2 μεγάλες βίδες,τις οποίες θα σφίξεις σε μία μόρσα για να μπορέσεις να ξεβιδώσεις το παξιμάδι(Νο 65) πίσω από την καμπάνα,ωστέ να μπορέσεις να αλλάξεις το γρανάζι.Πρόσεχε μην χάσεις την ασφάλεια της καμπάνας(59).Το clutch roller cage(Νο 12) βγαίνει μόνο του αν βγάλεις την καμπάνα.
Για τα παραπάνω είμαι 99% σίγουροςευχαριστω πολυ για τον χρονο σου, καθως και τον φιλο sjx για τις πληροφοριες!
Το μυστικο για την (οποια) διαφορα, την αναφερεις και εσυ.. Εγω εχω 11αρι γραναζι και εσυ μιλας για 12αρι. Η σημαντικη διαφορα ειναι οτι στο 11 δεν ειναι roller cage, ειναι plain bearing και ενδεχομενως να υπαρχει διαφορετικη (ψιλο) διαδικασια εξωλκυσης του συγκεκριμενου! Τελος παντων, θα χρησιμοποιησω τις πολυτιμες πληροφοριες και θα σας πω το ... αποτελεσμα (ποσο μου πηγε δηλαδη, για να το φτιαξει καποιος που ξερει, αυτο που χαλασα! ) -
simera pira to kartaki apo tin pista gia na to seniaro dioti einai akatharisto istera apo 5 fores seri pou ekana kai den leei.euxomai ston tm na tou pane ola kala kai na vrethoume oloi to allo savatokiriako an exei kalo kairo.se osous xekinise i exetastiki kali epitixia.kali sinexeia
-
αυτο το σ/κ θα ειμαι 'ελευθερος ιατρου', το μωρο μου θα ειναι Ιταλια! (αληθεια, θελετε να μας φερει κανενα σασσι απο εκει ??? βρωμαει ο τοπος )
Σαββατο ή κυριακη, λοιπον, θα ειμαι στην πιστα, γιατι ομολογω πως μου εχει μεινει αποθημενο!
Οι εργασιες πηραν παραταση, για τουλαχιστον 15 μερες, γιατι υστερα απο 2 σ/κ αποχης, θα το φερω βαρεως, αν ξεκινησω εργασιες και αναγκαστω να μεινω 'παροπλισμενος' επειδη κατι δεν πηγε και τοσο καλα!
Μενουμε συντονισμενοι, λοιπον! -
Χε,χε,χε
Έχω κανονίσει για τέλειο καιρό αυτό το ΣΚ.Θερμοκρασίες καλές - ιδανικές για ατέλειωτες βόλτες.
Βενζίνες,και καλή διάθεση,που υπάρχει, περιμένουμε και καλή παρέα,οπότε θα έλεγα
το Σάββατο at the pistaaaaaaaaaaΠαίδες για να δηλώνουμε παρουσίες,για να δηλώνουμε παρουσίες.
Ό,τι έχει ο καθένας το φέρνει.Άλλος τρόφιμα,άλλος κράνος,άλλος ζώνη για τα πλευρά ,άλλος βιβλίο για καρτ και κάποιο καρτ να φέρεται για να υπάρξει και συναγωνισμός σε χρόνους.Και περιμένουμε και θεατές ε !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
καλημερα,
θα ειμαι εκει... να τα πουμε απο κοντα ανευ 'οχηματος'!
-
παρα, μα παρα, μα παρα πολυ ωραια!
περιμενουμε, λοιπον, το φιλοθεαμον κοινο!
Αντε γιατι σκουριασαμε!! -
τι κανετε ρε καρτιστες??
οι Αλκυονιδες μερες σας βαλανε στη πριζα!!!!
αντε καιρος να δουμε μια μπλε μερα γιατι απο απρες και γκρι μπουχτισαμε!!
για απατα σας κοβω το σκ. αν και παντα ειστε ευπροσδεκτοι στο καρτοδρομο..
ΥΓ. λογω φορτου εργασιας απουσιασα καιρο τωρα εδω ειμαι παλι. Hannibal δεν εχει καρτ για σενα πρωτα να χασεις καμμια 10αρια κιλα γιατι υποφερει το κακομοιρο!!!!
KARTING :-)))....... ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ