-
Μετά το greek-karting να και το greek kart community...
-
Ο χρήστης tuners έγραψε:
Θελω να βρισω αλλα δεν μπορω για αυτο το ΧΑΙΒΑΝΙ, που εβγαλε το καρτ στην πιστα Nurburgring τη μεγαλη για να δειξει ΤΙ ??????
Τελος παντον αυτο ειναι παραδειγμα προς αποφυγη,το καρτ εχει το δικο του χωρο(πιστα) ως 1700μ περιπου που ειναι το SARNO και ειναι αρκετα μεγαλη ,τεραστια για καρτ θα ελεγα.Πάνω που ήθελα να κραξω, ειδα το δικο σου ποστ.
Απορώ που τον αφησαν να μπει...
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
Μετά το greek-karting να και το greek kart community...ελπίζω να μην τα βάζεις όλα στο ίδιο τσουβάλι...!
-
Ο χρήστης chris_rotax έγραψε:
Παιδια γενικα εντυπωσεις για σασι PCR 2008 εχουμε?Κουραζει?
http://www.kartworks.gr/index.php/compo ... x-max-2004
το συγκεκριμενο αξιζει τα λεφτα του?
Επισης σασι gillard εντυπωσεις?Οποια βοηθεια θα ναι χρησιμη...
Νεος στο καρτ και ψαχνω κατι για ξεκινημα...ευχαριστω προκαταβολικα!
Αν το σασι δεν εχει κανενα κουσούρι τα 2000ευρώ ειναι μια χαρα σε συνδυασμό με τον Rotax και τα μπροστινα φρενα. Πολύ χαμηλή τιμή θα λεγα... Δες αν μπορείς ωρες λειτουργίας και πότε θέλει ξανα service ο κινητηρας μια και δεν είναι ότι πιο φθηνό το service του. Τα μπροστινά φρένα είναι στο χέρι ή στο πόδι? Αν είναι στο πόδι δεν είναι καλό γιατί θα ρίχνει πολύ τον κινητήρα σε απόδοση καθως είναι μονο 28,5 άλογα. Στον Rotax η χρονολογία του δεν παίζει και πολύ ρόλο μια και περισσότερο μετράει αν είναι καλοσυντηρημένος και το αν έχει 'βγει' καλός. Είναι κινητηρας αντοχής και ότι πρέπει για κάποιον που ξεκινάει.
Ελπίζω να σε βοήθησα...
Ότι χρειαστείς ρώτα μια και εχω και γω Rotax με σασι Maranello (με μπροστινά φρένα στο χέρι) και είμαι πολύ ευχαριστημένος από κάθε άποψη.Μόνο 6τάχυτο σασί έχει μπροστινά φρένα στο πόδι.
Αυτόματο σασί έχει μπροστινά φρένα στο χέρι.
Η συντήρηση του rotax (ένα πιστόνι δηλαδή) νομίζω δεν είναι παραπάνω από 100-150 ευρώ.
Στο rotax αυτό που θέλει προσοχή είναι το φυγοκεντρικό.
-
Τα μπροστινά φρένα είναι στο χέρι ή στο πόδι? Αν είναι στο πόδι δεν είναι καλό γιατί θα ρίχνει πολύ τον κινητήρα σε απόδοση καθως είναι μονο 28,5 άλογα.
εγω παντως που εχω 6χυτο σασσι με rotax δεν εχω δει διαφορα σε χρονους απο αλλους με 100ρια σασσι.ετσι κ αλλιως τα φρενα ειναι ρυθμιζομενα και τα μπροστα τα βγαζεις τελειως off αν θες.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Παιδια γενικα εντυπωσεις για σασι PCR 2008 εχουμε?Κουραζει?
http://www.kartworks.gr/index.php/compo ... x-max-2004
το συγκεκριμενο αξιζει τα λεφτα του?
Επισης σασι gillard εντυπωσεις?Οποια βοηθεια θα ναι χρησιμη...
Νεος στο καρτ και ψαχνω κατι για ξεκινημα...ευχαριστω προκαταβολικα!
Αν το σασι δεν εχει κανενα κουσούρι τα 2000ευρώ ειναι μια χαρα σε συνδυασμό με τον Rotax και τα μπροστινα φρενα. Πολύ χαμηλή τιμή θα λεγα... Δες αν μπορείς ωρες λειτουργίας και πότε θέλει ξανα service ο κινητηρας μια και δεν είναι ότι πιο φθηνό το service του. Τα μπροστινά φρένα είναι στο χέρι ή στο πόδι? Αν είναι στο πόδι δεν είναι καλό γιατί θα ρίχνει πολύ τον κινητήρα σε απόδοση καθως είναι μονο 28,5 άλογα. Στον Rotax η χρονολογία του δεν παίζει και πολύ ρόλο μια και περισσότερο μετράει αν είναι καλοσυντηρημένος και το αν έχει 'βγει' καλός. Είναι κινητηρας αντοχής και ότι πρέπει για κάποιον που ξεκινάει.
Ελπίζω να σε βοήθησα...
Ότι χρειαστείς ρώτα μια και εχω και γω Rotax με σασι Maranello (με μπροστινά φρένα στο χέρι) και είμαι πολύ ευχαριστημένος από κάθε άποψη.Μόνο 6τάχυτο σασί έχει μπροστινά φρένα στο πόδι.
Αυτόματο σασί έχει μπροστινά φρένα στο χέρι.
Η συντήρηση του rotax (ένα πιστόνι δηλαδή) νομίζω δεν είναι παραπάνω από 100-150 ευρώ.
Στο rotax αυτό που θέλει προσοχή είναι το φυγοκεντρικό.
Άλλες τιμές εχω ακούσει εγώ! μακάρι να είναι όμως έτσι!
-
Ο χρήστης chris_rotax έγραψε:
Μετά το greek-karting να και το greek kart community...
ελπίζω να μην τα βάζεις όλα στο ίδιο τσουβάλι...!
Εγώ; Μόνα τους μπαίνουν...
Πάντως ο μέσος έλληνας καρτίστας δεν πρέπει να έχει παράπονο.
Και http://www.kart.gr
και http://www.ekart.gr
και http://www.kartingnews.gr
και http://www.kartnews.grΠολύπλευρη ενημέρωση και ας μπερδεύει καμιά φορά τα μπούτια του...
-
Οταν το πρωτο σου αυτοκινητο ειναι DACIA και δεν εχει οδηγηση αλλο σου φαινεται κορυφη. Επιτελους ψαχτε για κατι αλλο οποιος το εχει γνωρισει και το ξερει ,πιστευω οτι ΟΛΑ ειναι ενας ΜΥΘΟΣ γυρω απο το ονομα του,και σπαει και χαλαει και κολλαει και προβληματα βγαζει,και μετα την πρωτη ,δευτερη , αλλαγη μπιστονιου τα αλογακια αρχιζουν να φευγουν απο το σταυλο .
-
Μόλις γύρισα από το μαγαζί του καλλιτέχνη (αυτή η λέξη νομίζω ταιριάζει) που μου έφτιαξε το τρέιλερ.
Οι φώτο μιλάνε από μόνες τους νομίζω. Ο άνθρωπος έχει κάνει απίστευτη δουλειά και σε ανεπανάληπτη τιμή.
Έχουμε και λέμε. Μπροστά περιλαμβάνει έναν μεγάλο αποθηκευτικό χώρο για να χωράει καρότσι, εργαλεία, μπιτόνια κλπ και από πίσω ακριβώς ένα άνοιγμα για για να δένω το καρτ και να μη κουνιέται:
Ο αποθηκευτικός χώρος:
Το άνοιγμα για να δένω το καρτ:
Πίσω πέφτει η πόρτα ώστε να μπορώ να το φορτώσω εύκολα:
Κάναμε με ωραία γωνία το εμπρός μέρος για να μην είναι ένα κουτί και να έχει όσο το δυνατόν λιγότερες αεροδυναμικές αντιστάσεις:
Πληροφορίες με ΡΜ.
-
Ο χρήστης tuners έγραψε:
Οταν το πρωτο σου αυτοκινητο ειναι DACIA και δεν εχει οδηγηση αλλο σου φαινεται κορυφη. Επιτελους ψαχτε για κατι αλλο οποιος το εχει γνωρισει και το ξερει ,πιστευω οτι ΟΛΑ ειναι ενας ΜΥΘΟΣ γυρω απο το ονομα του,και σπαει και χαλαει και κολλαει και προβληματα βγαζει,και μετα την πρωτη ,δευτερη , αλλαγη μπιστονιου τα αλογακια αρχιζουν να φευγουν απο το σταυλο .Αν αναφέρεσαι στο Rotax, βρες μου ΕΝΑΝ που να κατάφερε να το κολλήσει...
Αυτό το μοτέρ, ότι ζιγκλέρ και να του βάλεις, απλά θα σβήσει.
Έχει βέβαια τα θεματάκια του (όπως έχουν όλα τα μοτέρ) αλλά δεν κολλάει υπό κανονικές συνθήκες.
Επίσης, το θέμα δεν είναι αν έχεις Dacia ή Ferrari. Το θέμα είναι να παίρνεις απ' το καθένα και το **τελευταίο **δέκατο που έχει να σου δώσει. Έτσι ήταν πάντα το καρτ και έτσι θα παραμείνει για πολλά χρόνια ακόμα.
Αλλίως, το να σκας χρήματα σε 'Ferrari' και να την οδηγείς στα 3/10 είναι ψιλοανούσιο κατά τη γνώμη μου...
-
Nαι για αυτο λεω, και για μενα που περασαν τεσσερα απο τα χερια μου,συν ενα ολοκαινουργιο που το ειχα αγορασει 1500ευρω το πουλησα, και εδωσα συν 1000 για να παρω VORTEX-ROK. Αρα πιστευω πως το ξερω πολυ καλα αυτο το μοτερ. Υπαρχει ΙΑΜΕ-Χ 30,SONIK-MAXTER,TM-KF4,IAME KF4,VORTEX ROK GP,και τοσα ακομα υπεροχα αγωνιστικα μοτερ που μπορει να εχει καποιος. Ελατε να δειτε το καλοκαιρι, αν δεν το ξερει καποιος το Rotax,πως κολλαει με το παιδικο ψυγειο που εχει,αυτο το καλοκαιρι που μας περασε στο καρτοδρομο ειδα τρεια κολλημενα. Δεν λεω πως δεν ειναι καλο σαν μοτερ,αλλα δεν ειναι το μοτερ που δεν σπαει και δεν χαλαει,ενα καλο χομπιστικο μοτερ, τιποτα αλλο.
Εξαλλου οποια εργοστασια μοτερ εχουν ομολογασιον CIK-FIA φαινονται στο παγκοσμιο στερεωμα, και η Ροταχ ειναι εκτος.
Τωρα που και στην Ελλαδα εχουν ερθει τρεια υπεροχα μοτερ, πολυ αξιοπιστα, και πολυ φθηνα, ειναι καιρος να αρχιζει ο κοσμος
να τα ψαχνει,ειναι το MAXTER-SONIK,VORTEX-ROK GP,και IAME-X30 (ειναι το πιο παλιο απο τα τρεια). -
Ο χρήστης tuners έγραψε:
Nαι για αυτο λεω, και για μενα που περασαν τεσσερα απο τα χερια μου,συν ενα ολοκαινουργιο που το ειχα αγορασει 1500ευρω το πουλησα, και εδωσα συν 1000 για να παρω VORTEX-ROK. Αρα πιστευω πως το ξερω πολυ καλα αυτο το μοτερ. Υπαρχει ΙΑΜΕ-Χ 30,SONIK-MAXTER,TM-KF4,IAME KF4,VORTEX ROK GP,και τοσα ακομα υπεροχα αγωνιστικα μοτερ που μπορει να εχει καποιος. Ελατε να δειτε το καλοκαιρι, αν δεν το ξερει καποιος το Rotax,πως κολλαει με το παιδικο ψυγειο που εχει,αυτο το καλοκαιρι που μας περασε στο καρτοδρομο ειδα τρεια κολλημενα. Δεν λεω πως δεν ειναι καλο σαν μοτερ,αλλα δεν ειναι το μοτερ που δεν σπαει και δεν χαλαει,ενα καλο χομπιστικο μοτερ, τιποτα αλλο.
Εξαλλου οποια εργοστασια μοτερ εχουν ομολογασιον CIK-FIA φαινονται στο παγκοσμιο στερεωμα, και η Ροταχ ειναι εκτος.
Τωρα που και στην Ελλαδα εχουν ερθει τρεια υπεροχα μοτερ, πολυ αξιοπιστα, και πολυ φθηνα, ειναι καιρος να αρχιζει ο κοσμος
να τα ψαχνει,ειναι το MAXTER-SONIK,VORTEX-ROK GP,και IAME-X30 (ειναι το πιο παλιο απο τα τρεια).Αν δεν ξέρεις κολλάς και μοτέρ από νοικιάρικο. Το Ρόταξ για να κολλήσει πρέπει ή να ξεχάσεις κάτι ή να είσαι τελείως ούγκα και να το 'χεις όπως να 'ναι...
-
Πάντως, επειδή έχω παραστεί σε αρκετούς αγώνες καρτ με την ιδιοτητα του κριτή, τις λιγότερες εγκαταλείψεις τις έβλεπα στα rotax max, ακόμα και σε συνθήκες που εγκαταλείπαμε εμείς οι ίδιοι.
-
Εμένα αυτό που μου τη σπάει στα rotax είναι το απότομο ξέσπασμα όταν ανοίγει το valve και 'φοβάμαι' μην ανοίξει πάνω στο apex.
-
Ξεκινωντας θα ηθελα να τονισω οτι δεν εχω σκοπο με κανεναν να ερθω σε αντιπαραθεση που εχει Rotax,ειναι καθαρα γνωμη μου.
Απο τα χερια μου εχου περασει 4 μοτερ Rotax μοντελα 2005 και 2006 ,φυσικα κανενα δεν μου εχει κολλησει,και συμφωνω με τον Βασιλη πρεπει να εισαι πολυ λεβεντης , και πολυ γκαου για να το κολλησεις.
Δεν μου αρεσει το δουλεμα του οπως γραφει και ο Νικος ,που εχει Rotax μπαινει αγαρμπα το power valve δυο φορες ,και μετα αμεσως δυο φορες κανει κοιλια.
Aυτο το ξαφνικο ξεσπασμα του power valve,τα γυρω-γυρω προβληματα,με ειχαν ξενερωσει τοσο πολυ που πηγαινα να κανω καρτ και πιο πολυ στο καροτσι το ειχα και μαστορευα.
Ολα τα μοντελα πριν το 2009 ειχαν πλαστικα αντικραδασμικα και χαλαγαν πολυ γρηγορα,το φυγοκεντρικο εσπαγε αρκετα συχνα(οχι οτι τωρα δεν χαλαει, ξερω μοντελο 2010 που εσπασε στις 8 ωρες),απο το power valve χαλαει η φουσκα και το ελατηριο,εαν δεν εχεις μπαταρια φουλ φορτισμενη αρχιζουν οι αριθμιες και δεν δουλευει,το καλοκαιρι με το παιδικο ψυγειο που εχει ανεβαζει ευκολα θερμοκρασια και θελει μεγαλη προσοχη,σπαζει η εξατμιση σχετικα ευκολα απο τους κραδασμους ,γιατι ειναι πολυ βαρια και κολλημενη.
Αν δεν εχεις τα δυο νουμερα μπουζι denso IW-27,IW-31,που κοστιζουν χρυσαφι τρεις φορες πανω απο τα αλλα,δεν κανεις καρτ και αρχιζουν τα σκασιματα. Πανακριβα ανταλακτικα σετ φιγοκεντρικο πχ, 350ευρω ενω του VORTEX-ROK εχει 140ευρω,τα καρβουνακια τις μιζας εκαναν 30ευρω και τοσα πολλα αλλα που δεν θα τελιωσω ουτε αυριο.
Πριν τεσσερα χρονια πηρα πηρα δυο VORTEX -ROK μεταχειρισμενα τους εκανα και στα δυο πανω απο 20 ωρες το καθενα και δεν εβγαλαν το παραμικρο προβλημα,βενζινη λαδι και go.
Τωρα εχω ενα ολοκαινουργιο 2010 με το ενισχυμενο ακομα φιγοκεντρικο ,και αν θα το αλλαξω θα παρω το καινουργιο ROK-GP η το MAXTER-SONIK. Οσο για το Ροταχ και τζαμπα να ειναι ΟΧΙ ευχαριστω δεν θα παρω.
Για μενα η Rotax ειναι ενας ΜΥΘΟΣ μονο, γιατι συμφωνω,ειναι η πρωτη εταιρεια που εβγαλε TAG μοτερ πριν περιπου 13-14 χρονια,ως εκει ομως τιποτα αλλο,τα χρονια περασαν και αυτοι εμειναν οπως ξεκινησαν.
Η Rotax εχει την πειρα στα καρτο-μοτερ ,αλλα ετσι που εχουν κανει την επιλογη τους, να ειναι εκτος ομολογκασιον CIK-FIA,και να μην εξελισουν τα μοτερ τους μεσα απο το παγκοσμιο πρωταθλημα θα συνεχισει να κανει μονο ενιαια πρωταθληματα με τους τοπικους dealers.
Eτσι θα κοιταζει με τα κυαλια την εξελιξη (βλεπε KZ1,KZ2,KF1,KF2,KF3,και τον καινουργιων χομπυ μοτερ τυπου chalenge) των MAXTER, VORTEX, TM, IAME, BMB,και των αλλων εταιρειων που ολοι εχουν ομολογκε μοτερ CIK-FIA.
Εκτος βεβαια αν εχουν μονοι τους επιλεξει το σεναριο οπως λεει και οι παροιμια ,ΟΛΟΙ ΑΝΤΑΜΑ ΚΑΙ Ο ΨΩΡΙΑΡΗΣ ΧΩΡΙΑ.Υ.Γ Ολα αυτα που γραφω ειναι ΓΝΩΜΗ μου ,το Rotax ειναι ενα καλο ,αξιοπιστο χομπιστικο μοτερ ,που εχει κανει ενα ονομα οχι αδικα βεβαια,αλλα δεν ειναι το θεικο εργαλειο που δεν παθαινει τιποτα ποτε.
Ολα τα μοτερ βγαζουν προβληματα, και ολα χαλανε. -
Πολύ ωραίο ποστ Θοδωρή!
Σε όλους σας μπαίνει δύο φορές το valve? Εμένα γιατί μπαίνει μία, στις 9.800?
Επίσης, αυτό που λες με τη φούσκα του valve, το έχω κι εγώ και κάθε λίγο το ανοίγουμε να το καθαρίσουμε.
-
Eνα φοβερο βιντεο με καρτ το 1962 στην Τσεχοσλοβακια.
http://www.kartcom.com/en/news?page=1 -
-
Τα σπάει το παλιό βιντεάκι!
Καλά, στο πιο καινούριο είδαμε μόλις 2 (ολογραφως ΔΥΟ) καθαρες εκκινησεις! Ιδιαίτερα στο 7:37 οι μισοί δεν έστριψαν ποτέ!
-
Ο χρήστης tuners έγραψε:
Eνα φοβερο βιντεο με καρτ το 1962 στην Τσεχοσλοβακια.
http://www.kartcom.com/en/news?page=1Eιλικρινα συγκινηθηκα......................ΑΓΝΑ πραγματα, με παρα πολυ παθος.......Στο βρεγμένο δε ηθελες πολλα @@ οχι για να πας αλλα και μονο να μπεις μεσα.ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΥΣ.....
Για κρανη, φορμες, κολλαρα, ζωνες, και αλλα γραφικα δεν τιθεται θεμα.......ευχαριστιες.
KARTING :-)))....... ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ