-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Τι ωραία που ήταν σήμερααααΠράγματι πολύ ωραία σήμερα. Ήταν και όλος ο καλός ο κόσμος από το φόρουμ! Τα μόνα προβλήματα ήταν που έπεσε ένας πίσω μου και μου στράβωσε την μπάρα και το γεγονός ότι ο κινητήρας μου δεν ακούγεται καλά κάτι που όμως δεν επηρεάζει την απόδοσή του.
-
Ο χρήστης eimaiospiros έγραψε:
Τι ωραία που ήταν σήμεραααα
Πράγματι πολύ ωραία σήμερα. Ήταν και όλος ο καλός ο κόσμος από το φόρουμ! Τα μόνα προβλήματα ήταν που έπεσε ένας πίσω μου και μου στράβωσε την μπάρα και το γεγονός ότι ο κινητήρας μου δεν ακούγεται καλά κάτι που όμως δεν επηρεάζει την απόδοσή του.
Η πίσω μπάρα δε πειράζει...ίσως είναι ευκαιρία να βάλεις πίσω πλαστικό προφυλακτήρα, όπως ο δικός μου. Μπορούμε να βρούμε αν θες μεταχειρισμένο, καινούριος κάνει 350 €.
Μανέτα είπες? Όπως στη μηχανή?
Όχι ακριβώς όπως τη μηχανή, πρόσεξε πίσω από το τιμόνι ένα σαν paddle:
Αυτό εκεί το τραβάς και το καρτ απλά σταματάει. ΠΟΛΥ δύναμη έχουν τα μπροστινά φρένα, σε συνεργασία πάντα με τα πίσω. Απλά όπως λέει και ο tuners επάνω, ΔΕΝ το κρατάς παρατεταμένα, απλά ένα κλικ ίσα ίσα για να κόψει. Εγώ το χρησιμοποιώ σε δύο σημεία. Στη μεγάλη ευθεία κάτω, πριν τη valvoline (Κ5) και στη φουρκέτα τη Κ9.
Σήμερα φρέναρα συνεχώς κυριολεκτικά τη τελευταία στιγμή.
Σάββατο ξανά και θα του'χω πάρει τον αέρα.
Φτάνει μόνο να έχει γόμα γιατί σήμερα ήταν...καλλιτεχνικό πατινάζ...
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Η πίσω μπάρα δε πειράζει...ίσως είναι ευκαιρία να βάλεις πίσω πλαστικό προφυλακτήρα, όπως ο δικός μου. Μπορούμε να βρούμε αν θες μεταχειρισμένο, καινούριος κάνει 350 €.Πολλά δεν είναι;
Έχω την εντύπωση πως είναι αρκετά φθηνότεροι.
-
Ναι, ΟΚ... την έχω δει τη μανέτα, το είχα ξεχάσει παντελώς. Αυτό που μου κάνει εντυπωση όμως και μου φαίνεται δύσχρηστο είναι που ενεργεί αλλού η μανέτα και αλλού το ποδόφρενο, χωρίς τη δυνατότητα συνδυασμένου φρεναρίσματος με ένα χειριστήριο (αν κατάλαβα καλά, έτσι δεν είναι η διάταξη?). Θα μου πείτε και στη μηχανή έτσι είναι. Βεβαίως και έτσι είναι και εννοείται οτι μου έχει γίνει βίωμα πια, αλλά άλλο η μηχανή και άλλο η οριακή οδήγηση με το καρτ που αρκετές φορές πλασάρεσαι με τα φρένα και πρέπει να δώσεις τη σωστή ισορροπία, ενώ ταυτόχρονα ξεκινάς και το στρίψιμο ή κάνεις μικροδιορθώσεις. Την ίδια στιγμή μάλιστα που μπορεί να έχεις και κάποιες αναπηδήσεις, πράγμα που πιστεύω θα δυσκολεύει την ακρίβεια του φρεναρίσματος με το χέρι.
-
εγω που εχω 6χυτο σασσι εχω βολευτει με τα φρενα που ειναι μονο στο ποδι αλλα θελει λιγο ψαξιμο στη ρυθμιση για την κατανομη εμπρος-πισω.με τα λιγα που εχω προλαβει να δω απο το σασσι ακομα και η προσφυση να αλλαξει στη πιστα,πρεπει να αλλαξεις λιγο την κατανομη.το καλο ειναι οτι βολευει να κανεις μικροαλλαγες ακομα κ μεσα στη πιστα.στα αυτοματα που ειναι στο τιμονι ετσι κ αλλιως ειναι για 1-2 περιπτωσεις σε ενα γυρο το πολυ,ειναι βοηθητικο των πισω φρενων και η χρηση που τους γινεται σε καθε περιπτωση ειναι για κλασματα του δευτερολεπτου,ενα απλο τσιμπημα στη μανετα κανεις.
ο Θοδωρας το εχει μαθει καλα,μολισ αρχισει λιγο να γλυστραει το πισω μερος απο αποτομο φρεναρισμα τσιμπας λιγο τη μανετα και ερχεται το καρτ στα ισια του. -
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
Η πίσω μπάρα δε πειράζει...ίσως είναι ευκαιρία να βάλεις πίσω πλαστικό προφυλακτήρα, όπως ο δικός μου. Μπορούμε να βρούμε αν θες μεταχειρισμένο, καινούριος κάνει 350 €.
Πολλά δεν είναι;
Έχεις δίκιο. 300 ευρώ κάνει τόσο τον είχα πάρει, όχι 350. Μπερδεύτηκα γιατί είχα πάρει και κάποια άλλα πράγματα μαζί όταν τον έβαλα στο παλιό...ένα λάδι και ένα γρανάζι.
Αλλά μεταχειρισμένο τον βρίσκουμε σε καλή τιμή.
Ναι, ΟΚ... την έχω δει τη μανέτα, το είχα ξεχάσει παντελώς. Αυτό που μου κάνει εντυπωση όμως και μου φαίνεται δύσχρηστο είναι που ενεργεί αλλού η μανέτα και αλλού το ποδόφρενο, χωρίς τη δυνατότητα συνδυασμένου φρεναρίσματος με ένα χειριστήριο (αν κατάλαβα καλά, έτσι δεν είναι η διάταξη?). Θα μου πείτε και στη μηχανή έτσι είναι. Βεβαίως και έτσι είναι και εννοείται οτι μου έχει γίνει βίωμα πια, αλλά άλλο η μηχανή και άλλο η οριακή οδήγηση με το καρτ που αρκετές φορές πλασάρεσαι με τα φρένα και πρέπει να δώσεις τη σωστή ισορροπία, ενώ ταυτόχρονα ξεκινάς και το στρίψιμο ή κάνεις μικροδιορθώσεις. Την ίδια στιγμή μάλιστα που μπορεί να έχεις και κάποιες αναπηδήσεις, πράγμα που πιστεύω θα δυσκολεύει την ακρίβεια του φρεναρίσματος με το χέρι.
Όπως λες, άλλο το καρτ άλλο η μηχανή. Όπως και στο αυτοκίνητο φρενάρεις με το πόδι, έτσι και στο καρτ. Το 80% του φρεναρίσματος στο καρτ γίνεται με το πόδι. Το μπροστινό φρένο χρησιμοποιείται για ΠΟΛΥ late braking ακριβώς πριν τη στροφή στην ευθεία και ποτέ με το τιμόνι στριμμένο, γιατί έχει πολύ δύναμη.
Το πίσω φρένο χρησιμοποιείται με το πόδι επειδή πίσω είναι το μεγαλύτερο ποσοστό του βάρους στο καρτ. Πάνω από τον πίσω άξονα είναι το σώμα σου, οι πίσω τροχοί είναι μεγαλύτεροι και εφόσον το πίστα έχει γόμα το καρτ ΓΑΤΖΩΝΕΙ κυριολεκτικά κάτω. Για να φρενάρεις λοιπόν όσο πιο αργά γίνεται, τραβάς το μπροστινό. Αν πχ το καρτ που πας να περάσεις δεν έχει μπροστινά φρένα είναι δεδομένο ότι τον έχεις περάσει στο τέλος της ευθείας.
Στα 6τάχυτα τώρα επειδή ο Θεούλης δε μας έχει δώσει 3 χέρια ...το φρένο είναι στο πόδι με ρύθμιση του brake distribution. Δεν έχω οδηγήσει 6τάχυτο σασί με αυτόματο, το configuration δηλαδή που έχει ο Τόλης, για να σου πω...αλλά τελικά το φρένο στο χέρι είναι πιο εύκολο απ'ότι περίμενα. Τώρα θα'αρχίσω να πιέζω λίγο παραπάνω.
Ερώτηση...είναι δυνατόν ότι όπου κι αν βάλω το valve ανοίγει στις 9.800?
Χθες το κοιτούσα κι είτε το είχα στα 7 κλικ είτε στα 10 είτε στα 11, είτε στα 17 από κλειστό, πάλι εκεί έμπαινε το valve.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Πολλά δεν είναι;
Έχεις δίκιο. 300 ευρώ κάνει τόσο τον είχα πάρει, όχι 350. Μπερδεύτηκα γιατί είχα πάρει και κάποια άλλα πράγματα μαζί όταν τον έβαλα στο παλιό...ένα λάδι και ένα γρανάζι.
Όταν έγραψα 'αρκετά' εννοούσα κάτι μεταξύ 150-200 αν θυμάμαι καλά. Εκτός και αν έχει αρχίσει το αλτσχάιμερ να μου χτυπάει την πόρτα....
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
Όταν έγραψα 'αρκετά' εννοούσα κάτι μεταξύ 150-200 αν θυμάμαι καλά. Εκτός και αν έχει αρχίσει το αλτσχάιμερ να μου χτυπάει την πόρτα....Μπορεί
Εκτός αν εννοείς τον παλιό προφυλακτήρα που ήταν πιο μαλακός.
Ο συγκεκριμένος που είναι ο σκληρός μαζί με τις βάσεις του πίσω κάνει καινούριος 300 ευρώ.
-
O τελικος στα ΚΖ1 στο παγκοσμιο κυπελο το 2008 στην πιστα Varennes στη Γαλλια.
http://www.youtube.com/watch?v=rhIJepmQ ... re=related
Ο συνηθεις υποπτος J.THONON.
http://img690.imageshack.us/img690/8980/26886.jpg -
καλησπερα παιδια. μια ερωτηση αν γνωριζετε. το site greek-kart.gr ζει /.? υπάρχει ?
ευχαριστώ -
Ο χρήστης Jean-Paul έγραψε:
καλησπερα παιδια. μια ερωτηση αν γνωριζετε. το site greek-kart.gr ζει /.? υπάρχει ?
ευχαριστώΈχει πέσει εδώ και καιρό. Ποιός ξέρει τι γίνεται.
Όλα καλά?
Αν έχεις κάποια ερώτηση/απορία ρίξ'τη κι εδώ...σίγουρα κάποιοι θα μπορέσουν να βοηθήσουν.
-
Εχει χαθει εδω και μερες. Ελα κοντα μας εχουμε καλη καρτοκουβεντα.
-
ε κοντα σας ειμαι !! απλα αναρωτιομουν τι απεγινε !
-
ε κοντα σας ειμαι !! απλα αναρωτιομουν τι απεγινε !Μήπως κάνουν καμιά αναβάθμιση.
-
-
Τόλη αύριο θα ανέβεις?
Εγώ στις 9:30 θα είμαι εκεί μέχρι το απόγευμα.
Κανένας άλλος?
-
θα προσπαθησω να ερθω αλλα αργα,μετα τις 3.τουλαχιστον για βολτα και για καρτ κυριακη.
-
Ο χρήστης toliskal έγραψε:
φρεσκο φρεσκο!!
Άπειρη ώρα τέρμα γκάζι!! Ίσως πιο κατάλληλο για αυτήν την πίστα θα ήταν κάποιο superkart !
Ενδεικτικά οι χρόνοι σε αυτή την πίστα στα motogp ήταν κοντά στο 1'22. Ο τύπος στο βίντεο που έβαλε ο Αποστόλης γυρνούσε στο 1'40.
Πάντα αναρωτιόμουν τι χρόνους κάνουν τα καρτ μας σε μεγάλες πίστες και αν έχει ενδιαφέρον να τρέξει κάποιος εκεί. Έχει πάει κάποιος π.χ στις Σέρρες στο μεγάλο αυτοκινητοδρόμιο (μήκος 3.187 μέτρα, πλάτος 12-15 μέτρα) να μας πει εντυπώσεις και χρόνους ή αν γνωρίζει γενικά;
-
παιδια την αλυσιδα χρεαιζεται να την γρασωνουμε παντα πριν και μετα το δεκαλεπτο που μπαινουμε ?
-
παιδια την αλυσιδα χρεαιζεται να την γρασωνουμε παντα πριν και μετα το δεκαλεπτο που μπαινουμε ?καλο ειναι ναι,να την κανεις και πριν μπεις και αφου βγεις.ακομα θυμαμαι ενα φιλο που με εκραζε που τη γρασωνα συνεχεια και μολισ μπηκε στο επομενο 10λεπτο εμεινε απο αλυσιδα......μη τα βαζεται με σαββατογεννημενο!!!!!
KARTING :-)))....... ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ