-
Χρονια πολλα,καλη χρονια με υγεια πανω απο ολα.
Καλα γκαζια,καρτικα εννοειται. -
Οι τρεις εργοστασιακες ομαδες ...CRG...TONY,BIREL,αποφασισαν το 2010 να ριξουν το βαρος στους αγωνες WSK, EYRO-SERIES
και WORLD-SERIES ,ενας απο τους καλυτερους αγωνες για την ΚΖ2, ηταν στο καρτοδρομο ALGRAVE-PORTIMAO( PORTUGAL),για το WORLD-SERIES. Δειτε το μεγαλο Βελγο οδηγο J.THONON τι κανει???
Για πολλους ο καλυτερος οδηγος καρτ στο κοσμο με γνωμονα παντα το πολυ πλουσιο παλμαρε του σε τιτλους και νικες. http://www.youtube.com/watch?v=e0Rn3c1w ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=02fSz5_w ... re=related
http://img26.imageshack.us/img26/5472/ksp1019199.jpg
http://img703.imageshack.us/img703/3708/ksp1017135.jpg -
Ο χρήστης tuners έγραψε:
Οι τρεις εργοστασιακες ομαδες ...CRG...TONY,BIREL,αποφασισαν το 2010 να ριξουν το βαρος στους αγωνες WSK, EYRO-SERIES
και WORLD-SERIES ,ενας απο τους καλυτερους αγωνες για την ΚΖ2, ηταν στο καρτοδρομο ALGRAVE-PORTIMAO( PORTUGAL),για το WORLD-SERIES. Δειτε το μεγαλο Βελγο οδηγο J.THONON τι κανει???
Για πολλους ο καλυτερος οδηγος καρτ στο κοσμο με γνωμονα παντα το πολυ πλουσιο παλμαρε του σε τιτλους και νικες. http://www.youtube.com/watch?v=e0Rn3c1w ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=02fSz5_w ... re=related
http://img26.imageshack.us/img26/5472/ksp1019199.jpg
http://img703.imageshack.us/img703/3708/ksp1017135.jpgΤα βιντεάκια δεν υπάρχουν!
-
Ο χρήστης eimaiospiros έγραψε:
Tην πρώτη Κυριακή του νέου χρόνου στις 2/1/2011, από τις 11:00 εώς τις 15:00 το e-kart gr διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση για τους φίλους και τα μέλη του στην πίστα του Αγίου Κοσμά.
Στην εκδηλωσή θα παρευρεθούν και μαθητές Λυκείων υποψήφιοι των φετινών Πανελληνίων προκειμένου να έρθουν για πρώτη φορά σε επαφή με τον χώρο του αγωνιστικού Καρτ.
Θα γίνει γνωριμία με οδηγούς αγωνιστικών ομάδων καρτ, όπου θα λύσουν τις απορίες των μικρών φίλων και θα μιλήσουν μαζί τους για τα μυστικά της αγωνιστικής οδήγησης.
Σας περιμένουμε όλους!
Χρονια Πολλά, Καλή Χρονιά!
Η ομάδα του e-kart.gr
Χρόνια πολλά και καλή χρονιά!
Στην εκδήλωση αυτή μπορεί να έρθει κάποιος και να τρέξει με το καρτ του; Και αν ναι, ποιο το κόστος συμμετοχής;
Από όσο ξέρω η χρήση της πίστας είναι στα 30 ευρώ. Απλά δεν μπορείς να φερεις τον δικό σου εξοπλισμό service εξαιτίας του μικρού χώρου των pits και υποχρεούσε να χρησιμοποιείς τον υπάρχον με μια επιπλέον χρέωση 20ευρώ ανα ημέρα. Κατα τα άλλα έχεις τα πάντα στην διαθεσή σου καθώς υπάρχει και μια ομάδα έμπειρων μηχανικών έτοιμοι να σε υποστηρίξουν σε ότι χρειαστείς. Η προσωπική μου εμπειρία είναι ότι λιώνω στην προπόνηση γιατί έχω τα πάντα έτοιμα κάθε φορά που πηγαίνω, και υπάρχουν και άμεσα διαθέσιμα όλα τα ανταλλακτικά που μπορεί να χρειαστώ. Έλα μια Κυριακή να τα πούμε και από κοντά!
Η εκδήλωση του e-kart αναβλήθηκε για την άλλη Κυριακή 9/1/2011 εξαιτίας της βροχής.
-
Ο χρήστης chris_rotax έγραψε:
Από όσο ξέρω η χρήση της πίστας είναι στα 30 ευρώ.30 ευρώ? ΠΟΛΥ ακριβό κατά την άποψή μου...όπως και επίσης απαράδεκτο το παρακάτω:
Απλά δεν μπορείς να φερεις τον δικό σου εξοπλισμό service εξαιτίας του μικρού χώρου των pits και υποχρεούσε να χρησιμοποιείς τον υπάρχον με μια επιπλέον χρέωση 20ευρώ ανα ημέρα.
Γιατί να πληρώσεις 20 ευρώ επιπλέον και να ΜΗΝ μπορείς να φέρεις τον εξοπλισμό σου και ντε και καλά να είσαι υποχρεωμένος να χρησιμοποιήσεις της πίστας?
Το σύνολο τον 50 ευρώ παραπάνω ουσιαστικά για μια προπόνηση είναι ΔΥΟ προπονήσεις στις Αφίδνες το ΣΚ ή ΔΥΟ επίσης καθημερινές με free βενζίνη .
Προσωπικά, ευχαριστώ...αλλά δε θα πάρω.
-
Καλησπέρα! Ευχαριστώ για την απάντηση.
Όταν λες
Απλά δεν μπορείς να φερεις τον δικό σου εξοπλισμό service εξαιτίας του μικρού χώρου των pits και υποχρεούσε να χρησιμοποιείς τον υπάρχον με μια επιπλέον χρέωση 20ευρώ ανα ημέρα.σε τι εξοπλισμό service αναφέρεσαι; Γιατί εγώ για παράδειγμα σε μια απροβλημάτιστη προπόνηση το μόνο που θα χρειαστώ είναι βενζίνη/λάδι και σπρέυ για την αλυσίδα.
-
Φοβερό. Έχεις μικρότερο χώρο (δηλαδή σου έχει κοστίσει λιγότερο) και χρεώνεις περισσότερο! Κλασική περίπτωση ελληνικής επιχειρηματικότητας. Το κακό είναι ότι πάντα υπάρχουν κάποιοι που θα τα πληρώσουν και η κατάσταση διαιωνίζεται.
-
οπως το ειπε ο phaethon,ελληνικη επειρηματικοτητα στο ποιο classic.αντι να βρεθει επιτελους μια πιστα να ''ζορισει'' λιγο το καρτοδρομο που δεν προσεχει καθολου τα αγωνιστικα και εχει αραξει στην ταμπελα ''μοναδικη πιστα στην αθηνα'' ,εδω βρισκουν τροπους να στα περνουν παραπανω τι να πω απλα τραγικο μου ακουγεται κριμα.καλα δε καταλαβαινουν ολοι οτι οσο ποιο καλα του συμπεριφερεσαι του αλλου τον κερδιζεις κ θα σε προτιμησει?
-
Μια χαρά τα λέτε και συμφωνώ μαζί σας, αλλά όλα είναι θέμα απαιτήσεων.
εγώ όταν παω δεν κουβαλαω τιποτα... Ουτε βενζινες ουτε δοχεια ουτε καροτσακια ουτε λαδια ουτε αερα για τα λάσχτιχα ουτε μπαταρια φορτισμένη που θελει το Rotax μου για να πηγαινει τάπα. Παράλληλα δεν ακούω τα μπινελίκια που πέφτουν σε άλλες πίστες, έχω άψογη εξυπηρέτηση, και δεν κινδυνευω και απο τον καθε ασχετο που θα πέσει πάνω μου + οτι ειναι διπλα στο σπίτι μου. Αν βάλεις το φυσικό περιβάλλον, τον κόσμο που έρχεται την Κυριακή καθώς και η δυνατότητα που υπάρχει για να με ακολουθεί και η οικογένειά μου καθώς το συνδυάζει με βολτα στην παραλία αξίζει τα λεφτά του, χωρις αυτό να σημαίνει οτι δεν θα θελα να πληρώνω λιγότερα.
Η κάθε πίστα έχει τα + και τα - . Στην συγκεκριμένη αυτό που δεν μου αρέσει είναι το μικρό μήκος της καθώς έχει χάσει την αίγλη που είχε με την παλιά χάραξη με αποτέλεσμα να την βαριέσαι γρήγορα (γυρνάς στα 30sec). Κατα τα άλλα η ασφαλτος είναι καλή και η τεχνική υποστήριξη που εγώ προσωπικά την χρειάζομαι όσο τίποτα άλλο, άψογη. Είμαι συνέχεια μέσα στην πίστα και παλεύω μόνο με το χρόνο και τις ικανότητές μου.
Το ζητούμενο είναι να βρούμε έναν τρόπο να πιέσουμε τις πίστες για καλύτερες τιμές και καλύτερη εξυπηρέτηση. Το e-kart.gr είναι ισως ένας τρόπος. Αν το στηρίξετε και το αγκαλιάσετε και μαζευτούμε 400-500 μέλη (είμαστε 145 μέχρι τώρα) μπορούμε να πάμε να ζητήσουμε μαζική έκπτωση για τα μέλη του e-kart, να βγάλουμε καρτούλες π.χ. και να αιγείρουμε απαιτήσεις. Εμείς γεμίζουμε τις πίστες και εμείς θα πρεπε να διαμορφώνουμε κάποια πράγματα. Αυτό είναι απλά μια ιδέα. Δεν φταίνε οι επιχειρηματίες, την δουλειά τους κάνουν για το μέγιστο κέρδος! Αν έχει κάποιος να προτείνει κάτι άλλο ας το πει.
Αν το καρτ γίνει πιο προσιτό θα ακολουθήσει και άλλος κόσμος.. δλδ και άλλα παιδια... δλδ καλύτερη οδηγική συμπεριφορά στους δρόμους... δλδ λιγότερα θύματα κ.ο.κ.
-
Μια χαρά τα λέτε και συμφωνώ μαζί σας, αλλά όλα είναι θέμα απαιτήσεων.εγώ όταν παω δεν κουβαλαω τιποτα... Ουτε βενζινες ουτε δοχεια ουτε καροτσακια ουτε λαδια ουτε αερα για τα λάσχτιχα ουτε μπαταρια φορτισμένη που θελει το Rotax μου για να πηγαινει τάπα. Παράλληλα δεν ακούω τα μπινελίκια που πέφτουν σε άλλες πίστες, έχω άψογη εξυπηρέτηση, και δεν κινδυνευω και απο τον καθε ασχετο που θα πέσει πάνω μου + οτι ειναι διπλα στο σπίτι μου. Αν βάλεις το φυσικό περιβάλλον, τον κόσμο που έρχεται την Κυριακή καθώς και η δυνατότητα που υπάρχει για να με ακολουθεί και η οικογένειά μου καθώς το συνδυάζει με βολτα στην παραλία αξίζει τα λεφτά του, χωρις αυτό να σημαίνει οτι δεν θα θελα να πληρώνω λιγότερα.
Και τι μ'αυτό? Για όλα αυτά που κοστίζουν:
-Λάδι 1λτ, 13 ευρώ (με 2% στο rotax, βγάζει 50λτ βενζίνη ή περί τις 10 προπονήσεις )
-Σπρέι αλυσίδας 10 ευρώ (βγάζει άνετα καμιά 50αριά προπονήσεις)
-Καροτσάκι έχει και το καρτόδρομο και ΔΕΝ σε χρεώνει 20 ευρώ για τη χρήση του
-Ο αέρας είναι επίσης δωρεάν (για όνομα...)
-Το ρεύμα επίσης δωρεάν (έχει μπρίζες στο 'pitlane' για να φορτίζεις)
-5λτ κανάτα και ογκομετρικό κοστίζουν 20 ευρώ (και τα κρατάς για πάντα)...η πίστα τα χρεώνει ΚΑΘΕ μέρα 20 ευρώ?
Εδώ ο κόσμος προσπαθεί να κάνει οικονομία και ο Άγιος Κοσμάς ανεβάζει το κόστος? Γιαυτό και στο Καρτόδρομο γίνεται πάντα πανικός γιατί η τιμολογιακή του πολιτική είναι σωστή.
Ο Άγιος Στέφανος έχει κι αυτός καφετέρια, φαγητό, χυμούς, αποθηκευτικό χώρο για τα καρτ, μηχανικούς και κόσμο που είναι πρόθυμος να βοηθήσει και...αααα...κάτι βασικό: γίνονται και αγώνες εκεί:
Sorry που δε χώρεσε σε μια φώτο...ο κόσμος ήταν πολύς ...να'ναι καμιά 100-150 άτομα?
Άσε λοιπόν τον Άγιο Κοσμά, η πίστα του νοικιάρικου κατά την άποψή μου, και τον κόσμο να γυρίζει στα 30δευτ...και ανέβα Άγιο Στέφανο να γυρίζεις 50% περισσότερο (στα 45δευτ δηλαδή) και να απολαμβάνεις καρτ ΜΕ ΓΟΜΑ.
Η κάθε πίστα έχει τα + και τα - . Στην συγκεκριμένη αυτό που δεν μου αρέσει είναι το μικρό μήκος της καθώς έχει χάσει την αίγλη που είχε με την παλιά χάραξη με αποτέλεσμα να την βαριέσαι γρήγορα (γυρνάς στα 30sec). Κατα τα άλλα η ασφαλτος είναι καλή και η τεχνική υποστήριξη που εγώ προσωπικά την χρειάζομαι όσο τίποτα άλλο, άψογη. Είμαι συνέχεια μέσα στην πίστα και παλεύω μόνο με το χρόνο και τις ικανότητές μου.
Αυτό που γράφω παραπάνω.
Δεν είναι τυχαίο που ο κόσμος διασχίζει την Αθήνα για ανέβει στις Αφίδνες.
Σε περιμένουμε λοιπόν.
Το ζητούμενο είναι να βρούμε έναν τρόπο να πιέσουμε τις πίστες για καλύτερες τιμές και καλύτερη εξυπηρέτηση. Το e-kart.gr είναι ισως ένας τρόπος. Αν το στηρίξετε και το αγκαλιάσετε και μαζευτούμε 400-500 μέλη (είμαστε 145 μέχρι τώρα) μπορούμε να πάμε να ζητήσουμε μαζική έκπτωση για τα μέλη του e-kart, να βγάλουμε καρτούλες π.χ. και να αιγείρουμε απαιτήσεις. Εμείς γεμίζουμε τις πίστες και εμείς θα πρεπε να διαμορφώνουμε κάποια πράγματα. Αυτό είναι απλά μια ιδέα. Δεν φταίνε οι επιχειρηματίες, την δουλειά τους κάνουν για το μέγιστο κέρδος! Αν έχει κάποιος να προτείνει κάτι άλλο ας το πει.
Αν το καρτ γίνει πιο προσιτό θα ακολουθήσει και άλλος κόσμος.. δλδ και άλλα παιδια... δλδ καλύτερη οδηγική συμπεριφορά στους δρόμους... δλδ λιγότερα θύματα κ.ο.κ.
Enough με το e-kart.gr και τη ΣΥΝΕΧΗ διαφήμιση που κάνεις για το site σου σε κάθε ποστ. Είπαμε μια φορά φτάνει, αλλά το κάνεις συνέχεια και προσωπικά με ενοχλεί και ίσως ενοχλεί και το φόρουμ καθώς είναι έμμεσος τρόπος διαφήμισης. Είναι κουραστικό να παρακαλάς για να μαζέψεις 400-500 μέλη που λες.
Επίσης είναι τραγικό να ψάχνουμε να βρούμε τρόπο να πιέσουμε τις πίστες για καλύτερες τιμές όταν παραπάνω παρασύρεις κόσμο να πάει να τρέξει εκεί αντί να πεις, είναι πανάκριβα (όπως λες στο ποστ σου, το αναγνωρίζεις δηλαδή) και να πάμε αλλού.
Και τελικά ξέρεις τι θα γίνει? Θα πάει ο κόσμος εκεί...θα του φύγει ένα 50άκο στη προπόνηση και θα λέει ΠΟΣΟ ακριβό είναι αυτό το σπορ όταν πλέον το κόστος έχει πέσει τρομακτικά τα τελευταία χρόνια.
Εκεί λοιπόν που υπάρχουν πίστες που με τα μισά λεφτά κυριολεκτικά κάνεις καρτ και το ευχαριστιέσαι...βγαίνει κόσμος και μιλάει για τη πιο ακριβή πίστα της Αθήνας.
Δεν είναι τυχαίο νομίζω που οι μεγάλες αγωνιστικές ομάδες δεν πάνε ούτε καν στο Άγιο Κοσμά για να δούνε τους φοίνικες αν μεγάλωσαν από τότε που ενοχλούσε ο ήχος το Privillege.
-
Το παλμαρε του J.THONON σε τιτλους και ειναι 24 χρονων.
WITH GEARBOX
2010 WSK Europe Champion
2009 World Cup Champion (Sarno)
2008 World Cup Champion (Varennes/Allier)
2007 World Cup Champion (Sarno)
2006 World Cup Runner-up (Mariembourg)
2009 Europe Third
2008 Europe Champion
2007 Europe Runner-up
2008 WSK Europe Runner-up
2007 WSK Europe ChampionDIRECT DRIVE
2005 World Championship Pole Position (FA)
2003 World Championship Pole Position (FA)
2002 Europe Champion (ICA)
2002 France Champion (ICA)
2002 Belgium Champion (ICA)
2001 Belgium Champion (Junior)
1997 Belgium Champion (Cadet)
1995 Belgium Champion (Mini) -
Κριμα παντος με τετοια πιστα σαν του Αγ.Κοσμα ( Πριν την κοψουν αλλα εστο και κουτσουρεμενη οπως ειναι τωρα ) δεν μπορει να χρησιμοποιηθει...
Αν και πολυ νεος στον χορο του καρτ, στο θεμα της πιστας αντιλαμβανομαι οτι ισχυει οτι και στον υπολοιπο χορο του μηχανοκινητου στην Ελλαδα... Στους τυφλους ο μονοφθαλμος βασιλευει
Κριμα! Και ειναι περισσοτερο κριμα οτι απο την στιγμη που δεν εγινε τιποτα τοσα χρονια που ηταν στην Ελλαδα παχιες οι αγελαδες, ειναι απο πολυ δυσκολο μεχρι αδυνατον να αλλαξει τωρα κατι.
Τουλαχιστον ( και εδω κολαει το στους τυφλους ο μονοφθαλμος ) να διατηρηθουν και αυτα τα 2-3 πραγματα που υπαρχουν ...
Απο αυτα που βλεπω παντως στο group της Speed park του ασπροπυργου στο Facebook γινετε μια αξιολογη προσπαθεια που δινει ελπιδες
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Μια χαρά τα λέτε και συμφωνώ μαζί σας, αλλά όλα είναι θέμα απαιτήσεων.
εγώ όταν παω δεν κουβαλαω τιποτα... Ουτε βενζινες ουτε δοχεια ουτε καροτσακια ουτε λαδια ουτε αερα για τα λάσχτιχα ουτε μπαταρια φορτισμένη που θελει το Rotax μου για να πηγαινει τάπα. Παράλληλα δεν ακούω τα μπινελίκια που πέφτουν σε άλλες πίστες, έχω άψογη εξυπηρέτηση, και δεν κινδυνευω και απο τον καθε ασχετο που θα πέσει πάνω μου + οτι ειναι διπλα στο σπίτι μου. Αν βάλεις το φυσικό περιβάλλον, τον κόσμο που έρχεται την Κυριακή καθώς και η δυνατότητα που υπάρχει για να με ακολουθεί και η οικογένειά μου καθώς το συνδυάζει με βολτα στην παραλία αξίζει τα λεφτά του, χωρις αυτό να σημαίνει οτι δεν θα θελα να πληρώνω λιγότερα.
Και τι μ'αυτό? Για όλα αυτά που κοστίζουν:
-Λάδι 1λτ, 13 ευρώ (με 2% στο rotax, βγάζει 50λτ βενζίνη ή περί τις 10 προπονήσεις )
-Σπρέι αλυσίδας 10 ευρώ (βγάζει άνετα καμιά 50αριά προπονήσεις)
-Καροτσάκι έχει και το καρτόδρομο και ΔΕΝ σε χρεώνει 20 ευρώ για τη χρήση του
-Ο αέρας είναι επίσης δωρεάν (για όνομα...)
-Το ρεύμα επίσης δωρεάν (έχει μπρίζες στο 'pitlane' για να φορτίζεις)
-5λτ κανάτα και ογκομετρικό κοστίζουν 20 ευρώ (και τα κρατάς για πάντα)...η πίστα τα χρεώνει ΚΑΘΕ μέρα 20 ευρώ?
Εδώ ο κόσμος προσπαθεί να κάνει οικονομία και ο Άγιος Κοσμάς ανεβάζει το κόστος? Γιαυτό και στο Καρτόδρομο γίνεται πάντα πανικός γιατί η τιμολογιακή του πολιτική είναι σωστή.
Ο Άγιος Στέφανος έχει κι αυτός καφετέρια, φαγητό, χυμούς, αποθηκευτικό χώρο για τα καρτ, μηχανικούς και κόσμο που είναι πρόθυμος να βοηθήσει και...αααα...κάτι βασικό: γίνονται και αγώνες εκεί:
Sorry που δε χώρεσε σε μια φώτο...ο κόσμος ήταν πολύς ...να'ναι καμιά 100-150 άτομα?
Άσε λοιπόν τον Άγιο Κοσμά, η πίστα του νοικιάρικου κατά την άποψή μου, και τον κόσμο να γυρίζει στα 30δευτ...και ανέβα Άγιο Στέφανο να γυρίζεις 50% περισσότερο (στα 45δευτ δηλαδή) και να απολαμβάνεις καρτ ΜΕ ΓΟΜΑ.
Αυτό που γράφω παραπάνω.
Δεν είναι τυχαίο που ο κόσμος διασχίζει την Αθήνα για ανέβει στις Αφίδνες.
Σε περιμένουμε λοιπόν.
Enough με το e-kart.gr και τη ΣΥΝΕΧΗ διαφήμιση που κάνεις για το site σου σε κάθε ποστ. Είπαμε μια φορά φτάνει, αλλά το κάνεις συνέχεια και προσωπικά με ενοχλεί και ίσως ενοχλεί και το φόρουμ καθώς είναι έμμεσος τρόπος διαφήμισης. Είναι κουραστικό να παρακαλάς για να μαζέψεις 400-500 μέλη που λες.
Επίσης είναι τραγικό να ψάχνουμε να βρούμε τρόπο να πιέσουμε τις πίστες για καλύτερες τιμές όταν παραπάνω παρασύρεις κόσμο να πάει να τρέξει εκεί αντί να πεις, είναι πανάκριβα (όπως λες στο ποστ σου, το αναγνωρίζεις δηλαδή) και να πάμε αλλού.
Και τελικά ξέρεις τι θα γίνει? Θα πάει ο κόσμος εκεί...θα του φύγει ένα 50άκο στη προπόνηση και θα λέει ΠΟΣΟ ακριβό είναι αυτό το σπορ όταν πλέον το κόστος έχει πέσει τρομακτικά τα τελευταία χρόνια.
Εκεί λοιπόν που υπάρχουν πίστες που με τα μισά λεφτά κυριολεκτικά κάνεις καρτ και το ευχαριστιέσαι...βγαίνει κόσμος και μιλάει για τη πιο ακριβή πίστα της Αθήνας.
Δεν είναι τυχαίο νομίζω που οι μεγάλες αγωνιστικές ομάδες δεν πάνε ούτε καν στο Άγιο Κοσμά για να δούνε τους φοίνικες αν μεγάλωσαν από τότε που ενοχλούσε ο ήχος το Privillege.
ΑΡΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΚ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΚΑΡΤ!
ΑΓΩΝΕΣ ΓΕΜΑΤΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ!
ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΙΣ ΠΙΣΤΕΣ!
ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΡΤ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ?
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!
ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΑ ΠΙΣΤΑ!
ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΗΣΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΠΛΑ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ.
ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΕΒΩ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΦΙΔΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΡΤ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΣΧΙΖΩ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΟΠΩΣ ΛΕΣ. ΑΠΟ ΘΕΜΑ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΦΤΑΝΩ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΟΣΤΟΣ!
ΔΕΝ ΠΑΡΑΣΥΡΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ. ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΑΚΟΥΩ ΚΑΙ ΤΙ ΜΑΘΑΙΝΩ ΟΠΩΣ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥ.
ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΜΙΑ ΠΙΣΤΑ! ΠΛΗΡΩΝΩ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΚΡΙΒΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΜΠΥ ΜΟΥ!
ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΜΠΑΘΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΜΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ!
ΤΟ Ε-ΚΑΡΤ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΜΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΛΕΟΝ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑΣ ΟΔΗΓΩΝ ΚΑΡΤ.
ΔΕΣ ΤΟ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΜΕ! ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΣΑΙΤ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΗΡΙΖΩ...
ΚΑΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΕΝΑ ΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΤΟΠΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΤ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 200 ΧΡΗΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΜΗΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ! ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΚΑΡΤ! -
Παιδια καλησπερα και καλη χρονια!Ειμαι νεος στο φορουμ.Εκανα τα πρωτα μου βηματα στο χωρο των καρτ με ενα 125cc rotax max.Ενδιαφερομαι να αγορασω κατι πιο γρηγορο...Σκεφτομουν κατι σε tm 6-ταχυτο ομως δεν γνωριζω τι παιζει απο φθορες λογω σασμαν.Τι θα πρεπει να προσεξω???κ πως μπορω να δω αν οι ωρες λειτουργιας που θα μου πουν ειναι οι πραγματικες?Πιστευετε οτι θα ηταν καλυτερα να βρω κατι σε αυτοματο?
ευχαριστω!! -
Ο χρήστης Βillys έγραψε:
Παιδια καλησπερα και καλη χρονια!Ειμαι νεος στο φορουμ.Εκανα τα πρωτα μου βηματα στο χωρο των καρτ με ενα 125cc rotax max.Ενδιαφερομαι να αγορασω κατι πιο γρηγορο...Σκεφτομουν κατι σε tm 6-ταχυτο ομως δεν γνωριζω τι παιζει απο φθορες λογω σασμαν.Τι θα πρεπει να προσεξω???κ πως μπορω να δω αν οι ωρες λειτουργιας που θα μου πουν ειναι οι πραγματικες?Πιστευετε οτι θα ηταν καλυτερα να βρω κατι σε αυτοματο?
ευχαριστω!!Καλησπέρα και καλή χρονιά! (χρόνια μας πολλά κι όλας συνονόματε )
Πρώτη και βασική ερώτηση: πόσες ώρες 'έχεις' στο rotax;
-
ΑΡΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΚ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΚΑΡΤ!
ΑΓΩΝΕΣ ΓΕΜΑΤΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ!
ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΙΣ ΠΙΣΤΕΣ!
ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΡΤ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ?
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!
ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΑ ΠΙΣΤΑ!
ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΗΣΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΠΛΑ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ.
ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΕΒΩ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΦΙΔΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΡΤ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΣΧΙΖΩ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΟΠΩΣ ΛΕΣ. ΑΠΟ ΘΕΜΑ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΦΤΑΝΩ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΟΣΤΟΣ!
ΔΕΝ ΠΑΡΑΣΥΡΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ. ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΑΚΟΥΩ ΚΑΙ ΤΙ ΜΑΘΑΙΝΩ ΟΠΩΣ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥ.
ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΜΙΑ ΠΙΣΤΑ! ΠΛΗΡΩΝΩ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΚΡΙΒΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΟΜΠΥ ΜΟΥ!
ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΜΠΑΘΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΜΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ!
ΤΟ Ε-ΚΑΡΤ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΜΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΛΕΟΝ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑΣ ΟΔΗΓΩΝ ΚΑΡΤ.
ΔΕΣ ΤΟ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΜΕ! ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΣΑΙΤ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΗΡΙΖΩ...
ΚΑΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΕΝΑ ΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΤΟΠΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΤ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 200 ΧΡΗΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΜΗΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ! ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΚΑΡΤ!Κατ'αρχάς μη γράφεις με κεφαλαία γιατί είναι σαν να φωνάζεις (εκτός αν φωνάζεις).
Επίσης δε καταλαβαίνω γιατί γίνεσαι ειρωνικός. Κουβέντα κάνουμε. Δυστυχώς δεν έχουμε τη τέλεια πίστα στην Ελλάδα. Αυτό είναι το αστείο της υπόθεσης. Και αντί τα πράγματα να γίνουν καλύτερα, γίνονται χειρότερα.
Ξέρεις που διαφωνούμε? Σ'αυτό που λες ότι από θέμα βενζίνης είναι το ίδιο κόστος. Πως είναι το ίδιο κόστος όταν η πίστα του Αγίου Κοσμά ζητάει 20 ολόκληρα ευρώ παραπάνω για τη χρήση ακόμα και εργαλείων (αν είναι δυνατόν...) και ένα μπιτόνι βενζίνης 10λτ το πληρώνεις 15 ευρώ σε βενζινάδικο και σου βγάζει δύο προπονήσεις?
Αν θέλει ο Άγιος Κοσμάς λοιπόν να γίνει ανταγωνιστικός, ας ρίξει τις τιμές του να τραβήξει κόσμο...όχι να τις έχει ψηλά.
Είναι γνωστό πως οι συμμετοχές και οι αγώνες στην Ελλάδα έχουν μειωθεί, αλλά στον Άγιο Κοσμά παρόλα αυτά δεν τρέχει ΟΥΤΕ μια ομάδα όχι για αγώνες, ούτε για προπόνηση και είναι λογικό με τέτοιες τιμές.
Σχετικά με το e-kart και τη διαφήμισή σου, δε θα το κρίνω εγώ. Είναι άδικο για άλλα παιδιά με εξίσου αξιόλογα site (f1grip, f1enigma) να τους έχει γίνει παρατήρηση ενώ σε σένα όχι ακόμα και δεν αναφέρομαι για την υπογραφή σου.
-
Απο ποτε ανοιξε η πιστα του Αγ. Κωσμα για τα αγωνιαρικα?
-
Νίκο, μετατοπίζοντας το θέμα κάπου αλλού και πιό γενικά, θα έλεγα ότι το προβληματικό κόστος στα kart δεν είναι τόσο τα τρεξίματα των προπονήσεων. Άλλωστε δε μπορεί κανείς να περιμένει ότι θα τρέξει αγωνιστικό καρτ με κόστος ενός παιχνιδιού 5χ5. Τα motorsports πάντα είχαν έναν ελιτισμό και αποκλειστικότητα και αυτό από μια μεριά μπορεί να μας στερεί την ανακάλυψη κάποιων ταλέντων, αφού αναγκαζόμαστε να διαλέγουμε πρακτικά μόνο ανάμεσα στους πλούσιους, όμως βοηθάει να διατηρείται κι ένα σχετικό επίπεδο. Tough but true.
Ένα βασικό πρόβλημα είναι οι ίδιοι οι αγώνες. Είναι μεγάλο το κόστος να αγωνίζεσαι, γιατί μαζί με τους αγώνες έρχονται χίλια μύρια άλλα όπως μεταφορές, διαμονές, κόστος συμμετοχών, εξοπλισμός λίγων χρήσεων κτλ. Προσωπικά γι'αυτό μόνο δεν έχω καταφέρει να ασχοληθώ πιό ενεργά με το χώρο, αν και τον λατρεύω, κάνοντας όποτε μπορώ στα νοικιάρικα ή κανα πεταχτό αγωνιστικό γνωστών και πηγαίνοντας συνέχεια kartodromo να δω προπονήσεις και αγώνες απλά για το περιβάλλον και την ατμόσφαιρα.
Αν κάποια ομάδα καταφέρει να κάνει κάποια μαγκιά με οικονομικό τρόπο πακέτων αγώνων θα ήταν σούπερ. Kart sharing μεταξύ φίλων? Μεταχειρισμένα kart προηγούμενης χρονιάς? Πακέτα 5 αγώνων και όχι πρωταθλήματος? Ρίχνω ιδέες στους ιδιοκτήτες...
-
Ο χρήστης Phaethon έγραψε:
Νίκο, μετατοπίζοντας το θέμα κάπου αλλού και πιό γενικά, θα έλεγα ότι το προβληματικό κόστος στα kart δεν είναι τόσο τα τρεξίματα των προπονήσεων. Άλλωστε δε μπορεί κανείς να περιμένει ότι θα τρέξει αγωνιστικό καρτ με κόστος ενός παιχνιδιού 5χ5. Τα motorsports πάντα είχαν έναν ελιτισμό και αποκλειστικότητα και αυτό από μια μεριά μπορεί να μας στερεί την ανακάλυψη κάποιων ταλέντων, αφού αναγκαζόμαστε να διαλέγουμε πρακτικά μόνο ανάμεσα στους πλούσιους, όμως βοηθάει να διατηρείται κι ένα σχετικό επίπεδο. Tough but true.Ένα βασικό πρόβλημα είναι οι ίδιοι οι αγώνες. Είναι μεγάλο το κόστος να αγωνίζεσαι, γιατί μαζί με τους αγώνες έρχονται χίλια μύρια άλλα όπως μεταφορές, διαμονές, κόστος συμμετοχών, εξοπλισμός λίγων χρήσεων κτλ. Προσωπικά γι'αυτό μόνο δεν έχω καταφέρει να ασχοληθώ πιό ενεργά με το χώρο, αν και τον λατρεύω, κάνοντας όποτε μπορώ στα νοικιάρικα ή κανα πεταχτό αγωνιστικό γνωστών και πηγαίνοντας συνέχεια kartodromo να δω προπονήσεις και αγώνες απλά για το περιβάλλον και την ατμόσφαιρα.
Ενδιαφέρον το ποστ σου.
To κόστος να το κάνεις αγωνιστικά ναι, είναι μεγάλο. ΧΟΝΤΡΙΚΑ ένα 2.000αρο τον αγώνα...αλλά για να φτάσεις σε αυτό το επίπεδο πρέπει να έχεις κάνει πρώτα ΠΟΛΥ μα ΠΟΛΥ καρτ και ΠΟΛΛΕΣ μα ΠΟΛΛΕΣ προπονήσεις και να το έχεις ξεκινήσει σαν χόμπι.
Κατά την άποψή μου λοιπόν οι αγώνες είναι κάτι που έρχονται πολύ μα πολύ πιο μετά.
Ο κόσμος μπορεί να κάνει χομπίστικο καρτ με ένα λογικό κόστος. Ναι, δεν είναι τένις, ούτε μπάσκετ, ούτε 5Χ5 αλλά αν έχεις το μικρόβιο, με ένα 200άρι το μήνα κάνεις ΚΑΡΤ και το ευχαριστιέσαι
Θα γράψω λίγο για τα καρτ που έχω αλλάξει και μετά για το κόστος για να δεις ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά πανάκριβα όσο λένε. Ευτυχώς που κάποιοι μου άνοιξαν τα μάτια.
Το πρώτο μου καρτ το πήρα το Μάιο του 2009. Ένα CRG (από τα καλύτερα σασί) με μοτέρ iame. Σασί του 2002 και μοτέρ του 2004. Εξαιρετικό πλαίσιο, το μοτέρ σου κόβει τα χέρια. Έχει τρελούς κραδασμούς. Το είχα πάρει σε καλή τιμή, το πούλησα τον Νοέμβριο για να πάρω σε κάτι καλύτερο αφού είχα μάθει κάποια πράγματα, ένα CRG του 2006 με rotax.
Το σασί ακόμα καλύτερο με καλύτερα φρένα, πιο φαρδύ και γύριζε περίπου 1δευτ κάτω στο καρτόδρομο από το παλιό. Το rotax πολύ ήσυχο μοτέρ, αξιόπιστο, γραμμικό με το power valve (κάτι σαν turbo) να βοηθάει αρκετά εκεί που θες να ανοίξει. ΔΕΝ σου κόβει τα χέρια και είναι αρκετά ξεκούραστο. Ο,τι πρέπει για χομπίστα δηλαδή. Το πουλάω τώρα αυτό γιατί πήρα ένα σασί του 2009 με μπροστινά φρένα κλπ, CRG πάλι, σύντομα θα ανέβουν φώτο όταν με το καλό ετοιμαστεί.
Σχετικά με τα κόστη συντήρησης.
Καταρχάς πρέπει να αγοραστεί αγωνιστικός εξοπλισμός και εργαλεία για αρχή αλλά είναι κάτι που σου μένει. Δηλαδή:
-Κράνος για καρτ (ΟΧΙ για μηχανές). Ένα arai κάνει περί τα 500 ευρώ
-Φόρμα sparco (περίπου 140 ευρώ μια καλή και οικονομική)
-Παπούτσια (75 ευρώ, αλλά μπορείς να τα αγοράσεις και αργότερα)
-Γάντια (35 ευρώ)
-Μπαλακλάβα (7 ευρώ)
-Διαφόρου τύπου εργαλεία, καλός μετρητής πίεσης ελαστικών κλπ (όλα μαζί να πάνε στα 100-150 ευρώ)
-Κανάτα 5λτ, ογκομετρικό για τη μίξη λαδιού/βενζίνης (20 ευρώ)Μετά κάθε προπόνηση έχει:
-Εισιτήριο ημέρας (καρτόδρομο καθημερινές 20 ευρώ, ΣΚ 25. Για αρχή πήγαινε καθημερινές)
-Βενζίνη το 10λεπτο καίει περίπου 2-3λτ. Εγώ χρησιμοποιώ περίπου 8λτ τη μέρα.
-Λάδι ανάλογα με το μοτέρ. Το λίτρο κάνει 13 ευρώ. Το iame πχ ήθελε 6% και το rotax είναι τρελά οικονομικό με 2%. Δηλαδή 13 ευρώ σου βγάζουν 50λτ βενζίνης.
-Λάστιχα, 150 ευρώ η 4άδα. Τα τρώω περίπου κάθε 5 μήνες.
-Αποθήκευση καρτ στη πίστα, 30 ευρώ το μήνα.Συντήρηση μοτέρ:
-Πιστόνι κάθε 30-40 ώρες που είναι ΠΟΛΥ καρτ, κόστος 150 ευρώ
-Μπιέλα κάθε 300 ώρες (επίσης ΠΟΛΥ καρτ), κόστος 300 ευρώΕμένα χοντρικά με τη χομπίστικη χρήση που του κάνω, μου πάει περίπου 160 ευρώ το μήνα με 4 προπονήσεις (μια κάθε ΣΚ, όλη μέρα στη πίστα) χωρίς τα λάστιχα. Φαντάσου ότι ένα trackday όμως με το αυτοκίνητο κοστίζει 60 ευρώ τη μέρα χωρίς βενζίνες, φθορές κλπ. Αν δηλαδή έχεις το μικρόβιο...το καρτ είναι μονόδρομος γιατί δεν πρόκειται να πας ΤΟΣΟ γρήγορα με οποιοδήποτε φυσιολογικό αυτοκίνητο. & -
Το αν είναι ακριβό σπορ, εξαρτάται τι χρήση κάνεις. Αν θες να κατέβεις σε αγώνες εκεί αλλάζουν τα πράγματα γιατί πληρώνεις μηχανικό (100 ευρώ τη μέρα), κανείς πολύ πιο συχνές προπονήσεις άρα πιο πολλά λάστιχα, βενζίνες, service μοτέρ κλπ κλπ κλπ.
Αν θες καλό, απροβλημάτιστο καρτ χωρίς να πληρώνεις ζημιές πρέπει να ψάξεις κάτι μεταξύ στα 2.000 με 2.500 ευρώ και μετά το 2006. Μπορεί το φθηνό να σου φαίνεται καλό, αλλά θα το πληρώσεις, όπως πλήρωσα το iame που με άφησε από ηλεκτρονική και έδωσα 350 ευρώ. Είναι όπως και στα αυτοκίνητα...όσο πιο παλιό, τόσο πιο προβληματικό.
Με τα λεφτά που έχω δώσει από την αρχή (γιαυτό έκανα και την εισαγωγή) θα μπορούσα να είχα πάρει κατευθείαν κάτι καινούριο.
Αν κάποια ομάδα καταφέρει να κάνει κάποια μαγκιά με οικονομικό τρόπο πακέτων αγώνων θα ήταν σούπερ. Kart sharing μεταξύ φίλων? Μεταχειρισμένα kart προηγούμενης χρονιάς? Πακέτα 5 αγώνων και όχι πρωταθλήματος? Ρίχνω ιδέες στους ιδιοκτήτες...
Ξέρεις κάτι? Σκέφτηκα το καρτ που έχω τώρα και το έχω βάλει για πώληση να το διαθέτω για προπονήσεις. Αγώνες ξέχασέ το. Πρέπει να έχεις κάνει (όπως είπα) ΠΟΛΥ καρτ για να βγάλεις αγώνα. Πρώτη φορά με αγωνιστικό αν κάνεις δε βγάζεις 10λεπτο και θα γυρίζεις 7-8 δευτερόλεπτα κάτω από τους άλλους.
To θέμα λοιπόν είναι ότι πες ότι δίνω το παλιό για ενοικίαση. Κι αν γίνει ζημιά? Που μια έξοδο είναι από 200άρι και πάνω? Κι αν ο αρχάριος κολλήσει το μοτέρ? Που είναι ένα 300άρι. Πόσα να τον χρεώσω για την ημέρα? Αν ακούσει 300 θα φύγει που και πάλι ΟΡΙΑΚΑ θα ήμουν.
Γιατί λοιπόν δεν μαζεύει κάποιος ένα 500άκο κάποιος να το βάλει ως προκαταβολή για ένα καλό καρτ?
Η ενοικίαση γενικώς δε συμφέρει τον ιδιοκτήτη γιατί το κόστος είναι μεγάλο αν γίνει καμιά στραβή και γιαυτό δε νοικιάζονται πολλά αγωνιστικά καρτ.
Είναι σαν να λέμε...γιατί δε νοικιάζουν μονοθέσια F3?
Αυτά...σόρι για το μεγάλο ποστ...είχα πολλά να πω (και βαριέμαι στο γραφείο).
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
ευχαριστω!!Καλησπέρα και καλή χρονιά! (χρόνια μας πολλά κι όλας συνονόματε )
Πρώτη και βασική ερώτηση: πόσες ώρες 'έχεις' στο rotax;
χρονια πολλα στους εορταζοντες!το ροταξ εχει πανω απο 10ωρες τα τελευταια 2 χρονια
KARTING :-)))....... ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ