-
Up!
-
ωπ! O Dimgster θα ασχοληθει με καρτακι? μολις το κανεις, θα δεις οτι μετα και με λεωφορειο να πηγαινεις, δεν θα σε νοιαζει καθολο!
Μια υπενθυμιση, θα ειμαστε Σ/Κ στην Πατρα, για τον δευτερο αγωνα ο οποιος γινεται στους δρομους της πολης (το Μονακο και η Πατρα, ενα πραγμα!)
Σαν θεατες, εννοειται, αλλα θα εμψυχωνουμε τους φιλους που θα τρεχουν!
Θα πρεπει να ειναι φανταστικη εμπειρια και ωραιο σαν θεαμα!
Κατα τ' αλλα, παρα τις προσπαθειες μου, δεν εχω καταφερει να μπω στο καρτ, ενω φημες λενε οτι θα ξεχειμωνιασουμε Αφιδνες!
Καλη χρονια, αδερφια! -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Up!Μπράβο nass!
Καλή κίνηση!
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
Μια υπενθυμιση, θα ειμαστε Σ/Κ στην Πατρα, για τον δευτερο αγωνα ο οποιος γινεται στους δρομους της πολης (το Μονακο και η Πατρα, ενα πραγμα!)
Σαν θεατες, εννοειται, αλλα θα εμψυχωνουμε τους φιλους που θα τρεχουν!
Θα πρεπει να ειναι φανταστικη εμπειρια και ωραιο σαν θεαμα!
Κατα τ' αλλα, παρα τις προσπαθειες μου, δεν εχω καταφερει να μπω στο καρτ, ενω φημες λενε οτι θα ξεχειμωνιασουμε Αφιδνες!
Καλη χρονια, αδερφια!Κυριακή πρωί θα είμαι και εγώ Πάτρα.
Κοίτα ο αργός θάνατος πρέπει να φύγει... αλλα μέχρι τότε ψάχνω:
για κάρτ
για enduro
για ss για πίσταοτι βρω πρώτο...
μέχρι στιγμής το καρτ ειναι μπροστά στην προτίμησή μου...
-
Δημήτρη σου έχω βρει κάμποσα κάπου στα 3.000 αν σε ενδιαφέρουν, του 2009. Είναι στη πίστα, στον Αγ. Στέφανο παρατημένα. Πολύ ωραία είναι!
-
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Δημήτρη σου έχω βρει κάμποσα κάπου στα 3.000 αν σε ενδιαφέρουν, του 2009. Είναι στη πίστα, στον Αγ. Στέφανο παρατημένα. Πολύ ωραία είναι!Νικο εννοειται με ενδιαφερουν
Ακου τι ψαχνω
σασι TONY-CRG-BIREL
κινητηρας vortex rok-rotax maxμοντέλα 2008 και μετά
το να είναι σε πολύ κατάσταση το θεωρώ αυτονόητοΕχεις εντοπίσει κάποιον τέτοιο συνδυασμό;
-
Ο χρήστης dimgster έγραψε:
Δημήτρη σου έχω βρει κάμποσα κάπου στα 3.000 αν σε ενδιαφέρουν, του 2009. Είναι στη πίστα, στον Αγ. Στέφανο παρατημένα. Πολύ ωραία είναι!
Νικο εννοειται με ενδιαφερουν
Ακου τι ψαχνω
σασι TONY-CRG-BIREL
το να είναι σε πολύ κατάσταση το θεωρώ αυτονόητοΕχεις εντοπίσει κάποιον τέτοιο συνδυασμό;
Ναι.
Θα πάω πάλι από βδομάδα...θα μιλήσουμε αν είναι να έρθεις μαζί να τα δεις 1-2 που έχουν.
-
Νικο εννοειται με ενδιαφερουν
Ακου τι ψαχνω
σασι TONY-CRG-BIREL
Ναι.
Θα πάω πάλι από βδομάδα...θα μιλήσουμε αν είναι να έρθεις μαζί να τα δεις 1-2 που έχουν.
Ok
Τη βδομάδα που έρχεται μπορώ Τριτη και Πέμπτη
Ελπίζω να πας μια απο αυτες τις μέρες... -
-
Κυριακή θα είμαι κι εγώ Πάτρα. Να κανονίσουμε όλοι οι γνωστοί-άγνωστοι καφεδάκι.
-
Το ΑΛΛΟ Σάββατο επιτέλους θα είμαι πίστα!!!!
Tm και Nikos159 ( ) ακούει;
-
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
-
Κυριακή θα είμαι κι εγώ Πάτρα. Να κανονίσουμε όλοι οι γνωστοί-άγνωστοι καφεδάκι.
-
Το ΑΛΛΟ Σάββατο επιτέλους θα είμαι πίστα!!!!
Tm και Nikos159 ( ) ακούει;
Ακούει, ακούει
Γμτ...ακόμα διακοπές μου κάνει και τρέχει λίγο νερό η τρόμπα όταν βγαίνω. Το άφησα στα παιδιά να το πλύνουν βασικά και να το κοιτάξει ο Κωνσταντίνος. Δεν είναι βενζίνη. Καθαρίσαμε τη μεμβράνη του καρμπυρατέρ, αλλά πάλι κάνει διακοπές. Έχω την εντύπωση ότι είναι ηλεκτρονικό το θέμα. Θα δούμε.
-
-
απο αποψε το βραδυ θα ειμαι ναυπακτο, οποτε μεσα στο σ/κ θα βρεθουμε σιγουρα!
Θα τα πουμε και το αλλο σαββατο, στο ... παγοδρομιο, να ξεκινησουμε την χρονιαdimgster: ποια ss για πιστα και κυριως, για ποια πιστα?
καρτακι κι αγιος ο θεος
Για σασσι θα σου ελεγα να αποφυγεις τα Birel ...
CRG/Tony και μοτερακι ροταξ
Καλημερες! -
Ο χρήστης tm έγραψε:
Θα τα πουμε και το αλλο σαββατο, στο ... παγοδρομιο, να ξεκινησουμε την χρονιαΣήμερα το Βράδυ κατα τις (12:30) θα περνάω από Ναύπακτο για Μεσολόγγι.
Σάββατο θα είμαι Μεσολόγγι και Κυριακή από πρωί στην Πατρα.ποια ss για πιστα και κυριως, για ποια πιστα?
καρτακι κι αγιος ο θεοςΗ πίστα είναι μια εδώ κοντά, τα Μέγαρα που όλοι ξέρουμε.
Τουλάχιστον μια φορά το μήνα (συνηθως ειναι δυο) οργανώνεται trackday από διάφορους...
Οι Σέρρες αξίζουν, αλλά είναι μακρυα και χρειάζεται πολύ καλός προγραμματισμος. Δε νομίζω οτι θα καταφέρω να πάω περισσότερες απο δυο φορές το χρόνο στις Σέρρες.Για σασσι θα σου ελεγα να αποφυγεις τα Birel ...
CRG/Tony και μοτερακι ροταξΟκ για τα Birel. Ελήφθη.
Για μοτερ γιατι rotax και οχι rok;Καλημερες!
Τις καλημέρες μου και απο εμένα.
-
Νομιζω ειναι το καλυτερο χομπιστικο μοτερ
επισης να ξερεις πως αν σου αρεσει να εισαι μεσα και να γυρνας απροβληματιστα, τοτε γι αρχη, ενα απλο - απλουστατο μεταχειρισμενο σασσι, θα ηταν οτι πρεπει...
αν σε ενδιαφερει να στηνεις/αλλαζεις/πειραζεις, τοτε χρειαζεσαι ενα σασσι που μπορεις να επεμβεις, αλλα να ξερεις πως για να το βρεις να δουλεψει σωστα, χρειαζεσαι ΠΟΛΛΕΣ ωρες να ασχοληθεις - περα απο την βοηθεια καποιου μηχανικου..
Εγω εδωσα ενα καρο λεφτα για να παρω το σασσι μου (η γκαυλα της στιγμης) και ακομα δεν εχει καθησει σωστα, πραγμα το οποιο καποιες φορες καταντα ενοχλητικο, γιατι καλο ειναι να γλυστραει το καρτ για λιγο, ετσι για να κανεις λιγο χαβαλε, αλλα καποια στιγμη θες να ακολουθησεις και καμμια γραμμη ρε αδερφε και ειναι μαχη με το τιμονι!Αν οργανωνουν τρακντεϊ για μηχανες, τοτε θα ειναι καλη φαση και μια ss
και που 'σαι.. αν ειχες παρει τον αργο θανατο με δερματινα και το μεγαλο display, θα σου το αλλαζα με τον Sωτηρα!
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
Νομιζω ειναι το καλυτερο χομπιστικο μοτερ
επισης να ξερεις πως αν σου αρεσει να εισαι μεσα και να γυρνας απροβληματιστα, τοτε γι αρχη, ενα απλο - απλουστατο μεταχειρισμενο σασσι, θα ηταν οτι πρεπει...
αν σε ενδιαφερει να στηνεις/αλλαζεις/πειραζεις, τοτε χρειαζεσαι ενα σασσι που μπορεις να επεμβεις, αλλα να ξερεις πως για να το βρεις να δουλεψει σωστα, χρειαζεσαι ΠΟΛΛΕΣ ωρες να ασχοληθεις - περα απο την βοηθεια καποιου μηχανικου..
Εγω εδωσα ενα καρο λεφτα για να παρω το σασσι μου (η γκαυλα της στιγμης) και ακομα δεν εχει καθησει σωστα, πραγμα το οποιο καποιες φορες καταντα ενοχλητικο, γιατι καλο ειναι να γλυστραει το καρτ για λιγο, ετσι για να κανεις λιγο χαβαλε, αλλα καποια στιγμη θες να ακολουθησεις και καμμια γραμμη ρε αδερφε και ειναι μαχη με το τιμονι!Αν οργανωνουν τρακντεϊ για μηχανες, τοτε θα ειναι καλη φαση και μια ss
και που 'σαι.. αν ειχες παρει τον αργο θανατο με δερματινα και το μεγαλο display, θα σου το αλλαζα με τον Sωτηρα!
Συμφωνώ απολύτως!
Εγώ ας πούμε χθες συνειδητοποίησα ότι δε κάθομαι σωστά στο καρτ και είμαι πολύ όρθιος και πολύ μπροστά.
Δεν το έχω πειράξει από τότε που το πήρα...και κάθισα χθες σε ένα άλλο και ένιωσα 10 φορές πιο άνετα...οπότε πρέπει να το δω κι αυτό κάποια στιγμή.
Δημήτρη πάρε ένα μέτριο σασί εκεί να μάθεις να κάνεις καρτ..και μετά πας σε καλύτερο. Για παράδειγμα κάτι σασί των 3000 που βρήκα με μοτεράκι μαζί θέλουν πολύ χρόνο να ξοδέψεις κάθε μέρα να το μάθεις...και όχι μια φορά την εβδομάδα που πάω εγώ.
Θα σου συνιστούσα να μη ξεπεράσεις τα 2.5Κ...γιατί εμείς που δε ξέρουμε ακόμα δεν θα βελτιώσουμε κάτι πιστεύω. Όταν αρχίζεις και μαθαίνεις ναι...θα έχει διαφορά...αλλά είτε πάρεις σασί του 2010 είτε του 2005 είτε του 2003, νομίζω το ίδιο θα γυρίζεις.
Διορθώστε με αν κάνω λάθος.
Εγώ είμαι υπερ-ικανοποιημένος με το CRG μου...αν και λίγο παλιό το σασί (2002), ακόμα δεν έχω μάθει να κάνω σωστό καρτ, γιατί κυρίως δεν έχω πάει να κάνω με γόμα κάτω, το Σάββατο. Βεβαίως το Σάββατο είναι λίγο περίεργη μέρα για μένα...πολλές δουλειές, ειδικά αν πέσει και με F1.
Τέσπα...το βασικό είναι να μάθεις να κάνεις καρτ...και μετά όλα τ'άλλα θα'ρθουν
Τώρα γιατί το δικό μου κάνει διακοπές, ξέρει κανείς?
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
Νομιζω ειναι το καλυτερο χομπιστικο μοτερΔεν μου δίνεις επιχειρήματα, αλλά δεκτή και απόλυτα σεβαστή η άποψή σου.
Αυτό που ξέρω/εχω καταλάβει είναι πως το rotax έχει πιο μεγάλη ροπή στις μεσαίες, ενω το rok δίνει ψηλά.επισης να ξερεις πως αν σου αρεσει να εισαι μεσα και να γυρνας απροβληματιστα, τοτε γι αρχη, ενα απλο - απλουστατο μεταχειρισμενο σασσι, θα ηταν οτι πρεπει...
Εγω εδωσα ενα καρο λεφτα για να παρω το σασσι μου (η γκαυλα της στιγμης) και ακομα δεν εχει καθησει σωστα, πραγμα το οποιο καποιες φορες καταντα ενοχλητικο, γιατι καλο ειναι να γλυστραει το καρτ για λιγο, ετσι για να κανεις λιγο χαβαλε, αλλα καποια στιγμη θες να ακολουθησεις και καμμια γραμμη ρε αδερφε και ειναι μαχη με το τιμονι!Δε θέλω να πάρω κάτι και μετά από λίγο καιρό να πρέπει να μπω στη διαδικασία να αγοράσω άλλο.
Θέλω ενα καλό σασσι, το οποίο σε πρώτη φάση δε θα το σκανταλέψω/ρυθμίσω και σιγά σιγά βλέπουμε...
Στο μυαλό μου (για χρήση πίστας) είναι οι γραμμες και ο βέλτιστος χρόνος και όχι το drift.
Αυτά με μηχανικούς κτλ νομίζω οτι θέλουν πολύ καιρό για να με απασχολήσουν...Αν οργανωνουν τρακντεϊ για μηχανες, τοτε θα ειναι καλη φαση και μια ss
Ναι είναι σίγουρο οτι γίνονται κάποια trackday. Το περιοδικό 0-300 οργανώνει κάποια από αυτά.
Το θέμα είναι οτι έχω ξαναασχοληθεί με την πίστα και ξέρω τι να περιμένω...
Εχω και όλο τον εξοπλισμό...
Και μπορώ να κάνω και μια βόλτα με τη μηχανή στο δρόμο μια φορά στο τόσο...και που 'σαι.. αν ειχες παρει τον αργο θανατο με δερματινα και το μεγαλο display, θα σου το αλλαζα με τον Sωτηρα!
Το golf 6 που έχω δεν έχει μικρά και μεγάλα display...
Δερμάτινα δεν έχω και πραγματικά χαίρομαι γι΄αυτό... -
Δημήτρη πάρε ένα μέτριο σασί εκεί να μάθεις να κάνεις καρτ..και μετά πας σε καλύτερο. Για παράδειγμα κάτι σασί των 3000 που βρήκα με μοτεράκι μαζί θέλουν πολύ χρόνο να ξοδέψεις κάθε μέρα να το μάθεις...και όχι μια φορά την εβδομάδα που πάω εγώ.Θα σου συνιστούσα να μη ξεπεράσεις τα 2.5Κ...γιατί εμείς που δε ξέρουμε ακόμα δεν θα βελτιώσουμε κάτι πιστεύω. Όταν αρχίζεις και μαθαίνεις ναι...θα έχει διαφορά...αλλά είτε πάρεις σασί του 2010 είτε του 2005 είτε του 2003, νομίζω το ίδιο θα γυρίζεις.
Νίκο σε συζήτηση που είχα με κάποιον μεγάλο αντιπρόσωπο κατάλαβα οτι για τις εταιρίες που ανάφερα παραπάνω (και για σασσι από 2008 και μετά) χρειάζομαι γύρω στις 2500 € για σασσι-μοτερ και λίγο λιγότερο απο 3500 € για σασσι-μοτερ-εμπρός φρένα.
Αυτά είναι και τα λεφτά που θα ήθελα να δώσω. Δεν με ενδιαφέρει να έχει μπροστινά φρένα, αλλά αν βρω κάτι που να τα έχει θα το προτιμήσω.
Η αγορά καρτ+όργανο δε θέλω να περάσει τις 3500 € γιατί μετά έρχεται και ο εξοπλισμός σαν πρόσθετο έξοδο.Βεβαίως το Σάββατο είναι λίγο περίεργη μέρα για μένα...πολλές δουλειές, ειδικά αν πέσει και με F1.
Τέσπα...το βασικό είναι να μάθεις να κάνεις καρτ...και μετά όλα τ'άλλα θα'ρθουν
Εγώ μάλλον Σάββατο και Κυριακή θα μπορώ...
Την Κύριακή που μας πέρασε πήγα μια βόλτα στο καρτόδρομο, αλλά δεν βρήκα κανέναν να κάνει καρτ.
Μόνο εν αφορτηγό ηταν της pcr και τα μαζεύανε για να φύγουν.Κάποιος μου είπε να μην προτιμήσω (αν έχω την επιλογή) να αφήνω το καρτ στην πίστα γιατί γίνονται διάφορα (μικροκλοπές).
Έχει υποπέσει κάτι τέτοιο στην αντίληψή σας; -
οταν λεω μεγαλο dislpay, εννοω το trip computer .. plus το ελεγαν τοτε στο Golf V...
Στα του καρτ, τωρα..
αν η μνημη μου δεν με απατα, το ροταξ ειναι πιο οικονομικο στην χρηση, ενω οι ωρες τους για σερβις ηταν μεγαλυτερες.. πιθανον να εχει αλλαξει τωρα, αλλα οταν ειχα ξεκινησει εγω, αυτα ηταν τα δεδομενα..
απο τα πιο ανεμελα, θα ελεγα
με τα αλλα τα TAG, υπηρχαν θεματακια τα οποια ηταν μικρα μεν, ενοχλητικα δε...
υπαρχει χρηστης, που η μιζα του δουλεψε μονον στην αρχη.. υστερα τον βαζαν μπρος με 'εξωθεν βοηθεια'
Τα τεχνικα (που δινει το ενα και που δινει το αλλο) δεν τα γνωριζω..
Μια ζωη καβαλαγα ροταξ, δεν εχω κανει βολτα αλλο μοτερ!
Τα χειρο-φρενα, θελουν μεγαλη εξοικιωση, αλλα απο την αλλη ειναι και πως μαθεις.. αν μαθεις απο την αρχη με αυτα, φανταζομαι ειναι διαφορετικα... χρειαζεσαι ομως ΠΟΛΥ εξασκηση για να μπορεσεις να το αξιοποιησεις και να στιψεις και τα τελευταια δεκατα... αυτα τα λενε οσοι τα εχουν.. το δικο μου δεν εχει και δεν με στεναχωρει.. Υπ' οψιν, οτι το 'φρενα μπροστα' σε ενδεχομενη εβγα και (μακρυα απο μας) ζημια, ανεβαζει το κοστος επιδιορθωσης!
Κανεις απ αυτους που κανουν καρτ, δεν το κανουν για το ντριφτ.. πρωτ' απ ολα θα φανε ξυλο απο τους αλλους χρηστες.. ολοι πανε για γραμμες, αλλα οι γλυστρες και οι παντες, καμμια φορα ειναι στο παιχνιδι
Σχετικα με τις μικροκλοπες, δε γνωριζω.. ποτε δεν αφησα το καρτ μου σε πιστα...
Οταν ειχα τρεϊλερ, το ειχα μονιμως στο γκαραζ μου, ενω τωρα το εχω δωσει στο μαγαζι ενος φιλου, ο οποιος με υποστηριζει (μεγαλωσαμε και γιναμε εργοστασιακοι!) -
Πάμε ένα ένα
Γμτ...ακόμα διακοπές μου κάνει και τρέχει λίγο νερό η τρόμπα όταν βγαίνω. Το άφησα στα παιδιά να το πλύνουν βασικά και να το κοιτάξει ο Κωνσταντίνος. Δεν είναι βενζίνη. Καθαρίσαμε τη μεμβράνη του καρμπυρατέρ, αλλά πάλι κάνει διακοπές. Έχω την εντύπωση ότι είναι ηλεκτρονικό το θέμα. Θα δούμε.H τρόμπα νερού λογικά θέλει τσιμούχες. Δεν είναι τίποτα, απλά κανόνισε με τον Κωνσταντίνο να στις αλλάξει. Οι διακοπές μπορεί να είναι είτε από μπουζί είτε από το καλώδιο του πολλαπλασιαστή αφού δεν είχε περάσει κανένα σκουπιδάκι στο καρμπ.
Θα τα πουμε και το αλλο σαββατο, στο ... παγοδρομιο, να ξεκινησουμε την χρονιαΓια σασσι θα σου ελεγα να αποφυγεις τα Birel ...
Θα σου στείλω pm να κανονίσουμε για το σκ
Να αποφύγει τα Birel; Θα πέσει φωτιά να μας κάψει! Καταπληκτικά σασσί που παίζουν ΠΑΝΤΟΥ μπροστά.
αν σε ενδιαφερει να στηνεις/αλλαζεις/πειραζεις, τοτε χρειαζεσαι ενα σασσι που μπορεις να επεμβεις, αλλα να ξερεις πως για να το βρεις να δουλεψει σωστα, χρειαζεσαι ΠΟΛΛΕΣ ωρες να ασχοληθεις - περα απο την βοηθεια καποιου μηχανικου.Μπορείς να πάρεις ένα σασσί με 10^10 ρυθμίσεις και απλά να το έχεις στις εργοστασιακές. Εννοείται οτι προτιμάμε σασσί που να μπορείς να αλλάξεις 10 πράγματα και ας μην τα πειράξουμε ποτέ. Φαντάσου να είχες το ίδιο πρόβλημα που έχεις στο CRG σε ένα σασσί που να μην μπορείς να αλλάξεις ΤΙΠΟΤΑ. Φέξε μουθ και γλίστρισα.
Εγώ ας πούμε χθες συνειδητοποίησα ότι δε κάθομαι σωστά στο καρτ και είμαι πολύ όρθιος και πολύ μπροστά.
Δεν το έχω πειράξει από τότε που το πήρα...και κάθισα χθες σε ένα άλλο και ένιωσα 10 φορές πιο άνετα...οπότε πρέπει να το δω κι αυτό κάποια στιγμή.
Μην ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ να αλλάξεις θέση στο κάθισμα για να βολευτείς περισσότερο.
Πείραξε όσο θέλεις πεντάλ-τιμόνι, αλλά το κάθισμα άλλαξέ το μόνο όταν θα ξέρεις τι κάνεις. Και σίγουρα όχι για να κάθεσαι καλύτερα.
αν η μνημη μου δεν με απατα, το ροταξ ειναι πιο οικονομικο στην χρηση, ενω οι ωρες τους για σερβις ηταν μεγαλυτερες.. πιθανον να εχει αλλαξει τωρα, αλλα οταν ειχα ξεκινησει εγω, αυτα ηταν τα δεδομενα..
απο τα πιο ανεμελα, θα ελεγα
με τα αλλα τα TAG, υπηρχαν θεματακια τα οποια ηταν μικρα μεν, ενοχλητικα δε...
υπαρχει χρηστης, που η μιζα του δουλεψε μονον στην αρχη.. υστερα τον βαζαν μπρος με 'εξωθεν βοηθεια'
Τα τεχνικα (που δινει το ενα και που δινει το αλλο) δεν τα γνωριζω.Κάνεις σε μερικά σημεία λάθος 30φύλλε...
Καταρχήν, η χρήση του Rotax στοιχίζει ακριβώς όσο στοιχίζει και η χρήση Rok-IAME κλπ. Επίσης, έχει ΑΚΡΙΒΩΣ τις ίδιες ώρες για σέρβις με τα άλλα 2 μοτέρ και μάλιστα ΝΟΜΙΖΩ ότι στα άλλα 2 το σέρβις είναι οριακά φθηνότερο (αν πούμε ότι αλλάζεις τα ίδια πράγματα - που αλλάζεις τα ίδια πράγματα). Αν σκεφτούμε ότι το ανα ώρα χρήσης κόστος του σέρβις το μοτέρ είναι ΕΛΑΧΙΣΤΟ, για εμένα δεν θα ήταν αυτό το κριτήριο.
Επίσης, ΟΛΑ τα TAG έχουν τα θέματά τους. Εγώ είχα τη μίζα, στον άλλον έλυναν φυγοκεντρικά, στον άλλον κολλούσε το powervalve, στον παράλλον τον οι ρελέδες.
Τι θέλω να πω... Οτι όποιο μοτέρ και να πάρεις, κάποια στιγμή κάτι θα χαλάσει. Το θέμα είναι ότι και στα 3 αυτά μοτέρ (Rotax-IAME-Rok) ότι και να χαλάσει είναι φθηνό και φτιάχνεται επιτόπου (είτε από εσένα, είτε από κάποιον μηχανικό). Να καθηλωθεί καρτ από πρόβλημα του μοτέρ μου φαίνεται ΠΟΛΥ δύσκολο.
Αυτά. Ουφ!
-
Τα μπιρελ μπορει να ειναι παντου μπροστα, αλλα δεν ειπαμε ποσα σασσι χρειαζονται για να βγαλουν μια χρονια ...
κατι (κακες) φημες τα θελουν να κοβονται σχετικα πιο .. ευκολα απ' τα υπολοιπα...
κατα τα λοιπα, ας πεσει φωτια να τα καψει!
εγω οταν ημουν μικρουλης, το μονο μοτερ που ηθελε 2% λαδακι ηταν το ροταξ.. ολα τα υπολοιπα ηθελαν απο 5% και πανω.. γι αυτο ειπα και 'παλια'
αυτο συνεπαγοταν και συχνοτερα σερβις για τα αλλα μοτερ, αλλα αυτο σημαινε και ακριβοτερα σερβις για τον ροταξ, λογο νικασιλ
ακριβως γι αυτη την ευκολια, ειχε κερδισει τους περισσοτερους απο τους χομπιστες..
αυτα οταν ασχολιομουν ενεργα.. δεν νομιζω να εχουν αλλαξει πολλα πραγματα απο τοτε μεχρι τωρα και αν εχουν αλλαξει, τοτε φανταζομαι πως εχουν αλλαξει επειδη οι αλλοι αντιγραφουν την ροταξ -
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
Καταρχήν, η χρήση του Rotax στοιχίζει ακριβώς όσο στοιχίζει και η χρήση Rok-IAME κλπ. Επίσης, έχει ΑΚΡΙΒΩΣ τις ίδιες ώρες για σέρβις με τα άλλα 2 μοτέρ και μάλιστα ΝΟΜΙΖΩ ότι στα άλλα 2 το σέρβις είναι οριακά φθηνότερο (αν πούμε ότι αλλάζεις τα ίδια πράγματα - που αλλάζεις τα ίδια πράγματα). Αν σκεφτούμε ότι το ανα ώρα χρήσης κόστος του σέρβις το μοτέρ είναι ΕΛΑΧΙΣΤΟ, για εμένα δεν θα ήταν αυτό το κριτήριο.Επίσης, ΟΛΑ τα TAG έχουν τα θέματά τους. Εγώ είχα τη μίζα, στον άλλον έλυναν φυγοκεντρικά, στον άλλον κολλούσε το powervalve, στον παράλλον τον οι ρελέδες.
Τι θέλω να πω... Οτι όποιο μοτέρ και να πάρεις, κάποια στιγμή κάτι θα χαλάσει. Το θέμα είναι ότι και στα 3 αυτά μοτέρ (Rotax-IAME-Rok) ότι και να χαλάσει είναι φθηνό και φτιάχνεται επιτόπου (είτε από εσένα, είτε από κάποιον μηχανικό). Να καθηλωθεί καρτ από πρόβλημα του μοτέρ μου φαίνεται ΠΟΛΥ δύσκολο.
Το δικό μου πρόβλημα είναι ποιό μοτέρ τρέχει σε εννιαίο πρωτάθλημα.
Απ΄οτι έχω καταλάβει ο IAME δεν έχει εννιαίο, αλλά τρέχει στην κατηγορία 125 αυτόματα.
Γι΄αυτό λέω rotax ή rok.
Είμαι κάπου λάθος σε αυτά που έχω καταλάβει;Ο μεγάλος αντιπρόσωπος που ανέφερα παραπάνω μου είπε οτι rotax / rok θελουν τις ίδιες ώρες συντήρηση με τη διαφορά οτι του rok είναι πιο φτηνή γιατί χρειάζεται πάρα πολλές ώρες για αλλαγή κυλινδρου.
KARTING :-)))....... ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ