-
μιλας για καποιον συγκεκριμενο ή γενικα?
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
μιλας για καποιον συγκεκριμενο ή γενικα?Σίγουρα δεν ειχα εσενα στο μυαλό μου.........είχα στο μυαλό μου κατι καρτακια σαν και αυτο που ειχαμε δει στον Αγ.Κοσμά,σαν κατι αλλα που εχουν στον όροφο στα Σπατα που ειναι σχεδόν καινουργια, και εχουν κανει 2-3 ωρες......
-
by makis205
-
Ομορφο αλλα απο που είναι ???και τι σημαίνει?? γιατι το έβαλες???
-
Απλά μου άρεσε και το έβαλα.
Υποδηλώνει την τρέλα μας -
Ο χρήστης rallye έγραψε:
Απλά μου άρεσε και το έβαλα.
Υποδηλώνει την τρέλα μαςΣΩΣΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣ......
-
Έτσι και λίγη ιστορία μιας και εφέτος το καρτακι κλεινει 50 χρόνια παρουσίας.
Enjoy.....!!!!!!!!!!!!!!!!
Η ΑΡΧΗ, ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΡΤ, Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ
-ΕΤΣΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΛΑ.
Στις αρχές του Σεπτεμβρίου του 1956 το πρώτο καρτ είδε τον ήλιο της Καλιφόρνια.
-ΠΟΙΟΙ.
Art Ingels σχεδιαστής αγωνιστικών αυτοκινήτων Lou Borelli μηχανικός συντήρησης αντλιών βενζίνης. Εργαζόμενοι στο εργοστάσιο του Frank Kurtis που έφτιαχνε αγωνιστικά αυτοκίνητα (hot-rods)
Σε ένα συνεργείο στην οδό Echo park στην περιοχή Glendale, όπου οι δύο τους έφτιαχναν ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο, μάζεψαν τα εξαρτήματα που χρειαζόντουσαν.-ΜΕ ΤΙ…..
O Art αγόρασε ένα δίχρονο κινητήρα West Bend 750 με ισχύ 2,5 ίππων, που χρησιμοποιείτο σε μια μηχανή κουρέματος κήπου McCullogh..Έφτιαξε τον σκελετό από σωλήνες ατσαλιού όπως τον αγωνιστικών αυτοκινήτων. Η ιδέα ήταν να φτιάξουν ένα μικρό απλό όχημα για να το χρησιμοποιούν στα pits στους αγώνες αυτοκινήτων. Ο Lou ανέλαβε να ταιριάξει τον κινητήρα στο καρτ και να σχεδιάσει τα σύστημα πέδησης. Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες λίγα έχουν αλλάξει από την βασική φιλοσοφία κατασκευής. Μόνο πεντάλ γκαζιού και χειρόφρενο δεξιά από το κάθισμα, ο κινητήρας πίσω από το κάθισμα, όπως επίσης και το ντεπόζιτο .
-ΠΡΩΤΗ ΔΟΚΙΜΗ………..
Η οδός Baxter, μία ευθεία 150 μέτρων με μια αριστερή ανηφόρα στο τέλος της, ήταν το πρώτο πεδίο δοκιμών. Ο κινητήρας δεν μπόρεσε να πάει τα 102 κιλά του Art μέχρι την κορυφή .Αντίθετα ο Lou τα κατάφερε μέχρις επάνω.
-«ΠΕΙΡΑΓΜΑ»
Ο Lou αποφάσισε να κάνει την πρώτη μετατροπή στον κινητήρα για να μπορέσει να ανεβάσει τον Art μέχρι επάνω.
-ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ
Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του οχήματος έγινε τον Σεπτέμβριο του 1956 σε αγώνα αυτοκινήτων στην Pomona της California.
Με την ζήτηση που υπήρχε αποφάσισαν την παραγωγή τους. Έφτιαξαν έξι καρτ κάτω από το όνομα “Caretta Karts”. Αν και αυτοί ήταν που έφτιαξαν τα πρώτα καρτ άλλοι ήταν εκείνοι που έβγαλαν σε μαζική παραγωγή τα νέα οχήματα.-ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΡΤ
Το πρώτο κάρτ γύρισε στην κατοχή του Lou το 1966 αφού άντεξε για δέκα χρόνια διαφορετικών ιδιοκτητών. Το αντάλλαξαν για 200 δολάρια και ένα καινούργιο Caretta. Το περιοδικό «Karting Magazine» έψαξε για να το βρει. Το εντόπισε ένας συνδρομητής του και από τον Μάιο του 1968 το πρώτο αυτό καρτ βρίσκεται στην ιδιοκτησία του περιοδικού.
Τον Δεκέμβριο του 1981 σε ηλικία 63 ετών πέθανε ο Art Ingels από καρδιακή προσβολή ο Lou Borelli πέθανε σε ηλικία 85 ετών τον Νοέμβριο του 1991.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...................
-
Σαββατο 16 Δεκεμβριου θα μαζευτουμε για καρτακι στην πιστα καρτ στις Αφιδνες.
Ευκαιρια να γνωριστουμε! -
Ο χρήστης tm έγραψε:
Ευκαιρια να γνωριστουμε!Δηλαδή μιλάμε για σημερα!
Τα λεμε at the pista! -
Ο χρήστης tm έγραψε:
Ευκαιρια να γνωριστουμε!Δηλαδή μιλάμε για σημερα!
Τα λεμε at the pista!Τι έγινε με την συνάντηση ???? Για να μαθουμε νεα και παλμό....!!!!!!!!!!!!!!
Είμαι σίγουρος οτι περάσατε καλα......
-
τι, αυτο?
παει περασε...
εχουμε κανει τις 2 τελευταιες συναντησεις ασπροπυργο..
Μια παραμονη χριστουγεννων και μια προ-παραμονη πρωτοχρονιας!
Οτι και να πουμε, ειναι λιγο...
Ειδικα την προ-παραμονη πρωτοχρονιας, ημασταν σε ιδιαιτερα κεφια και καναμε καλο παιχνιδι με τον εταιρο teammate Πανο, που σε ενα σημειο, ομως, ειχε επαφη, χωρις ζημιες
Πρεπει να ημασταν απολαυση, εδω εγω το χαρηκα, αλλα δυστυχως ο Γιαννης δεν ειχε την καμερα ετοιμη...
πρεπει να υπαρχουν και φωτογραφιες
Ο καλυτερος τροπος να κλεισει η χρονια που μας αφησε (πλεον!)
ΠΑΜΕ ΓΙ ΑΛΛΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!! -
Ο χρήστης tm έγραψε:
τι, αυτο?
παει περασε...
εχουμε κανει τις 2 τελευταιες συναντησεις ασπροπυργο..
Μια παραμονη χριστουγεννων και μια προ-παραμονη πρωτοχρονιας!
Οτι και να πουμε, ειναι λιγο...
Ειδικα την προ-παραμονη πρωτοχρονιας, ημασταν σε ιδιαιτερα κεφια και καναμε καλο παιχνιδι με τον εταιρο teammate Πανο, που σε ενα σημειο, ομως, ειχε επαφη, χωρις ζημιες
Πρεπει να ημασταν απολαυση, εδω εγω το χαρηκα, αλλα δυστυχως ο Γιαννης δεν ειχε την καμερα ετοιμη...
πρεπει να υπαρχουν και φωτογραφιες
Ο καλυτερος τροπος να κλεισει η χρονια που μας αφησε (πλεον!)
ΠΑΜΕ ΓΙ ΑΛΛΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!Ευγε νεολαιοι......................οποτε κανονιζεται εξορμήσεις να μαθαινουμε και εμεις οι αποδώ....
-
Η ΔΡΑΣΗ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑ ΠΟΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Την Κυριακή 21/01 απο τις 11 μέχρι .................πρωίας.... και στην πιστα που βρίσκεται στην περιοχη του Ασπροπύργου θα γίνει παρα πολυ μεγάλη 'καρτομαζοξη'.
Υπάρχει ανοικτή προ-σ-κληση για γνωριμίες ,καθε είδους και ανταλλαγή απόψεων.
Το αυριο για το αγαπημένο μας θέμα προβλέπεται πολύ καλύτερο απο το παρελθόν.
Θα σας κρατάμε ενήμερους.
-
Για να δούμε τι θα δούμε....
Θέλω από καιρό να δω την πίστα υπό τη νέα διεύθυνση, και όλο το αναβάλλω.
Ίσως ήρθε η ώρα, αν έχουμε και παρέα! -
Ο χρήστης Euripides έγραψε:
:hmmm:
Ίσως ήρθε η ώρα, αν έχουμε και παρέα!Θα χαρώ πάρα πολύ να σας δω.......να μαθουμε και τα 'γρήγορα'....νεα σας ..... του νεαρού βασικά.....
-
Ο χρήστης ANGEL13 έγραψε:
:hmmm:
Ίσως ήρθε η ώρα, αν έχουμε και παρέα!Θα χαρώ πάρα πολύ να σας δω.......να μαθουμε και τα 'γρήγορα'....νεα σας ..... του νεαρού βασικά.....
Κρίμα που δεν καταφέρατε να είστε σε μια πραγματικά πολύ όμορφη 'μαζωξη'.
Την άλλη φορά που θα είναι πιο 'πλούσια' ............... ίσως...
-
Ας είναι καλά οι.... ιώσεις Άγγελε
όλο το ΣΚ ήμουν με πυρετό... -
Δείτε έναν τρελό στον Καναδά τι κάνει.....
Youtube Video -
Trello atyxhma.....
http://www.youtube.com/watch?v=2ya5GJOW ... ed&search=
-
Ο χρήστης Hannibal έγραψε:
Trello atyxhma.....http://www.youtube.com/watch?v=2ya5GJOW ... ed&search=
KARTING :-)))....... ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ