-
Ο χρήστης tm έγραψε:
... αν κανονισεις και φυγεις για καμμια πιστα εκτος αττικης, τοτε το συζηταμε!
Δεν μας ειπες, ομως, ισχυει για Αγια Μαριννα το Σαββατο?
Εγω σκοπευω ουτως ή αλλως να παω για καρτ αυτο το Σ/Κ. Πιθανολογω για Σπατα...Δηλαδή η Αγ.Μαρίνα διαγράφετε????????????
-
Δεν διαγραφεται! Αν ειναι ΣΙΓΟΥΡΟ οτι θα παμε, να κανονισω να το φτιαξω για εκει... Διαφορετικα να φτιαξω το καρτακι, για να παω μονος μου Σπατα, αυτο ειπα..
-
εψαξα στο google earth και βρηκα την 'κανονικη' πιστα των σπατων!
Φαινονται και οι 'γραμμες'!
37ο 59'00.61'' Βορεια
23ο 58'18.81'' Ανατολικα
-
Υπαρχει σχολη kart (χρειαζεται?) γιατι σκοπευω να ασχοληθώ και γω με το σπορ.Επισης θα ηθελα πληροφοριες για αγορα καρτ(μεταχειρισμενο)
-
Ο χρήστης LDriver έγραψε:
Υπαρχει σχολη kart (χρειαζεται?) γιατι σκοπευω να ασχοληθώ και γω με το σπορ.Επισης θα ηθελα πληροφοριες για αγορα καρτ(μεταχειρισμενο)Kαλως ηρθες φιλε μας.
Θα σου ελεγα να ψαξεις πιο πισω σε αλλες σε σελιδες αλλα αντε να την βρεις καπου στις 130+ σελιδες εκει μεσα οποτε θα στα ξαναπουμε.Σχολη για καρτ δεν υπαρχει κατα πρωτον παρα μονο καποιες αγωνιστηκες ομαδες και καποιοι του χωρου οι οποιοι σε βοηθανε να κανεις τα πρωτα σου βηματα στο καρτ με ασφαλεια για σενα και για τους αλλους.Αυτο φυσικα σημαινει οτι πρεπει να τους δινεις και ενα χρηματικο ποσο το οποιο εξαρταται απο αυτους και δεν ειμαι σιγουρος για να σου πω.
Το βασικοτερο ειναι να ξεκινησεις με καποιο καρτ παλιο κατα την γνωμη μου ετσι ωστε να μην το λυπηθεις στην πρωτη σου εξοδο η απο οποιαδηποτε αλλα στραβη.Τιμες παιζουν απο 1000 ευρω και πανω (δες μερικα εδω http://www.kart.gr/used.htm) τα οποια ειναι καλα για αρχη. καινουργια ξεκινανε απο 4500-6500.Πρεπει να υπολογισεις και κανα 200-250 για εξοπλισμο στην καλυτερη.Εχω δει κατα καιρους καρτιστες να κανουνε με τζιν,μπουφαν και οτι αλλο θες το οποιο δεν το συνιστω.Στην κριση σου αυτο .
Ολοι οι υπολοιποι εδω μεσα θα σου πουν για ΡΟΤΑΞ αλλα να ξερεις οτι θα θες το λιγοτερο 1200 μονο για το μοτερ.Στην τιμη που σου λεω ειναι για 100αρι αλλα ειναι ισως το πιο δυσκολο,αλλα και φθηνο να ξεκινησεις, γιατι θα πρεπει να υπαρχει καποιος να σηκωνει το καρτ μαζι με εσενα για καποια μετρα και να σπρωχνει για να παρει μπροστα .Αλλα οτα ν παρει θα μεινεις απο των ηχο.
Το καλυτερο ειναι να συναντηθεις με τα υπολοιπα παιδια(μικρα και μεγαλα ) μια μερα στην πιστα να δεις, να σου εξηγησουν και να καταληξεις καπου.Αν σου αρεσαν ολα αυτα πες μας να συνεχισουμε με τα εξοδα.Δεν στα λεω ολα μαζι για να μης μας φυγεις .
-
Σχολη καρτ δεν ξερω αν χρειαζεται.. εγω - ας πουμε - δεν εχω παει σε καμμια σχολη.. Δεν ειμαι σουπερ ειδικος και σουπερ οδηγος, αλλα κανοντας καρτ, ανακαλυψα ποσο λαθος πηγαινα με το αυτοκινητο (σε καμμια περιπτωση δεν πιστευω οτι ειμαι γρηγορος οδηγος).. Το καλο που εχει το καρτ ειναι οτι σιγα σιγα μαθαινεις. Τα λαθη σου φαινονται αμεσως (τετ - α - κε, πολλα 'αναποδα', - και στην χειροτερη - εξοδοι) και μπορεις να βελτιωθεις. Μπορεις να ανταλλαξεις αποψεις με τον κοσμο που βρισκεται εκει, να σου πει που θα πρεπει να κανεις τι - στην συγκεκριμενη πιστα - και υστερα εξαρταται απο σενα να καταφερεις να το κανεις. Με την επαναληψη, την προσπαθεια και επιμονη, θα δεις οτι θα βελτιωνεσαι συνεχως.. Συνεπως, για να κανεις καρτ, καθαρα απο χομπυ, δε νομιζω οτι χρειαζεται να πας σε καμμια σχολη!
Παιρνεις ενα καρτακι (ειτε μεταχειρισμενο, ειτε καινουργιο) και βουρ στις πιστες!!
Μεταχειρισμενα περιπου διετιας που ειναι σε καλη εως πολυ καλη κατασταση, ξεκινουν απο 2500. Μιλαμε για ροταξ 125 cc που ειναι ιδανικο για χομπιστα! Το να δωσεις λιγοτερα χρηματα για να παρεις παλαιοτερο κινητηρα - σασσι, δε πιστευω οτι αξιζει.
Το link που σου εδωσε ο sjx, ειναι πολυ καλο και μπορεις να δεις μεταχειρισμενα καρτακια. Μπορεις να επικοινωνησεις μαζι τους (στην πλειοψηφια ειναι καρτ-ο-μαγαζα) και να περασεις απο εκει μια βολτα να τα δεις!
Αυτα για αρχη!
-
Καλημερα!!
Χθες ηταν 'βραδεια συνεργιου'...
Αλλαξε πισω γραναζι και μπηκε 86 (ηθελα 88, αλλα χρειαζομουν αλυσιδα με περισσοτερα links), ενω ζιγκλερ δεν αλλαχτηκε μιας και απο καιρο μας 'σηκωνει'.
Ειμαστε ετοιμοι για Αγια Μαρινα για Σαββατο (αν θυμαμαι καλα, τις Κυριακες δεν επιτρεπει ιδιωτικα καρτ)
Αγγελε για τι ωρα λες Αγια Μαριννα? Πρωι - μεσημερι - απογευμα??
-
LDriver......καλώς ήρθες απο τα μέρη μας....μην διαβάζεις τόσα πολλά που σου λένε οι πιο πάνω γράψαντες,η ιδέα είναι απλή........
ΕΡΧΕΣΕ ...................ΚΑΝΕΙΣ................ΚΟΛΛΑΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ !!!!! Μια επίσκεψη θα σε πείσει για άνετα πανγρήγορη οδήγηση,με σιγουριά και πολύ αδρεναλίνη.
Ε!!!!!!! και λίγο μαστόρεμα,λίγες ατυχίες και ψιλοέξοδα είναι στο πρόγραμμα...
Γιάννο τι γίνεται εκεί στα ξένα ...........?????? Είδες νεο φίλο και δεν έχασες την ευκαιρία να τον καλωσορίσης.....................καλά έκανες...
Αφού είσαι έτοιμος προτείνω μεσημεροαπόγευμα ................με μια επιφύλαξη...............λόγω μαμάς είμαι συνέχεια σε επιφυλακή....αν πάντως δεν.............εγω .................τα Σπάτα τα ξέρεις...καλά
-
Την Κυριακή έχει ........................'αέρινο show' στην Τανάγρα και λέμε να πάμε .............οικογενειακά ...................αν δεν προκύψει κάτι....
-
...καλα, με πρωτη ευκαιρια, πηγαινω χαλανδρι και αλλαζω καμπανα για σπατα.. (αυτο εννοουσα το ΣΙΓΟΥΡΑ!) Να ανεβαινω χαλανδρι και να ξανακατεβαινω αγια μαριννα, για να γυρισω χαλανδρι και υστερα αργυρουπολη, με 'επιφυλαξη' δεν το κανω, Αγγελε!
προγραμματιζω για Σπατα μεσα στο Σ/Κ. Ποια ακριβως μερα δε γνωριζω!
Ευχομαι να μην υπαρχουν τιποτα απροοπτα, παντως!
-
Συνεννόηση ...μπουζούκι.
Αποφασίστε βρε παιδιά, να ξέρουμε κι εμείς τι να κάνουμε.
Είναι 'σφιχτά' τα πράγματα...
-
προγραμματιζω για Σπατα μεσα στο Σ/Κ. Ποια ακριβως μερα δε γνωριζω!
Ευχομαι να μην υπαρχουν τιποτα απροοπτα, παντως!
Ετσι είναι πιο βολικό για όλους...........ενημέρωσε αν πας Σαββάτο.Κυριακή δεν μπορώ.................εκτός αν κανονίσω να γυρίσουμε νωρίς
Βασίλη έτσι είναι πιο ξεκάθαρα νομίζω
-
Kαλημέρα.Λοιπον ακομα δεν οδηγω αυτοκινητο .Εχω νοικιασει καμια 10ρια φορες καρτακι και μου αρεσε υπερβολικα!
Εχω βρει καποιο μεταχοιρισμενο καρτ (αυτη τη στιγμη δε θυμαμαι πολλες λεπτομερειες) 100cc με 900e.
Πιο πολυ ομως με ενδιαφερει το κοστος συντηρησεις γιατι οι ''χορηγοι'' μου ειναι αυτοι που αποφασιζουν.
-
Kαλημέρα.Λοιπον ακομα δεν οδηγω αυτοκινητο .Εχω νοικιασει καμια 10ρια φορες καρτακι και μου αρεσε υπερβολικα!Εχω βρει καποιο μεταχοιρισμενο καρτ (αυτη τη στιγμη δε θυμαμαι πολλες λεπτομερειες) 100cc με 900e.
Πιο πολυ ομως με ενδιαφερει το κοστος συντηρησεις γιατι οι ''χορηγοι'' μου ειναι αυτοι που αποφασιζουν.
Ελα στην παρέα μας για να μικρύνει κιάλλο ο μεσος όρος ηλικίας της ομάδας.
Το ότι δεν οδηγείς αυτοκίνητο για μένα είναι καλό.Ξεκινάς με τον σωστό τρόπο.................ΚΑΡΤ !!!!!!!!!!!!!! έτσι όταν με το καλό βγείς στους δρόμους θα ξέρεις πάρα πολλά σε σχέση με τους πολλούς που μαθαίνουν να οδηγούν στους δημόσιους δρόμους.
Επειδή υπάρχουν πάρα πολλά σαν και αυτό που βρήκες θα ήταν καλό να σου δώσει μια γνωμη και κάποιος έμπειρος επι τέτοιων θεμάτων.Όταν λοιπόν καταλάβεις σε τι κατάσταση είναι το καρτ και τι ακριβώς αγοράζεις,θα ξέρεις και ποσα χρήματα χρειάζεται να τους 'ρίξεις'.Ένα παράδειγμα είναι το θέμα των ελαστικων,αν δηλαδή τα λάστιχα του δεν έχουν πολύ 'ψωμί' αμμέσως αμμέσως πας για 110-160 € για λάστιχα.Και συνεχίζεις με άλλα πραγματάκια.Οι 'χορηγοί' μέχρι ποιό ποσό έχουν διάθεση να καλύψουν ??????.Μέσα σε αυτό το ποσό κοίταξε να καλύψεις και κάποια έξοδα όπως αυτό που σου είπα.Πάντως εδω είμαστε για να ρωτήσεις ό,τι θέλεις....
Πάντα με καλή διάθεση .....Άγγελος.
-
Βασικα δεν ξερω αλλα για αρχη συμφερει να καταπονω ενα καλο και καινουργιο καρτ?
Παντως απο τεχνικα χαρακτηριστηκα,brandnames κ.α δεν γνωριζω.
Λιγη βοηθεια ακομα θα την ηθελα
Χρήστος
-
Για εμενα αξιζει να παρεις το καινουργιο - αν μπορεις - και να το χαρεις..
Το μεταχειρισμενο το λεμε επειδη, καθε φορα που πας στην πιστα θες να πας και ολο πιο γρηγορα, πιεζεις τον εαυτο σου και καποια στιγμη θα ερθει η στραβη και θα ψωνισεις την πρωτη 'εβγα της γειτονιας'... Σε ενα μεταχειρισμενο σασσι το οποιο θα ειναι καπου φαγωμενο/χτυπημενο (παντα σε 'νορμαλ' πλαισια) δεν θα σε 'πονεσει' και τοσο.. Στην χειροτερη εβγα, μπορει να αχρηστεψεις το σασσι σου, οποτε πας για καινουργιο σασσι.. Εδω ειναι το ζουμι της υποθεσης.. Κλαις τα λεφτα του καινουργιου σασσι ή κλαις τα λεφτα του μεταχειρισμενου σασσι??
Εγω να σου πω την εμπειρια μου, ειναι θεμα τυχης - ας πουμε.. Το πρωτο σασσι που πηρα, οταν το ειδα ηταν χωρις μοτερ μονταρισμενο και ηταν καινουργιο! δεν ειχε ΙΧΝΟΣ γρατσουνιας, ποσο μαλλον χτυπηματος.. Στον 1 χρονο που το κρατησα ειχα καποιες εξοδους και καποιες γρατσουνιες.. οχι σπουδαια πραγματα..
Τον δευτερο χρονο πηρα ενα του κουτιου... Ειχα κανει 3-4 φορες και δεν ειχα ουτε 1 εξοδο, ενω συνεχως πηγαινα πιο γρηγορα.... Την τελευταια φορα, ομως, εκανα 2 εβγες και ο απολογισμος ηταν ενα ραγισμενο καθισμα (160 ευρω), χτυπημενο εμπρος αριστερο hub ('μουαγιε' ας πουμε), βαθουλωμα σε ενα σημειο του σασσι και κατι αλλες λεπτομερειες...Μ' αυτο θελω να πω:
- Μπορει να κανεις απειρες εξοδους, αλλα ποτε να μην παθεις 'χοντρη' ζημια
- Μπορει σε μια εξοδο να κανεις τοση ζημια, οση αν αθροισεις ολες τις εξοδους, ολων οσων ασχολουνται με το σπορτ
- Μπορει να μην παθεις καμμια ζημια (χλωμο)
- Κριμα δεν ειναι να ταλαιπωρεις καινουργιο σασσι/κινητηρα.. Κριμα ειναι να μη φχαριστιεσαι αυτο που θα κανεις!!
Παντως, οτι και να επιλεξεις, καινουριο ή μεταχειρισμενο, η απολαυση ειναι εγγυημενη! Επισης! Γιατι ειναι σημαντικο να ξεκινας με χαμηλο budget.. Μπορει να μη σ' αρεσει στην τελικη ή να διαπιστωσεις στην πορεια οτι δεν μπορεις να πηγαινεις οσο συχνα θα ηθελες για καρτ ή καποια στιγμη να βαρεθεις.. Ειναι σαφως προτιμοτερο να εχεις παρει κατι μεταχειρισμενο με λιγα - σχετικα - χρηματα και αν δε θες να συνεχισεις να το πουλησεις, παρα να εχεις δωσει απο 4500 και πανω, να παρεις κατι του κουτιου και να διαπιστωσεις πως 'δεν ειναι αυτα για 'μας'....
Εγω αυτο εκανα, παντως...Για μαρκες σασσι δε νομιζω οτι υπαρχει λογος να γινει συζητηση.... Ολα ειναι αξιοπρεπη... Οι διαφορες τους ειναι σε λεπτομερειες που δεν μπορουμε να συλλαβουμε εμεις... Ξερεις, ειναι και λιγο 'μοδα' αυτο!!
Για να καταλαβεις, το δικο μου κριτηριο για να παρω το σασσι που πηρα (CRG - Road Rebel), ηταν τα φανταστικα του αυτοκολλητα, το μαυρο του χρωμα και το φρενο του, το οποιο ερωτευτηκα με την πρωτη ματια!!!! Floating δισκος αεριζομενος με 2 δαγκανες!!!!
Για να πουμε και του στραβου το δικιο, ομως, και το φρενο του προηγουμενου σασσι μου, μπορει να μη σου 'γεμιζε το ματι' σχεδιαστικα, αλλα ηταν υπερ-αποτελεσματικο!!Για κινητηρες η πλειοψηφια θεωρει τον Rotax Max σταθερη αξια!
-
Και γω μεταχειρισμενο το βλεπω για ολους αυτους τους λογους που εγραψες.
Το service του μπορω να το κανω ο ιδιος (οσον αφορα αλλαγη λαστιχων,φρενων κτλ) ή υπαρχει ειδικο συνεργειο για καρτ ή μπορω και στο συνεργειο αυτοκινητων?
-
Και γω μεταχειρισμενο το βλεπω για ολους αυτους τους λογους που εγραψες.Το service του μπορω να το κανω ο ιδιος (οσον αφορα αλλαγη λαστιχων,φρενων κτλ) ή υπαρχει ειδικο συνεργειο για καρτ ή μπορω και στο συνεργειο αυτοκινητων?
Εμείς σερβίρουμε τα εργαλεία κατ'οίκον. ........μαθαίνουμε,διασκεδάζουμε και είναι αρκετά πιο οικονομικά.΄Βέβαια είναι καλό να έχει κάποιον δίκο σου χώρο για να μπορείς την δουλειά χωρίς να ενοχλείς και χωρίς να σε ενοχλούν.
Ένα άλλο θέμα είναι και η μεταφορά απο και πρός την πίστα,εκτός αν το αφήνεις εκεί ........Αλήθεια Χρήστο,αν επιτρέπεται σε πια περιοχή μένεις ???..... και η συζήτηση συνεχίζεται.......
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
- Μπορει να κανεις απειρες εξοδους, αλλα ποτε να μην παθεις 'χοντρη' ζημια
- Μπορει σε μια εξοδο να κανεις τοση ζημια, οση αν αθροισεις ολες τις εξοδους, ολων οσων ασχολουνται με το σπορτ
- Μπορει να μην παθεις καμμια ζημια (χλωμο)
π.χ. 3η φορά που πήγα για καρτ, είχα έξοδο στην πρώτη στροφή του καρτοντρόμο με ΠΟΛΛΑ...
Έσκασα στα λάστιχα με το πίσω μέρος και το πρώτο πράγμα που μου πέρασε από το μυαλό, μετά το σοκ, ήταν 'στραβός άξονας=160ε...'.
Για καλή τύχη της τσέπης μου, χτύπησα ακριβώς παράλληλα με τη σειρά ελαστικών οπότε στράβωσε μόνο ένα μπαράκι (ελάχιστα) το οποίο ακόμα δεν το έχω αλλάξει γιατί δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα.
Πάντως, LD, έχοντας έξοδο ίσως στο χειρότερο σημείο της Ελλάδας να σου πω ότι μιλάμε για απίστευτη ασφάλεια! Εγώ δεν έπαθα τίποτα, αν εξαιρέσεις μερικούς πόνους για μερικές ημέρες. Γνώμη μου; Αξίζει 100% και δεν το μετάνιωσα ποτέ.
Όταν εγώ είχα το ερώτημα μεταχειρισμένο ή καινούριο, κινήθηκα κάπου ενδιάμεσα.
Αχρησιμοποίητο παλιό σασσί (μοντ. 2002) και το ίδιο για τον κινητήρα (μοντ. 2003).
Για ακόμα πιο φθηνά, κοίταξε μεταχειρισμένο σασσί και καινούριο κινητήρα. Τη ζημιά του σασσί μπορείς να τη δεις, ενώ αυτή του κινητήρα πολύ δύσκολα.
Για μοτέρ, είτε Rotax είτε IAME. Εγώ έχω τον δεύτερο και είμαι ΥΠΕΡ-ικανοποιημένος. Τα 'παιδιά' ( ) έχουν τον πρώτο.
Για τι ηλικία μιλάμε;
-
Για να μην οδηγεί ακόμη θα είναι ...........υπερέφηβος σαν και σένα......
KARTING :-)))....... ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ