-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Πάντως αν όντως κάνεις σκληρή χρήση μπορεί να μην επαρκούν όντως...
Βέβαια τα περιοδικά αυτοκινήτων λένε ότι έχει από τα πλέον κορυφαία φρένα.κοιταξε αν τα πιεσεις 2-3 φορες δεν φτανουν με τιποτα και επισης
αν επιβραδυνεις απο τα 200-220 εκει ειναι χειροτερα τα πραγματα.
τωρα τα brembo τα εχω ως τελευταια καλυτερη λυση. -
Η φθηνότερη λύση είναι μπροστά δισκόπλακες από Μ3 CSL (δαγκάνες ίδιες, αλλά θέλεις άλλους αποστάτες). Τακάκια - υγρά - σωληνάκια δικαιούμαι να υποθέσω ότι έχεις ήδη αναβαθμίσει, αλλιώς...
Αν πας τώρα σε big brake kit, η αυθαίρετη εντύπωσή μου είναι ότι ΑPracing και StopTech είναι πιο σοβαρές εταιρίες. Κάνε μια διαδικτυακή έρευνα.
-
Ο χρήστης Coyot έγραψε:
Αν πας τώρα σε big brake kit, η αυθαίρετη εντύπωσή μου είναι ότι ΑPracing και StopTech είναι πιο σοβαρές εταιρίες. Κάνε μια διαδικτυακή έρευνα.
ακριβως εκει σκεφτομουν να κανω ερευνα...
για την edlesse τι λες? -
Μια τρυπημένη δισκόπλακα σε τόρνο και τα αποτελέσματα της ''δολοφονικης'' αυτής βελτίωσης.
Χαιρετω.Για να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους.Το καταστημα ανταλλακτικων 'SPARE'πουλουσε-πουλαει ακομα;-δισκοπλακες 'BREMBO' τρυπημενες-οχι τρυπητες-σε τορνο,οι οποιες σε μια γρηγορη καταβαση του Μπραλλου και με 7000 km χρησης ραγισαν.Περιττο να πω,οτι δεν με ενημερωσαν οτι οι δισκοπλακες ειχαν τρυπηθει σε τορνο.Μαλιστα τις ειχαν παραγγειλει και περιμενα και 3 μερες για να παρω την σαβουρα!
-
Παιδιά λινκ για ελληνικά καταστήματα που ασχολούνται με βελτιώσεις φρένων υπάρχουν;Για να βρω κανα τηλέφωνο να ρωτήσω κάνα δυο πραγματάκια που θέλω
-
@stamelos: Sorry, δεν την έχω υπ' όψιν μου.
-
Ο χρήστης stamelos έγραψε:
ακριβως εκει σκεφτομουν να κανω ερευνα...
για την edlesse τι λες?Γιά big brake kits κοιτάξτε και την Movit (Γερμανία) που αποτελεί κορυφαίο κατασκευαστή συστημάτων πέδησης που προμηθεύει ακόμα και Porsche ...!
Ειδικά γιά Group VAG που έχω ασχοληθεί εκτός από Stoptech και Brembo, θα βρεί κανείς μεγάλη γκάμα brake kits (από αναβάθμιση δίσκων, τακακιών, brake lines, μέχρι μεγάλα 6-πίστονα κλπ) στην:
http://www.ecstuning.comΦαίνεται ότι είναι κορυφαία εταιρεία ιδιαίτερα στον τομέα των φρένων και χρησιμοποιεί στα big brake kits που βγάζει original δαγκάνες Porsche (4-πιστονα από Boxster, 993 biturbo, και 6-πίστονα από Cayenne) με δίσκους διαιρούμενους - τρυπητούς ή/και χαρακτούς ECS ή original Porsche (στο kit της 993 biturbo), και οι ίδιοι φτιάχνουν ανταπτορες και καμπάνες αλουμινένιες γιά προσαρμογή στα 1.8Τ-VAG. Επίσης γιά όλα τα kit υπάρχουν στο site τους πληροφορίες γιά βάρη δαγκανών-δίσκων καθώς και λεπτομερή τεχνικά στοιχεία γιά κάθε kit σχετικά με μεταβολή του brake-bias, clumping force, και improvement in braking torque over stock brakes ...! Aν ενδιαφέρεται κάποιος, έχει πολλές και χρήσιμες πληροφορίες το site τους ...!!!
-
Ο χρήστης b_x έγραψε:
Παιδιά λινκ για ελληνικά καταστήματα που ασχολούνται με βελτιώσεις φρένων υπάρχουν;Για να βρω κανα τηλέφωνο να ρωτήσω κάνα δυο πραγματάκια που θέλωΕπανέρχομαι στην απορία μου και προσθέτω τον προβληματισμό μου:θέλω να βελτιώσω την αίσθηση (αλλά και την απόδοση) στα φρένα μου.Έχω ένα Octavia 5 RS.Το πεντάλ είναι αρκετά μαλακό και πρέπει να το βυθίσεις πολύ για να 'κοκκαλώσει' το αμάξι.Αφού κάνω τις κλασσικές ενέργειες (εξαέρωση,έλεγχο σε κατανεμητή πέδησης,κλπ),πώς μου προτείνετε να κινηθώ;
Σκέφτομαι σωληνάκια υψηλής και αλλαγή υγρών.Δεν θέλω να ξεφύγει το κόστος γι' αυτό δεν συζητάω για έτοιμο κιτ με δίσκους άλλους,κλπ.Ερωτήσεις:- έχουν βγει σωληνάκια υψηλής για το αμάξι μου;
- πρέπει να αλλάξω και τακάκια με πιο σκληρά;Δεν θέλω να 'φάω' τους δίσκους πριν την ώρα τους
- πιστεύετε ότι με αυτές τις δύο κινήσεις θα δω βελτίωση;Ή θέλω οπωσδήποτε και τακάκια;
- κόστος ενδεικτικά μπορείτε να μου δώσετε;Πού μπορώ να απευθυνθώ;
Ευχαριστώ!!
-
ξεκινα απο τα σωληνακια υψηλης και (υποχρεωτικα) υγρα..
ηταν η πρωτη 'βελτιωση' που εκανα στο 106 και η διαφορα ηταν η μερα με τη νυχτα!
επισης ειναι η πρωτη βελτιωση που θελω να κανω και στο golf, γιατι εχει αρκετη 'νεκρη' διαδρομη και μου κακοφαινεται καπως...
Νομιζω πως οι φρεναδες εχουν την δυνατοτητα να σου φτιαξουν υψηλης, αν δεν υπαρχει ετοιμο 'κιτ' απο καποια εταιρεια -
Ο χρήστης tm έγραψε:
ξεκινα απο τα σωληνακια υψηλης και (υποχρεωτικα) υγρα..
ηταν η πρωτη 'βελτιωση' που εκανα στο 106 και η διαφορα ηταν η μερα με τη νυχτα!
επισης ειναι η πρωτη βελτιωση που θελω να κανω και στο golf, γιατι εχει αρκετη 'νεκρη' διαδρομη και μου κακοφαινεται καπως...
Νομιζω πως οι φρεναδες εχουν την δυνατοτητα να σου φτιαξουν υψηλης, αν δεν υπαρχει ετοιμο 'κιτ' απο καποια εταιρειαΕπειδή το Octavia5 με το Golf V έχουν ίδιο πάτωμα και χρησιμοποιούν και ίδια ανταλλακτικά, ακόμη και να μην έχει βγει κιτ για σωληνάκια για το Skoda , λογικά θα κάνει από το VW, αφού μιλάμε για ίδιες αποστάσεις και ίδιες δαγκάνες κλπ... Εγώ δεν θα εμπιστευόμουν στα χέρια μαστρο-Μήτσου τέτοια μετατροπή... Εξάλλου, τα σωληνάκια δεν έχουν μια περιουσία... Καλό είναι να περιμένεις αν δεν υπάρχει διαθέσιμο κιτ. Φαντάζομαι πως υπάρχει κι αν όχι σίγουρα δεν θ' αργήσει!
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!!
Τακάκια δεν είναι υποχρεωτικό να αλλάξω έτσι;Όταν λέω 'υποχρεωτικό' εννοώ για να δω διαφορά.Αρκούν δηλ σε πρώτη φάση σωληνάκια και υγρά,ε;
Κανέναν να μου προτείνετε έχετε;
-
.. στη φρουτοπια, οχι δεν εχουμε!
highfidelity μπορει να ειναι σημαντικο να μη χανουν τα σωληνακια σου πιεση, αλλα ενα συνεργιο εξειδικευμενο στα φρενα, μπορει να κανει τη δουλεια σωστα... δεν ειναι οτι χρειαζεται και καμμια ιδιαιτερη επιστημη ή οτι τα sparco π.χ. που εχω στο πεζω ειναι καλυτερα ή έχουν κατι το μαγικό..
-
[quote='tm'].. στη φρουτοπια, οχι δεν εχουμε!
[quote]
Π.Φάληρο
-
ουτε εκει εχουμε!
υπαρχει ενας στον γερακα που ειναι καλος...
ΒΑΣΙΛΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗηηηηηη!! -
Ο χρήστης tm έγραψε:
ουτε εκει εχουμε!
υπαρχει ενας στον γερακα που ειναι καλος...
ΒΑΣΙΛΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗηηηηηη!!Εδωωωωω
Λεωφόρος Μεσογείων προς Γέρακα, περνάς την υπόγεια διάβαση στο Σταυρό - το επόμενο φανάρι είναι προς Σπάτα. Ακριβώς απέναντι στο αντίθετο ρεύμα (πίσω από μιά μόνιμη καντίνα) είναι ο φρενάς. Πρέπει να βρείς τρόπο να γυρίσεις προς τα πίσω ....
-
Τρεμουλο στο τιμινι στα φρεναρισματα απο μεγαλες ταχυτητες σημαινει στραβοι δισκοι εμπρος?!?!
Συνοδευεται και απο ενα βουητο με συχνοτητα αναλογη του τρεμουλου.... -
Ο χρήστης melos86 έγραψε:
Τρεμουλο στο τιμινι στα φρεναρισματα απο μεγαλες ταχυτητες σημαινει στραβοι δισκοι εμπρος?!?!
Συνοδευεται και απο ενα βουητο με συχνοτητα αναλογη του τρεμουλου....Μαλλον δισκοι
-
Μαλιστα... Ευχαριστω!!
Ευχαριστα τα νεα για την Dirent.... -
Ακόμα καλύτερα
-
Ρωτώντας λοιπόν σε διάφορους για σωληνάκια υψηλής για το Οκτάβια,κανείς δεν ήξερε αν υπάρχουν
Μόνο στην galfer μου είπε ο τύπος ότι και να μην υπάρχουν αν πάω από εκεί μπορούν να φτιάξουν (σαν να λέμε με το μέτρο )
Τι λέτε;Αξίζει τον κόπο ή είναι λεπτοδουλειά που δεν μπορεί να γίνει κατ' αυτό τον τρόπο;
(δεν χάνω τίποτα να πάω είναι και κοντά στο σπίτι μου εξάλλου,αλλά μη φάω άδικα το πρωινό του Σαββάτου... )
Βελτιωση Φρενων