-
Ο χρήστης koubeast έγραψε:
ΟΚ, πιο πολύ για τα καθίσματα και τα δερματινά τιμόνια κλπ το έλεγα, δίνουν μια άλλη αίσθηση κατ εμέ, αλλά αφού ειναι εκτός budget, οκ. Δείτε το φθηνό που μας έδειξες και περιμένουμε εντυπώσεις αύριο.Πήγα και το είδα, καλό φαίνεται γενικώς.
Γύρω-γύρω δεν έχει κάτι πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να είναι βαμμένο βεβαίως. Μέσα έχει δυο καψίματα από τσιγάρο αλλά κατά τ'άλλα είναι ΟΚ.
Από τη κατάσταση του εσωτερικού φαίνεται τα χιλιόμετρα να είναι πραγματικά.
Μηχανικώς δε ξέρω πως είναι, λίγα χιλιόμετρα πάντως έχει (33Κ) και πρέπει να τσεκαριστεί για το αν είναι τρακαρισμένο ή όχι. Μάλλον θα το πάω σε κανέναν εκεί κοντά να το δει.
Αυτό (Golf VI, tsi 122hp) έχει βγάλει τίποτα σοβαρά προβλήματα? Από κατανάλωση τι λέει? Το κόβω να είναι στα ίδια με το 500 της που είναι στα 8,5λτ/100κμ τώρα.
Δεν είδα service book, όχι γιατί δεν είχε αλλά γιατί το ξέχασα...κάθε πότε αλλάζουν λάδια αυτά? 15Κ κμ είναι ΟΚ?
Πάμε το απόγευμα με το μικρό κι αν συμφωνήσουμε στη διαφορά με το 500, θα το πάρουμε. Ήθελε 2.5Κ, αλλά και στα 2Κ τον είδα συζητήσιμο.
-
Λοιπόν το βάλαμε μπροστά και ακούστηκε αυτό ακριβώς το πράγμα στην αρχή.
Του το είπα και μου είπε ότι είχε στεγνώσει από λάδι γιαυτό ακούστηκε έτσι.
Μετά που το ξαναέβαλα, δε το έκανε.
-
Κάθε πρωί που θα βάζεις μπρος θα στο κάνει Νίκο.
Είναι ένας τύπος με Α3 που παρκάρει κάτω από το σπίτι μου και κάθε, μα ΚΑΘΕ, πρωί που φεύγει το αυτοκίνητο κάνει ακριβώς αυτόν το θόρυβο. -
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Κάθε πρωί που θα βάζεις μπρος θα στο κάνει Νίκο.
Είναι ένας τύπος με Α3 που παρκάρει κάτω από το σπίτι μου και κάθε, μα ΚΑΘΕ, πρωί που φεύγει το αυτοκίνητο κάνει ακριβώς αυτόν το θόρυβο.A, χα!
Είναι κάποιο σοβαρό πρόβλημα? Δηλαδή έχει κανένα μεγάλο κόστος να φτιαχτεί? Μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ζημιά?
Αυτό έχει 33Κ κμ και έχει κάνει ένα σέρβις στα 19Κ. Λογικά θα θέλει λάδια/φίλτρα/τακάκια. Τι κόστος να υπολογίσω σε εξειδικευμένο (πχ Quattro στο Χαλάνδρι)?
Όσο η BMW?
-
Βάζω στοίχημα πως είναι από leasing, όποτε πολύ προσοχή! Τα τσιγάρα στο εσωτερικό αυτό μαρτυρούν. Τσέκαρε τις δισκόπλακες σε τι κατάσταση είναι, αν είναι ταλαιπωρημένες, τα χιλιόμετρα είναι πειραγμένα. Επίσης, μην αγοράσεις αυτοκίνητο με πρόβλημα, αυτός ο ήχος δεν είναι ποτέ για καλό.
Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 4 Beta
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Βάζω στοίχημα πως είναι από leasing, όποτε πολύ προσοχή! Τα τσιγάρα στο εσωτερικό αυτό μαρτυρούν. Τσέκαρε τις δισκόπλακες σε τι κατάσταση είναι, αν είναι ταλαιπωρημένες, τα χιλιόμετρα είναι πειραγμένα. Επίσης, μην αγοράσεις αυτοκίνητο με πρόβλημα, αυτός ο ήχος δεν είναι ποτέ για καλό.Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 4 Beta
Δεν είναι από leasing...αυτό το τσέκαρα από την άδεια.
Επειδή φοράει τάσια δεν μπόρεσα να δω τακάκια/δισκόπλακες, μόνο στον έλεγχο θα φανεί.
-
Νίκο, ο θόρυβος όσο περνούν τα χιλιόμετρα θα γίνεται πιο συχνός και πιο έντονος. Και στη χειρότερη περίπτωση μπορεί η καδένα να πηδήξει δόντι και να τα πάρεις όλα στα χέρια. Για το κόστος δε ξέρω ακριβώς, ρώτα καλύτερα σε κάποιο εξιδεικευμένο ή αν έκανε τα σέρβις σε αντιπροσωπεία ρώτα μήπως σε καλύψουν. Πάντως ο συγκεκριμένος θόρυβος δεν είναι επειδή δεν ανέβηκε το λάδι, ούτε είναι αυτό που λέει ο Commisar. Αν είναι η καδένα και τώρα το κάνει 1 στις 10 όταν εκκινείς, σε 10,000 χλμ θα στο κάνει 8 στις 10 και με περισσότερη διάρκεια. Πήγαινε το να το τσεκάρετε σε ένα συνεργείο να σου πουν με σιγουριά τι φταίει.
-
Νίκο, ο θόρυβος όσο περνούν τα χιλιόμετρα θα γίνεται πιο συχνός και πιο έντονος. Και στη χειρότερη περίπτωση μπορεί η καδένα να πηδήξει δόντι και να τα πάρεις όλα στα χέρια. Για το κόστος δε ξέρω ακριβώς, ρώτα καλύτερα σε κάποιο εξιδεικευμένο ή αν έκανε τα σέρβις σε αντιπροσωπεία ρώτα μήπως σε καλύψουν. Πάντως ο συγκεκριμένος θόρυβος δεν είναι επειδή δεν ανέβηκε το λάδι, ούτε είναι αυτό που λέει ο Commisar. Αν είναι η καδένα και τώρα το κάνει 1 στις 10 όταν εκκινείς, σε 10,000 χλμ θα στο κάνει 8 στις 10 και με περισσότερη διάρκεια. Πήγαινε το να το τσεκάρετε σε ένα συνεργείο να σου πουν με σιγουριά τι φταίει.Έχουμε ραντεβού στη quattro στο Χαλάνδρι σήμερα το μεσημεράκι να το τσεκάρουμε.
Από τι προέρχεται αυτός ο θόρυβος δηλαδή?
-
Απ την καδένα και νομίζω απ τον τεντωτήρα της χωρίς να είμαι 100% σίγουρος για το τελευταίο. Τον ίδιο θόρυβο κάνανε και κάποια 1,2tsi και αλλάζοντας το set της καδένας ήταν μετά μια χαρά. Να ακούγεται απ τον μεταβλητό το θεωρώ απίθανο, εκεί θα στο έκανε με μικρότερη διάρκεια και πολύ λιγότερο, ενώ ο θόρυβος για το λάδι που σου ειπε αυτός τον κάνουν όντως αλλά ειναι πολύ μικρότερος και σχεδόν δεν τον προσέχεις και -νομίζω- δεν είναι πρόβλημα. Αντιθέτως της καδένας θα επιδεινώνεται και σε συχνότητα και σε ένταση. Πιστεύω πάντως πως αν έκανε σέρβις σε αντιπροσωπεία μπορείτε να απαιτήσετε αλλαγή καθώς είναι γνωστό θέμα
-
Απ την καδένα και νομίζω απ τον τεντωτήρα της χωρίς να είμαι 100% σίγουρος για το τελευταίο. Τον ίδιο θόρυβο κάνανε και κάποια 1,2tsi και αλλάζοντας το set της καδένας ήταν μετά μια χαρά. Να ακούγεται απ τον μεταβλητό το θεωρώ απίθανο, εκεί θα στο έκανε με μικρότερη διάρκεια και πολύ λιγότερο, ενώ ο θόρυβος για το λάδι που σου ειπε αυτός τον κάνουν όντως αλλά ειναι πολύ μικρότερος και σχεδόν δεν τον προσέχεις και -νομίζω- δεν είναι πρόβλημα. Αντιθέτως της καδένας θα επιδεινώνεται και σε συχνότητα και σε ένταση. Πιστεύω πάντως πως αν έκανε σέρβις σε αντιπροσωπεία μπορείτε να απαιτήσετε αλλαγή καθώς είναι γνωστό θέμαΈνα σέρβις έχει κάνει όλο κι όλο στα 18Κ κμ, αλλά δε θυμάμαι που.
-
Για κάτσε να το τσεκάρει ο μηχανικός, να σου πει και κόστος, και το βλέπεις μετά
-
koubeast ο θόρυβος είναι της καδένας αλλά δεν ευθύνεται πάντα αυτή. Μπορεί να είναι θέμα καθυστερημένης λίπανσης. Αν ήταν μόνο θέμα καδένας γιατι σταματάει ξαφνικα? δεν θα έπρεπε να το κάνει συνεχώς? Σταματάει ομως μόλις λιπαίνεται.
Οπως και να έχει αν θα πάει αντιπροσωπεία θα του τα αλλάξουν όλα καδένες γρανάζι... Το θέμα είναι οτι σε κάποια αυτοκίνητα το πρόβλημα έχει λυθεί, ίσως και προσωρινά, καθαρίζοντας αυτή τη βαλβίδα που ρυθμίζει το λάδι που περνάει στον μεταβλητό. Οσο για τη συχνότητα του θορυβου επειδή έχω tsi του 2007 με 116.000χλμ και όχι ο γείτονας, θα σου πω οτι αυτόν τον θόρυβο μου τον έκανε μια φορά στους 4-5 μήνες. Πριν μισό χρόνο επιδείνώθηκε και τον έκανε 2-3 φορές την εβδομάδα. Εδώ και 10.000χλμ που καθάρισα τη βαλβίδα τον έχει κανει μια φορά. Πάντα τον ήχο τον κάνει σε cold start. Σε άλλους μπορεί να το κάνει πιο συχνά σε άλλους πιο σπάνια, απλά δεν πρέπει να είμαστε απόλυτοι (πχ θα στο κάνει συνέχεια) γιατί όλα τα αυτοκίνητα δεν είναι ίδια κ ίσως να μην έχουν ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. -
Ο χρήστης Commissar έγραψε:
koubeast ο θόρυβος είναι της καδένας αλλά δεν ευθύνεται πάντα αυτή. Μπορεί να είναι θέμα καθυστερημένης λίπανσης. Αν ήταν μόνο θέμα καδένας γιατι σταματάει ξαφνικα? δεν θα έπρεπε να το κάνει συνεχώς? Σταματάει ομως μόλις λιπαίνεται.
Οπως και να έχει αν θα πάει αντιπροσωπεία θα του τα αλλάξουν όλα καδένες γρανάζι... Το θέμα είναι οτι σε κάποια αυτοκίνητα το πρόβλημα έχει λυθεί, ίσως και προσωρινά, καθαρίζοντας αυτή τη βαλβίδα που ρυθμίζει το λάδι που περνάει στον μεταβλητό. Οσο για τη συχνότητα του θορυβου επειδή έχω tsi του 2007 με 116.000χλμ και όχι ο γείτονας, θα σου πω οτι αυτόν τον θόρυβο μου τον έκανε μια φορά στους 4-5 μήνες. Πριν μισό χρόνο επιδείνώθηκε και τον έκανε 2-3 φορές την εβδομάδα. Εδώ και 10.000χλμ που καθάρισα τη βαλβίδα τον έχει κανει μια φορά. Πάντα τον ήχο τον κάνει σε cold start. Σε άλλους μπορεί να το κάνει πιο συχνά σε άλλους πιο σπάνια, απλά δεν πρέπει να είμαστε απόλυτοι (πχ θα στο κάνει συνέχεια) γιατί όλα τα αυτοκίνητα δεν είναι ίδια κ ίσως να μην έχουν ακριβώς το ίδιο πρόβλημα.Ναι σε cold start τον έκανε και με το που το έσβησα, όταν ξαναπήρε δεν το έκανε.
-
Nikos! Λογικό είναι αυτό αφού μόλις κυκλοφορίσει λίγο το λάδι, σβύσεις και ξαναβάλεις μπρός μετά από λίγο δεν έχει καταφέρει να καθήσει τελείως το λάδι οπότε δεν έχει πρόβλημα να το σηκώσει, έχει λυπανθεί απο πριν. Το πρόβλημα είναι οταν κρυώσει τελείως και θέλει 1-2 σεκοντ να σηκωθεί το λάδι. Εκεί είναι που θα κάνει (αν θα κάνει) τον θόρυβο.
-
Ο χρήστης Commissar έγραψε:
Nikos! Λογικό είναι αυτό αφού μόλις κυκλοφορίσει λίγο το λάδι, σβύσεις και ξαναβάλεις μπρός μετά από λίγο δεν έχει καταφέρει να καθήσει τελείως το λάδι οπότε δεν έχει πρόβλημα να το σηκώσει, έχει λυπανθεί απο πριν. Το πρόβλημα είναι οταν κρυώσει τελείως και θέλει 1-2 σεκοντ να σηκωθεί το λάδι. Εκεί είναι που θα κάνει (αν θα κάνει) τον θόρυβο.Ναι, λογικό.
Πιστεύεις ότι είναι λόγος να αποκλείσω το αυτοκίνητο?
-
Παιδιά, εγώ γνωρίζω και 1,2tsi και 1,4tsi που έκανε τον ήχο αρχικά λίγο και μέσα σε 20k χλμ χειροτέρεψε κι έκανε σαν τρακτέρ. Κι απ όταν αλλάχθηκε η καδένα ήταν ΟΚ. Μακάρι αυτό του Νίκου να έχει πιο απλή επίλυση, εγώ πάντως αν δε μου το λύνανε το θέμα δε θα το αγόραζα
-
Αυτός ο θόρυβος είναι πολύ απωθητικός από μόνος του. Απλά δεν μπορώ να γνωρίζω το μέγεθος του προβλήματος. Αν πας αντιπροσωπεία θα σε αρπάξουν και θα στ αλλάξουν όλα. Πρέπει να βγαίνει κανα 1000αρικο όμως...Κάνε μια ερώτηση ή πήγαινέ τους το να το δούν.
Το δικό μου δεν ειναι το 122, είναι το 170 θεωρητικά πολυπλοκότερο και πιο ευαίσθητο. Το μόνο που δεν μ εχει απασχολήσει αυτά τα χρόνια είναι το μοτερ. Δεν έχω αλλάξει κατι σ αυτό, σε αντίθεση με το σασμαν. Ισως θα μπορούσες να πας σε κάποιο tsi που να τα έχουν αλλάξει αυτα (καδένες γρανάζια). Κατα τ άλλα το αυτοκίνητο ειναι πολυ καλό αν και δεν είμαι αντικειμένικός να μιλήσω εγώ γι αυτό -
Και μένα το 1,2 τσι έτσι κάνει καμια φορά τα πρωινά. Λογικό είναι δε μασάμε, μέχρι να ανέβει το λάδι στη καδένα. Κάποιος με ιμπιζα έκανε θέμα στην αντιπροσωπεία γιατι στη περιοχή που μένει κάνει πολυ κρύο και του απάντησαν πως είναι φυσιολογικό για 2-3 δευτ αν κάνει πολυ κρύο. Αυτός γκρίνιαζε και τελικά κατάφερε αλλαγή καδένας με αποτέλεσμα μετα απο 5.000 χλμ και η καινούργια να κάνει θόρυβο. Δεν είναι πρόβλημα αυτό, έτσι κάνουν οι καδένες. Παλιά είχα το ιμπιζα το ατμοσφαιρικό με καδένα και μου έλεγαν κάνει πολυ θόρυβο θα πηδήξει δόντι, εγώ τους έλεγα βάζω και στοίχημα πως δεν θα πάθει τίποτα. Το αμάξι το πούλησα με 120.000 χλμ αστέρι. Απλά να κάνω μια επισήμανση βασική, η καδένα θέλει καλό λαδάκι και συχνές αλλαγές. Στο 1,2 τσι λεόν αλλάζω κάθε 7,500 λάδια φίλτρο και τα κάνω και γρήγορα σχεδόν στο 5μηνο. Αν βγάλει πρόβλημα εννοείται πως θα βγω να το γράψω προς ενημέρωση και βοήθεια όλων.
-
Ιμαντες ρουλζζζ
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Ιμαντες ρουλζζζΑνικανοποίητοι είμαστε ρε γμτ...τη μια οι ιμάντες μας τη σπάνε γιατί θέλουν αλλαγή, την άλλη η καδένα έχει θέματα.
Ουφ!
VW FORUM