-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Θα αλλαζε κατι αν ηταν ξεχωριστο θεμα;Αν ψαχνεις την μανουρα και την φασαρια θα την βρεις οπου και να το ανοιξεις.Για αυτο σου συνιστω ψυχραιμιααυτο ξανα-πεστο
-
για το DSG7 επιβεβαιωνω με 1000 οτι δεν υπάρχει DSG7 που να μην κανει θουρβο...Μονο καρτελάκι με ερωτηματολογιο δεν εχω φτιαξει να βγω στους δρόμους να ρωτάω χρήστες DSG7 αν κανει θουρυβο
Εδω το ολοκαινουργιο powershift της ford(διπλοσυμπλεκτο) 1η/2α/3η συνεχεια κροταλίζει . Οι φουκαραδες χρηστες εχουν τρελαθει ,οπως στην αρχη γινοταν χαμος με τους χρηστες DSG και για αυτο πλεον τα λενε ολοι προβληματικα ... Ολα κανουν τον ηχο τωρα κατα ποσο θα αντεξουν δεν ξερω μπορει να σπασουν ολαΟσο για τα στοιχεια που μπορεις να βαλεις για προβληματα . Ξερεις ποσα στοιχεια μπορω να βαλω και εγω για προβληματα απο αλλα group? Φτηνά και ακριβά group
Αμαν πια με αυτη την VW ΚΑΙ ΤΟ GROUP ΤΗΣ σε οποιο site και αν μπω και πιο πολυ ΕΛΛΗΝΙΚΑ τα ιδια @## ΠΑΝΤΟΥ ΕΛΕΟΣ -
amazing συμφωνω μαζι σου αυτο ηθελα απο την αρχη δηλαδη να μου πειτε εσεις που εχετε vw τι προβληματα αντιμετωπισατε.
ας παρουμε τα πραγματα απο την αρχη, μου αρεσουν τα αμαξια του group ειτε ειναι vw ή skoda κτλ και τα θεωρω την καλυτερη επιλογη που μπορει να κανει καποιος για να μην κλαιει τα λεφτα του.
επειδη παλι θα με παρεξηγησετε θα μηλησω ξεκαθαρα, λοιπον ολο το προβλημα ειναι οτι εχω φαει γερο κολημα με το polo gti αυτον το μικρο πυραυλο τσεπης που μπορει να πατηση κατω αμαξια με την διπλασια τιμη εχοντας τα εξοδα ενως απλου αυτοκινητου 1400 κυβικων. ολα καλα ομως το συγκεκριμενο αμαξι εχει dsg κιβωτιο + τον διπλα υπερτροφοδοτουμενο κινητηρα δηλαδη τα σπουδαιοτερα μερη του (κιβωτιο-μοτερ) ειναι αυτα που λεγονται τα χειροτερα. -
Κ εδω τι μπαινεις να πεις ?Δηλαδη αμα σου πουν 2-3 ατομα οτι τα vw ειναι ποιοτικοτατα κ αξιοπιστα θα πας να δωσεις προκαταβολη για το polo?Καινουριο αυτοκινητο παιρνεις..Εχει τις ιδιες πιθανοτητες να βγαλει ζημια με οποιασδηποτε αλλης εταιριας αυτοκινητο.Αλλο να πετυχεις monday car,αλλο να πετυχεις καποια αστοχια υλικου.Ομως να μιλαμε για μη αξιοπιστια σε καινουριο αυτοκινητο εν ετει 2012 ειναι ακυρο
-
συνεχιζω να εχω την εντυπωση οτι τα προβληματα εμφανιζονται σε ατομα που δεν προσεχουν κ δεν σεβονται ιδιαιτερως το αυτοκινητο..
οσο για τον ηχο,αν εννοουμε το τριξιμο,το δικο μου δεν εχει εμφανισει πια το (εστω σπανιο) τριξιμο που εμφανιζε.αν εννοειτε το κροταλισμα,πρεπει να εστιασω την προσοχη μου,χωρις μουσικη,χωρις γενικοτερη ηχορυπανση για να το ακουσω,σε συγκεκριμενες περιπτωσεις.
αν λοιπον αναφερεστε στο κροταλισμα,προσωπικα δεν το θεωρω επουδενι (λειτουργικο)προβλημα του κιβωτιου.
στα του κινητηρα,ισως ο τσι 180 να παρουσιαζει προβληματα υπερβολικης καταναλωσης λαδιου λογω υπερβολικης ''πιεσης'' του για να αποδωσει τα 180 αλογα,δηλαδη μιλαμε για σχεδιαστικο-κατασκευαστικο λαθος.ισως παλι οι εκαστοτε σουμαχεραδες να του πινουν το αιμα πριν ερθει σε σωστη θερμοκρασια λειτουργιας νερο κ λαδι.
οι τσι 160 ομως,απο οσο γνωριζω δεν αντιμετωπιζουν αυτο το προβλημα..
καταληγωντας,αν με ρωτησουν,με βαση την προσωπικη μου εμπειρια,αν θεωρω αξιοπιστο το τσι160 κ το δσγ7,θα πω ναι. -
CLAB εμεις τα έχουμε πει ... ναι για το κροτάλισμα αναφέρομαι όλα το DSG7 το κανουν . 1/2/3 και ειδικά οταν το αμαξι εχει δουλέψει πανω απο μια ωρα και περάσεις πανω απο χάλια δρόμο χαλαρά κανει σαν τενεκες .. Δεν χρειάζεται να εστιάσεις προσοχή με κλειστά παραθυρα και μουσική το ακούς ΑΝΕΤΑ ακόμη και ο συνοδηγος . Πλεον το συνήθησα και ξερω οτι το κανουν ολα αμα ειναι να σπάνε λογο του ηχου θα σπασουν ολα Πρόβλημα να μην βγάλει και ας κροταλίζει και μεχρι τα 200.000χμ
TSI 160αρης διαμάντι ! Μακράν το καλύτερο μοτέρ του group αυτη την στιγμή ... Υπάρχει πλεον στην ελλαδα ενα στα 320 άλογα με μαμα μοτέρ και μονο με πρόγραμμα και περιφεριακα ...
ΝΑΙ ΔΥΣΠΙΣΤΟΙ 1400ΑΡΙ 320 ΑΛΟΓΑ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΟ ΜΟΤΕΡ !TSI 180αρης , οπως ολα τα DSG κουδουνάνε ετσι και αυτά ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ καινε λαδια .... Δεν ειναι λογω υπερβολικής πιεσης μιας ουτε λαθος χρήσης . Αν ηταν υπερβολικα πιεσμενο τοτε ολα τα πρωτοσταδιατικα 160αρια δηλαδη στα 210 αλογα θα επρεπε να καινε τα αντερα τους ,αλλα οχι δεν καινε σταλα τα 160αρια βελτιωμενα . Τα 180αρια καινε απο την μανα τους , ειναι κατασκευαστικό το θεμα , ετσι το εφτιαξαν αυτο το μοτέρ τελος .
Εγω σου λεω παρε ενα TSI 160αρι DSG 7 πέτα του ενα προγραμμα να πας στα 210 και μετα τι Polo gti μου λες και κουραφεξαλα και δεν θα καις και λαδι
-
Επειδή διαβάζω 'καίει λάδι' το τάδε, 'δεν καίει' το δείνα, θα σας ρωτήσω κάτι εμπειρικό.
Δηλαδή κάθε πότε συμπληρώνετε λάδι, πόσο και σε πιο μοτέρ.
Το ρωτάω διότι σε σας βάζουν long term λάδια και ο κατασκευαστής μιλά για αλλαγές ανά 30Κ αν δεν κάνω λάθος. -
Ο χρήστης the_winner έγραψε:
TSI 160αρης διαμάντι ! Μακράν το καλύτερο μοτέρ του group αυτη την στιγμή ...
εγώ νομίζω πως το καλύτερο μοτέρ είναι το καινουργιο 1800αρι που μπαίνει στα αουντι προς το παρόν. Τερατώδη ροπή, με συνδιασμό άμεσου κ έμμεσου ψεκασμού.
Κ από εκεί κ πέρα, ο απλός 1400αρης με τα 120+ άλογα έχει αποδειχθεί σκυλί, χωρίς την πολυπλοκότητα των twincharged, θορύβους 'κουνιας' κτλ κτλ -
γουιννερ αν ηταν να παρω 160 αλογα κ να τα εκανα μετα με προγραμμα 210 για να περναω τα πολο η διαφορα αλλα,δεν θα αγοραζα 160 αλογα..η αλλιως θα ελεγα ας ερθουν να παιξουμε στις στροφες(που οπως ειπα,το αποφευγω επειδη δεν ξερω ποσο καγκουρας μπορει να ειναι ο αλλος)..
με λιγα λογια,δεν πηρα αυτοκινητο για να περναω αλλους η για να την μπω σε αλλους..πηρα αυτοκινητο που να ικανοποιει τα θελω μου!κ το ροκκο μου τα ικανοποιει ολα εκτος απο 2 πραγματα..οτι ειναι βενζινοκινητο(κ πλεον η τιμη λιτρου με ζοριζει) κ οτι αν αγοραζα τωρα αυτοκινητο,θα προτιμουσα 5θυρο..ναι,ακομα κ το ασχημο ταμπλο του το εχω συνηθισει.. -
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Επειδή διαβάζω 'καίει λάδι' το τάδε, 'δεν καίει' το δείνα, θα σας ρωτήσω κάτι εμπειρικό.
Το ρωτάω διότι σε σας βάζουν long term λάδια και ο κατασκευαστής μιλά για αλλαγές ανά 30Κ αν δεν κάνω λάθος.Τα CAVE (180hp) ανα 1500χμ θέλουν από 300-1000ml λάδι .
Τα CAVD.(160hp) Από παααρα πολλά παιδιά που το έχουν ανα 15.000 χμ δεν θέλει καθόλου συμπλήρωμα .Sent from my iPhone using Tapatalk
-
-οταν λετε κανει θορυβο τι ακριβως εννοειτε ειναι ενοχλητικος ? ακουγετε σαν να ειναι χαλασμενο το αμαξι? τι?
ακομη μια φορα παρατηρησα περπατωντας σε ενα citroen c2 (δεν ξερω τι κιβωτιο εχουν αλλα ηταν αυτοματο γιατι ειδα τα αυτακια στο τιμονι), σε αυτο λοιπον ηταν παρκαρισμενο με μπροστα τη μηχανη και εβγαζε περιεργους ηχους απο το σαζμαν, σκεφτητε κατι σαν να πατας και να αφηνεις συνεχεια συμπλεκτη, δεν πιστευω και το dsg να κανει ετσι στο ρελαντι γιατι μετα ειναι χαμενα λεφτα.
τωρα ερωτηση sos για το dsg επειδη χρησιμοποιειτε απο τα περισοτερα αμαξια του γκρουπ, ηθελα να ρωτησω υπαρχει διαφορα στον τροπο λειτουργιας μεταξυ των διαφορων μοντελων?(πχ διαφορετικο λογισμικο κτλ) γιατι οταν ομως ειναι βλακεια να παρεις ενα audi και το dsg να κανει νερα πχ να βαλεις ενα γνωστο μεσα για βολτα και να γελαει γιατι τα αμαξι θα κανει σαν σαραβαλο.
επειδη το θεμα με τα μοτερ και τα προβληματα τους δεν το ειχα ακουσει και επεσα απο τα συνεφα οταν ειδα να λετε για τα λαδια θα ηθελα να μου δωσετε μερικες πληροφοριες ακομα πχ τι αλλα προβληματα εχουν , ποια μοτερεχουν τη φημη του προβληματικου κτλ. -
Ήχοι στο ρελαντί δεν ακούγονται και γενικά το σασμαν ειναι τέλειο. ΕΚΤΟΣ απο αυτο που ειπα και πιο πριν . Οταν ρολάρεις σε στενάκια χαλαρά με λίγα χιλιομετρα και λιγες στροφές με 1η/2α/3η και περάσεις από αρκετά εντονες λακούβες ή σαμαρακια το σασμαν κανει μεταλλικους ήχους . Όλα το DSG7 το κανουν είτε εχεις Skoda είτε Audi , πρόσφατα ρώτησα σε ενα παρκινγκ ενα παιδι με Audi A3 S-Tronic 7 και μου ειπε το ιδιο οτι κανει σαν τενεκες ... Νομίζω και το TCT της Alfa κανει θορύβους αλλά και το Powershift (διπλοσυμπλεκτο και αυτο) της Ford .. Ο ήχος δεν ξέρω που οφειλετε , το ψάχνω ...
Η εννοια που επικρατεί οτι ειναι ξηρου τυπου και κανει θορυβους ειναι λαθος γιατι δεν ειναι ξερο εχει 1.7l λάδι όσο περιπου και ενα κλασικό σασμαν Απλά σε σχέση με το DSG6 ο συμπλέκτης του ειναι ξηρού τυπου και δεν κανει συμπλεξη/αποσυμπλεξη με την πιεση του λαδιου ...
Εγώ πιστεύω οτι κοπανάει το γρανάζι που ειναι ακόμη ελευθερο και δεν εχει ροπή , γιατι αυτα τα σασμαν έχουν δυο δευτερευοντες άξονες και εναν κυριο ο οποιος διαιρείτε σε δυο αξονες που ο ενας μπαίνει μεσα στον άλλον ... Ο ενας δευτερευον εχει την 1,3,5,7 και ο άλλος 2,4,6,R . Πιστευω οτι οταν εχει πχ 3η ο αλλος δευτερευον ετοιμάζει την 2α και βάζει το γρανάζι να κανει συζευξη με το γραναζι που αντιστοιχει στον κύριο αξονα , ομως επειδη ακομη δεν εχουν πάρει ροπή παιζουν μεταξυ τους και ακουγονται .Ο ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ μου ειναι γιατι στο 6αρι δεν ακουγεται αφου και αυτο ετσι λειτουργει ...
Ειναι και ασχετοι ολοι οι μηχανικοι και δεν εχουν ιδεα να πουν που οφειλετε ..
Κανένας συναδελφος μηχανολογος αμα θελει να το ψάξουμε παρεα που οφείλεται -
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
Κ εδω τι μπαινεις να πεις ?Δηλαδη αμα σου πουν 2-3 ατομα οτι τα vw ειναι ποιοτικοτατα κ αξιοπιστα θα πας να δωσεις προκαταβολη για το polo?Καινουριο αυτοκινητο παιρνεις..Εχει τις ιδιες πιθανοτητες να βγαλει ζημια με οποιασδηποτε αλλης εταιριας αυτοκινητο.Αλλο να πετυχεις monday car,αλλο να πετυχεις καποια αστοχια υλικου.Ομως να μιλαμε για μη αξιοπιστια σε καινουριο αυτοκινητο εν ετει 2012 ειναι ακυροκοψε μερικες εταιριες ντε........
γι'αυτο ειναι οι πιθανοτητες.......επειδη δεν εχουν ολες(εταιριες)τις ιδιες πιθανοτητες -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
TSI 160αρης διαμάντι ! Μακράν το καλύτερο μοτέρ του group αυτη την στιγμή ...
εγώ νομίζω πως το καλύτερο μοτέρ είναι το καινουργιο 1800αρι που μπαίνει στα αουντι προς το παρόν. Τερατώδη ροπή, με συνδιασμό άμεσου κ έμμεσου ψεκασμού.
Κ από εκεί κ πέρα, ο απλός 1400αρης με τα 120+ άλογα έχει αποδειχθεί σκυλί, χωρίς την πολυπλοκότητα των twincharged, θορύβους 'κουνιας' κτλ κτλτο 160αρη που μπαίνει σε ρόκο κλπ δεν έχει -κατα κανόνα θέματα-...
το 120αρη μου φαίνεται το πλέον αδιάφορο...
το νέο 1800αρη δεν το έχω οδηγήσει και το 1,2 tsi είναι επίσης επικόθυμάμαι το πολιτισμικό σοκ που είχα φάει όταν το είχα πρωτοδηγήσει το 170αρη σε γκολφ γτ...
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Κ εδω τι μπαινεις να πεις ?Δηλαδη αμα σου πουν 2-3 ατομα οτι τα vw ειναι ποιοτικοτατα κ αξιοπιστα θα πας να δωσεις προκαταβολη για το polo?Καινουριο αυτοκινητο παιρνεις..Εχει τις ιδιες πιθανοτητες να βγαλει ζημια με οποιασδηποτε αλλης εταιριας αυτοκινητο.Αλλο να πετυχεις monday car,αλλο να πετυχεις καποια αστοχια υλικου.Ομως να μιλαμε για μη αξιοπιστια σε καινουριο αυτοκινητο εν ετει 2012 ειναι ακυρο
κοψε μερικες εταιριες ντε........
γι'αυτο ειναι οι πιθανοτητες.......επειδη δεν εχουν ολες(εταιριες)τις ιδιες πιθανοτητεςμαζντα και χιουντάι είναι τα πλέον αξιόπιστα ... οι δε ιδιοκτήτες τους κατά κανόνα χαρισματικοί και προικισμένοι...
-
Ειναι για οσους ξερουν
-
Ο χρήστης the_winner έγραψε:
Το ρωτάω διότι σε σας βάζουν long term λάδια και ο κατασκευαστής μιλά για αλλαγές ανά 30Κ αν δεν κάνω λάθος.Τα CAVE (180hp) ανα 1500χμ θέλουν από 300-1000ml λάδι .
Τα CAVD.(160hp) Από παααρα πολλά παιδιά που το έχουν ανα 15.000 χμ δεν θέλει καθόλου συμπλήρωμα .Sent from my iPhone using Tapatalk
το 180 είναι υπερβολικό...σαν βανκελ! Δηλαδή αυτοί μέχρι το σέρβις έχουν συμπληρώσει ως και 10 λίτρα! Για μένα απαράδεκτο.
Τώρα για το 160 μάλλον εννοείς ότι καίει ελάχιστα. Αποκλείεται να μην έχει κάψει λιγάκι (μέχρι 300-500ml) στα χιλιόμετρα που λες. Αν το είχα θα τ' αλλαζα ανά 15000χλμ(ή ανά έτος) το πολύ από δικό μου κόλλημα ακόμα και αν ο κατασκευαστής το θεωρεί περιττό -
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
το 180 είναι υπερβολικό...σαν βανκελ! Δηλαδή αυτοί μέχρι το σέρβις έχουν συμπληρώσει ως και 10 λίτρα! Για μένα απαράδεκτο.
Τώρα για το 160 μάλλον εννοείς ότι καίει ελάχιστα. Αποκλείεται να μην έχει κάψει λιγάκι (μέχρι 300-500ml) στα χιλιόμετρα που λες. Αν το είχα θα τ' αλλαζα ανά 15000χλμ(ή ανά έτος) το πολύ από δικό μου κόλλημα ακόμα και αν ο κατασκευαστής το θεωρεί περιττόόχι , εννοεί οτι δεν καίει καθόλου
-
δεν ξερω αν καιει καθολου η λιγο,παντως οσες φορες το εχω τσεκαρει,δεν δειχνει μεταβολη.
επισης στο συνεργειο μου ειπαν οσες φορες αλλαξα λαδια οτι οσα μπηκαν,τοσα βγηκαν.τωρα αν με δουλευαν ως προς την ακριβεια της μετρησης,δεν το γνωριζω.. -
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
Ειναι για οσους ξερουνκακά τα ψέματα...
VW FORUM