-
χωρια που με τον ζημιαρικο 1,4 που σπαει - χαλαει - κανει εκρηξη, θα χεστουν να πουλανε ανταλλακτικα
συμφερει απ οποια πλευρα κι αν το δεις -
το εοσ τι λεει? το αγορασε κανεις?
-
http://www.automotopress.gr/showarticle ... 2257&CID=1
1 εκ. χλμ με Jetta diesel (1986)
(Tα 3 πρώτα χρόνια το αυτοκίνητο ήταν υπό καθεστώς leasing )
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
έτσι και αλλιώς δεν έχουν νόημα ρε παιδιά... ειδικά ο 1,6...+1000
-
Νομίζω ότι εδώ είναι πιο κατάλληλο να γράψω την ερώτησή μου: Ξέρει κανένας αν πηγαίνω το Golfάκι σε με εξουσιοδοτημένο για service αν θα μου δημιουργήσουν πρόβλημα με την εγγύηση?
-
Mπορεί ναί, μπορεί όχι.
Αλλά στα 2 χρόνια της εγγύησης, υπάρχει μόνο 1 σέρβις.
-
Ο χρήστης ata έγραψε:
Νομίζω ότι εδώ είναι πιο κατάλληλο να γράψω την ερώτησή μου: Ξέρει κανένας αν πηγαίνω το Golfάκι σε με εξουσιοδοτημένο για service αν θα μου δημιουργήσουν πρόβλημα με την εγγύηση?Πιστεύω ότι καλό θα ήταν να μην το δοκιμάσεις! Από όσα ξέρω (και ως γνωστόν μετά τον Πάπα ο Νο2 αλάθητος είμαι εγώ! ) η εγγύηση ισχύει όταν η συντήρηση γίνεται μόνο σε εξουσιοδοτημένα. Άλλωστε είτε έχει τα 2 χρόνια είτε πήρες την επέκταση στα 4 ,το πολύ 1 ή 2 σέρβις θα προλάβεις να κάνεις. Αν πάντως θέλεις να περιόρισεις κάπως το κόστος μπορέις εναλλακτικά να αγοράζεις εσύ τα αναλώσιμα (λάδια κλπ) και να τα πηγαίνεις στην αντιπροσωπεία να τα βάζουν οπότε να μην έχεις πρόβλημα . Για παράδειγμα, το 1 λίτρο 5-30 η αντιπροσωπεία το έχει 25 ευρώ περίπου ένω μπορείς να βρείς το Καστρολ (ίδιο λάδι) με 17 ευρώ το λίτρο. Αν χρειάζεσαι 5 λίτρα για αλλαγή τότε μιλάμε για 5*8=40 ευρώ διαφορά . Εγώ δεν έφτασα ακόμη σε σέρβις αλλά μάλλον για λόγους εγγύσης θα είμαι αντιπροσωπεία.
Και κάτι τελευταίο το οποίο στο λέω από ιδία πείρα. Αυτοκίνητο με σύντηρηση στα εξουσιοδοτημένα θα φύγει πολύ πιο έυκολα σαν μεταχειρίσμενο και ίσως πιάσει και ένα κλικ παραπάνω(μπορέι τώρα να σου φαίνεται μακρυνό αλλά εγώ το είχα στο νου μου με το προηγούμενο και τελικά δεν 'έχασα') .Δεν λέω ότι όλες οι αντιπροσωπείες κάνουν την τέλεια δουλειά αλλά σίγουρα υπάρχουν αρκετές που ναι μεν σε 'βαράνε' στα εργατικά αλλά ξέρεις ότι θα έχεις και ένα καλοσυντηρημένο όχημα...
-
Έχω επέκταση σε 4 χρόνια και μετά από 6 μήνες έφυγε το πρώτο service και πλησιάζει το δεύτερο!
Απλώς έχω ένα πολύ γνωστό με συνεργείο που με προσέχει αρκετά και θα προτιμούσα να το αναλάμβανε αυτός αλλά μη χάσουμε και την εγγύηση. -
Ο χρήστης ata έγραψε:
Έχω επέκταση σε 4 χρόνια και μετά από 6 μήνες έφυγε το πρώτο service και πλησιάζει το δεύτερο!
Απλώς έχω ένα πολύ γνωστό με συνεργείο που με προσέχει αρκετά και θα προτιμούσα να το αναλάμβανε αυτός αλλά μη χάσουμε και την εγγύηση.Εγω παλι εχω 2 χρονια εγγυηση και το πηγαινω μεχρι στιγμης στν Καρεντα
Μολις τελειωσει η εγγυηση ομως θα βρω ενα σχετικα φθηνοτερο συνεργειο
για τα service και τα συναφη.Να φανταστεις τα λαδια για τα tsi τα χρεωνουν 120 ευρω!
-
Ο χρήστης ata έγραψε:
Έχω επέκταση σε 4 χρόνια και μετά από 6 μήνες έφυγε το πρώτο service και πλησιάζει το δεύτερο!Έκανες σε 6 μήνες 30Κ km?
-
Όχι, είπαμε αλλά όχι και έτσι.Απλώς στο TSI μου είπανε πρώτο service στα 15000km και μετά πάει κανονικά. Τώρα είναι 6-7 μήνες και έχει 20-22000. Όπως καταλαβαίνεται κάνουμε το πρώτο τεστ αντοχής στα tsi!
-
-
Ο χρήστης ata έγραψε:
Όχι, είπαμε αλλά όχι και έτσι.Απλώς στο TSI μου είπανε πρώτο service στα 15000km και μετά πάει κανονικάΣτις 30Kkm είναι τα service ή ανά 2 χρόνια ή όταν ανάψει η λυχνία..
-
ανά 15K ή ένας χρόνος αλλαγή λαδιών και μάλλον φίλτρο λαδιού
ανά 30Κ ή δύο χρόνια service -
Αυτό για τα 15ΚKm το γράφει στο manual? Επειδή έχω την εντύπωση ότι δεν το αναφέρει..
-
κι εγω απ' οσο ειχα διαβασει ελεγε για 30κκμ
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Αυτό για τα 15ΚKm το γράφει στο manual? Επειδή έχω την εντύπωση ότι δεν το αναφέρει..Το γραφει..Και εγω στα 15000 χιλ εκανα αλλαγη λαδιων στο golf
και τωρα παμε για το μεγαλο service στα 30000χιλιομετρα.
Προς το παρον εχω 17000 σε 1 χρονο!Ταξιδιαρα ψυχη....
-
ρε Vasgti, δε ριχνεις μια ματια στο δικο σου service manual να μας πεις τι λεει για τα GTI?
-
Κάθε 30Κ είναι στο GTI (οι αντιπροσωπίες σου λένε κάθα 15κ για λάδια).
Το στγκεκριμμένο θέμα έχει συζητηθεί και με τον Ikar παλαιότερα για τα VAG και πάλι υπήρχε η διαφωνία (ας πούμε) αν ισχύει η εγγύηση αν ακολουθείς το βιβλίο που ειναι επίσημο έγγραφο (30Κ ανα σέρβις) και όχι την αντιπροσωπία (που λέει κάθε 15Κ). -
εγω προσωπικα θα το πηγαινα καθε 30Κ στην αντιπροωπια, και ενδιαμεσα στα 15Κ, θα αλλαζα μονο λαδια σε δικο μου μηχανικο...
εννοειται οτι υπερισχυει οτι λεει το βιβλιο του κατασκευαστη και οχι τι λεει ο καθε αντιπροσωπος...
αλλωστε η ιδια πολιτικη ακολουθειται σε ολη την Ευρωπη.
VW FORUM