-
Ομολογώ ότι έχω μία εμπάθεια με την ΤΟΥΟΤΑ. Αφενός μεν λόγω του εντελώς αδιάφορου χαρακτήρα των μοντέλων της (πλην ειδικών εξαιρέσεων, βλ. Celica, MR2 κλπ) και αφετέρου εξαιτίας του απαράδεκτου 'ύφους' των εδώ αντιπροσώπων (ας τους εξηγήσει ότι δεν πουλάνε Μπέντλει, Τογιότα πουλάνε!). Αυτό δε σημαίνει ότι δεν την προτείνω ως πρωταρχική επιλογή σε γνωστούς και φίλους πάντα με την απόλυτα ψυχρή λογική.
Το θέμα είναι πόσοι από εμάς επιλέγουν με βάση την ψυχρή λογική...
Εξηγούμαι λοιπόν. Ναι μεν είναι ποιοτικότατα αυτοκίνητα, με δυνατούς και οικονομικούς κινητήρες και απίστευτη αξιοπιστία αλλά...- Θα συμφωνήσω με τον G60, ότι τα πέντε-έξι χρόνια για την αλλαγή του μοντέλου είναι πολύ λίγα για να δημιουργηθεί στο ενδιάμεσο 'χαρακτήρας'. Θα μου πείτε, πού τον είδα τον χαρακτήρα όταν η Corolla του '96 μοιάζει με αυγουλοειδές απομεινάρι του '80!
- Δεν αντέχω τα αυτοκίνητα που δεν διαθέτουν... τιμόνι. Όποιο Τογιότα οδήγησα από το '90 έως σήμερα με ξενέρωσε σε απίστευτο βαθμό.
- Με αφήνει παγερά αδιάφορο το... αδιάφορο πακέτο μέσα-έξω. Μπορεί τα πλαστικά του Avensis του 'πεθερού' μου να είναι ποιοτικότατα, αλλά δίπλα στο 206 μου το εσωτερικό του Avensis μοιάζει με πούλμαν.
Και τέλος πάντων πιστεύω ότι οποιοδήποτε Τογιότα από το Γιάρις έως το Αβένσις θα το βαριόμουν σε εγκληματικό βαθμό από το δεύτερο κι όλας χρόνο που θα το είχα στην κατοχή μου.
Άφησα για το τέλος το ζήτημα των χρημάτων, όπου η Τογιότα την έχει δει Μερσεντές και -πάντα κατ' εμέ- δεν αξίζει τα λεφτά της. Αν θέλω 'χρηματοκιβώτιο' αγοράζω Νισσάν (αφήστε που από οδηγικής άποψης είναι μακράν πιο ενδιαφέροντα)...
-
Συμφωνω απολυτα με αυτα που λες πετρο!
Γαλλακιας κι εγω...αλλα το avensis που εβγαλε τωρα ειναι απλα πανεμορφο!!!
Αν και μοιαζει απο οπου κι αν το δεις με καποιο ευρωπαικο οπως απο πισω με Α4 μπροστα με Vectra ειναι ομως ομορφο και καμια σχεση με το παλιο! -
Ο χρήστης Petros έγραψε:
- Δεν αντέχω τα αυτοκίνητα που δεν διαθέτουν... τιμόνι. Όποιο Τογιότα οδήγησα από το '90 έως σήμερα με ξενέρωσε σε απίστευτο βαθμό.
Δεν εχεις οδηγησει φαινεται Rav4, Celica, MR2. Ακομα και το Land Cruiser για το βαρος του εχει φοβερο τιμονι. Η Corolla εχει καπως ψευτικη αισθηση αλλα το τιμονι της ειναι αρκετα αμεσο. Λιγο πολυστροφο βεβαια...
Ολα τα υπολοιπα που ανεφερες ειναι υποκειμενικα και τα σεβομαι.
-
Ο χρήστης Αγγλος μηχανικος έγραψε:
Ωστωσο, το golf εχει καλυτερη αναρτηση, αλλα μπορει υστερα απο 15 χρονια να την εχει βελτιωσει και η ΤΟΥΟΤΑΚαλά έχετε την εντύπωση ότι ο Ιάπωνας έχοντας την αιχμή της τεχνολογίας στα χέρια του, και με επενδύσεις στην έρευνα κατά τα 100πλάσιο απο τον Ευρωπαίο δεν είναι σε θέση να φτιάξει άναρτησεις κατά τα ευρωπαϊκά πρώτυπα ή και καλύτερες ακόμη? Εγώ νομίζω ότι είναι θέμα κατασκευαστικής επιλογής και μόνο. Το γιατί? η απάντηση σύγουρα θα βρίσκεται κάπου μέσα στον τομέα του marketing.
-
Εδώ και 2 μήνες είμαι κάτοχος μιας corolla 1.4cc με χρονομίσθωση.
Το αναφέρω αυτό για να εξηγήσω πως λόγω εργασίας 1. κάνω πάνω από 40000χλμ./έτος και 2. αλλάζω τακτικά ( με συχνότητα 3 ετών αυτοκίνητο ).
δεν είμαι-ουν ποτέ φιλοιάπωνας ( στα 20 χρόνια είναι το δεύτερο μετά από ένα micra 1.2 ) και το αυτοκίνητο επιλέχθηκε ( με μοναδικό αντίπαλο το Peugeot 307 ) λόγω αντικατάστασης των υπολοίπων αυτοκινήτων της κατηγορίας ( astra, golf, focus κλπ ).
Από την πολύ συντομη συμβίωση μαζί του και μετά από 4500χλμ έχω να παρατηρήσω τα παρακάτω :- Εξυπνος σχεδιασμός έσω - έξω με μόνη αντίρηση των χώρο των αποσκευών ( 3θυρο )
- Κινητήρας που νε μεν δεν σκάβει το καταπληκτικό ελληνικό οδόστρομα αλλά ακόμη και με την χρήση του κλιματισμού ανεβαίνει με χαρακτηριστική άνεση ανωφέριες και δεν καταναλώνει απλή αμόλυβδη .
- θέση οδήγησης που απαιτεί χρόνο συνήθειας με αδιάφορο ίσως τιμόνι ( astra & golf όμως έχουν καλύτερο ?) .
- Ποιότητα κατασκευής κατα την γνώμη μου στο μέσο όρο και σε κάθε περίπτωση όχι καλύτερη από τα xsara ( μακράν το χειρότερο ), astra ή το golf 3 που είχα πρίν .
Ισως εδώ να φταίει η Αγγλική συναρμολόγηση .
5 Αριστη ποιότητα υλικών, σεβασμός στον αγοραστή των προϊόντων της εταιρίας ( υπάρχει κιτ επισκευής μικρο γδαρσιμάτων στο χρώμα του αυτοκινήτου μέσα στο βιβλίο συντήρησης του ) και καταπληκτικό after sales.
Περιτό να αναφέρω ότι παρέλαβα το αυτοκίνητο με προβληματική βαφή στο χρώμιο του επιλογέα των ταχυτήτων και η εξυπηρέτηση ήταν άμεσση και άψογη ( Γιαννίτσας ). - Ο μοναδικός τριγμός ( όχι μόνιμος μόνο στο έμπα - έβγα ακούγεται ) είναι από την βάση του καθίσματος του οδηγού .
- Η οδηγηκή της συμπεριφορά είναι ουδέτερη ( όπως όμως και των υπολοίπων της κατηγορίας ) με κάποιες υποστροφικές τάσεις χωρίς όμως να σε φοβίζουν, ταξιδεύει χωρις πλαναρίσματα και λοιπες ορολογίες πλεύσης φουσκωτού σκάφους , έχει πολύ καλά φρένα με αίσθηση και εξαιρετικό A.B.S ( σε λάθος θέση όμως στον χώρο της μηχανής εμπρός δεξιά όπότε καταλαβαίνετε τι γίνεται σε σύγκρουση και από θεμα κόστους).
Για το θέμα όμως της οδηγηκής συμπεριφοράς θα επανέλθω μετά από αναγνωρίσεις κάποιου αγώνα ( ίσως Λαμίας ) όπου και θα χρησιμοποιηθεί και ώς 'μουλάρι' .
Γειά χαρά
-
Γειά χαρα φίλε μου. Ηθελα να σε ρωτήσω κάτι σχετικά με τη χρονομίσθωση. Μετά τη λήξη της μίσθωσης νομίζω οτι έχεις το δικαίωμα να δώσεις κάποια επιπλέον χρήματα ωστε να αγοράσεις το αυτοκίνητο. Μπορείς να μου πείς πώς υπολογίζεται το ποσό που πρέπει να καταβληθεί; Συμφέρει σε σχέση με το δάνειο απο τράπεζα; Επίσης σε περίπτωση πρόκλησης ατυχήματος, ανεβαίνει το μίσθωμα;
Για την corolla.Εχω οδηγήσει πολλές φορές το 1.3 G6 μοντέλο 02/1999 και έχω ενθουσιαστεί απο τη σβελτάδα, την ανυπαρξία τριγμών,την ποιότητα κύλισης (εργοστασιακά michelin ) το τράβηγμα σε ανηφόρες. Για το τελευταίο έχω να πώ οτι με 5 ατομα, full αποσκευές, σε ανωφέρειες 10 %, με στροφές (1η 2α 3η στο κιβώτιο) έθετα σε λειτουργία το Air condition και το έσβηνα επίτηδες για να δώ άν κρεμάει ο κινητήρας. Κατά ένα πολύ περίεργο τρόπο δέν διαπίστωσα κανένα σκορτσάρισμα-κρέμασμα. Προφανώς τα A/C τους έχουν φοβερή απόδοση...
Αυτα τα ολίγα...
Θερμούς χαιρετισμούς. -
Για την λειτουργία του airconditioner, κάτι που έμαθα απο τους τεχνικούς της Toyota. Λοιπόν το σύστημα είναι συνδεδεμένο ηλεκτρονικά με το management της μηχανής, και όταν υπάρχει ανάγκη δηλ. προσπέραση ή ανάβαση κλπ. που η μηχανή πρέπει να αποδώσει παραπάνω, η αντλία του aircondition αποσυνδέεται αυτόματα μέχρι η μηχανή να επιστρέψει σε νορμάλ λειτουργία. Βέβαια αυτό δεν το καταλαβαίνει ο οδηγός γιατί το βεντιλατέρ της καμπίνας λειτουργεί συνεχώς. Ιαπωνική τεχνολογία
-
Επίσης εχω παρατηρήσει οτι στα ευρωπαικά αυτοκίνητα πολλές φορές λειτουργεί το βεντιλατέρ του ψυγείου, όταν ο κινητήρας είναι σβηστός. Μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει ποιό σκοπό εξηπηρετεί αυτή η ( άσκοπη;) κατανάλωση ενέργειας;
-
Ο χρήστης username έγραψε:
Επίσης εχω παρατηρήσει οτι στα ευρωπαικά αυτοκίνητα πολλές φορές λειτουργεί το βεντιλατέρ του ψυγείου, όταν ο κινητήρας είναι σβηστός. Μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει ποιό σκοπό εξηπηρετεί αυτή η ( άσκοπη;) κατανάλωση ενέργειας;Ο κινητηρας μολις εχει σβησει!Η θερμοτητα ειναι σε υψηλα επιπεδα και δεν εισαγεται απο πουθενα φρεσκος κρυος αερας!
Τι θελεις να κανει?Λειτουργει μεχρι να πεσει λιγο η θερμοκρασια! -
Ο χρήστης takiskoym έγραψε:
Για την λειτουργία του airconditioner, κάτι που έμαθα απο τους τεχνικούς της Toyota. Λοιπόν το σύστημα είναι συνδεδεμένο ηλεκτρονικά με το management της μηχανής, και όταν υπάρχει ανάγκη δηλ. προσπέραση ή ανάβαση κλπ. που η μηχανή πρέπει να αποδώσει παραπάνω, η αντλία του aircondition αποσυνδέεται αυτόματα μέχρι η μηχανή να επιστρέψει σε νορμάλ λειτουργία. Βέβαια αυτό δεν το καταλαβαίνει ο οδηγός γιατί το βεντιλατέρ της καμπίνας λειτουργεί συνεχώς. Ιαπωνική τεχνολογία[list:1czfln82]Ερε φιλε, μη τρελενεσαι κι ολας [/list:u:1czfln82][list:1czfln82]Απλα πραγματα ειναι.Οως ο εγκεφαλος του ψεκασμου αντιλαμβανεται διαφορους παραμετρους για να αποδωσει τον τελικο παλμο στα μπεκ, ετσι κι εδω απ οτι αντιλαμβανομαι μολις το συστημα 'δει' φουλ φορτιο(πεταλουδα γκαζιου τερμα ανοιχτη), υψηλες στροφες, και map sensor στιγμιαια σε ατμοσφαιρικη πιεση τοτε διακοπτεται η λειτουργεια του κλιμα [/list:u:1czfln82][list:1czfln82]Απλα πραγματα τα οποια βρισκουν εφαρμογη απο την ηδη υπαρχουσα τεχνολογια.Ναι μεν ως λειτουργια ειναι εξυπνη και θεμιτη αλλα δεν ειναι και κατι το οποιο φερνει την επανασταση [/list:u:1czfln82]
-
Στην corolla τουλάχιστον το βεντιλατέρ δέν τίθεται, ούτε παραμένει σε λειτουργία, όταν σβήνει ο κινητήρας μετά απο ταξίδι με πολύ ζέστη.
-
Δέν γνωρίζω εάν οι ευρωπαικές αυτοκινητοβιομηχανίες υιοθέτησαν
απο τους Ιάπωνες αυτό το σύστημα. Φίλος με VW passat 1.8 150 ps μοντ 98 αδυνατούσε να πιστέψει οτι ενα 1300 cc δέν με ανοικτό το AC. -
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
Για την λειτουργία του airconditioner, κάτι που έμαθα απο τους τεχνικούς της Toyota. Λοιπόν το σύστημα είναι συνδεδεμένο ηλεκτρονικά με το management της μηχανής, και όταν υπάρχει ανάγκη δηλ. προσπέραση ή ανάβαση κλπ. που η μηχανή πρέπει να αποδώσει παραπάνω, η αντλία του aircondition αποσυνδέεται αυτόματα μέχρι η μηχανή να επιστρέψει σε νορμάλ λειτουργία. Βέβαια αυτό δεν το καταλαβαίνει ο οδηγός γιατί το βεντιλατέρ της καμπίνας λειτουργεί συνεχώς. Ιαπωνική τεχνολογία
[list:3sbkbdl5]Ερε φιλε, μη τρελενεσαι κι ολας [/list:u:3sbkbdl5][list:3sbkbdl5]Απλα πραγματα ειναι.Οως ο εγκεφαλος του ψεκασμου αντιλαμβανεται διαφορους παραμετρους για να αποδωσει τον τελικο παλμο στα μπεκ, ετσι κι εδω απ οτι αντιλαμβανομαι μολις το συστημα 'δει' φουλ φορτιο(πεταλουδα γκαζιου τερμα ανοιχτη), υψηλες στροφες, και map sensor στιγμιαια σε ατμοσφαιρικη πιεση τοτε διακοπτεται η λειτουργεια του κλιμα [/list:u:3sbkbdl5][list:3sbkbdl5]Απλα πραγματα τα οποια βρισκουν εφαρμογη απο την ηδη υπαρχουσα τεχνολογια.Ναι μεν ως λειτουργια ειναι εξυπνη και θεμιτη αλλα δεν ειναι και κατι το οποιο φερνει την επανασταση [/list:u:3sbkbdl5]
Ναί δεν αντιλέγω αλπά πράγματα, αλλά το Passat GL 1996 μοντέλο της γυναίκας μου δεν το κάνει, και όταν χρειάζομαι ισχύ του μοτέρ κλείνω το aircondition. Εχεις να δώσεις κάποια εξήγηση?
-
Απλα πραγματα τα οποια βρισκουν εφαρμογη απο την ηδη υπαρχουσα τεχνολογια.Ναι μεν ως λειτουργια ειναι εξυπνη και θεμιτη αλλα δεν ειναι και κατι το οποιο φερνει την επανασταση [/list]
Φίλε G60POWER πήγες αλλού το θέμα.
Ο takiskoym επαίνεσε την τωρινή τεχνολογία των Ιαπώνων. Οι Ιάπωνες δέν εφαρμόζουν στην corolla, αυτά που πρόκειται να φέρουν την επανάσταση.
Αντιθέτως επανάσταση μπορεί να θεωρηθούν άνετα τα Prius I (1997) και Prius ΙΙ (2003). Διότι εισήγαγαν κάτι καινοτόμο στον χώρο του αυτοκινήτου.
Επίσης κοίταξε και στο thread New ΙΤ Interface.
Αυτά. -
Εγώ ένα ξέρω. Οι Ιάπωνες κατέβασαν την τεχνολογία και τα αξεσουάρ τα οποία οι Ευρωπαίοι τα είχαν μόνο για τα λεγόμενα μεγάλου κυβισμού τους μοντέλα στο καθημερινό αυτοκίνητο. Τι να πούμε, ότι όταν οι Ιάπωνες λανσάρανε το 12βάλβιδο μοτέρ, οι Ευρωπαίοι σφύριζαν αδιάφοροι? και όταν φέρανε τα 16βάλβιδα οι Ευρωπαίοι τα σνομπάρανε? και στο τέλος αναγκάστηκαν να τα υιοθετήσουν, ή όταν εφήρμοσαν το ηλεκτρονικό management του μοτέρ οι Ευρωπαίοι χρησημοποιούσαν ακόμη πλατίνες? και τέλος όταν φέρανε την επανάσταση στον εσωτερικό χώρο, ναι με τα ντουλαπάκια τους, που αργότερα τα αντιγράψανε και οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές. Για θυμηθήτε το ποιό απλό, έπρεπε να έλθουν οι Ιάπωνες για να αλλάξουν την σχεδίαση των οργάνων, για να δούμε σαν στάνταρ το στοφόμετρο στο ταμπλώ. Για να μη θυμηθούμε τη Ford που στα τέλη της 10ετίας του 1980 που έβγαζε αναρτήσεις με φύλλα σούστας, όταν τότε οι Ιάπωνες είχαν πετάξει στα σκουπίδια αυτά τα σχέδια. Με όλα αυτά δεν παραγνωρίζω την Ευρωπαική τεχνολογία, αλλά πάντα ήταν πολύ φιδωλή στις κατασκευές της. Εντάξει λοιπόν λέμε για τη Γερμανική τεχνολογία, και ουδείς αμφιβάλει για την ανωτερώτητά της. Που όμως αυτή η τεχνολογία δόθηκε στον τελικό καταναλωτή απλόχερα? Η νομίζετε ότι τα Γερμανικά αυτοκίνητα απευθύνονται σε χαμηλά πορτοφόλια? Απο την άλλη τα Ιαπωνικά και γενικά οι κατασκευαστές της Απω Ανατολής φτιάχνουν λουσάτα και προσιτά αυτοκίνητα για όλα τα πορτοφόλια.
-
Συμφωνω με τον φιλο kilo αλλα ελπιζω να μην αρχισει συζητηση 'Japan Vs Germany' γιατι φοβαμαι πως στο τελος θα αναγκαστει να επεμβει ο moderator.
-
Δεν καταλαβαίνω γιατί θα επέμβει ο moderator? επιδή υπάρχει αντίλογος σε κάποιο θέμα? Τέλος πάντων. Επειδή το θέμα έχει ξανασυζητηθεί και κατά το παρελθόν και βέβαια ο καθένας έχει την γνώμη του που δύσκολα μπορεί να πεισθεί για το αντίθετο, δυό πραγματιάκια μόνο. Κατ αρχάς θα συμφωνήσω με τον φίλο kilo στα παραπάνω που γράφει, και θα υπενθυμήσω στο φίλο G60POWER ότι και η VW έτρεξε στην Toyota για να της βγάλει το αγροτικό της 4Χ4, μα ποιό άλλο από το Tarro. Τελειώνοντας θα πώ ότι σήμερα το πρωί πηγαίνοντας στο γραφείο μου, κάπου κοντά στο ΣΕΦ σε κάποια στιγμή λοιπόν μέσα στο μποτιλιάρισμα πρόσεξα ότι είμαστε περίπου 10-12 αυτοκίνητα μαζί όλα διάφορα μοντέλα της Toyota. Κάνει άραγε τόσο μεγάλο λάθος το ένστικτο της αγοράς?
-
Που όμως αυτή η τεχνολογία δόθηκε στον τελικό καταναλωτή απλόχερα? Η νομίζετε ότι τα Γερμανικά αυτοκίνητα απευθύνονται σε χαμηλά πορτοφόλια? Απο την άλλη τα Ιαπωνικά και γενικά οι κατασκευαστές της Απω Ανατολής φτιάχνουν λουσάτα και προσιτά αυτοκίνητα για όλα τα πορτοφόλια
Πλακα θα κανεις βεβαια!Στο θεμα των αξεσουαρ και δυνατοτητων συμφωνω και μπραβο τους!Αλλα μην μου πεις τωρα οτι ενα Αlmera ενα Corolla για να μην πω ενα Civic απευθυνονται σε φτωχα πορτοφολια!!!!
Για κοιτα λιγο τις τιμουλες!Στην corolla τουλάχιστον το βεντιλατέρ δέν τίθεται, ούτε παραμένει σε λειτουργία, όταν σβήνει ο κινητήρας μετά απο ταξίδι με πολύ ζέστη.
Μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει ποιό σκοπό εξηπηρετεί αυτή η ( άσκοπη κατανάλωση ενέργειας;
Δεν ειναι δα και τοσο σπουδαιο πραγμα!Coolαρε!Τιποτα δεν ειναι ασκοπο!Ολοκληρες αυτοκινητοβιομηχανιες δεν βαζουν ή κανουν τιποτα ασκοπα!Κατι ξερουν αυτοι παραπανω απο μας!Νομιζω???
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Που όμως αυτή η τεχνολογία δόθηκε στον τελικό καταναλωτή απλόχερα? Η νομίζετε ότι τα Γερμανικά αυτοκίνητα απευθύνονται σε χαμηλά πορτοφόλια? Απο την άλλη τα Ιαπωνικά και γενικά οι κατασκευαστές της Απω Ανατολής φτιάχνουν λουσάτα και προσιτά αυτοκίνητα για όλα τα πορτοφόλια
Πλακα θα κανεις βεβαια!Στο θεμα των αξεσουαρ και δυνατοτητων συμφωνω και μπραβο τους!Αλλα μην μου πεις τωρα οτι ενα Αlmera ενα Corolla για να μην πω ενα Civic απευθυνονται σε φτωχα πορτοφολια!!!!
Για κοιτα λιγο τις τιμουλες!Ναι σωστά φίλε μου Σάββα, για τους Ιάπωνες, γίνανε και αυτοί ακριβοί. Αλλά απο την άλλη υπάρχουν και οι Κορεάτικες και όπου να είναι πιθανόν να ξεπεταχτούν και τίποτα Κινέζικες. Και όσον αφορά τις Κορεάτικες προσφέρουν φθηνό και σχετικά καλό αυτοκίνητο. Δες tη Hundai που βρίσκετε στις πρώτες θέσεις των πωλήσεων, και αυτό γιατί προσφέρει οικογενειακό αυτοκίνητο κάπου στα 9,500 ευρώ. Η ΚΙΑ απο την άλλη, έχει μιά έκδοση του Sephia στα 1600 κυβικά χωρίς αερόσακους, ΑΒS και όλα αυτά τα αμφόβολα σωστικά μέσα που υποσχονται να σε κρατήσουν ζωντανό εάν πηγαίνεις μέχρι 60 ΧΑΩ, με κάτι λιγότερο απο 12,000 ευρώ.
-
Ο χρήστης username έγραψε:
Γειά χαρα φίλε μου. Ηθελα να σε ρωτήσω κάτι σχετικά με τη χρονομίσθωση. >
Γειά και χαρά και σε εσένα φίλε.
Για τις ερωτήσεις που έθεσες σχετικά με την χρονομίσθωση και τους όρους αυτής θα σου πώ τα παρακάτω ( όσα γνωρίζω γιατί τα ΄πολύ ιδιαίτερα τα χειρίζονται λογιστές ) :- μπορείς να χρονομισθώσεις με δικαίωμα εξαγοράς ή όχι στην λήξη του συμβολαίου σου
- Η μηνιαία καταβολή του ενοικίου ( είτε στην μία είτε στην άλλη περίπτωση ) δεν επηρεάζεται για οποιοδήποτε λόγο ( ατύχημα ή μηχανική βλάβη ) απλώς γιατί το όχημα έχει μικτή ασφάλιση .
- οι εταιρίες που έχω συνεργαστεί είναι οι Πειραιώς Best Leasing, Hertz και Avis.
Για ότι άλλο στην διάθεσή σου .
Καλη η αγορα της νεας Corolla σαν μεταχειρισμενο?