-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Εμπειρία από σέρβις και ανταλλακτικά ιαπωνικών δεν έχω, σε αντίθεση με της VW, λόγω Αεροπορίας. Εκτός από ακριβή είναι και φοβερά δυσκίνητη σαν κρατική υπηρεσία βρε παιδί μου.[list:3nyy5jul]Nαι, εχεις δικιο, και χειροτερη απο κρατικη υπηρεσια μπορω να σου πω.Ξερεις ομως κατι?ΓΝΗΣΙΟ ανταλλακτικο δεν εχει μονο η αντιπροσωπεια, οποτε δεν υπαρχει λογος να δεσμευεται κανεις σε αυτους.Επιισης το κοστος των ανταλλακτικων για γερμανικα αυτοκινητα ειναι σε λογικοτατες τιμες ακομα κι αν μιλαμε για mercedes.[/list:u:3nyy5jul][list:3nyy5jul]Ιαπωνικα?Πολλα ανταλλακτικα δεν υπαρχουν στο ελευθερο εμποριο(ως γνησια παντα, ετσι?) και ειναι σε τιμες που πιστεψτε με ΠΟΝΑΕΙ, και ειναι παρα πολλες οι περιπτωσεις που ο αλλος δεν ρωταει ποσο κανει, αλλα ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.Εκει να δειτε γελια [/list:u:3nyy5jul]
-
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
Ξερεις ομως κατι?ΓΝΗΣΙΟ ανταλλακτικο δεν εχει μονο η αντιπροσωπεια, οποτε δεν υπαρχει λογος να δεσμευεται κανεις σε αυτους.Επιισης το κοστος των ανταλλακτικων για γερμανικα αυτοκινητα ειναι σε λογικοτατες τιμες ακομα κι αν μιλαμε για mercedesΈχεις απόλυτο δίκιο, γι αυτό εξάλλου η συνεργασία μας με την Καρέντα έχει ελαττωθεί στο ελάχιστο και όταν δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς.
Για τα Ιαπωνικά πίστευα ότι η κατάσταση θα έπρεπε να είχε βελτιωθεί. Η μια και μοναδική εμπειρία που είχα ήταν η αναζήτηση της βάσης του κασετοφώνου σε Corolla που την έσπασαν για να το κλέψουν πριν από 15 χρόνια η οποία βρέθηκε στην Γερμανία μετά από 16 μήνες από μετανάστη συγγενή ο οποίος και την έστειλε στο θείο μου.
-
Ιαπωνικα?Πολλα ανταλλακτικα δεν υπαρχουν στο ελευθερο εμποριο(ως γνησια παντα, ετσι?) και ειναι σε τιμες που πιστεψτε με ΠΟΝΑΕΙ, και ειναι παρα πολλες οι περιπτωσεις που ο αλλος δεν ρωταει ποσο κανει, αλλα ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.Εκει να δειτε γελια
Eχουν μια δοση αληθειας αυτα που λες!
Και που να δεις τιμες αντ/κων Honda!!!! -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Ιαπωνικα?Πολλα ανταλλακτικα δεν υπαρχουν στο ελευθερο εμποριο(ως γνησια παντα, ετσι?) και ειναι σε τιμες που πιστεψτε με ΠΟΝΑΕΙ, και ειναι παρα πολλες οι περιπτωσεις που ο αλλος δεν ρωταει ποσο κανει, αλλα ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.Εκει να δειτε γελια
Eχουν μια δοση αληθειας αυτα που λες!
Και που να δεις τιμες αντ/κων Honda!!!![list:vkbxfxlw]Φιλε μου, τι 'δοση αληθειας' μου λες [/list:u:vkbxfxlw][list:vkbxfxlw]Εγω τα ζω σχεδον καθημερινα!!![/list:u:vkbxfxlw]
-
Φανταζομαι...
Παντως απ οτι εχω παρατηρησει τα φτηνοτερα αντ/κα τα χει η Fiat!
Good for her! -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Φανταζομαι...
Παντως απ οτι εχω παρατηρησει τα φτηνοτερα αντ/κα τα χει η Fiat!
Good for her![list:16n932jv]Αφου πανε, τρεις μεσα μια εξω, να πληρωνουν και ανταλλακτικο οι ανθρωποι? [/list:u:16n932jv]
-
δε ξερω αν ειναι τυχαιο, παντως στο Πουντο μου μοντ '96 με 125.000χλμ το μονο που εχει χαλασει ειναι :
τρομπα νερου
εσωτερικος μπιελιοφορος
καπακι τρομπας βενζινης που εσπασε απο ασχετο μηχανικο!
4-5 καμενες λαμπεςαν αυτο δεν ειναι αξιοπιστια, τοτε τι ειναι?
παντως εχουμε αρχισει και φευγουμε απο το αρχικο θεμα!
-
Επιισης το κοστος των ανταλλακτικων για γερμανικα αυτοκινητα ειναι σε λογικοτατες τιμες ακομα κι αν μιλαμε για mercedesΕεεεεεεεεεπ, όχι και λογικότατες οι τιμές για Mercedes. Επειδή έτυχε να έχουμε ταυτόχρονα στην οικογένεια και BMW 318iS και E-Class του '92, οι τιμές για Mercedes κόντευαν να είναι διπλάσιες από της BMW.
-
Επειδη ο G60power αναφερε καποια τιμη ανταλλακτικου, να πω οτι τα λαστιχα στεγανοποιησης σε jetta του '84 κοστιζουν 350 ευρω!!!!
-
Δηλ πιστευεις οτι η πλειοψηφεια εχει παντα και σε ολα τα ειδη, δικιο?[/list][list:24ck5uqo]Αυτο μου παει κατι σαν, τα προβατα [/list:u:24ck5uqo]Αγαπητέ φίλε G60POWER,
Εδώ δεν μιλάμε για άποψη ή γνώμη πάνω σε κάποιο θεωρητικό θέμα. Ίσως σ' αυτή την περίπτωση να είχες δίκιο στην τοποθέτησή σου.
Εδώ μιλάμε για εμπειρίες ζωής και για γεγονότα. Ο κόσμος δεν έχει κανένα λόγο να λεει ψέματα σε τέτοια θέματα. Εκτός αν θεωρείς ότι το κάνει.Και εν πάσει περιπτώσει για να διορθώσω το saying, λέω, 'Η αγορά ΔΕΝ κάνει ποτέ λάθος για μεγάλο χρονικό διάστημα'
Τι λες;
-
Eγω πιστευω οτι πραγματι η αγορα δεν κανει λαθος συνηθως, απλα το ερωτημα ειναι εαν αυτο που η αγορα θεωρει ως 'καλο' ειναι αυτο που ταιριαζει και στις δικες μας αναγκες.
Παραδειγμα: Η αγορα λεει οτι το Accent πουλαει πολυ καλα.
Αυτο δε σημανει οτι το συγκεκριμενο αυτοκινητο ειναι αυτο που ταιριαζει στις αναγκες ολων μας. Προφανως πουλαει διοτι εχει πολυ καλο value/money, εχει μεγαλη εγγυηση κτλ κτλ.... και οχι γιατι στριβει σαν rallye ή εχει τη ποιοτητα ενος golf ή την αξιοπιστια μιας corolla. -
[quote]Αυτα τα 'προβατα' κατι ξερουν G60power!!!
[list]Πως δεν ξερουν!!![/list]
Στα πρόβατα πρώτοι πρώτοι οι ταξιτζήδες που η πλειοψηφία αγοράζει Toyota .Ακολουθούν οι σχολές οδηγών, με yaris,starlet άντε και κανένα micra.Επειτα είναι οι αγρότες με Hi lux που εδώ και 40 χρόνια εξακολουθούν να αγοράζουν το ίδιο φορτηγάκι. Δηλαδή, αυτοί φίλε, που γ.μ.νε τα αυτοκίνητά τους κάθε μέρα και τα κρατάνε για μια ζωή, δέν ξέρουν και ξέρεις εσύ.
[list]3ετιας αυτοκινητο............αντικα [/list][list]Με το που θα βγει το 5αρι golf περιμενε corrola 174ης γενιας [/list][list]Πως δεν ξερουν?[/list]
Να είσαι σίγουρος οτι η επόμενη corolla θα είναι μπροστά απο το 6άρι golf καμιά 30 χρόνια... Θες να εξηγήσω το γιατί;Have a good fun...
-
Ειχε ο πατερας μια ΤΟΥΟΤΑ COROLLA 1.3 του '87 και την αλλαξε για ενα VW Golf 1.4. Συμφωνω οτι γενικα τα ανταλλακτικα της VW ειναι φθηνοτερα και αυτο ειναι οντως πλεονεκτημα. Ηλιθιο αυτο, αφου τα ΤΟΥΟΤΑ για την Ευρωπη φτιαχνονται στην Αγγλια, δεν τα φερνουν απο την ιαπωνια να πεις οτι εχει υψηλα μεταφορικα... Αλλα η corolla του '87 απεδιδε 82hp ενω το golf του'97 μονο 75hp και με 100cc παραπανω. Ο ιαπωνας παροτι πιο δυνατος καταναλωνε το ιδιο-ισως και λιγοτερο- απο τον γερμανο. Ειναι βεβαιο, και αυτο ειναι κριμα για την ευρωπαικη αυτοκινητοβιομηχανια-οτι σε τεχνολογια κινητηρων οι ιαπωνες ειναι τουλαχιστον 10 χρονια μπροστα με πρωτοπορο την Honda και ακολουθει η ΤΟΥΟΤΑ. Μειναμε πολυ ευχαριστημενοι απο την κορολα (250000χλμ χωρις καποια σοβαρη επισκευη) και εφοσον δεν εχουν σκαρτεψει την ποιοτητα, το προτεινω ανεπιφυλακτα.
Ωστωσο, το golf εχει καλυτερη αναρτηση, αλλα μπορει υστερα απο 15 χρονια να την εχει βελτιωσει και η ΤΟΥΟΤΑ -
Ο χρήστης Αγγλος μηχανικος έγραψε:
Ειχε ο πατερας μια ΤΟΥΟΤΑ COROLLA 1.3 του '87 και την αλλαξε για ενα VW Golf 1.4. Συμφωνω οτι γενικα τα ανταλλακτικα της VW ειναι φθηνοτερα και αυτο ειναι οντως πλεονεκτημα. Ηλιθιο αυτο, αφου τα ΤΟΥΟΤΑ για την Ευρωπη φτιαχνονται στην Αγγλια, δεν τα φερνουν απο την ιαπωνια να πεις οτι εχει υψηλα μεταφορικα... Αλλα η corolla του '87 απεδιδε 82hp ενω το golf του'97 μονο 75hp και με 100cc παραπανω. Ο ιαπωνας παροτι πιο δυνατος καταναλωνε το ιδιο-ισως και λιγοτερο- απο τον γερμανο. Ειναι βεβαιο, και αυτο ειναι κριμα για την ευρωπαικη αυτοκινητοβιομηχανια-οτι σε τεχνολογια κινητηρων οι ιαπωνες ειναι τουλαχιστον 10 χρονια μπροστα με πρωτοπορο την Honda και ακολουθει η ΤΟΥΟΤΑ. Μειναμε πολυ ευχαριστημενοι απο την κορολα (250000χλμ χωρις καποια σοβαρη επισκευη) και εφοσον δεν εχουν σκαρτεψει την ποιοτητα, το προτεινω ανεπιφυλακτα.
Ωστωσο, το golf εχει καλυτερη αναρτηση, αλλα μπορει υστερα απο 15 χρονια να την εχει βελτιωσει και η ΤΟΥΟΤΑKαλα μην τα ισοπεδωνουμε κι ολα..εχει καλους κινητηρες η japan αλλα και η ευρωπη δεν παει πισω!
Μην συγκρινεις τον 1400αρι με τα 75 του VAG!
Υπαρχουν πολλα και καλα δειγματα..ενα απλο που το ζω καθημερινα ειναι αυτο το διαμαντακι της PSA το 1600αρι με τα 120 αλογα.
Προτυπο αποδοσης-αντοχης-καταναλωσης! -
Ο χρήστης username έγραψε:
Αυτα τα 'προβατα' κατι ξερουν G60power!!!
[list:38708uqk]Πως δεν ξερουν!!![/list:u:38708uqk]
Στα πρόβατα πρώτοι πρώτοι οι ταξιτζήδες που η πλειοψηφία αγοράζει Toyota .Ακολουθούν οι σχολές οδηγών, με yaris,starlet άντε και κανένα micra.Επειτα είναι οι αγρότες με Hi lux που εδώ και 40 χρόνια εξακολουθούν να αγοράζουν το ίδιο φορτηγάκι. Δηλαδή, αυτοί φίλε, που γ.μ.νε τα αυτοκίνητά τους κάθε μέρα και τα κρατάνε για μια ζωή, δέν ξέρουν και ξέρεις εσύ.
[list:38708uqk]3ετιας αυτοκινητο............αντικα [/list:u:38708uqk][list:38708uqk]Με το που θα βγει το 5αρι golf περιμενε corrola 174ης γενιας [/list:u:38708uqk][list:38708uqk]Πως δεν ξερουν?[/list:u:38708uqk]
Να είσαι σίγουρος οτι η επόμενη corolla θα είναι μπροστά απο το 6άρι golf καμιά 30 χρόνια... Θες να εξηγήσω το γιατί;Have a good fun...
Ναι γιατι?
-
Η Toyota έχει εξαγγείλει οτι ΟΛΑ τα οχήματα, που θα παράγει στο εγγύς μέλλον, θα είναι υβριδικά...
-
Υβριδικαααα... ???
Ωχ η τσεπη μου.. -
Υβριδικαααα... ???
Ωχ η τσεπη μου..Νομίζω οτι είσαι υπερβολικός. Σήμερα, εφαρμόζουν την υβριδική τεχνολογία μόνο σε 5-6 μοντέλα. Καμιά σχέση με τα περίπου 70 μοντέλα που παράγουν συνολικά.
Απο το 1997 μέχρι σήμερα, καμιά εταιρεία δέν τόλμησε να παρουσιάσει τόσο σύνθετη κατασκευή...
Αντιθέτως, οι ίδιοι διαθέτουν στην αγορά και πιό εξελιγμένα μοντέλα, π.χ. με τρείς κινητήρες. -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Εγω πιστευα οτι η αξιοπιστια της ηταν το δυνατο σημειο της μαζι με την ποιοτητα και τις καλες επιδοσεις! Σαφως η αντιπροσωπια ειναι κορυφαια στην Ελλαδα στο aftersales, αλλα για σπασμενα μοτερ σε corolla πρωτη φορα ακουω!!!
Με βαλατε σε σκεψεις τωρα
Τι λεμε τώρα βρε παιδιά ?? Ολες οι έρευνες αξιοπιστίας και σε Ελλάδα και σε Ευρώπη φέρνουν την Toyota στις πρώτες θέσεις !!! ΄Στο κατω κατω δεν ειμαστε σε θεση να ξερουμε λεπτομέρειες για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις για να βγάλουμε γενικά συμπεράσματα. Συγγενής μου αγόρασε πριν 3 μήνες μια Mercedes Benz C320 και στα πρώτα ... 90 χλμ έσπασαν 2 από τις βάσεις στήριξης της μηχανής Τι θα κανουμε λοιπόν θα βγάλουμε αναξιόπιστες τις MB ??
-
Εδώ και 2 περίπου μήνες έχω αγοράσει την Corolla 1.4. Το αυτοκίνητο είναι πάρα πολύ καλό σε όλους τους τομείς, και πραγματικά τα αξίζει τα λεφτά του. Εμφανισιακά το βρίσκω πολύ όμορφο, αν και αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό. Είναι αρκετά στιβαρό, ενώ η ποιότητα κατασκευής άριστη. 3500χλμ μέχρι στιγμής και δεν έχει παρουσιάσει τον παραμικρό θόρυβο ή τριγμό. Αυτό που μου έκανε εντύπωση αρχικά είναι το πόσο καλή ηχομόνωση έχει. Κλείνεις παράθυρα, ανάβεις A/C και δεν ακούς σχεδόν τίποτα. Όσο για τον κινητήρα του, πιστεύω ότι είναι ότι καλύτερο στα 1400cc. Το πάει το αμαξάκι αρκετά σβέλτα, ειδικά για 1400άρι. Γενικά είναι ένα πολύ καλό και ολοκληρωμένο αυτοκίνητο. Αρχικά πήγαμε να παραγγείλουμε Yaris 1300. Η Corolla ήταν τελικά ένα εκατομμύριο ακριβότερη, αλλά είναι εντελώς διαφορετικό αμάξι. Και στο βασικό εξοπλισμό έχει τα πάντα.
Καλη η αγορα της νεας Corolla σαν μεταχειρισμενο?