-
Παντως Κωστα τωρα που το ξαναβλεπω με τις λακουβες-πηγαδια-καπακια ευδαπ δεν πρεπει να εχεις προβλημα!
Αν του βαλεις κι ενα καινουριο λαστιχακι..θα μαλακωσει ακομα πιο πολυ! -
Εγώ του είπα να το φέρει στα Μέγαρα να το δούμε εν δράσει, αλλά δεν ήθελε! Τι EVO και βλακείες!
-
Για τα Ami σας δινουν μηπως εργοστασιακο καλυμα για την μασκα?
Dimitris...
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Εγώ του είπα να το φέρει στα Μέγαρα να το δούμε εν δράσει, αλλά δεν ήθελε! Τι EVO και βλακείες!Πως δεν θέλω!
Έχω ξεκινήσει από το Σάββατο και ακόμα στο δρόμο είμαι...(Περιμένετε να δείτε ανάλυση στο topic με τα + και – των αυτοκινήτων μας! )
Στο θέμα μας παρακαλώ!!
-
Ο χρήστης Dimitris_ έγραψε:
Για τα Ami σας δινουν μηπως εργοστασιακο καλυμα για την μασκα?Dimitris...
Βέβαια....
Χωρίς αυτό και κάτω από 10 C καλύτερα να φοράω 2 πουλόβερ με 1 παλτό και 1 μπουφάν μέσα!Τις ερωτήσεις σας, παρακαλώ στο 'CITROEN forum'
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Είχα τρίψει χοντρό γυαλόχαρτο κάποιο μέρος και τελικά ακόμα και με το σουλφασέρ, το τρίψιμο και το χρώμα μετά, οι γραμμές αυτές σε απόσταση μικρότερης των 10 cm φαίνονται ...
Με το χέρι δεν είναι καθόλου αισθητές...
Υπάρχει τρόπος να φύγουν?ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΑΝΘΕΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΚΟΜΑΤΙ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ,ΝΑ ΣΤΟΚΑΡΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΒΑΦΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΥΤΟ.ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ.
ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΑΜΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΤΟ ΠΟΥΛΗΣΕΙΣ ΠΟΤΕ -
Ο χρήστης Leoussis έγραψε:
Είχα τρίψει χοντρό γυαλόχαρτο κάποιο μέρος και τελικά ακόμα και με το σουλφασέρ, το τρίψιμο και το χρώμα μετά, οι γραμμές αυτές σε απόσταση μικρότερης των 10 cm φαίνονται ...
Με το χέρι δεν είναι καθόλου αισθητές...
Υπάρχει τρόπος να φύγουν?ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΑΝΘΕΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΚΟΜΑΤΙ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΤΙΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ,ΝΑ ΣΤΟΚΑΡΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΒΑΦΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΥΤΟ.ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ.
ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΑΜΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΤΟ ΠΟΥΛΗΣΕΙΣ ΠΟΤΕΣε ευχαριστώ πολύ.
Να είσαι σίγουρος ότι δεν θα πουληθεί ποτέ.Για τις γραμμές, δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω κάτι τέτοιο αφού μόνο εγώ τις βλέπω (Ψείρας ε?)
Απλά αφού έγιναν από γυαλόχαρτο, λογικά με πολύ καλό τρίψιμο πάλι θα φύγουν, χωρίς στοκάρισμα.Στην επόμενη ανακατασκευή σε κάποια χρόνια θα το κοιτάξω!!
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Να είσαι σίγουρος ότι δεν θα πουληθεί ποτέ.
ΓΙΑ ΚΑΝΑ ''ΡΑΛΛΥ'' ΑΝΤΙΚΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΕ ?
-
Ο χρήστης Leoussis έγραψε:
Να είσαι σίγουρος ότι δεν θα πουληθεί ποτέ.
ΓΙΑ ΚΑΝΑ ''ΡΑΛΛΥ'' ΑΝΤΙΚΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΕ ?
Να σου πω την αλήθεια δεν έχω ασχοληθεί καθόλου.
Μου έβαλες την ιδέα όμως...
Για να ανοίξουμε ένα topic να το συζητήσουμε εκεί! -
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Για τις γραμμές, δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω κάτι τέτοιο αφού μόνο εγώ τις βλέπω (Ψείρας ε?)Ε, όχι και μόνο εσύ... Τώρα που το δημοσίευσες στο internet το ξέρει όλος ο κόσμος. Ξέρω ακριβώς τι πλάκα θα σου κάνω όταν βρεθούμε από κοντά!
-
Για τις γραμμές, δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω κάτι τέτοιο αφού μόνο εγώ τις βλέπω (Ψείρας ε?)
Ε, όχι και μόνο εσύ... Τώρα που το δημοσίευσες στο internet το ξέρει όλος ο κόσμος. Ξέρω ακριβώς τι πλάκα θα σου κάνω όταν βρεθούμε από κοντά!
Ναι αλλά δεν ξέρεις που είναι οι γραμμές, εκτός αν ψάξεις όλο το αμάξι για να τις βρεις και να με πειράζεις!!!
Ο φαναρτζής παραδέχτηκε το λάθος και είπε κααααααααποια στιγμή να περάσω να το ξαναβάψει (το σημείο)
-
Πάντως χωρίς πλάκα, είναι δύσκολο να βρεις καλό φαναρτζή... Και κυρίως βαφέα. Υπάρχουν πολλοί άσχετοι στο χώρο (όπως και σε κάθε χώρο φαντάζομαι...)
-
Πάντως χωρίς πλάκα, είναι δύσκολο να βρεις καλό φαναρτζή... Και κυρίως βαφέα. Υπάρχουν πολλοί άσχετοι στο χώρο (όπως και σε κάθε χώρο φαντάζομαι...)Πραγματικά το πιστεύω.
Για το ποια είναι η πιο δύσκολη ειδικότητα δύσκολη, η απόφαση
Ο φαναρτζής είναι αυτός που το στραπατσαρισμένο αμάξι θα στο κάνει σαν καινούργιο αλλά και ο βαφέας είναι αυτός που θα σου φροντίσει και την παραμικρή λεπτομέρεια και δεν θα χρειάζεσαι να παραπονιέσαι στο forum μετά!
Με λίγο ένστικτο πάντως κάτι βρίσκεις...
Θεωρώ πιο δύσκολο να σε κοροιδέψει ο φαναρτζής από τον μηχανικό...Δεν ξέρω γιατί αλλά έτσι νιώθω!!!
Πριν αποφασίσω να το πάω στο συνεργείο που το πήγα, είχα ακούσει τα απίστευτα φίδια και υποσχέσεις με ένα ύφος που δεν με έπειθαν -
Mεγαλο προβλημα να βρεις ενα καλο φαναρτζη-βαφεα...
Μολλις πηρα το αμαξι απο εναν τετοιο.... εκ πρωτης οψεως φαινετε καλο...
αλλα εαν το ψαξεις λιγο θα βρεις αρκετα 'λαθακια' ο μπροστα προφυλακτηρας ειναι λες κ εχει καποιυ ειδους αλλεργεια με το μικρα μικρα σπυρακια κ λιγοτερα στα γυρω προστατευτικα, τα γερουλια εχουν ιχνη απο αταρι μαλλον, το ενα φαναρι εχει μια περιεργη κληση κ αλλα περιεργα....
Μαλλον πρεπει να βρω το δικανο κ δευτερα να του κανω μια επιακεψη........
Ασε που το ειχε κ δυο βδομαδες κ το παιδευε ενα μου ειχε πει τι σε μια βδομαδα θα ειναι ετοιμο
Θα ηθελα να σας αραδιασω τι σκεφτομαι γι'αυτονα κ το σοι του .... αλλα μαλλον θα μου σβησουν το ποστ -
Επαναφέρω το θέμα αυτό λόγω του παρακάτω προβλήματος:
Στο καινούργιο μου αυτοκίνητο, η προσπάθεια απομάκρυνσης μιας κουτσουλιάς από το καπό με χρήση σφουγγαρακίου από αυτά που πλένουν τα πιάτα και μάλιστα από τη λάθος πλευρά, δηλ. τη σκληρή (συνήθως 'πράσινη') με τη 'συρμάτινη' υφή , οδήγησε σε μια εμφανέστατη και αρκετά εκτενή (5-6 πόντοι διάμετρος) θαμπάδα του χρώματος (ανθρακί μεταλλικό) στο σημείο αυτό Υποθέτω πως έχει φύγει το βερνίκι και ίσως και κάποια στρώση χρώματος, πάντως λαμαρίνα δεν φαίνεται.
Προτάσεις για αποκατάσταση ? Ξέρω την εναλλακτική 'βάψτο' αλλά ψάχνω για κάτι φθηνότερο...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
χρήση σφουγγαρακίου από αυτά που πλένουν τα πιάτα και μάλιστα από τη λάθος πλευρά, δηλ. τη σκληρή (συνήθως 'πράσινη') ...Υπάρχουν και τα πιο μαλακά σφουγγαράκια που είναι ροζ ή άσπρα ή κάτι τέτοιο που είναι πολύ πιο ήπια. Και πάλι όμως καλύτερα να χρησιμοποιηθεί πολύ νερό ή άλλο υγρό και υπομονή μέχρι να μαλακώσει η κουτσουλιά οπότε απορροφάται με κουζινόχαρτο και όχι τριβή με άγρια επιφάνεια....
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
χρήση σφουγγαρακίου από αυτά που πλένουν τα πιάτα και μάλιστα από τη λάθος πλευρά, δηλ. τη σκληρή (συνήθως 'πράσινη') ...
Υπάρχουν και τα πιο μαλακά σφουγγαράκια που είναι ροζ ή άσπρα ή κάτι τέτοιο που είναι πολύ πιο ήπια. Και πάλι όμως καλύτερα να χρησιμοποιηθεί πολύ νερό ή άλλο υγρό και υπομονή μέχρι να μαλακώσει η κουτσουλιά οπότε απορροφάται με κουζινόχαρτο και όχι τριβή με άγρια επιφάνεια....
Το ξέρω. Δεν την έκανα όμως εγώ την πατάτα
-
Εγώ από βαψιμο φαναρτζή στον προφυλακτήρα,εχω μία σταγόνα,δηλαδή έτρεξε λίγο το χρώμα και έμεινε.Μπορώ κάπως να το σουλουπωσω ή να το αφήσω μη καταλήξω με γδαρμένο προφυλακτήρα;
-
Με μία χοντρή αλοιφή και μετά τελειώμα με μια πιο ψιλή θα φύγει η θαμπάδα. Αλλά οι καλές αλοιφές είναι ακριβές οπότε ίσως να συμφέρει καλύτερα να το πάς σε καποιο βαφέα ή σε καποιο πλυντήριο που κάνει και γυαλίσματα.
-
nass φοβάμαι ότι η θαμπάδα δεν είναι από το τρίψιμο το δικό σου αλλά απο την ίδια την κουτσουλιά.
Αναζήτηση φαναρτζή + Ερωτήσεις για βάψιμο