-
Η Μερτσέντες έχει τρία σοβαρά μέτωπα:
Ένα με τη BMW (σε όλες τις κατηγορίες στις οποίες δραστηριοποιούνται και οι δυο εταιρείες)
Ένα με τη Rolls-Royce
Ένα με τη Bentley
Με τη Ferrari δεν έχει μέτωπο, γιατί δραστηριοποιούνται σε τελείως διαφορετικές κατηγορίες αυτοκινήτων.
-
Ο χρήστης gskarmou έγραψε:
Eπρεπε να γίνω πιο συγκεκριμένος
ΟΧΙ στους αγώνες αλλά στα παραγώμενα για το δρόμο αυτοκίνητα ..
στους αγώνες εφαρμόζονται και ειδικά στην Φ1 λύσεις που ίσως δεν θα εφαρμοστουν ποτε για λόγους κόστους στο μέσο αυτοκίνητο .
Και μένω στο γιατι δεν υπάρχει λόγος να προσπαθείς να φτιάξεις ταχύτερο αυτοκίνητο απο τους άλλους πέρα απο το να κάνεις την καρδία σου και των άλλων να χτυπήσει δυνατότερα και ταχύτερα στο κυνήγι της αδρεναλίνης .Είναι λίγο τραβηγμένο αλλά έτσι είναι καταβάθος και το ξέρουμε πολύ καλά γιατί στο άκουσμα και μόνο ονομάτων όπως Φερράρι , Πόρσε ,Λαμποργκίνι κτλ ανεβαίνουν οι σφυγμοί σου, όταν αγαπάς την αυτοκίνησηΧμμμ... εδώ υπάρχει διαφορετική οπτική γωνία, βάσει της οποίας βλέπουμε την αυτοκίνηση. Εγώ δυσκολεύομαι να ξεχωρίσω τόσο πολύ τους αγώνες από την παραγωγή, αφού θεωρώ το δεύτερο αποτέλεσμα του πρώτου, με ότι αυτό συνεπάγεται. Για παράδειγμα, θυμάμαι δηλώσεις τις Ρενό όταν αποφάσισαν πρόσφατα να επιστρέψουν με δική τους ομάδα (όχι μόνο ως προμηθευτές κινητήρων δλδ), ότι 'κακά τα ψέμματα, ένας από τους σημαντικότερους λόγους που πήραμε αυτή την απόφαση ήταν να ενδυναμώσουμε τη θέση μας στην παραγωγή καθημερινών αυτοκινήτων'. Αντίστοιχα, η BMW ανακοίνωσε σημαντική αύξηση των πωλήσεών της στην Ευρώπη, σίγουρα τον 1ο χρόνο μετά την επανεμπλοκή της στη Φ1 (νομίζω και το 1ο μισό του δέυτερου χρόνου) με δηλώσεις που απέδιδαν αυτή την άυξηση στη επιστροφή της ομάδας στη Φ1. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και με την Τογιότα, όπου και πάλι υπήρξαν δηλώσεις πως από καιρό σκέφτονταν την εμπλοκή τους στη Φ1 με σκοπό να ανεβάσουν περισσότερο το πρεστίζ της εταιρίας, με απώτερο σκοπό τις καθημερινές πωλήσεις, αλλά δεν είχαν ωριμάσει οι συνθήκες (επίσης, αν και δεν το είπαν ξεκάθαρα, άφησαν να εννοηθεί πως θεωρούσαν ανεπίτρεπτο να συμμετέχει η Χόντα στη Φ1 και να μην συμμετέχουν κι εκείνοι... αν μάλιστα δεν με απατά η μνήμη μου, η απόφασή τους να κατέβουν αποκλειστικά με δική τους ομάδα -και όχι ως προμηθευτές κινητήρων- είχε να κάνει με το γεγονός ότι ήθελαν να υπερκεράσουν -τουλάχιστον σε εντυπώσεις, για αρχή- τους 'αιώνιους' αντιπάλους τους, α.κ.α. Χόντα).
Ασχετο
Οτάν είσαι εφοριακός βέβαια τρίβεις τα χέρια σου για αυτά που θα αρπάξεις ενώ όταν είσαι βενζινάς σκέφτεσαι να μεγαλώσεις το πρατήριοΗ σειρά RX της Μαζντα είναι κανονικής παραγωγής και δεν μπορεί να χαρακτηριστεί υπεραυτοκίνητο άσχετα άν η τεχνολογία που εφαρμόστηκε και εφαρμόζεται είναι κάποια** έτη φωτός μακρυά** απο όλα τα κανονικά αυτοκίνητα και υπεραυτοκίνητα.
Η Α112 Αlpine της Ρενώ ήταν περιορισμένης παραγωγής ή καλύτερα ειδικής κατασκευής για να μην πέσει στην διαδικασία παραγωγής και εξέλιξης ενός αυτοκινήτου για τους αγώνες και μόνο αυτούς .Κατι το οποίο έπραξε και εφάρμοσε η BMW με τη σειρά Μ και την Μ-ΤechnikΣωστός κι ευχαριστώ για το συμπλήρωμα πληροφοριών σχετικά με τα RX και την A112. ?λλωστε και η αρχική μου τοποθέτηση δεν κατατέθηκε ως σχόλιο αντιδικίας, αλλά στα πλαίσια της σφαιρικότερης ενημέρωσης (την οποία αδυνατούσα να παράσχω σε μεγάλο εύρος, σε εκείνο το post).
-
Διεγράφησαν άσχετες με το θέμα απόψεις
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Δυστυχώς, αυτό που λες είναι η τραγική αλήθεις (Υπάρχουν βέβαια και εξαιρέσεις...)
[snip]Φυσικά και υπάρχουν εξαιρέσεις φίλε Hakk, εκατέρωθεν. Απλά μίλησα για τη γενικότερη εικόνα, όπως τουλάχιστον τη βιώνω εγώ.
Μέχρι κάποιο βαθμό τους καταλαβαίνω, γιατί η Ελλάδα ήταν και είναι Φεραρικο-μανιακή χώρα, από ειδικό Τύπο μέχρι διαφημίσεις και απλά ο πολύς κόσμος δεν έχει την όρεξη ή τον ελεύθερο χρόνο να εμβαθύνει στην ιστορία της αυτοκίνησης αλλά και των αγώνων γενικότερα. Είναι ο ίδιος λόγος που ο πολύς κόσμος φαίνεται να υποτιμά την πολύτιμη συμβολή των Γάλλων στις έννοιες 'αυτοκίνητο' και 'αγώνες'.
γιατί όλοι μας συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα...
Η ferrari και κάθε άλλη τέτοια μάρκα έχει σα σκοπό να βγάζει πανάκριβα σπορ αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού....
Δε σημαίνει ότι όλα τα άλλα είναι κατώτερα για το σκοπό που είναι φτιαγμένα
Η ferrari έχει γνώσεις και εμπειρία εκεί απλά όλοι επεφυμούμε τα συγκεκριμένα μοντέλα λόγω ισχύος και επιδόσεων -
Αν και γάλλος νομίζω ότι δεν είναι σκοπός το ποιος είναι ο πρωτοπόρος και άλλου τέτοιου είδους κόντρες.Υπάρχουν πολλά τέτοια επιχειρήματα για να πείσεις κάποιον
Κάτι τελευταίο: Γερμάνος ανακάλυψε τον diesel κινητήρα ΄(από ένα βοσκό που άναβε τσιγάρο) και γερμανός πάλι έχει τα σκήπτρα σε αυτόν με τον καλύτερο diesel κινητήρα έτσι λοιπόν δεν είναι έτσι τα πράγματα για τους συμπαθεστάτους ιταλούς..... -
Ο χρήστης ThanosM έγραψε:
Η ferrari έχει γνώσεις και εμπειρία εκεί απλά όλοι επεφυμούμε τα συγκεκριμένα μοντέλα λόγω ισχύος και επιδόσεωνΓια τους λόγους αυτούς επευφημείτε τα αυτοκίνητα της Φερράρι...;;;
Μόνο για τις επιδόσεις και την ισχύ...;
Δηλαδή προφανώς επευφημείτε περισσότερο ένα φτιαγμένο Skyline των 900 ίππων από τη Φερράρι Έντζο ή από τη Φερράρι F40... -
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Δυστυχώς, αυτό που λες είναι η τραγική αλήθεις (Υπάρχουν βέβαια και εξαιρέσεις...)
[snip]Φυσικά και υπάρχουν εξαιρέσεις φίλε Hakk, εκατέρωθεν. Απλά μίλησα για τη γενικότερη εικόνα, όπως τουλάχιστον τη βιώνω εγώ.
Μέχρι κάποιο βαθμό τους καταλαβαίνω, γιατί η Ελλάδα ήταν και είναι Φεραρικο-μανιακή χώρα, από ειδικό Τύπο μέχρι διαφημίσεις και απλά ο πολύς κόσμος δεν έχει την όρεξη ή τον ελεύθερο χρόνο να εμβαθύνει στην ιστορία της αυτοκίνησης αλλά και των αγώνων γενικότερα. Είναι ο ίδιος λόγος που ο πολύς κόσμος φαίνεται να υποτιμά την πολύτιμη συμβολή των Γάλλων στις έννοιες 'αυτοκίνητο' και 'αγώνες'.
Ρε παιδια μην κάνετε έτσι
Τα πράγματα είναι πολύ απλάΟι Γερμανοί θέλαν αυτοκίνητο γερό στιβαρό και να μην σταματάει με λίγα λόγια ένα κρύο τυπικό και με τα άκρως απαραίτητα αυτοκίνητο όπως και το σκαραβαίο.Ολα στηρίζονται σε αυτή τη λογική και φιλισοφία με όλα τα μοντέλα τους στοιβαρα με λίγα σχετικά άλογα και πάνω από όλα κρύα και αυταρχικά
Σε αντίθεση οι ΙΤΑΛΟΙ με άλλο ταμπεραμέντο και ψυχική διάθεση και υγεία κάνανε αυτοκίνητα με πολύ φινέτσα αλλά...... λίγο βιαστικά και 'τσαπατσούλικα'.Ενδιαφέρον τους? πως θα βγουν οι καλύτεροι από τους άλλους ανταγωνιστές τους.
Η Lamborgini τρακτερ έβγαζε αρχικά για γεωργικές εργασίες.Έλα όμως που στη Ferrari τους προκαλούσαν για τις ικανότητες τους και βάλανε κατά κάποιο τρόπο στοίχημα με ταξύ τους...
Έτσι και το πρώτο Lamborgini...
Oi ΓΑΛΛΟΙ τώρα αυτό που τους έννοιαζε ήταν να μην χύνεται το γάλα και να μην σπάνε τα αυγά κατά την μεταφορά τους και να γινεται η ζωή τους εύκολη βρίσκοντας διάφορες εύστοχες και μη λύσεις για όλα.Εξού λοιπόν και όλα τα γαλλικά μοντέλα με καταπληκτικές αναρτήσεις για κράτημα και για άνεση στο δρόμο.Έτσι λοιπόν και τα 2cv για αρχή και όλα τα υπόλοιπα μοντέλα της citroen Renault pegeuot.
Δε νομίζω ότι έχω άδικο έτσι?
Ότι προτιμά ο καθένα διαλέγει...
Υ.Γ Τί να πούνε και οι Ιάπωνες που ήρθαν πολύ αργότερα στο χώρο και όμως καταφέρνουν σιγά σιγά να πλησιάσουν τους παραπάνω?
Γι αυτό άδικος ο τσακωμος... -
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
....... üôé 'êáêÜ ôá øÝììáôá, Ýíáò áðü ôïõò óçìáíôéêüôåñïõò ëüãïõò ðïõ ðÞñáìå áõôÞ ôçí áðüöáóç Þôáí íá åíäõíáìþóïõìå ôç èÝóç ìáò óôçí ðáñáãùãÞ êáèçìåñéíþí áõôïêéíÞôùí'. Áíôßóôïé÷á, ç BMW áíáêïßíùóå óçìáíôéêÞ áýîçóç ôùí ðùëÞóåþí ôçò óôçí Åõñþðç, óßãïõñá ôïí 1ï ÷ñüíï ìåôÜ ôçí åðáíåìðëïêÞ ôçò óôç Ö1 (íïìßæù êáé ôï 1ï ìéóü ôïõ äÝõôåñïõ ÷ñüíïõ) ìå äçëþóåéò ðïõ áðÝäéäáí áõôÞ ôçí Üõîçóç óôç åðéóôñïöÞ ôçò ïìÜäáò óôç Ö1......Åôóé åôóé .....
Ïé áãþíåò ðÜíôá Þôáí ç êáëýôåñç äéáöÞìéóç ãéá ôï êÜèå ìïíôÝëï êáé êáôáóêåõáóôÞ.
Ð.÷ ËÜíôóéá ìå ôçí ÄÝëôá
Ðåæþ ìå ôï 206 êáé Üëëá ðïëëÜ .Ç üëç äéáäéêáóßá üìùò êÜðïõ ðñÝðåé íá ðÜåé ðéï óõãêåêñéìÝíá
ïé Åëëçíåò óáí Ìåóüãåéïé åßíáé öõóéêü íá äåß÷íïõí ðñïôßìçóç óå áõôïêßíçôá üðùò ïé ÖåññÜñé .
Ïóï áöïñÜ ôá óðïñ áõôïêßíçôá ãéáôé ãéá ïéêïãåíåéáêá êáé Üëëåò êáôçãïñßåò ç ÌåôñóÝíôåò -ìå ìüíï áñíçôéêü ôçí ôóïõ÷ôåñÞ ôéìÞ-åßíáé áðï ôéò ðñþôåò åðéëïãÝò .
Éóùò ãéáôé ç ôÜõôéóç ìå ôá ôáîß ,ðá÷ïõëïýò ïäçãïýò
êáé õðïõñãéêÞ ÷ñÞóç -
Αυτές που είναι παρούσες από την ΑΡΧΗ της αυτοκίνησης μέχρι και ΣΗΜΕΡΑ, επηρεάζοντας ουσιαστικά την εξέλιξή της, είναι οι Πεζό, Ρενό, Φίατ και Μερτσέντες (η Φεράρι απλά δεν υπήρχε για πολλά χρόνια και η Άλφα απλά έπαψε να διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο εδώ και πολλά χρόνια).
Επίσης, αν η Φεράρι του Έντσο του '30 ήταν ήρωες, τότε οι 'γκαραζιέρηδες' του '50 και του '60 ήταν σούπερ υπερήρωες!
-
Τα πράγματα είναι πολύ απλάΟι Γερμανοί θέλαν αυτοκίνητο γερό στιβαρό και να μην σταματάει με λίγα λόγια ένα κρύο τυπικό και με τα άκρως απαραίτητα αυτοκίνητο όπως και το σκαραβαίο.Ολα στηρίζονται σε αυτή τη λογική και φιλισοφία με όλα τα μοντέλα τους στοιβαρα με λίγα σχετικά άλογα και πάνω από όλα κρύα και αυταρχικά
Σε αντίθεση οι ΙΤΑΛΟΙ με άλλο ταμπεραμέντο και ψυχική διάθεση και υγεία κάνανε αυτοκίνητα με πολύ φινέτσα αλλά...... λίγο βιαστικά και 'τσαπατσούλικα'.Ενδιαφέρον τους? πως θα βγουν οι καλύτεροι από τους άλλους ανταγωνιστές τους.
Η Lamborgini τρακτερ έβγαζε αρχικά για γεωργικές εργασίες.Έλα όμως που στη Ferrari τους προκαλούσαν για τις ικανότητες τους και βάλανε κατά κάποιο τρόπο στοίχημα με ταξύ τους...
Oi ΓΑΛΛΟΙ τώρα αυτό που τους έννοιαζε ήταν να μην χύνεται το γάλα και να μην σπάνε τα αυγά κατά την μεταφορά τους και να γινεται η ζωή τους εύκολη βρίσκοντας διάφορες εύστοχες και μη λύσεις για όλα.Εξού λοιπόν και όλα τα γαλλικά μοντέλα με καταπληκτικές αναρτήσεις για κράτημα και για άνεση στο δρόμο.Έτσι λοιπόν και τα 2cv για αρχή και όλα τα υπόλοιπα μοντέλα της citroen Renault pegeuot.
Υ.Γ Τί να πούνε και οι Ιάπωνες που ήρθαν πολύ αργότερα στο χώρο και όμως καταφέρνουν σιγά σιγά να πλησιάσουν τους παραπάνω?
Γι αυτό άδικος ο τσακωμος...Χμμμμ... αν και υπεραπλουστευμένα τα σχόλιά σου, αυτή είναι μάλλον η γενική εικόνα που έχει ο μέσος Έλληνας για τις προαναφερθείσες σχολές αυτοκίνησης. Μια εικόνα που αλλάζει αρκετά όμως από χώρα σε χώρα.
Πέρα από αυτό, υπάρχουν σημαντικά γεγονότα που αντικρούουν τις παραπάνω απόψεις. Π.χ. οι Γάλλοι ήταν αυτοί που εμπορεύτηκαν το πρώτο αυτοκίνητο (Πεζό), όπως ήταν αυτοί που διοργάνωσαν τον πρώτο αγώνα αυτοκινήτων. Επίσης, π.χ. η Πόρσε 911 GT2 και GT3, όπως και η φρέσκια 911 Carrera GT, τα οποία αν και Γερμανικά αυτοκίνητα μόνο κρύα, αυταρχικά και με σχετικά λίγη ιπποδύναμη ΔΕΝ είναι. Περίπου τα ίδια ισχύουν και για την Mercedes CLK GTR. Τέλος, σε ότι αφορά τους Ιταλούς, η κατά τεκμήριο μακροβιότερη και πιο επιτυχημένη αυτοκινητοβιομηχανία τους, η ΦΙΑΤ στήριξε σε σημαντικότατο βαθμό την επιτυχία της σε πωλήσεις καθημερινών αυτοκινήτων, τύπου 'κατσαριδάκι', 124, Ούνο και Πούντο... σε σημεί μάλιστα να αγοράσει σχεδον όλες τις υπόλοιπες ιταλικές πρεστιζάτες αυτοκινητοβιομηχανίες (Φεράρι, Άλφα, Λάντσια, κλπ).
Θέλω δηλαδή να πω πως τα πράγματα είναι αρκετά πολύπλοκα και ότι η κάθε σχολή έχει συμβάλλει ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ σε διάφορεις τομείς της αυτοκίνησης... πολλοί από τους οποίους μάλιστα συμπίπτουν κιόλας.
ΥΓ. Θέλω να πιστεύω πως πλέον σταμάτησαν οι τσακωμοι και άρχισε (ή μάλλον συνεχίστηκε) η εποικοδομητική κουβέντα.
-
Είσαι σίγουρος ότι οι εταιρείες που αναφέρεις είναι παρούσες από την αρχή της αυτοκίνησης μέχρι και σήμερα...; Aν εδώ τεχνιέντως (με την καλή έννοια, μην ξαναρχίσουμε...) ξεφεύγεις από τους αγώνες και περνάς στα αυτοκίνητα δρόμου, τότε πες το μου γιατί δεν είσαι σαφής.
Οι διαφορές μεταξύ Μερσέντες-Φερράρι και Φερράρι-Τίρελ ή Φερράρι-Γουίλιαμς αργότερα είναι ανάλογες.
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Γι αυτό άδικος ο τσακωμος...Χμμμμ... αν και υπεραπλουστευμένα τα σχόλιά σου, αυτή είναι μάλλον η γενική εικόνα που έχει ο μέσος Έλληνας για τις προαναφερθείσες σχολές αυτοκίνησης. Μια εικόνα που αλλάζει αρκετά όμως από χώρα σε χώρα.
Πέρα από αυτό, υπάρχουν σημαντικά γεγονότα που αντικρούουν τις παραπάνω απόψεις. Π.χ. οι Γάλλοι ήταν αυτοί που εμπορεύτηκαν το πρώτο αυτοκίνητο (Πεζό), όπως ήταν αυτοί που διοργάνωσαν τον πρώτο αγώνα αυτοκινήτων. Επίσης, π.χ. η Πόρσε 911 GT2 και GT3, όπως και η φρέσκια 911 Carrera GT, τα οποία αν και Γερμανικά αυτοκίνητα μόνο κρύα, αυταρχικά και με σχετικά λίγη ιπποδύναμη ΔΕΝ είναι. Περίπου τα ίδια ισχύουν και για την Mercedes CLK GTR. Τέλος, σε ότι αφορά τους Ιταλούς, η κατά τεκμήριο μακροβιότερη και πιο επιτυχημένη αυτοκινητοβιομηχανία τους, η ΦΙΑΤ στήριξε σε σημαντικότατο βαθμό την επιτυχία της σε πωλήσεις καθημερινών αυτοκινήτων, τύπου 'κατσαριδάκι', 124, Ούνο και Πούντο... σε σημεί μάλιστα να αγοράσει σχεδον όλες τις υπόλοιπες ιταλικές πρεστιζάτες αυτοκινητοβιομηχανίες (Φεράρι, Άλφα, Λάντσια, κλπ).
Θέλω δηλαδή να πω πως τα πράγματα είναι αρκετά πολύπλοκα και ότι η κάθε σχολή έχει συμβάλλει ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ σε διάφορεις τομείς της αυτοκίνησης... πολλοί από τους οποίους μάλιστα συμπίπτουν κιόλας.
ΥΓ. Θέλω να πιστεύω πως πλέον σταμάτησαν οι τσακωμοι και άρχισε (ή μάλλον συνεχίστηκε) η εποικοδομητική κουβέντα.
Τα πράγματα είναι απλά το ξαναλέω και μην ξεκινάς να επιχειρηματολογείς από κάποια πραγματάκια που ας το πούμε είναι εξαίρεση στον κανόνα και είναι διαφορετικά μεταξύ τους....(και η Venturi Γαλλίκη εταιρία είναι αλλά ούτε πεζό είναι ούτε Ρενό)
-
Ο χρήστης AlfaRomeo έγραψε:
Είσαι σίγουρος ότι οι εταιρείες που αναφέρεις είναι παρούσες από την αρχή της αυτοκίνησης μέχρι και σήμερα...; Aν εδώ τεχνιέντως (με την καλή έννοια, μην ξαναρχίσουμε...) ξεφεύγεις από τους αγώνες και περνάς στα αυτοκίνητα δρόμου, τότε πες το μου γιατί δεν είσαι σαφής.Δεν διαχωρίζω αγώνες με αυτοκίνητα δρόμου (έχω ξεχάσει και τη Φόρντ).
-
Τα πράγματα είναι απλά το ξαναλέω...
Το ξαναλέω, η προσωπική μου άποψη είναι πως υπεραπλουστεύεις και γενικεύεις.
...και μην ξεκινάς να επιχειρηματολογείς από κάποια πραγματάκια που ας το πούμε είναι εξαίρεση στον κανόνα και είναι διαφορετικά μεταξύ τους....(και η Venturi Γαλλίκη εταιρία είναι αλλά ούτε πεζό είναι ούτε Ρενό)
Σε ποια 'πραγματάκια' αναφέρεσαι?
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Είσαι σίγουρος ότι οι εταιρείες που αναφέρεις είναι παρούσες από την αρχή της αυτοκίνησης μέχρι και σήμερα...; Aν εδώ τεχνιέντως (με την καλή έννοια, μην ξαναρχίσουμε...) ξεφεύγεις από τους αγώνες και περνάς στα αυτοκίνητα δρόμου, τότε πες το μου γιατί δεν είσαι σαφής.
Δεν διαχωρίζω αγώνες με αυτοκίνητα δρόμου (έχω ξεχάσει και τη Φόρντ).
Σε προηγούμενό σου ποστ είπες πως οι φίρμες που είναι παρούσες από την αρχή κιόλας της αυτοκίνησης και διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτήν είναι η Πεζό, η Φίατ, η Ρενό και η Μερσέντες.
Αυτές που είναι παρούσες από την ΑΡΧΗ της αυτοκίνησης μέχρι και ΣΗΜΕΡΑ, επηρεάζοντας ουσιαστικά την εξέλιξή της, είναι οι Πεζό, Ρενό, Φίατ και Μερτσέντες (η Φεράρι απλά δεν υπήρχε για πολλά χρόνια και η Άλφα απλά έπαψε να διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο εδώ και πολλά χρόνια).
Δεδομένης της πολύχρονης κατά καιρούς απουσίας ΚΑΙ των τεσσάρων παραπάνω εταιριών από τα παγκόσμια αγωνιστικά δρώμενα, θεωρώ πως αναφέρεσαι στη συμβολή τους όσον αφορά τα αυτοκίνητα δρόμου. Αμέσως μετά αναφέρες πως η Άλφα Ρομέο έχει πάψει να διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο εδώ και πολλά χρόνια.
Τί έχει προσφέρει δηλαδή τα τελευταία χρόνια η Πεζό, ή η Φίατ που δεν κατάφερε να το προσφέρει η Άλφα Ρομέο...;
-
Ίσως δεν βοήθησε η διατύπωση της αρχικής μου επισήμανσης.
Εννοώ ότι οι εταιρίες που ανέφερα υπάρχουν από την αρχή της ιστορίας της αυτοκίνησης μέχρι και σήμερα (ανεξάρτητα αν κατά καιρούς απουσίασαν από τους αγώνες) και από καιρούν εις καιρόν δίνουν βροντερό παρόν (είτε στους αγώνες, είτε στα καθημερινά αυτοκίνητα, είτε στα οικονομικά δρώμενα της αυτοκίνησης).
-
Ο χρήστης AlfaRomeo έγραψε:
[snip]
Τί έχει προσφέρει δηλαδή τα τελευταία χρόνια η Πεζό, ή η Φίατ που δεν κατάφερε να το προσφέρει η ?λφα Ρομέο...;Η Πεζό τα τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί στο ΠΠΡ, ενώ η Φίατ σχεδόν ισοδυναμεί με τη φράση 'ιταλική αυτοβιομηχανία', έχοντας αγοράσει σχεδόν οποιαδήποτε γνωστή ιταλική μάρκα.
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
[snip]
Τί έχει προσφέρει δηλαδή τα τελευταία χρόνια η Πεζό, ή η Φίατ που δεν κατάφερε να το προσφέρει η ?λφα Ρομέο...;Η Πεζό τα τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί στο ΠΠΡ, ενώ η Φίατ σχεδόν ισοδυναμεί με τη φράση 'ιταλική αυτοβιομηχανία', έχοντας αγοράσει σχεδόν οποιαδήποτε γνωστή ιταλική μάρκα.
Θεωρείς δηλαδή πως η Φερράρι έχει προσφέρει -έστω στα χρόνια αυτά που υπήρξε- λιγότερα σε σχέση με την Πεζό, τη Φίατ, τη Ρενό ή τη Μερσέντες, τόσο στους αγώνες όσο και στα αυτοκίνητα δρόμου...; Το ίδιο και για την Άλφα Ρομέο. Μπορεί κανείς να συγκρίνει την κληρονομιά που έχει αφήσει η Φερράρι στους αγώνες και στα αυτοκίνητα δρόμου με την αντίστοιχη της...Πεζό...; Γιατί λοιπόν βγάζεις από την άτυπη λίστα σου τη Φερράρι και την Άλφα Ρομέο; Μήπως για εσένα προέχει η χροnολογία ίδρυσης από τη συνολική προσφορά;
-
Προσωπικά όταν μιλάω για 'κληρονομιά' λαμβάνω υπόψη μου σε σημαντικό βαθμό την ιστορία της κάθε εταιρίας. Και δεν το περιορίζω μόνο σε αγώνες αλλά σε συμβολή στην αυτοκίνηση γενικότερα (π.χ. η μεγαλύτερη κληρονομιά της Πεζό είναι η παρουσίαση του αυτοκινήτου, όπως η μεγαλύτερη κληρονομιά της Νταίμλερ είναι η παρουσίαση του πετρελαιοκινητήρα. Όλα τα υπόλοιπα έπονται, χωρίς φυσικά να σημαίνει πως είναι ασήμαντα (έχω άλλωστε ήδη καταθέσει, πολλάκις, τον θαυμασμό μου στη Φεράρι)
Η Φεράρι όμως καλώς ή κακώς υστερεί στο κομμάτι 'καθημερινή αυτοκίνηση', παρ' όλο που διαπρέπει στο κομμάτι 'αγώνες'. Επέλεξε δηλαδή να μείνει σε ένα στάδιο της αυτοκίνησης (ή δεν μπόρεσε να επεκταθεί -ίδια παραμένει η ουσία) στην ευρύτερη έννοια του όρου. Φίατ, Μερτσέντες, Φορντ, Πεζό, Ρενό (ποια άλλη ξεχνάω) δραστηριοπούνται πετυχημένα σε ΟΛΕΣ τις μορφές της αυτοκίνησης και σε όλη της την ιστορία (από τη ναρχή δηλαδή μέχρι σήμερα). Και δεν είναι φυσικά καθόλου τυχαίο ότι αποτελούν το παγκόσμιο αυτοκινητιστικό 'λόμπι' που διαδραμτίζει εν πολλοίς την εξέλιξη της αυτοκίνησης,, σε οποιονδήποτε τομέα.
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Ίσως δεν βοήθησε η διατύπωση της αρχικής μου επισήμανσης.Εννοώ ότι οι εταιρίες που ανέφερα υπάρχουν από την αρχή της ιστορίας της αυτοκίνησης μέχρι και σήμερα (ανεξάρτητα αν κατά καιρούς απουσίασαν από τους αγώνες) και από καιρούν εις καιρόν δίνουν βροντερό παρόν (είτε στους αγώνες, είτε στα καθημερινά αυτοκίνητα, είτε στα οικονομικά δρώμενα της αυτοκίνησης).
Για μισό λεπτό. Και για να περιορίσω λίγο την κουβέντα μεταξύ Άλφα Ρομέο και Πεζό. Θεωρείς πως αυτά που προσέφερε η Πεζό την περίοδο από την αρχή της αυτοκίνησης μέχρι και το 1910 οπότε και παρουσιάστηκε η πρώτη Άλφα, είναι ικανά να βγάλουν από τη λίστα σου την Άλφα Ρομέο...; ΤΙ έχει προσφέρει πια αυτή η Πεζό τόσο στους αγώνες όσο και στα αυτοκίνητα δρόμου που καταφέρνει και εκτοπίζει θρυλικές φίρμες όπως η Άλφα Ρομέο και η Φερράρι...;;;
Περι Ferrari, Mercedes κλπ