-
Γεια χαρά, έχω μια e46 318Ci με 30.000χλμ και μου άναψε το λαμπάκι για αλλαγή στα τακάκια. Λέτε να πάω στην BMW να τα αλλάξω και να με ρημάξουν ή να πάρω από κανά μαγαζί και να ζητήσω μόνο τοποθέτηση?
Επίσης που θα βρω καλύτερα τακάκια από αυτά που θα μου βάλει η BMW?
Κοίταξα ότι στο ΟΤΟΜΟΤΟ έχουν EBC Brake pads αλλα δεν ξέρω αν θα είναι καλύτερα...
Γνώμες?
-
Γεια χαρά, έχω μια e46 318Ci με 30.000χλμ και μου άναψε το λαμπάκι για αλλαγή στα τακάκια. Λέτε να πάω στην BMW να τα αλλάξω και να με ρημάξουν ή να πάρω από κανά μαγαζί και να ζητήσω μόνο τοποθέτηση?
Κοίταξα ότι στο ΟΤΟΜΟΤΟ έχουν EBC Brake pads αλλα δεν ξέρω αν θα είναι καλύτερα...
Γνώμες?
-
Γνώμες?
-
Ο χρήστης dotnet έγραψε:
Γεια χαρά, έχω μια e46 318Ci με 30.000χλμ και μου άναψε το λαμπάκι για αλλαγή στα τακάκια. Λέτε να πάω στην BMW να τα αλλάξω και να με ρημάξουν ή να πάρω από κανά μαγαζί και να ζητήσω μόνο τοποθέτηση?Επίσης που θα βρω καλύτερα τακάκια από αυτά που θα μου βάλει η BMW?
Γνώμες?
Aν έχεις λεφτά για πέταμα πήγαινε σε εξουσιοδοτημένο. Έξω θα βρεις ακριβώς τα ίδια -ή και καλύτερα- σε χαμηλότερη τιμή. Pώτα και στην APMA που φέρνει Brembo ή και αλλού σε Ferodo
-
FERRODO PREMIER ΦΙΛΕ, ΑΠΟ ΕΛΤΡΕΚΑ!!
ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΜΗ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΦΘΗΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΑ ΑΛΛΑ ΣΑΦΩΣ ΑΝΩΤΕΡΑ!! -
[list:1kp0ngmm]Δωσε τα φωτα σου ρε Αποστολη παλι.Μαλιασε το 'γλωσσι' δεν αντεχω αλλο [/list:u:1kp0ngmm][list:1kp0ngmm]ΑΤΕ ΤΕΧΤΑΡ η οτι αλλο θελει ο λαος σε γνησιο [/list:u:1kp0ngmm]
-
Ο χρήστης G60POWER έγραψε:
[list:1qexu5fc]Δωσε τα φωτα σου ρε Αποστολη παλι.Μαλιασε το 'γλωσσι' δεν αντεχω αλλο [/list:u:1qexu5fc][list:1qexu5fc]ΑΤΕ ΤΕΧΤΑΡ η οτι αλλο θελει ο λαος σε γνησιο [/list:u:1qexu5fc]Ο εργοστασιακός κωδικός της BMW για τα μπροστινά τακάκια είναι
34 11 1 194 498Αναφέρω τους κωδικούς ορισμένων κατασκευαστών ΠΡΩΤΗΣ τοποθέτησης
FERODO FDB-1300
LUCAS GDB-1348
PAGID T-1177
ATE 13.0460.5405.2
TEXTAR 23287Μία έρευνα αγοράς , με τους κωδικούς 'ανα χείρας' είναι εύκολη !
Ελπίζω να βοήθησα ,
Αποστόλης. -
Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Θα το ψάξω μόνος μου τελικά με βάση τα πολύτιμα στοιχεία σας. Ελπίζω να μην χαλαστεί το εξουσιοδοτημένο που θα του πάω τα τακάκια να μου τα βάλει.
Να 'στε καλά,
Μιχάλης -
Ο χρήστης dotnet έγραψε:
Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Θα το ψάξω μόνος μου τελικά με βάση τα πολύτιμα στοιχεία σας. Ελπίζω να μην χαλαστεί το εξουσιοδοτημένο που θα του πάω τα τακάκια να μου τα βάλει.Να 'στε καλά,
ΜιχάληςΜιχάλη, (άν μπορώ να σε προσφωνώ με το μικρό σου στον ενικό)
Θα ήθελα να μας πείς αν 'χαλάστηκε' το εξουσιοδοτημένο ,
ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ !Αποστόλης .
-
Ο χρήστης dotnet έγραψε:
........................ Ελπίζω να μην χαλαστεί το εξουσιοδοτημένο που θα του πάω τα τακάκια να μου τα βάλει.Να 'στε καλά,
Μιχάληςαυτο ειναι βεβαιο!!!!!!
εδω θα ηθελα να πω τι θα εκανα εγω σε μια τετοια περιπτωση
εαν λοιπον ηθελα αλλα τακακια [ ή οτιδηποτε αλλο που αφορα το αυτοκινητο μου] ειτε γιατι του κατασκευαστη τα θεωρουσα υπερβολικα ακριβα ειτε γιατι θα ηθελα κατι καλυτερο απο αυτα που δινει πρωτα θα ρωταγα ευγενικα στο εξουσιοδοτημενο εαν δεχονται να τοποθετησουν τακακια αλλου κατασκευαστη που θα τα προμηθευτω μονος μου!!!!
σε θετικη απαντηση [χλωμο το βλεπω] στην συνεχεια θα εκανα μια ερευνα αγορας και θα προχωρουσα!!!
σε αρνητικη απαντηση [μαλλον σιγουρο] θα πηγαινα σε εισαγωγεα after market υλικων τριβης απο οπου θα προμηθευομουν τα τακακια και θα του ζητουσα να μου υποδειξει συνεργατη του που θα μου τα τοποθετουσε εκτος και εαν ο ιδιος μπορουσε να το κανει αυτο [οπως ο SIROS [EBC] ή ο αντιπροσωπος της MINTEX κλπ κλπ]!!!!!
το βεβαιο ομως ειναι οτι ποτε μα ποτε [προσωπικη μου γνωμη βεβαια] δεν θα επαιρνα δυο σετ τακακια και θα εμφανιζομουν σε εξουσιοδοτημενο συνεργειο ζητωντας να μου τα τοποθετησουν !!!!!!!
νομιζω οτι κατι τετοιο δεν ειναι σωστο και δικαιολογημενα τα σχολια για το ατομο μου που θα γινουν απο αυτους που ευγενικα μεν θα μου αρνηθουν απο μεσα τους ομως ή και μεταξυ τους θα μου τα σουρουν κανονικα!!!
και εγω επαγγελματιας ειμαι [ με αλλο αντικειμενο ] και κατι τετοιο δεν θα το δεχομουν ποτε αλλα δεν θα το επεδιωκα και για τον εαυτο ομως εις βαρος αλλου επαγγελματια!!!!
-
Ο χρήστης apostolis έγραψε:
Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. Θα το ψάξω μόνος μου τελικά με βάση τα πολύτιμα στοιχεία σας. Ελπίζω να μην χαλαστεί το εξουσιοδοτημένο που θα του πάω τα τακάκια να μου τα βάλει.
Να 'στε καλά,
ΜιχάληςΜιχάλη, (άν μπορώ να σε προσφωνώ με το μικρό σου στον ενικό)
Θα ήθελα να μας πείς αν 'χαλάστηκε' το εξουσιοδοτημένο ,
ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ !Αποστόλης .
βλεπω οτι ο προβληματισμος μου ''αγγιζει'' και αλλους φιλους!!!
-
Σίγουρα δεν θα πήγαινα με τα τακάκια στο χέρι. Είναι όντως αντιεπαγγελματικό. Αν μου αρνηθεί σίγουρα θα μου κάνει κακή εντύπωση. Επίσης αν χρειαστεί να τον παρακαλέσω δεν θα είμαι σίγουρος αν θα κάνει καλή δουλειά.
Anyway...θα δούμε πως θα γίνει...
-
Ο χρήστης dotnet έγραψε:
Σίγουρα δεν θα πήγαινα με τα τακάκια στο χέρι. Είναι όντως αντιεπαγγελματικό. Αν μου αρνηθεί σίγουρα θα μου κάνει κακή εντύπωση. Επίσης αν χρειαστεί να τον παρακαλέσω δεν θα είμαι σίγουρος αν θα κάνει καλή δουλειά.Anyway...θα δούμε πως θα γίνει...
Eνώ είναι 'επαγγελματικό' να σου βάζει ότι θέλει αυτός στο ΔIKO ΣOY αυτοκίνητό και να σου ζητάει όσο θέλει για το IΔIO ανταλλακτικό;
Tζάμπα αποκλείεται να σου τοποθετήσει οτιδήποτε και είναι υποχρεωμένος να σου κάνει καλή δουλειά, -αν θέλει να λέγεται εξουσιοδοτημένο συνεργείο- όπως επίσης υποχρεωμένος είναι να σου τοποθετήσει τα ανταλλακτικά που θες εσύ.
Aυτά ισχύουν μετά τη λήξη της εγγύησης, για να μην υπάρξει παρανόηση. Προσωπικά, τους πήγα δύο φορές τα ανταλλακτικά -δίσκοι τακάκια τη μία και ελατήρια αμορτισέρ την άλλη- και άλλαξαν τα παλιά αμέσως, χωρίς να φέρουν καμία αντίρηση και μετά ρωτούσαν από που τα αγόρασα
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Σίγουρα δεν θα πήγαινα με τα τακάκια στο χέρι. Είναι όντως αντιεπαγγελματικό. Αν μου αρνηθεί σίγουρα θα μου κάνει κακή εντύπωση. Επίσης αν χρειαστεί να τον παρακαλέσω δεν θα είμαι σίγουρος αν θα κάνει καλή δουλειά.
Anyway...θα δούμε πως θα γίνει...
Eνώ είναι 'επαγγελματικό' να σου βάζει ότι θέλει αυτός στο ΔIKO ΣOY αυτοκίνητό και να σου ζητάει όσο θέλει για το IΔIO ανταλλακτικό;
Tζάμπα αποκλείεται να σου τοποθετήσει οτιδήποτε και είναι υποχρεωμένος να σου κάνει καλή δουλειά, -αν θέλει να λέγεται εξουσιοδοτημένο συνεργείο- όπως επίσης υποχρεωμένος είναι να σου τοποθετήσει τα ανταλλακτικά που θες εσύ.
Aυτά ισχύουν μετά τη λήξη της εγγύησης, για να μην υπάρξει παρανόηση. Προσωπικά, τους πήγα δύο φορές τα ανταλλακτικά -δίσκοι τακάκια τη μία και ελατήρια αμορτισέρ την άλλη- και άλλαξαν τα παλιά αμέσως, χωρίς να φέρουν καμία αντίρηση και μετά ρωτούσαν από που τα αγόρασα
Υπομονή μέχρι τον Οκτώβριο του 2003 , άν όλα πάνε καλά ,
τότε στα σωστά και οργανωμένα, ΕΚΤΟΣ αντιπροσωπείας, συνεργεία,
αυτά θα ισχύουν ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΕΓΓΥΗΣΗΣ , δηλαδή , ΑΠΟ
ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΓΟΡΑΣ !!!!!!Αποστόλης.
-
Το πιο ωραίο το άκουσα χθές.
Γνωστός -οχι γνώστης- με Korado (!! ) αποφάσισε να ακούσει τις συμβουλές μου και να βάλει δίσκους Zimmerman και αμορτισέρ Monroe αντι των εργοστασιακών.
Απάντηση του αντιπρόσωπου!!!Τα Monroe θα σου τρυπήσουν τους θόλους, πάρε τα δικά μας καλύτερα!!Κόστος?200 Ευρώ τα Monroe 500 ευρώ της Daewoo!!!Τακάκια?220 ευρώ της Daewoo 35 απο το ελεύθερο εμπόριο (Mintex ή ΑΤΕ)!!!!!!!!!!
Τι να πει κανείς!! -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Απάντηση του αντιπρόσωπου!!!Τα Monroe θα σου τρυπήσουν τους θόλους, πάρε τα δικά μας καλύτερα!!Βρε τι μας κάνει η συγχώνευση Monroe και Black & Decker....
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
............!!Κόστος?200 Ευρώ τα Monroe 500 ευρώ της Daewoo!!!Τακάκια?220 ευρώ της Daewoo 35 απο το ελεύθερο εμπόριο (Mintex ή ΑΤΕ)!!!!!!!!!!
Τι να πει κανείς!!ποσο πηρες τα αμμορτισερ Αλεκοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο!!!!!!
δεν γνωριζα οτι μπορει να πωλουν με τοσο εξωφρενικες τιμες τα ανταλλακτικα τους οι αντιπροσωποι των αρκετα οικονομικων αυτων αυτοκινητων!!!!!!
πρεπει να ειναι κανεις πολυ ασχετος με το αντικειμενο και πολυ ευκολοπιστος γενικοτερα για να πληρωσει τοσα για εργοστασιακα ανταλλακτικα και μαλιστα κορεατικων αυτοκινητων..........τοσο κανουν τα bilstein τα κιτρινα!!!!!!!!!
-
Μήπως ο πάντα πρόθυμος για βοήθεια apostolis θα μπορούσε να δώσει λύσεις για τακάκια για Corsa C 1.4 ; Θα μπορούσαμε να ξέραμε τι μάρκα είναι το μαμίσιο ?
-
Ο χρήστης Asenna έγραψε:
Μήπως ο πάντα πρόθυμος για βοήθεια apostolis θα μπορούσε να δώσει λύσεις για τακάκια για Corsa C 1.4 ; Θα μπορούσαμε να ξέραμε τι μάρκα είναι το μαμίσιο ?Επειδή , δεν 'έπεσε' στα χέρια μου 'δείγμα' ΔΕΝ ξέρω τι χρησιμοποιεί
η OPEL στο Corsa C σαν ΠΡΩΤΗΣ τοποθέτησης !
Πάντως , για Corsa C 1,4 με κινητήρα Z 14 XE , ο γνήσιος κωδικός
για τα μπροστινά τακάκια είναι : 1605 964 ή 9200108.Σε παραγωγή (απο ΚΑΠΟΙΑ εργοστάσια πρώτης τοποθέτησης ) υπάρχουν :
(με αλφαβητική σειρά)
FERODO FDB 1424
LUCAS GDB 1411
PADID T 5128
TEXTAR 23225
Σημ. η ATE ακόμη ΔΕΝ παράγει τον κωδικό !!!Ελπίζω να βοήθησα ,
με φιλικούς χαιρετισμούς
Αποστόλης. -
Μήπως ο πάντα πρόθυμος για βοήθεια apostolis θα μπορούσε να δώσει λύσεις για τακάκια για Octavia 18T ; Θα μπορούσαμε να ξέραμε τι μάρκα είναι το μαμίσιο ?
(τώρα που βρήκαμε παπά να θάψουμε καμπόσους)
Αναζητηση βοηθειας (περι φρενων)