-
Ο χρήστης LYBE έγραψε:
Ο Mika Hakkinen ήταν, είναι και θα είναι ο best of the best...
Φίλε μου, αυτή είναι η γνώμη σου... με την οποία συμφωνούν κάποιοι. Κάποιοι άλλοι δεν συμφωνούν. Η άποψή μου για παράδειγμα είναι πως ο Φινλανδόσ ούτε ήταν, ούτε είναι και ούτε καν θα συνεχίσει να είναι ο καλύτερος
Και αυτή φίλε μου είναι η γνώμη σου... με την οποία συμφωνούν κάποιοι. Κάποιοι άλλοι δεν συμφωνούν.
-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Δεν ηταν δηλαδη ουτε τρελος σαν τον Μανσελ ουτε 'κοτα' σαν τον Προστ. (Επιτηδες δεν αναφερομαι σε συγχρονους του για να μην αρχισουν παλι οι ατελειωτες διαμαχες).Ε οχι κ κοτα τον κ καθηγητη Prost, respect στα 4 παγκοσμια κ στον μονο που κοντραρε στα ισια τον καλυτερο για μενα ολων των εποχων Senna.
K best of the best αυτο ειναι προσωπικες προτιμησεις.
Μεχρι στιγμης τα ρεκορ τα κανει ο Schumacher, αν παρει κ 6 τιτλο θα περασουν παρα πολλα χρονια για να το πετυχει αυτο αλλος πιλοτος. Περασαν τοσα χρονια μεχρι να φτασει καποιος τα 5 του Φαντζιο.
Aπο εκει κ μετα πολυ καλος ο Μika, συμπαθεστατος, κοντραρε ωραια τον Schumacher κ πολυ χαμηλων τονων γενικα. Σιγουρα λειπει απο το pit-lane.
Ειχε επιπεδο παγκοσμιου πρωταθλητη κ οχι μονο οδηγικα.
Απλα κ χωρις να παρεξηγουμαι δεν θα τον χαρακτηριζα best of the best. Δεν θα τον εβαζα μπροστα απο Senna, Schumi, Piquet, Prost, μπαμπα Villeneuve (αν κ δεν σηκωσε ποτε του τιτλο). -
Ο χρήστης kleisj έγραψε:
Ε οχι κ κοτα τον κ καθηγητη Prost, respect στα 4 παγκοσμια κ στον μονο που κοντραρε στα ισια τον καλυτερο για μενα ολων των εποχων Senna.Για τον Σενα συμφωνω απολυτα (οτι ηταν ο καλυτερος, οχι οτι τον κοντραρε η 'κοτα' ). Το 'κοτα' το εβαλα σε εισαγωγικα ακριβως για να δειξω οτι ειναι υπερβολη. Εννοω προφανως το στυλ οδηγησης τυπου 'κ. καθηγητη' που ειχε ο Προστ, οπως γραφεις, δηλαδη την υπομονετικη αναμονη του λαθους του προπορευομενου, ειδικα τα τελευταια του χρονια εναντιον του Σενα και του Μανσελ. Πιστευω αλλωστε οτι το στυλ του Προστ τον ευνοουσε εκεινη την εποχη λογω του κανονισμου της περιορισμενης καταναλωσης καυσιμων. Δεν ηθελα να τον θιξω, απλα να δειξω το συντηρητικο στυλ οδηγησης που απεχθανομαι (και το οποιο ο Προστ δεν ειχε στις κοντρες με τον Λαουντα. Ειδες η ηλικια...). Και γι αυτον τον σκοπο επελεξα να χρησιμοποιησω βετερανους και οχι εν ενεργεια οδηγους, αλλα την κριτικη παλι δεν την απεφυγα.
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Και αυτή φίλε μου είναι η γνώμη σου... με την οποία συμφωνούν κάποιοι. Κάποιοι άλλοι δεν συμφωνούν.Βλέπω μαθαίνεις σιγά-σιγά...
Συνέχισε... -
Ο χρήστης kleisj έγραψε:
[snip]
Απλα κ χωρις να παρεξηγουμαι δεν θα τον χαρακτηριζα best of the best. Δεν θα τον εβαζα μπροστα απο Senna, Schumi, Piquet, Prost, μπαμπα Villeneuve (αν κ δεν σηκωσε ποτε του τιτλο).Best of the best ούτε εγώ θα τον χαρακτήριζα, απλά ανάμεσα στους 2 κορυφαίους της γενιάς του.
Το best of the best είναι πολύ 'επικίνδυνος' χαρακτηρισμός, κυρίως διότι είναι ολίγον άστοχο να συγκρίνουμε διαφορετικές εποχές. Από όσους έχω ολοκληρωμένα δει εγώ πάντως (εννοώ να αγωνίζονται από την αρχή της καριέρας τους) καλύτερο θεωρώ τον Σένα.
ΥΓ. Ακούω και διαβάζω ότι Τζ.Κλαρκ και Στέρλινγκ Μος ήταν επίσης απίστευτοι πιλότοι.
-
Ο χρήστης LYBE έγραψε:
Και αυτή φίλε μου είναι η γνώμη σου... με την οποία συμφωνούν κάποιοι. Κάποιοι άλλοι δεν συμφωνούν.
Βλέπω μαθαίνεις σιγά-σιγά...
Συνέχισε...Το κατά δύναμιν...
-
O S.Moss οντως πρεπει να ηταν φανταστικος πιλοτος οπως εχω δει απο καποια βιντεο...αν κ δν πηρε ποτε του προταθλημα...ο Μικα ειναι στους κορυφαιους ολων των εποχων οτι αποψη κ αν εχει ο καθενας...κ ο Μ.Σουμαχερ ειναι στους κορυφαιους μονο στα νουμερα...ο Μανσελ ειχε την τρελλα αλλα ηταν ισως ο πιο τολμηρος πιλοτος στην ιστορια της Formula1...ο Σενα ειχε πει οτι ο μονος που φοβηθηκε ποτε ηταν ο δλδ ο Μανσελ...κ ο Προστ δν ηταν κοτα αλλα ενας περισσοτερο κορυφαιος πιλοτος απο τον Σενα...
-
Ο χρήστης Hakkinen98-99_ έγραψε:
O S.Moss οντως πρεπει να ηταν φανταστικος πιλοτος οπως εχω δει απο καποια βιντεο...αν κ δν πηρε ποτε του προταθλημα...ο Μικα ειναι στους κορυφαιους ολων των εποχων οτι αποψη κ αν εχει ο καθενας...κ ο Μ.Σουμαχερ ειναι στους κορυφαιους μονο στα νουμερα...ο Μανσελ ειχε την τρελλα αλλα ηταν ισως ο πιο τολμηρος πιλοτος στην ιστορια της Formula1...ο Σενα ειχε πει οτι ο μονος που φοβηθηκε ποτε ηταν ο δλδ ο Μανσελ...κ ο Προστ δν ηταν κοτα αλλα ενας περισσοτερο κορυφαιος πιλοτος απο τον Σενα...Αντικειμενικα τωρα αυτο δεν που λες για Prost κ Senna δεν ισχυει!!!!!
Καλυτερος απο τον Senna οσο κ αν ψαξεις... Αστο ο Ayrton ηταν πολυ μπροστα, παρα πολυ μπροστα. Δεν θα κατσω να σου πω γιατι κ πως γιατι θα παρει πολυ ωρα κ θα μπουμε σε μια ανταλλαγη μηνυματων που θα αργησει να τελειωσει. Το μεγαλυτερο ποσοστο φιλων της F1 την τελευταια 20ετια θα σου πουν το ιδιο.
Το λιονταρι ειχε παρα πολλα κοτσια κ ηταν πολυ ατυχος σε πολλες περιπτωσεις. Θα ειχε γινει πρωταθλητης πολυ πιο νωρις αν δεν ειχε τοσες ατυχιες. Ο Mansell ηταν αλλος ενας με τον οποιο ο Senna ειχε καταπληκτικες μαχες. -
Ο χρήστης Hakkinen98-99_ έγραψε:
ο Μ.Σουμαχερ ειναι στους κορυφαιους μονο στα νουμερα...Οσο κι αν δεν τον γουσταρεις (μαζι σου κι εγω σ'αυτο - ειναι αχωνευτος ο ακατονομαστος) ειναι μεγαλη αδικια να λεμε οτι δεν ειναι σπουδαιος πιλοτος. Εχει ηδη γραψει ιστορια στα στατιστικα, ειναι ομως και οδηγαρα (βλ. οδηγηση στη βροχη) και πολυ συγκροτημενος επαγγελματιας.
ο Προστ δεν ηταν κοτα αλλα ενας περισσοτερο κορυφαιος πιλοτος απο τον Σενα...
Για το 'κοτα' ειπα οτι αστειευομουν. Για τη σύγκριση με τον Σενα οι περισσοτεροι, και πρωτος εγω (μαλλον δευτερος, διαφωνησε ηδη ο kleisj ) θα διαφωνησουν μαζι σου. Αλλα, παλι, αυτο δεν σημαινει τιποτα, μιλαμε για υποκειμενικες εκτιμησεις.
ο Μανσελ ειχε την τρελλα αλλα ηταν ισως ο πιο τολμηρος πιλοτος στην ιστορια της Formula1...ο Σενα ειχε πει οτι ο μονος που φοβηθηκε ποτε ηταν ο δλδ ο Μανσελ...
Μηπως ο Σενα δεν εννοουσε οτι τον φοβοταν σαν αντιπαλο, αλλα φοβοταν για τη ζωη του οταν ο Μανσελ ηταν κοντα;;; (just kidding)
-
Σε σχέση με τον 'best of the best' Hakkinen, ε, μήπως είναι υπερβολή ? Αξιος δις πρωταθλητής, ταχύτατος, συμπαθέστατος και σεμνότατος άνθρωπος (σε βαθμό υποδείγματος) αλλά σε καμία περίπτωση δεν τον περιμένω στην ιστορία της F1 πάνω από (σειρά τυχαία)
Senna
Prost
Fangio
Schumacher
Clark(κατά την άποψή μου η 'χρυσή πεντάδα')
και ενδεχομένως και από τους
Steward
Lauda
Piquet
Fittipaldi
Mansell
Moss
G. Villeneuve(εδώ κάπου σίγουρα μπορεί να 'παίζει' ο συμπαθής Φινλανδός)
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Σε σχέση με τον 'best of the best' Hakkinen, ε, μήπως είναι υπερβολή ? Αξιος δις πρωταθλητής, ταχύτατος, συμπαθέστατος και σεμνότατος άνθρωπος (σε βαθμό υποδείγματος) αλλά σε καμία περίπτωση δεν τον περιμένω στην ιστορία της F1 πάνω από (σειρά τυχαία)Senna
Prost
Fangio
Schumacher
Clark(κατά την άποψή μου η 'χρυσή πεντάδα')
και ενδεχομένως και από τους
Steward
Lauda
Piquet
Fittipaldi
Mansell
Moss
G. Villeneuve(εδώ κάπου σίγουρα μπορεί να 'παίζει' ο συμπαθής Φινλανδός)
Κατα τη γνωμη μου ο Μικα ηταν πολυ πιο καλυτερος απο Picquet και Fittipaldi,τωρα ομως με μερικους αλλους πιλοτους δεν μπορεις να τους συγκρινεις διοτι οδηγουσαν μονοθεσια τα οποια ειχαν μεγαλη διαφορα μεταξυ τους.
-
Δεν λέω σε κανένα να δεχτεί αυτό που λέω...
Για μένα στο μυαλό μου και στην καρδιά μου θα βασιλέυει πάντα μόνο το όνομα του Mika...
Για μένα ότι και να κάναν οι άλοι όσο υπήρχε ο Mika, δεν μπορούσαν να μου τραβήξουν την προσοχή...Αν κάποιος οπαδός του Alonso μου πει οτι τον θεωρεί best of the best δεν θα του πω τίποτα... Αποψή του, όπως αποψή μου είναι και το best of the best για τον Hakkinen...
Δεν καταλαβαίνω τι σας πειράζει... Το ξέρω πως δεν ήταν κατι ξεχωριστό εκτός από έναν δις πρωταθλητή για τους μη-Hakkinen, αλλά για ρωτήστε και τους still-οπαδούς του...
-
Ο χρήστης Hakk έγραψε:
Δεν λέω σε κανένα να δεχτεί αυτό που λέω... Δεν καταλαβαίνω τι σας πειράζει...Εμένα προσωπικά δεν με πειράζει καθόλου. Αλλά όπως και εσύ εκφράζεις την γνώμη σου για κάτι, έτσι την εκφράζουμε και οι υπόλοιποι. Η άποψή μου για την άποψή σου (την έχω γράψει και παραπάνω) είναι πως είσαι λίγο υπερβολικός και αυτό κυρίως φαίνεται και από την υπογραφή σου...
-
Ο χρήστης Fanis F1 έγραψε:
Κατα τη γνωμη μου ο Μικα ηταν πολυ πιο καλυτερος απο Picquet και Fittipaldi,τωρα ομως με μερικους αλλους πιλοτους δεν μπορεις να τους συγκρινεις διοτι οδηγουσαν μονοθεσια τα οποια ειχαν μεγαλη διαφορα μεταξυ τους.
O Piquet εχει κ 3 παγκοσμια σε εποχες με πολλους καλους οδηγους. Τα 2 τα πηρε απο τον Prost κ το αλλο απο τον Mansell.
Δεν τον πηγαινα ποτε αλλα ανηκει στους μεγαλους ολων των εποχων, πανεξυπνος κ γρηγορος πολυ. Ηξερε να στηνει αυτοκινητο. -
Ο χρήστης Hakk έγραψε:
Δεν λέω σε κανένα να δεχτεί αυτό που λέω...
Για μένα στο μυαλό μου και στην καρδιά μου θα βασιλέυει πάντα μόνο το όνομα του Mika...
Για μένα ότι και να κάναν οι άλοι όσο υπήρχε ο Mika, δεν μπορούσαν να μου τραβήξουν την προσοχή...Δεν καταλαβαίνω τι σας πειράζει... Το ξέρω πως δεν ήταν κατι ξεχωριστό εκτός από έναν δις πρωταθλητή για τους μη-Hakkinen, αλλά για ρωτήστε και τους still-οπαδούς του...
Αν κ διαφωνω, οπως σου ειπα κ πριν για το best-of-the best, η γνωμη σου ειναι σεβαστη. Οπως κ εγω εχω τις προτιμησεις μου κ τις αποψεις μου οπως κ καθε αλλος εδω μεσα. Δεν εχει νοημα να διαφωνουμε για κατι που κανεις δεν θ αλλαξει την γνωμη του αλλου οσο κ αν επιχειρηματολογησουμε!
Ασχετο λιγο αλλα
Αφου εισαι fan του Μika ειδες που ετρεξε με Mitsubishi σε καποιο rally σε χιονια; -
Ο χρήστης kleisj έγραψε:
Ασχετο λιγο αλλα
Αφου εισαι fan του Μika ειδες που ετρεξε με Mitsubishi σε καποιο rally σε χιονια;Εννοείται!!! Και μάλιστα ο μήτσος ήταν και ημιεργοστασιακός...
Τερμάτισε 29ος, αν και θα μπορούσε και καλύτερα αν δεν είχε λάστιχο στην υπερειδική...
Ο Mika τόλμησε να οδηγήσει WRC... Να δω πότε ο Smi θα ξεπεράσει τον φόβο του και θα οδηγήσει (σε ρυθμούς αγώνα) ένα WRC... Για όσους δεν καταλαβαίνουν τι εννοώ, υπενθυμίζω πως ο Smi είχε πει πως τον φοβίζουν τα WRC... -
Ο χρήστης Hakk έγραψε:
Να δω πότε ο Smi θα ξεπεράσει τον φόβο του και θα οδηγήσει (σε ρυθμούς αγώνα) ένα WRC... Για όσους δεν καταλαβαίνουν τι εννοώ, υπενθυμίζω πως ο Smi είχε πει πως τον φοβίζουν τα WRC...Σου υπενθυμίζω πως ο Schumi είχε τρέξει πρόσφατα με μια Alfa Romeo Gta, από αυτές που τρέχουν στο ETCC και γύριζε στην πίστα 2'' πιο γρήγορα από τον οδηγό της ομάδας...
Τώρα για WRC περιμένω και εγώ με αγωνία... κοντός ψαλμός... -
Ο χρήστης LYBE έγραψε:
Να δω πότε ο Smi θα ξεπεράσει τον φόβο του και θα οδηγήσει (σε ρυθμούς αγώνα) ένα WRC... Για όσους δεν καταλαβαίνουν τι εννοώ, υπενθυμίζω πως ο Smi είχε πει πως τον φοβίζουν τα WRC...
Σου υπενθυμίζω πως ο Schumi είχε τρέξει πρόσφατα με μια Alfa Romeo Gta, από αυτές που τρέχουν στο ETCC και γύριζε στην πίστα 2'' πιο γρήγορα από τον οδηγό της ομάδας...
Τώρα για WRC περιμένω και εγώ με αγωνία... κοντός ψαλμός...Ναι καλά, με unofficial χρόνους και εγώ κερδίζω τον Tarquini... Αφού δεν βγήκαν επίσημοι χρόνοι εσύ γιατί πιστεύεις οτι ο S***mi ήταν γρηγορότερος... Υπάρχει και ο κιτρινισμός του τύπου ξέρεις...
Και επίσης που κολλάει η GTA ST που όπως και η F1 οδηγείται σε πίστα, με ένα WRC που οδηγείται σε εδάφη με σχεδόν ανύπαρκτο συντελεστή πρόσφυσης...
Μη ξεχνάς οτι ο Μika, οχι μόνο οδήγησε τον μήτσο, αλλά το έκανε στο Arctic Lapland Rally, ένα αγώνα εξ' ολοκλήρου στο χιόνι και στον πάγο...
Ας το κάνει αυτό και ο S***mi που φοβάται τα WRC... -
Ο χρήστης Hakk έγραψε:
Σου υπενθυμίζω πως ο Schumi είχε τρέξει πρόσφατα με μια Alfa Romeo Gta, από αυτές που τρέχουν στο ETCC και γύριζε στην πίστα 2'' πιο γρήγορα από τον οδηγό της ομάδας...
Ναι καλά, με unofficial χρόνους και εγώ κερδίζω τον Tarquini... Αφού δεν βγήκαν επίσημοι χρόνοι εσύ γιατί πιστεύεις οτι ο S***mi ήταν γρηγορότερος... Υπάρχει και ο κιτρινισμός του τύπου ξέρεις...
Για να μην παρεξηγηθώ, δεν λέω οτι αποκλείεται να κέρδισε τον Tarquini (μπορεί και να έγινε) αλλά όσο δεν υπάρχουν στοιχεία δεν μπορείς να ξέρεις...
-
Ο χρήστης LYBE έγραψε:
Σου υπενθυμίζω πως ο Schumi είχε τρέξει πρόσφατα με μια Alfa Romeo Gta, από αυτές που τρέχουν στο ETCC και γύριζε στην πίστα 2'' πιο γρήγορα από τον οδηγό της ομάδας...Ωπππππ φιδι!!!
Ο MS εκανε χρονο 2 δεκατα κατωτερο του GT συμφωνα με το Autosport. Αν και βεβαια αυτο δε λεει κατι γιατι κανεις απο τους δυο δεν εκανε κοντρα.
Αληθεια που διαβασες αυτο το βοα φιλε μου???
Μika Hakkinen:''The Flying Finn''