-
Ένα έχω να πω σε καμία περίπτωση μην χρησιμοποιήσεις τον πρώτο τρόπο σε χηροφρενια … τα αποτελέσματα ποικίλουν (λίγη μηνάν πίσω να μας πουν)
-
Σε στάση το χειρόφρενο το τραβάω με πατημένο το κουμπί (για να μην κάνει το ενοχλητικό κρα κρα) το οποίο όμως αφήνω προς το τέλος της διαδρομής (όταν αρχίσει να σκληραίνει) έτσι ώστε να ακούσω 1-2 κρακ για να είμαι σίγουρος ότι έπιασε.
Σε ανηφόρα ή κατηφόρα (και αφού στρίψω το τιμόνι κατάλληλα) πρώτα αφήνω συμπλέκτη ώστε να εκμεταλλευτώ τη συμπίεση του κινητήρα (αν και νομίζω κάποιος διαφωνεί με αυτό) και μετά χειρόφρενο.
Καθότι η καστάνια είναι μεταλλική αξιοπρεπούς πάχους καθόλου δεν με έχει απασχολήσει η φθορά της. Το συρματόσχοινο όμως κόβεται!Δεν είμαι φίλος των χειροφρένων εν κινήσει. Ως φανατικός πισωκούνητος δεν μου χρειάστηκαν. Προσαρμόζομαι σιγά σιγά όμως στην προσθιοκίνητη κουλτούρα και γηράσκω αεί διδασκόμενος!
Επίσης ας ξέρετε ότι σε κάποιες περιπτώσεις (όπως παλιά αγγλικά αυτοκίνητα) μπορεί το κουμπί να λειτουργεί ανάποδα! Δηλαδή δεν χρειάζεται για τη χειροφρενιά, όταν το αφήσεις επιστρέφει μόνο του αλλά χρειάζεται πάτημα για να βάλεις χειρόφρενο και όχι για να βγάλεις. Ένας κλέφτης προσπαθούσε να βγάλει το χειρόφρενο πατώντας το κουμπί και δεν τα κατάφερε ποτε! -
Εγω παιδια οταν πηρα το διπλωμα χρησημοποιουσα το 2 τροπο με το σκεπτικο οτι δεν χαλαω τα δοντακια μεχρι που μια ωραια μερα ξεχασα να το τραβιξω ευτυχως δεν εγινε τιποτα. Και απο τοτε αποφασισα οτι αυτος ο ηχος τελικα ειναι πολυ ωραιος σε βαθμο που το καλοκαιρι με ανοιχτα παραθυρα με το που σταματαω στα φαναρια παντα τραβαω χειροφρενο ετσι ωστε να τον ακουσουν και ολα τα αυτοκινιτα στην διασταυρωση
-
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ αυτό το θέμα μου είχε ξεφύγει!
Ο χρήστης panoscorfu έγραψε:
απο τοτε αποφασισα οτι αυτος ο ηχος τελικα ειναι πολυ ωραιος σε βαθμο που το καλοκαιρι με ανοιχτα παραθυρα με το που σταματαω στα φαναρια παντα τραβαω χειροφρενο ετσι ωστε να τον ακουσουν και ολα τα αυτοκινιτα στην διασταυρωσηΩραία! Μετά τα led-washers και τα δυνατά ηχοσυστήματα, τώρα έχουμε και το κρακ-κρακ-κρακ-κρακ του χειρόφρενου!!! Τι άλλο!
(χωρίς παρεξήγηση, ελπίζω! )Παντως οταν τραβαω χειροφρενο στο xanthia, με ή χωρις κουμπακι, αυτο κανει endo,σαν τις μοοσυκλεττες
(endo = σηκωμα του πισω τροχου της μοτο στο αποτομο φρεναρισμα.)
Βρε ιερόσυλε Αγγελε, στο Xantia το χειρόφρενο είναι μόνο για ασφάλιση του αυτοκινήτου όταν αυτό έχει σταματήσει πλήρως! Μην ξεχνάς ότι πιάνει στον μπροστινό άξονα!!!
Α, και επίσης τα δόντια στο χειρόφρενο του Xantia έχουν ειδική επίστρωση ώστε να μην κάνει θόρυβο όταν το τραβάς (εννοείται χωρίς να πατάς το κουμπάκι). Εγραψε για άλλη μια φορά η Citroen!
-
-
A egw katafera na travh3w xeirofreno sthn Xantia kai as pianei mprosta.
Phgaina me opis8en -
n_olympios σστο τι αλλο αν εννοεις σε ηχους πολυ ωραιος!!! και καθολου εκνεβριστικος ειναι αυτος που κανουν τα παλια αυτοκινιτα με αλλαδοτες πορτες ξερεις εκεινο το τριξιμο ΓΚΡ ΓΚΡ ΓΚΡ λες και ειναι το αμαξι του Δρακουλα βαζω στοιχημα οτι οταν ειμαι με το παλιο και κατεβαινω απ το αμαξι ολοι με προσεχουν ΓΚΟΜΕΝΟΠΑΓΙΔΑ ΜΙΛΑΜΕ!!!
-
Εμένα μια φορά που τράβηξα χειρόφρενο τραβώντας το κουμπί μου έμεινε στο χέρι! Από τότε δε σηκώνω έχοντας πατημένο το κουμπί!
-
Προσωπικα δεν παταω ποτε το εν λογω κουμπακι........για τι πολυ απλα δεν εχει το αμαξι μου χειροφρενο!?! αλλα ποδοφρενο
χεχχεχεχ
Πως "βαζουμε" το χειροφρενο?