-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Θα παίξει, αλλά τι να το κάνεις; Θα είναι σαν να παίζεις με τα πλήκτρα. Πάλι digital θα είναι ο χειρισμός. Πάρε ένα τιμονάκι... Είδα με 80 ευρώ Logitec με force feedback. Αλλά χωρίς πολλά πλήκτρα. Και παιδιά, αν πάρετε τιμόνι, ψάξτε να έχει ξεχωριστούς άξονες για γκάζι φρένο! Είναι πολύ βασικό! Εγώ δεν μπορώ να ζυγίζω το φρενάρισμα με γκάζι, γιατί όσο πατάω φρένο, απλά μειώνεται το γκάζι. Τέρμα γκάζι και τέρμα φρένο είναι σαν να μην πατάω τίποτα.Δεν το καταλαβαίνω αυτο που λες ' Εγώ δεν μπορώ να ζυγίζω το φρενάρισμα με γκάζι, γιατί όσο πατάω φρένο, απλά μειώνεται το γκάζι. Τέρμα γκάζι και τέρμα φρένο είναι σαν να μην πατάω τίποτα. '
Επίσης τι είναι to force feedback? -
Δεν καταλαβαινω,εχω ακουσει τοσα πολλα και μπερδευτικα.
Άκουσα για GPL Edit, για GPLReplayAnalyzer,για GPL Rank,για RL.
Τελικα ποιο απο ολα πρεπει να καταβασω? εννοώ για το GPL.
Μπορει κανεις να μου γραψει την ακριβη διευθυνση για να το κατεβάσω?
Συγνωμη που δεν ξερω τιποτα αλλα θελω πολυ να μαθω.
Δεν ξέρω και καλά αγγλικα και δυσκολευομαι. -
Ο χρήστης gfotiadh έγραψε:
Δεν καταλαβαινω,εχω ακουσει τοσα πολλα και μπερδευτικα.Πάμε λοιπόν να τα ξεμπερδέψουμε
Το GPL Edit ξέχασέ το. Δικό μου λάθος, δεν υπάρχει τέτοιο πρόγραμμα. Στο GPL Replay Analyzer αναφερόμουν.
Το Racing Legends (RL) είναι ένα νέο software που πρόκειται να βγει, το οποίο τέλος πάντων, μόνο παιχνίδι δε θα είναι. Πρόκειται για εξομοιωτή επαγγελματικού επιπέδου, το οποίο προορίζεται για επαγγελματίες οδηγούς αγώνων και για πορωμένους ερασιτέχνες.
Το GPLRA (Replay Analyzer) μπορείς να το κατεβάσεις κάνοντας κλικ εδώ: http://biphome.spray.se/martin/gplra/GPLReplayAnalyser7.zip
Το GPL Rank είναι ουσιαστικά η παγκόσμια κατάταξη στο GPL. Ο καθένας μπορεί να ανεβάσει τους χρόνους του από όλες τις πίστες του παιχνιδιού και το άθροισμα των χρόνων δίνει την κατάταξη. Ο τρόπος υπολογισμού της κατάταξης βέβαια γίνεται με σημείο αναφοράς κάποιους συγκεκριμένους χρόνους από τα replay που έχει το παιχνίδι, οπότε όσο χαμηλότερος ο χρόνος σου σε σχέση με αυτούς, τόσο καλύτερη η κατάταξή σου. Γι' αυτό ας πούμε λέμε ότι το Rank μου είναι -42. Αυτό σημαίνει ότι το άθροισμα των χρόνων μου από όλες τις πίστες, είναι 42 δευτερόλεπτα ταχύτερο από τους χρόνους που έχουμε σαν σημείο αναφοράς. Το παγκόσμιο ρεκόρ είναι -92 αν θυμάμαι καλά.
Το site του GPL Rank είναι εδώ:
http://gplrank.schuerkamp.de/ -
Δεν το καταλαβαίνω αυτο που λες ' Εγώ δεν μπορώ να ζυγίζω το φρενάρισμα με γκάζι, γιατί όσο πατάω φρένο, απλά μειώνεται το γκάζι. Τέρμα γκάζι και τέρμα φρένο είναι σαν να μην πατάω τίποτα. '
Επίσης τι είναι to force feedback?Πολλές φορές, όταν αρχίζεις να ξεπερνάς κάποιους χρόνους και φτάνεις σε άλλο επίπεδο, γίνεται απαραίτητο το μύτη-τακούνι, το οποίο απαιτεί ταυτόχρονο πάτημα και του γκαζιού και του φρένου.
Το Force Feedback είναι η ανάδραση που έχουν οι τιμονιέρες και μερικά joysticks. Η αντίσταση δηλαδή. Κάνουν το παιχνίδι πολύ ρεαλιστικό, καθότι προσομοιώνουν τις πληροφορίες που δέχεται το τιμόνι από το δρόμο, πχ. το γρασίδι, τα κερμπς, η απώλεια πρόσφυσης και διάφορα άλλα.
-
Αλήθεια ποιες άλλες πίστες έχετε κατεβάσει ?
Εννοώ εκτός από αυτές που έχει το GPLΚαι ποιες θεωρείτε γενικά πολύ καλές (εκτός αυτών του GPL!) ?
καλές πίστες:
Zeltweg70,Anderstorp,Interlagos73(και αρκετές άλλες,αλλά αυτές είναι που μου αρέσουν περισσότερο αν θυμάμαι καλά)απαράδεκτες πίστες:
Lime Rock Park,Brands Hatch(ειδικά το Lime Rock Park είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!) -
Και για φιγούρα πολύ ωραία η πίστα του Milano, η πλήρης Monza, αυτή με τα banks.
-
Δεν καταλαβαινω,εχω ακουσει τοσα πολλα και μπερδευτικα.
Άκουσα για GPL Edit, για GPLReplayAnalyzer,για GPL Rank,για RL.
Τελικα ποιο απο ολα πρεπει να καταβασω? εννοώ για το GPL.
Μπορει κανεις να μου γραψει την ακριβη διευθυνση για να το κατεβάσω?
Συγνωμη που δεν ξερω τιποτα αλλα θελω πολυ να μαθω.
Δεν ξέρω και καλά αγγλικα και δυσκολευομαι.Λοιπόν, μην κατεβάζεις τίποτα για αρχή. Επειδή βλέπω ότι είσαι Θεσσαλονίκη, θα κανονίσουμε να συναντηθούμε μια μέρα να σου δώσω εγώ μια κόπια με το βασικό GPL. Μόνο που θα πρέπει να περιμένεις καμια βδομάδα γιατί θα φύγω το πενθήμερο που έρχεται. Από κει και μετά κατεβάζεις ότι χωρά η ψυχή σου!
-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
ΘΑ βγει, αλλά όσοι από εσάς έκαναν τον κόπο να ρίξουν μια προσεκτική ματιά στο site και κυρίως στο τι ακριβώς θα είναι το RL, νομίζω πως έχετε καταλάβει ότι όταν βγει, θα κάνει μεγάλο μπαμ. Μιλάμε ίσως για τον πρώτο επαγγελματικού επιπέδου προσωμοιωτή που θα βγει στο εμπόριο.Μην περιμένετε να είναι παιχνίδι και μην περιμένετε να είναι φτηνό!
Το RL είναι hardcode driving sim!!!!
Πήγα ...είδα ...και έχω μείνει Α Λ Α Λ Ο Σ !!!!!!
Το μόνο που μπορώ να αρθρώσω είναι:ΟΥΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ !!!!
-
Ευχαριστώ τους opterios kai JarnoT για τις απαντήσεις τους.
Απλα Θέμη εγω εννοουσα την ακριβη διευθυνση για να κατεβάσω το παιχνιδι,γιατι απο οτι καταλαβα το GPLRA kai to GPL rank κανεις συγκρισεις στους χρονους με αλλους και γενικως αναλύεις.
Δηλαδη με λιγα λογια προγραμματα που δεν ειναι απαραιτητα να τα εχεις. -
Ο χρήστης TomGPL έγραψε:
καλές πίστες:
Zeltweg70,Anderstorp,Interlagos73(και αρκετές άλλες,αλλά αυτές είναι που μου αρέσουν περισσότερο αν θυμάμαι καλά)Καλά! Δεν μπορεί να μη θυμάσαι το Mount Panorama (Bathurst) και το Bremgarten!!
To Bremgarten είναι η μόνη πίστα που μου θυμίζει Nurburgring, αν και είναι πολύ μικρότερη σε μήκος. Ειδικά αυτή, θα έλεγα ότι είναι MUST!
To Goodwood είναι τεχνική πίστα, η Castle Combes φυσικά είναι φοβερή και ποτέ δεν πρόλαβα να κατεβάσω το Le Mans
-
Le Mans δεν έχεις κατεβάσει ακόμα??? ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟΣ!!
Επίσης κορυφαία είναι η Isle of Manx, η Oulton Park και ...και άλλες τόσες..
-
δεν έχω τρέξει σε Bathurst και Bremgarten ακόμα
βασικά τρέχω στις πίστες του πρωταθλήματος που πέρνω μέρος,οπότε αφιερώνω όλο το χρόνο μου για αυτές τις πίστες.
Στο Le Mans πρόκειται να κάνουμε έναν αγώνα σε Grand Prix mode με διπλούς πόντους και μέχρι στιγμής έχω κάνει μόνο 3-4 γύρους -
Ο χρήστης JimClark έγραψε:
Le Mans δεν έχεις κατεβάσει ακόμα??? ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟΣ!!Και ούτε πρόκεται. Το έχω εγκαταλείψει το GPL. Προχτές πήγα να κάνω ένα γύρο στο Nurburgring και μέχρι την Hatzenbach είχα εγκαταλείψει γιατί μου φαινόταν πολύ...παιχνίδι!
Δυστυχώς, μετά το netKar, δεν μπορώ να ακουμπήσω τίποτε άλλο!
-
Ωραίο θέμα
Λοιπόν, καταρχήν να πω ότι μου'ρχεται να βάλω φωτιά στο forum αφού πέρασα μια ολόκληρη Κυριακή διαβάζοντας το thread πό την αρχή και σερφάροντας στο Internet στα διάφορα sites που αναφέρατε. Αλλά χαλάλι τόσο ενδιαφέροντα πράγματα είχα καιρό να διαβάσω και δεν αναφέρομαι τόσο στα παιχνίδια όσο στα λάστιχα, αναρτήσεις, προγραμματισμό κλπ κλπ...[έχουν αυτό το καλό οι συζητησεις με το Χάρη(migf1) , τα αναλύεις σε τέτοιο βαθμό που δε πάει άλλο ]
Αυτό το GPL δεν ήξερα τι είναι (κάτι είχα αρχίσει να καταλαβαίνω από τον Jim Clark αλλά και πάλι...) τώρα που έμαθα δε μπορώ να περιμένω να ξημερώσει και να πάω σε κανά γρήγορο NetCafe για να το κατεβάσω, ευτυχώς που κάποιος ανέφερε ότι μπορώ να το κατεβάσω από το kazaa!!! Από αυτά που διάβασα κατάλαβα ότι αν θέλω να κάνω κάτι σε GPL και netcar (και πστέψτε με θέλω) πρέπει να προμηθευτώ και μια καλή τιμονιέρα γι'αυτό αν κάποιος μπορούσε να μου προτείνει κάτι θα με διευκόλεινε πάρα πολύ, αφού είμαι και ψιλοάσχετος με παιχνίδια σε PC, (προτιμώ το PS2 για τις... καλλονές, από κάθε άποψη, του Gran Turismo 3, αλήθεια ποιά η γνώμη σας γι'αυτό το παιχνίδι; ) πόσο μάλλον στα περιφερειακά που απαιτούν.
Ακόμα για όσους έχουν προβλήματα με το GPL όταν το τρέχουν σε Windows XP το έψαξα λίγο το θέμα και πιστεύω ότι στο How to αυτού του site θα βρουν τη λύση http://www.gplpp.com/ -
Φίλε Αργύρη, καλωσόρισες
Πληροφορίες για το GPL μπορείς να βρεις πέραν του gplpp και στο http://www.racesimcentral.com και πιο συγκεκριμένα στο forum του racesimcentral, στο http://forum.racesimcentral.com. Εκεί έχουν καλυφθεί ΤΑ ΠΑΝΤΑ για το GPL και αν δε βρίσκεις κάτι, είναι επειδή το thread που θα αναφέρεται στο πρόβλημά σου, θα είναι μάλλον παλιό. Μια ερώτηση αν κάνεις post, θα χαρούν πολλοί αμέσως να σε βοηθήσουν. To community του GPL είναι απίστευτο!
Τώρα, όσο αφορά την τιμονιέρα, ανάλογα με τα λεφτά που θες να ξοδέψεις, εγώ θα σου πρότεινα δύο μόλις λύσεις. Σαν φανατικός οπαδός της Logitech όσο αφορά τις τιμονιέρες, θα σου πρότεινα Logitech. Έχω παίξει με σχεδόν 10 τιμονιέρες και οι 4 που ήταν Logitech, θεώρησα ότι ήταν και οι καλύτερες, ανεξαρτήτως ποιότητας και τιμής.
Η πρώτη που σου προτείνω αν θες να ξοδέψεις πολύ λίγα λεφτά και να έχεις μια πολύ καλή Force Feedback (FF) τιμονιέρα, είναι η Logitech Wingman Formula Force GP. Αυτή είναι η τιμονιέρα που έχω κι εγώ εδώ και 2 χρόνια. Αξιοπιστία μεγάλη, φοβερό FF, πολύ καλά πεντάλ, τρομερά ανθεκτική! Τώρα πρέπει να έχει περίπου 70-80 ευρώ, αλλά μπορεί να δυσκολευτείς να τη βρεις σε ελληνικό μαγαζί. Αν πάντως δε φοβάσαι τις αγορές από το internet (εγώ προσωπικά δεν τις φοβάμαι καθόλου), θα την βρεις πολύ εύκολα.
Η δεύτερη και καλύτερη επιλογή, είναι η Logitech Momo Racing. Η καλύτερη τιμονιέρα κατά την άποψή μου, αν δεν μιλάμε για πιο εξειδικευμένες και ακριβές λύσεις (που δεν αξίζουν, κατ' εμέ). Την τιμονιέρα αυτή θα τη βρεις εύκολα στη Στουρνάρη (αν είσαι από Αθήνα) και το κόστος της είναι 130 ευρώ.
Πάντως, πρέπει να σου πω ότι τις πρώτες μέρες, η ζωή με την τιμονιέρα δεν είναι καθόλου εύκολη. Θέλει προπόνηση και προσπάθεια. Μην απογοητευτείς αν τις πρώτες μέρες πηγαίνεις πιο αργά κι από παιδάκι που παίζει με πληκτρολόγιο. Σε λίγο καιρό, η τιμονιέρα θα σε αποζημιώσει με το παραπάνω!!! Σε οποιοδήποτε αρέσουν τα racing games, μια τιμονιέρα απογειώνει την ευχαρίστηση σε άλλα επίπεδα!!
Αυτά!
Υ.Γ.
Αν κάποιος έχει καλές εντυπώσεις και από άλλες τιμονιέρες, μπορεί να προτείνει κι εκείνος. Μην έχει ο Αργύρης μόνο μία γνώμη -
Κατι σε manager f1 υπαρχει;
-
Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:
Κατι σε manager f1 υπαρχει;Υπάρχει. Νομίζω λέγεται Grand Prix World και μπορείς να το βρεις ακόμα στα καταστήματα, παρότι είναι πολύ παλιό παιχνίδι. Νομίζω είχε βγει πριν το GP3.
Πάντως δεν είμαι σίγουρος για την παραπάνω ονομασία. Αν θες, ψάξε στο internet και δε θα δυσκολευτείς να το βρεις.
-
Ο χρήστης alfista έγραψε:
Ξημερώνει, νυχτώνει, ξαναξημερώνει κι όμως ένα πράγμα δεν αλλάζει. Εγώ μπροστά από το PC.Mόνο με αυτά τα λόγια μπορεί να περιγραφεί αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες μέρες!! Απίστευτο παιχνίδι, απίστευτη πόρωση! Από τη στιγμή που το κατέβασα, και ξεπερνώντας τα προβλήματα εγκατάστασης, δεν έχει περάσει μέρα που ανοίξα το PC και δεν ασχολήθηκα με το GPL.
Θέμη ευχαριστώ και για το καλοσώρισμα και για τις προτάσεις, πραγματικά σκέφτομαι σοβαρά να προχωρήσω στην αγορά (ή να πω επένδυση; ) μέσα στην επομένη βδομάδα, προβλέπονται ατέλειωτες ώρες gaming οπότε ας τις ευχαριστηθούμε στο maximum!!Εκπληκτικές (και δύσκολες ) οι παλιές πίστες, από το EΚΠΛΗΚΤΙΚΟ SPA και το ευχάριστο Κyalami μέχρι τη Rouen και το ατελείωτο Nurburgring είναι όλες καταπληκτικές (τελικά το Monaco δεν έχει μείνει και τόσο απαράλλαχτο έτσι; ) Όσο για το GPL anlyser είναι τρομερό tool, τόση τηλεμετρία ούτε στο F1 1997 της Psygnosis δεν είχα δει!!!
Aν και από χρόνους είμαι ακόμα... στον πάτο που θα πάει θα βελτιωθώ, αλήθεια το 1:34:277 για Μonza και το 1:26:685 για Kyalami πόσο χάλια είναι;Α να μη το ξεχάσω, για DirectX 9 από που πάνε;;;;
-
Ο χρήστης F1 insight έγραψε:
Aν και από χρόνους είμαι ακόμα... στον πάτο που θα πάει θα βελτιωθώ, αλήθεια το 1:34:277 για Μonza και** το 1:26:685 για Kyalami πόσο χάλια είναι; **
Εγώ μια φορά κατάφερα να κατέβω στο 1.25 άρα για εμένα μια χαρά είσαι!
Τώρα για κάτι 1.18 που βλέπω ... άσε...απογοήτευση! -
εγώ εκανα 1.23.6 περίπου με joystick και πολύ εξάσκηση.στις πρώτες μου μέρες έκανα 1:40,όμως αφού απο τις πρώτες μέρες κάνεις 1:26 σε βλέπω να κατεβαίνεις κατά το 1:20(και κάτω) μεριά
F1 Games/Simulators