-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Τώρα το κατεβάζω (από την δουλειά) και θα το βάλω σπίτι....
Πάντως στο Forum, moderator είναι ένας έλληνας Άρης Βασιλικός λεγεται.Ναι, ο Άρης είναι ο μέντοράς μου στο GPLegends και είναι beta tester του netkar.
Γενικά το άτομο έχει διδακτορικό στα racing sims! Γαμώ τα παιδιά!!!
Τον αριστοτέλη λέμε!?
Αυτός φταίει για την καταστροφή που έχω πάθει και εγώ με το GPL
Μιλάμε για το #1 παιχνίδι....
-
Ρε παιδιά, δε φανταζόμουν ότι θα έβρισκα εδώ fans του GPL. Είχα την εντύπωση ότι ήμουν κάπως σαν μοναχικός καβαλάρης σε αυτό το sim. Ακόμα και ο φίλος μου που μου το έδωσε 3 χρόνια πριν, έπαψε να το παίζει και έμεινα μόνος!
Πραγματικά, όποιος δεν έχει παίξει GPL, δεν έχει καταλάβει τίποτα. Τι GP1,2,3,4,,,,,,,1000, καμία σχέση!! Απίστευτες ρυθμίσεις και απίστευτο υλικό υποστήριξης στο δίκτυο. Από extra πίστες (πάνω από 300!!) μέχρι τεχνικά άρθρα για την επεξήγηση των δυνατών ρυθμίσεων και της τεχνικής της αγωνιστικής οδήγησης. Εγώ πάντως έμαθα απίθανα πράγματα. Must, η παλιά πίστα της Monza, η Milano, με τα 2 κεκλιμένα τμήματα!! Κατεβάστε την!
Μπορώ να μιλάω ώρες για το GPL, αλλά προτιμώ να ασχολούμαι μαζί του παρά να μιλώ γι' αυτό. Τελευταία έχω ένα προβληματάκι πάντως. Πρόσφατα έβαλα τα Windows XP και για κάποιο περίεργο λόγο το παιχνίδι δεν μπορεί να εγκατασταθεί, γιατί κάποιο exe του παιχνιδιού είναι παλιότερο από αυτό των XP και δεν το τρέχει. ΘΕΛΩ ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!!!!!
Πολύ καλά sim είναι και τα LFS και netKar, που ήδη το αναφέρατε. Αναμένω κι εγώ την επίσημη version για να πω περισσότερα.
Βρείτε πάντως το GPL. Τόσο σε αίσθηση οδήγησης (καθαρά μηχανικό κράτημα, χωρίς πτέρυγες και αηδίες!) όσο και σε ήχο είναι φανταστικό. Τα λέμε!
Για περισσότερα ρίξτε μια ματιά εδώ:
http://www.bhmotorsports.com/downloads -
Ο χρήστης JarnoT έγραψε:
Ρε παιδιά, δε φανταζόμουν ότι θα έβρισκα εδώ fans του GPL. Είχα την εντύπωση ότι ήμουν κάπως σαν μοναχικός καβαλάρης σε αυτό το sim. Ακόμα και ο φίλος μου που μου το έδωσε 3 χρόνια πριν, έπαψε να το παίζει και έμεινα μόνος!Πραγματικά, όποιος δεν έχει παίξει GPL, δεν έχει καταλάβει τίποτα. Τι GP1,2,3,4,,,,,,,1000, καμία σχέση!! Απίστευτες ρυθμίσεις και απίστευτο υλικό υποστήριξης στο δίκτυο. Από extra πίστες (πάνω από 300!!) μέχρι τεχνικά άρθρα για την επεξήγηση των δυνατών ρυθμίσεων και της τεχνικής της αγωνιστικής οδήγησης. Εγώ πάντως έμαθα απίθανα πράγματα. Must, η παλιά πίστα της Monza, η Milano, με τα 2 κεκλιμένα τμήματα!! Κατεβάστε την!
Μπορώ να μιλάω ώρες για το GPL, αλλά προτιμώ να ασχολούμαι μαζί του παρά να μιλώ γι' αυτό. Τελευταία έχω ένα προβληματάκι πάντως.
Πρόσφατα έβαλα τα Windows XP και για κάποιο περίεργο λόγο το παιχνίδι δεν μπορεί να εγκατασταθεί, γιατί κάποιο exe του παιχνιδιού είναι παλιότερο από αυτό των XP και δεν το τρέχει. ΘΕΛΩ ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!!!!!
Πολύ καλά sim είναι και τα LFS και netKar, που ήδη το αναφέρατε. Αναμένω κι εγώ την επίσημη version για να πω περισσότερα.
Βρείτε πάντως το GPL. Τόσο σε αίσθηση οδήγησης (καθαρά μηχανικό κράτημα, χωρίς πτέρυγες και αηδίες!) όσο και σε ήχο είναι φανταστικό. Τα λέμε!
Για περισσότερα ρίξτε μια ματιά εδώ:
http://www.bhmotorsports.com/downloadsΜπηκα σάυτη τη διευθυνση που προτινες,πραγματικα πολυ ενδιαφερουσα.Ολα αυτα τα παιχνιδια που σου εμφανιζει μολις μπαινεις στην αρχη ειναι για PC;;;;;;;;;;
-
Ο χρήστης Fanis F1 έγραψε:
Μπηκα σάυτη τη διευθυνση που προτινες,πραγματικα πολυ ενδιαφερουσα.Ολα αυτα τα παιχνιδια που σου εμφανιζει μολις μπαινεις στην αρχη ειναι για PC;;;;;;;;;;
Εσύ τι λες;;;;;;
-
Δεν ξέρω ποιό ειναι το καλύτερο F1 game,εγώ έχω παίξει σοβαρά μόνο το GPL.Είναι πολύ καλό από συμπεριφορά αυτοκινήτων και ΑΙ.Τα αρχικά γραφικά έιναι έτσι κι έτσι,αλλά με τα updates βελτιώνεται (και βαραίνει) αρκετά.
Έπαθα πλάκα όταν είδα πόσα έξτρα κυκλοφορούν στο δίκτυο(πίστες,σετ γραφικών κλπ.)!Αν αναλογιστείς ότι το παιχνίδι κυκλοφόρησε το 1998...Έχει κι ένα σοβαρό μειονεκτημα:έιναι πολύ δύσκολο...
Υ.Γ. Ξέχασα να πω γιά τον ήχο:υπέροχος. -
Ο χρήστης JarnoT έγραψε:
Ρε παιδιά, δε φανταζόμουν ότι θα έβρισκα εδώ fans του GPL. Είχα την εντύπωση ότι ήμουν κάπως σαν μοναχικός καβαλάρης σε αυτό το sim. Ακόμα και ο φίλος μου που μου το έδωσε 3 χρόνια πριν, έπαψε να το παίζει και έμεινα μόνος!Χα! Νομίζεις!! Σε πληροφορώ πως υπάρχουν fans, αν και σίγουρα δεν είναι πάρα πολλοί. Λίγοι και καλοί θα έλεγα
Λοιπόν, χρειάζεσαι βοήθεια είπες και επειδή εγώ με το GPL είμαι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΡΕΛΛΟΣ, περιμένω εσένα ή όποιον άλλο θέλει βοήθεια να μιλήσουμε.
To msn μου είναι kafetzos@hotmail.com αλλά ΜΗ μου στέλνετε mail εκεί.
Το ICQ μου είναι 38163514
Το e-mail μου είναι opterios@yahoo.comΠεριμένω...
-
Λοιπόν θα πω εδώ το πρόβλημά μου, μήπως και υπάρχουν και άλλοι ομοιοπαθείς.
Μόλις έβαλα τα windows XP και πήγα να εγκαταστήσω ξανά το GPL. Όλα καλά και όλα ωραία, ως τη στιγμή λίγο πριν ολοκληρώσει την εγκατάσταση, μου πετάει πινακάκι που λέει ότι 'Το ActiveMovie των Windows είναι νεότερο από αυτό που πρόκειται να εγκαταστήσει το παιχνίδι. Γι' αυτό, λέει, να απεγκαταστήσω το νεότερο των Windows και να ξανατρέξω την εγκατάσταση του GPL για να βάλει αυτό το δικό του ActiveMovie. Τίποτα περίεργο ως εδώ, μέχρι που μπήκα στη διαδικασία να βρω αυτό το ActiveMovie. Και έλα που δε μπορώ να το βρω!! Τι στο καλό είναι αυτό το ActiveMovie???Όποιος ξέρει τι είναι και πως σβήνεται, παρακαλείται να με σώσει από σίγουρο χαρακίρι!
Και γρήγορα...
-
Δε γίνεται απλά να ΜΗΝ εγκαταστήσεις το δικό του Active Movie?
-
Δυστυχώς όχι!!
Μου λέει, πρώτα να απεγκαταστήσω το υπάρχον των windows και μετά να κάνω την εγκατάσταση από την αρχή. Το παιχνίδι δε λειτουργεί αλλιώς. πατάω το exe να αρχίσει και η οθόνη μαυρίζει, μπορώ να ακούσω το εισαγωγικό video να παίζει αλλά δε βλέπω τίποτα! και μόλις πατήσω ένα πλήκτρο, αμέσως με πετάει πίσω στα windows.
Νομίζω ότι το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να εγκαταστήσω ΚΑΙ τα windows 98, μόνο και μόνο για το GPL. Τουλάχιστον σε αυτά παίζει σίγουρα! -
Ο χρήστης JarnoT έγραψε:
Δυστυχώς όχι!!
Μου λέει, πρώτα να απεγκαταστήσω το υπάρχον των windows και μετά να κάνω την εγκατάσταση από την αρχή. Το παιχνίδι δε λειτουργεί αλλιώς. πατάω το exe να αρχίσει και η οθόνη μαυρίζει, μπορώ να ακούσω το εισαγωγικό video να παίζει αλλά δε βλέπω τίποτα! και μόλις πατήσω ένα πλήκτρο, αμέσως με πετάει πίσω στα windows.
Νομίζω ότι το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να εγκαταστήσω ΚΑΙ τα windows 98, μόνο και μόνο για το GPL. Τουλάχιστον σε αυτά παίζει σίγουρα!Γαμώτο, θυμάμαι κι εγώ ένα παρόμοιο πρόβλημα με αυτο που περιγράφεις, αλλά δεν θυμάμαι πως το έλυσα
Για δοκίμασε ένα ή όλα από τα παρακάτω (ανεξαρτήτως σειράς)
- Εγκατέστησε ξανά τον Internet Explorer
- Εγκατέστησε ξανά το Direct-X
- Εγκατέστησε ξανά τους drivers της κάρτας γραφικών σου.
-
Βλέπω φανατικούς του GPL και χαίρομαι!
Το λέω και το ξαναλέω!! Το καλύτερο παιχνίδι !!!!
-
Φωναξε κανεις?
Γεια σας φιλοι! βλεπω οτι αρχισε να σας μπαινει το μικροβιο
Πριν αρχισουμε να μιλαμε για τα διαφορα Sims 8α η8ελα να καταλαβετε την διαφορα μεταξυ Game και Sim. Αναρωτη8ειτε... με καποιες ωρες εξασκηση θα μπορουσατε στην πραγματικοτητα να κανετε τους χρονους του schumacker για παραδειγμα? Αν το προγραμα το επιτρεπει τοτε μαλλον ειναι Game... Αν οχι... χεχεχε αρχιζουν τα δυσκολα αλλα και ωραια -
Ο χρήστης Aristotelis έγραψε:
Φωναξε κανεις?Γεια σας φιλοι! βλεπω οτι αρχισε να σας μπαινει το μικροβιο
Πριν αρχισουμε να μιλαμε για τα διαφορα Sims 8α η8ελα να καταλαβετε την διαφορα μεταξυ Game και Sim. Αναρωτη8ειτε... με καποιες ωρες εξασκηση θα μπορουσατε στην πραγματικοτητα να κανετε τους χρονους του schumacker για παραδειγμα? Αν το προγραμα το επιτρεπει τοτε μαλλον ειναι Game... Αν οχι... χεχεχε αρχιζουν τα δυσκολα αλλα και ωραιαΗ πιο σωστή κουβέντα...χωρίς υπερβολή...
Αν ένα παιχνίδι είναι εύκολο τότε δεν είναι ρεαλιστικόΝα προσθέσω ένα ακόμα κανόνα?? Αν ένα παιχνίδι αυτοκινήτων παίζεται με κουμπιά τότε ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΟ...
Και κάτι ακόμα ! PLEASE!! ΜΗΝ ΠΑΡΕΤΕ COLIN MC RAE 3 !!!!!
-
χεχεχε συμφωνω. Προσοχη ομως. Εξαρταται τι εξωμοιωνει το σιμ. Αν μιλαμε για αυτοκινητα... νορμαλ... τοτε πρεπει να ειναι αρκετα ευκολο να τα πας βολτα και να δυσκολευει συνεχως οσο πλησιαζεις στο οριο
-
Παιδιά δεν θέλω να σας ξενερώσω, αλλά παρ' όλο που έχω αφιερώσει αρκετά χρόνια σε εξαντλητική ενασχόληση με διάφορα racing-sims (ξεκινώντας με το GP2, περνώνατς στο F1RS, κατόπιν στο MGPrs2 και τέλος στο GP3), θέλω να σας... ομολογήσω ότι περνάω απίστευτα καλα ΚΑΙ όταν παίζω NFS5PU και NFS6HP2.
Το καθένα στην ώρα του, δηλαδή. Για παράδειγμα, όταν γυρίζω κομμάτια από τη δουλειά το τελευταίο πράγμα που θέλω να κάνω είναι να τρέξω έναν racing-sim. Κάνω ένα tournament στο Porsche Unleashed και πάω για ύπνο με... χαμόγελο
-
Να σε ρωτήσω κάτι Αριστοτέλη?
Όταν φτάνει ένα sim στα χέρια σου, που πρώτη φορά θα ασχοληθείς μαζί του, υπάρχει τρόπος να καταλάβεις μέσα σε λίγο καιρό αν οι ρυθμίσεις που προβλέπονται από το sim ανταποκρίνονται στον χειρισμό του αυτοκινήτου?Για παράδειγμα, μου πείρε καναδυό χρόνια μέχρι να συνειδητοποιήσω ότι πραγματικά κάθε αλλαγή που έκανα στο setup των μονοθεσίων του GPL αντιστοιχούσε και σε διαφορετική συμπεριφορά του και σχεδόν πάντα με ακρίβεια στην ποσότητα. Υπάρχει κάποιος εύκολος τρόπος να αντιληφθεί κανείς αν οι ρυθμίσεις που προσφέρει κάποιο sim είναι μούφα ή όχι?
Και ρωτάω γιατί εδώ και κάμποσο καιρό ασχολούμαι με το LFS (Life for Speed), το οποίο έχει μερικές φοβερές διαθέσιμες ρυθμίσεις, αλλά κάτι δε μου κολλάει καλά... η γενικότερη συμπεριφορά του αυτοκινήτου, αν και συμμαζεύτηκε αρκετά, δεν πλησιάζει σε αυτό που εγώ περίμενα. Μπορεί να φταίει το ότι είμαι πρωτάρης στο LFS, αλλά εσύ τι λες? Ποια η γνώμη σου για το sim αυτό?
-
Φιλε migf1 δεν 8α διαφωνησω. Αντιθετως ο κα8ενας καλο ειναι να παιζει αναλογως με την ορεξη του απλα διαχοριζω τα δυο στρατοπεδα χεχεχε.
JarnoT οπως λες και εσυ χρειαζεται χρονος και ψαξιμο! Ειχα την τυχη να εχω εμπειριες απο αληθινα αυτοκινητα και gokart. Αυτο μαζι με πολυ μερακι (λεγε με μουρλα) με εκανε να διαβασω πολλα βιβλια, και αρ8ρα στο ιντερνετ μαζι με την τυχη να μενω ιταλια και να μπορω να αποκτησω καλα αυτοκινητα και να κανω και σβουρες σε πιστες.
Παντως να ξερεις οτι ενα σιμ 8ελει πολυ καιρο και παντα μα8αινεις (οπως στην πραγματικοτητα) μην σου φενεται καθολου παραξενα 2 χρονια για το GPL.Κεφαλαιο LFS. Εχεις δικιο να μπερδευεσαι. Το εν λογο σιμ εχει πολυ καλο physics engine αλλα δυστηχως απλουστευμενα (arcade) tire values. Αποτελεσμα το αυτοκινητο αντιδρα καλα σε ρυθμισεις και μεχρι το οριο. Πανω απο το οριο ομως οπως ισως θα εχεις καταλαβει το grip κλειδωνει και το αυτοκινητο σε κανει να νιω8εις βασιλιας και μεγαλος χερας. Καλο για το ηθικο αλλα οχι πολυ ρεαλιστικο. Κριμα γιατι ειναι πραγματι μια καλη προσπαθεια. Παντως σε γενικες γραμμες ειναι καλο.
-
Ευχαριστώ! Με έσωσες από μήνες περαιτέρω εξάσκησης!
Μιας που μίλησες για tire values, (θα το πω για τους άλλους, εσύ ασφαλώς το γνωρίζεις) το GPL εξομοιώνει τη θερμοκρασία του ελαστικού σε 3 σημεία κατά μήκος του πέλματος του ελαστικού, για κάθε ελαστικό. Αλήθεια υπάρχει sim που να εξομοιώνει τη ΦΘΟΡΑ του ελαστικού των αυτοκινήτων του?
Και ρωτάω γιατί για παράδειγμα, στο GPL, έστω ότι τρέχεις έναν αγώνα 50 γύρων. Σε κάποια φάση του αγώνα οδηγείς λίγο άτσαλα και κάποια ελαστικά σου υπερθερμαίνονται και χάνεις σε πρόσφυση και ακρίβεια στην οδήγηση. Αν όμως για 2-3 γύρους οδηγήσεις πολύ ομαλά και συνετά, η θερμοκρασία εξομαλύνεται οπότε και επανέρχεται η καλή πρόσφυσή σου. Ωραία ως εδώ, αλλά δε θα μπορούσε με κάποιο τρόπο η υπερβολική αύξηση αυτή της θερμοκρασίας να επηρεάζει το ελαστικό μόνιμα (σαν φθορά δηλαδή)? Δε νομίζω να είναι τόσο δύσκολο να γίνει αφού ήδη υπάρχει η βάση για την εξομοίωση της θερμοκρασίας τους (η οποία λογικά βασίζεται στις κάθετες, διαμήκεις και εγκάρσιες δυνάμεις που δέχεται το ελαστικό σε συνδυασμό με την τριβή, έτσι?). Και επιπλέον με κάποιο τρόπο να υπολογίζεται μια μέση φθορά ελαστικού βάσει των διανυθέντων χιλιομέτρων.
Με άλλα δε γίνεται να υπάρχει εξομοίωση της φθοράς ενός ελαστικού βάσει των διανυθέντων χιλιομέτρων και της τοπικής τους θερμοκρασίας?
Θα μου πεις βέβαια, τι κάθομαι και σε ρωτάω τώρα, αυτά είναι για τους προγραμματιστές... μήπως είσαι όμως???
-
Ο χρήστης JarnoT έγραψε:
Θα μου πεις βέβαια, τι κάθομαι και σε ρωτάω τώρα, αυτά είναι για τους προγραμματιστές... μήπως είσαι όμως???Αριστοτέλη μην ντρέπεσαι!! Συστήσου!!!
-
LOL τι να ντραπω χεχεχε...
Οχι δεν ειμαι προγραμματιστης, αλλα ειμαι αρκετα χωμενος στο α8λημα
Το καλυτερο σιμ που εχει τα χαρακτηριστικα που αναφερες (φθορα ελαστικων κλπ) ειναι το Νascar2003. θα μου πεις... να γυρναω σε κυκλους δεν μου αρεσει... ουτε εμενα γιαυτο και συμετεχω μονο σε πρωταθληματα οπου τρεχουμε σε πιστες κανονικες και οχι ovals.επισεις πολυ καλο ειναι το netkar (αμα δεν παινεψεις το σπιτι σου...) αλλα δεν εχει ακομη multiplayer. Το δουλευουμε θα βγει σε καμια βδομαδα ελπιζω.
Οσο για το GPL, παραμενει σταθμος αλλα οπως λες και εσυ αν κανεις αγωνες μεγαλης διαρκειας σε απογοητευει το γεγονος οτι τα λαστιχα δεν φθειρωνται ποτε...
λοιπον JarnoT σε βλεπω να ψαχνεσαι... μου φενεται οτι θα κολησεις ασχημα μικροβια αν συνεχιζεις να ρωτας τετοια πραγματα χαχαχαα
F1 Games/Simulators