-
Τα total.
Κάνει πολλά χλμ σε εθνική οδό, οπότε η αλλαγή τους πιο νωρίς θα ήταν overkill.
-
κι εγω τοταλ στα 10.000 χλμ , αλλα κυριως μεσα στην αθηνα
-
Ο χρήστης plaketokofths έγραψε:
Φοράς δλδ μοτέρ C2 VTS; Ή εννοείς TU5J4;
Έκανα λάθος, επειδή δεν τους θυμάμαι ακριβώς τους κωδικούς εκει που κοίταξα έπεσε το μάτι μου στα αλογα και ειναι και τα 2 120. Αυτον που λες εννοώ, τον TU5J4. My mistake
TU5J4 L3 ή L4 ειναι το μοτερ σου. L4 τριφυσσο εχω με 130Κ χλμ και στα 10000χλμ μου καιει 500-750ml, με συνθετικα Motul 8100, 5-40W, χωρις να βλεπω κοφτες καθε τρεις και λιγο.
Στα 1000χλμ που λες δεν χανω ουτε ενα κουτακι απο το ψηφιακο δεικτη λαδιου στο καντραν
Απο θερμοκρασιες λαδιου πως πας? Καυσαερια?
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
κι εγω τοταλ στα 10.000 χλμ , αλλα κυριως μεσα στην αθηναΠοια total?
-
Ο χρήστης blackpug106 έγραψε:
Φοράς δλδ μοτέρ C2 VTS; Ή εννοείς TU5J4;
Έκανα λάθος, επειδή δεν τους θυμάμαι ακριβώς τους κωδικούς εκει που κοίταξα έπεσε το μάτι μου στα αλογα και ειναι και τα 2 120. Αυτον που λες εννοώ, τον TU5J4. My mistake
TU5J4 L3 ή L4 ειναι το μοτερ σου. L4 τριφυσσο εχω με 130Κ χλμ και στα 10000χλμ μου καιει 500-750ml, με συνθετικα Motul 8100, 5-40W, χωρις να βλεπω κοφτες καθε τρεις και λιγο.
Στα 1000χλμ που λες δεν χανω ουτε ενα κουτακι απο το ψηφιακο δεικτη λαδιου στο καντραν
Απο θερμοκρασιες λαδιου πως πας? Καυσαερια?
L4 κι εγώ. Εγώ στον ηλεκτρονικό του καντράν δεν δίνω πολύ σημασία. Μπορείς να τον εμπιστευτείς πιστεύω μόνο οταν το αυτοκινητο ειναι κρύο και σε 100% ευθεία. Το λοιπόν με τις παραπάνω συνθηκες στα 1000χλμ λείπει ενα κουτάκι. Γενικά εμπιστεύομαι την βέργα όμως.
Ερώτηση, εγώ σε κάθε αλλαγή λαδιών αλλάζω και το φιλτρο και βάζω 3,5λ. Τον έλεγχο της στάθμης τον κάνετε οταν είναι κρυο και ακινητοποιημένο για κάποιες ώρες? Το λέω γιατί, το αμαξι αν εχω να το κινήσω απο χθες και στο τσεκ της ηλ ενδειξης για την σταθμη δώ πχ.6 κουτάκια αμα το ανάψω, το σβήσω και το αναψω ξανα θα δω -1 κουτάκι. Οπότε τον έλεγο εχει νοημα να τον κάνουμε πριν ή αφου το ανάψουμε.
Απο θερμοκρασίες, γενικά είναι ελάχιστα πιο κατω απο την μέση σε νορμάλ συνθήκες οδήγησης. Αν επιμένω υπερβολικά στο όριο στροφών ανεβαίνει αλλά οχι πάνω απο τα 3/4. Απο Νέα Μάκρη -> πλατεία παλαίας Πεντέλης με τερμα γκάζι (και φρένο όταν χρειάζεται) δεν περνάω τα 3/4.
Απο καυσαέρια κανονικά, εντός οριων.
Εγω γενικά συμπλήρωνα που και που. Αλλαζω λάδια καθε 5Κ, θα το αφήσω χωρις να συμπλήρωσω να δω πόσο θα κάψει ως τα 5.
-
Τη σταθμη παντα την ελεγχω αφου εχει μεινει το αμαξι ακινητο για αρκετες ωρες, συνηθως πριν το βαλω μπρος το πρωι, και σε οριζοντιο μερος,
Αν βαλεις μπρος πρεπει να περιμενεις να ξανακατσουν τα λαδια.
Με τη βεργα τσεκαρω και γω, απλως εχω το νου μου και στα κουτακια3,2 l νομιζω παιρνει το μοτερ μας μαζι με φιλτρο λαδιου (Haynes manual)
-
Τη σταθμη παντα την ελεγχω αφου εχει μεινει το αμαξι ακινητο για αρκετες ωρες, συνηθως πριν το βαλω μπρος το πρωι, και σε οριζοντιο μερος,
Με τη βεργα τσεκαρω και γω, απλως εχω το νου μου και στα κουτακια3,2 l νομιζω παιρνει το μοτερ μας μαζι με φιλτρο λαδιου (Haynes manual)
3,5 λέει το εγχειρίδιο με αλλαγη φίλτρου. Το χεις τσεκάρει οτι η βεργα φτανει μαξ με 3,2?
-
Βάλε 10w40 κι αν το καίει κι αυτό 15W40 ή 15W50.
Δεν αποτελεί λύση αυτο, το θέμα δεν είναι να του βάλω ενα παχύρευστο λάδι ωστε να μην το καψει.
Το θέμα είναι να καταλάβω αν έχει υπερβολική κατανάλωση λαδιού και που οφείλεται. Γι' αυτο
έκανα και το σχετικό ερώτημα πόσο καίει σε αλλους.Αποτελεί λύση επειδή ένα 5W40 και ειδικά το Motul 8100 δεν είναι φτιαγμένο για συνεχείς τέρμα κόφτες. Υπάρχει το 300V ακριβώς γι'αυτή την απαιτητική δουλειά. Για τέρμα κόφτες ένα ενισχυμένο ημισυνθετικό 10W40 όπως το agip ή motul για 5000 xlm είναι πιστεύω αρκετό αν είσαι τυχερός και δεν έχει προκληθεί μόνιμη φθορά στον κινητήρα. Το συνθετικό 300V σε 5W40 είναι κορυφή μπορείς κι αυτό.
Το όριο υπερβολικής κατανάλωσης είναι 1 λίτρο στο 6,000 χλμ. -
3,5 λέει το εγχειρίδιο με αλλαγη φίλτρου. Το χεις τσεκάρει οτι η βεργα φτανει μαξ με 3,2?
τωρα που ξανακοιταξα το βιβλιαρακι της Peugeot 3,2 λεει και εκει, με αλλαγη φιλτρου, οπως και στο Haynes,
με 3,2 η βεργα ειναι στο ανωτερο σημειο, στο δικο μου -
τωρα που ξανακοιταξα το βιβλιαρακι της Peugeot 3,2 λεει και εκει, με αλλαγη φιλτρου, οπως και στο Haynes,
με 3,2 η βεργα ειναι στο ανωτερο σημειο, στο δικο μουθα το τσεκάρω κι εγώ και θα το γράψω! Ευχαριστώ!
-
-
Η βέργα για στην στάθμη λαδιού απο το max στο min πόσα ml είναι για τον TU5 J4 και πόσα για τον ET3 J4
-
Για τον TU5 J4 σκέφτομαι να βάλω τα mobil 0w40, για τον ET3 J4 θέλω να δοκιμάσω κάτι που να ενδεικνυται για κρύα εκκίνηση, όχι τόσο σε θερμοκρασία όσο το να φτάσει πολύ γρήγορα το λαδί σε ικανοποιητικά επίπεδα λίπανσης. Τι νομίζετε?
-
-
Στον TU είναι 1.5 λίτρα μεταξύ μιν και μάξ και στον ΕΤ ειναι 1.2 λίτρα μεταξύ μιν και μαξ
-
Ορθά ομιλείς.
-
Προφανώς
-
Σιγά μωρέ γκουρου
-
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Στον TU είναι 1.5 λίτρα μεταξύ μιν και μάξ και στον ΕΤ ειναι 1.2 λίτρα μεταξύ μιν και μαξΕυχαριστώ! Είναι σίγουρο αυτό? Γιατί σε μια αναζήτηση που έκανα, στο 106sc είδα οτι λένε για 600-700ml για τον TU
-
Σου λέω οτι γράφει το επίσημο service manual της PSA για τα μοτέρ σου
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Σου λέω οτι γράφει το επίσημο service manual της PSA για τα μοτέρ σουmerci beaucoup
-
Παίδες, στο 207 1.4 TU με τα 90 άλογα (pre-fl), τι πλάτος έχουν οι βασικές 15άρες σιδερόζαντές του (που φιλοξενούν 185/65/R15)?
Αποκλείεται νά'ναι 15Χ5.5.
Μάλλον 15Χ6, ε?
PEUGEOT FORUM