-
Δυστυχώς θέλω έναν 70αρη και εναν 65αρη. Σε σχέση με τις τιμές που υπάρχουν, ήταν οι φθηνότεροι από την αντιπροσωπεία.
-
Εγώ πήρα bosch (συμβατικούς) με 12-13 ευρω. Εννοείται ασσύμετροι. Οπότε φαντάζομαι με 25 ευρώ παίρνεις 2 ολόκληρα σετ (ΑΝ δεν σου τα δίνουν ξεχωριστά) και έχεις μάκτρα για 2 αλλαγές.
Δηλαδή υπάρχουν σετ με ασσύμετρους;
-
Είναι αριστεροί-δεξιοί εμένα, ο αριστερός μεγαλύτερος. Είναι 'πεταλούδα', οπότε δεν είναι εναλλάξιμοι. Ναι, είναι σετ ασύμμετρων από την πεζώ.
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
φαντασου με σαν τον Ιησου!
Θεανθρωπος...
στο πεζω φορουμ, εμφανιζομαι σαν ανθρωπος...
εχουμε και ενα συλλεκτικο ξερεις...Ναι αλλά εγώ έχω και το όνομα και τη χάρη (και την εμφάνιση του Ιησού, χωρίς χλαμύδες όμως). Μπορεί να είμαι ημίθεος ακόμα αλλά περιμένω προαγωγή.
Συλλεκτικό όντως, δεν έχω ξαναδεί GTi που να είναι Rallye wannabe (λόγω χρώματος).
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Ναι αλλά εγώ έχω και το όνομα και τη χάρη (και την εμφάνιση του Ιησού, χωρίς χλαμύδες όμως). Μπορεί να είμαι ημίθεος ακόμα αλλά περιμένω προαγωγή.
Και μετά μου λέτε ότι δεν είναι βλαμμένο.
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Και μετά μου λέτε ότι δεν είμαι βλαμμένο.
Ακούσατε κάτι?
-
Ένα βήξιμο άκουσα.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Εγώ πήρα bosch (συμβατικούς) με 12-13 ευρω. Εννοείται ασσύμετροι. Οπότε φαντάζομαι με 25 ευρώ παίρνεις 2 ολόκληρα σετ (ΑΝ δεν σου τα δίνουν ξεχωριστά) και έχεις μάκτρα για 2 αλλαγές.Δηλαδή υπάρχουν σετ με ασσύμετρους;
Αποφασισε.... ειναι συμβατικοι η ασσυμετροι?
-
Συμβατικοί ρε εγκάθετε εννοώ ότι είναι από τους κλασσικούς, όχι του νέου τύπου με το ενιαίο μάκτρο.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Συμβατικοί ρε εγκάθετε εννοώ ότι είναι από τους κλασσικούς, όχι του νέου τύπου με το ενιαίο μάκτρο.Charmak σε λενε?
-
Κατ' αρχήν εύχομαι σε όλους Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά!
Ο σκοπός του πόστ μου είναι να μοιραστώ μαζί σας τον προβληματισμό μου ο οποίος, όπως θα διαβάσετε παρακάτω, εντοπίζεται σε δύο σημεία.
Θα σας εξηγήσω ακριβώς τι έγινε από την αρχή για να μην σας μπερδέψω!Εδώ και 6 χρόνια είμαι ένας ευτυχής κάτοχος ενός Peugeot 406 (ευτυχής γιατί μέχρι τώρα δεν μου είχε παρουσιάσει το παραμικρό πρόβλημα).
Εδώ και τρεις περίπου εβδομάδες εμφάνισε ένα πρόβλημα με τους καθαριστήρες οι οποίοι δεν υπάκουαν τις εντολές του διακόπτη και έκαναν τα δικά τους. Το σημαντικότερο σημείο του προβλήματος ήταν ότι σταματούσαν κατά τη διάρκεια τη λειτουργίας τους σε διάφορα σημεία και έπρεπε να επαναφέρω το διακόπτη και να τους εκκινήσω από την αρχή (μέχρι να ξανασταματήσουν πάλι).Επισκέφτηκα λοιπόν πριν τις γιορτές την αντιπροσωπεία Peugeot της περιοχής μου, η οποία συμπέρανε μετά από ψάξιμο ότι για την παραπάνω βλάβη φταίει ο εγκέφαλος αυτοματισμού (BSI αν θυμάμαι καλά). Όπως μου είπε ο ηλεκτρολόγος της αντιπροσωπείας, όταν τον χτυπούσε με το χέρι οι καθαριστήρες σταματούσαν να λειτουργούν. Με ενημέρωσαν αν θα ήθελα να προχωρήσω στην παραγγελία νέου BSI του οποίου το κόστος ήταν 400
-
Καταρχήν σε τι συνεργείο πήγες;
Το 406 είναι facelift; Λογικά ναι. Άρα αναφερόταν στο BSI, τον εγκέφαλο των συστημάτων του αυτοκινήτου.
Πολύ απλό, δεν ξαναπατάς εκεί πέρα.
-
Αφού μας πεις ποιο συνεργείο είναι αυτό.
Οχι τόσο για το ότι δε σε άφησαν να είσαι κοντά στο αυτοκίνητο*, όσο για τη λάθος διάγνωση - στην καλύτερη περίπτωση - ή εσκεμμένη προσπάθεια να στον πιάσουν - στη χειρότερη.
*Οντως έτσι ισχύει σε όλα σχεδόν τα συνεργεία. Σκέψου λίγο και τους υπαλλήλους, αν μπορούν να δουλέψουν με τον καθένα πάνω από το κεφάλι τους να ρωτάει διάφορα.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Καταρχήν σε τι συνεργείο πήγες;Το 406 είναι facelift; Λογικά ναι. Άρα αναφερόταν στο BSI, τον εγκέφαλο των συστημάτων του αυτοκινήτου.
Όσον αφορά την αντιπροσωπεία δεν θέλω να αναφέρω όνομα. Απλώς να ξέρεις ότι μένω επαρχία. Και ναι έχεις δίκιο, στο BSI αναφερόταν, το διόρθωσα. Ευχαριστώ πολύ.
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Σκέψου λίγο και τους υπαλλήλους, αν μπορούν να δουλέψουν με τον καθένα πάνω από το κεφάλι τους να ρωτάει διάφορα.Δεν μπορώ να το δεχθώ αυτό! Το κάθε επάγγελμα έχει και τις δυσκολίες του. Σε αντιπροσωπεία μίας άλλης εταιρείας (δεν λέω σε ποια για ευνόητους λόγους) για παράδειγμα, τουλάχιστον αυτή της περιοχής μου όχι μόνο δεν λένε να φύγει ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου αλλά έχουν και την πολιτική να του εξηγούν τι κάνουν κάθε φορά στον κινητήρα, χωρίς αυτός πρώτα να τους έχει ρωτήσει. Μιλάμε για ΑΛΛΗ συμπεριφορά γενικότερα.
-
Άλλα συνεργεία αφήνουν, άλλα όχι. Στην λάιον στην Θεσσαλονίκη δεν αφήνουν, αλλά ο χώρος του συνεργείου διαχωρίζεται από αυτόν της αναμονής με υαολοπίνακες, οπότε θεωρητικά μπορείς να βλέπεις τι παίζει. Εγώ το δέχομαι ως ένα σημείο, γιατι φαντάσου σε έναν χώρο με 10 αμάξια να κυκλοφορούν 10 ξερόλες. Πανικός. Άσε που υπάρχει και κίνδυνος ατυχήματος.
Όχι ότι συμφωνώ με την τακτική αυτή, αλλά...
Γιαυτό και η αντιπροσωπεία δεν με βλέπει. Πάω στον μηχανικό μου, και ό,τι είναι να γίνει το κάνουμε μαζί.
Εγώ θα σου έλεγα να πεις σε ποιόν πήγες.
Έχε στο μυαλό σου όμως ότι μπορεί να έτυχε να σιαξει λίγο το μοτέρ, αλλά να σου ξαναπαρουσιαστεί.
Εγώ δεν θα συμφωνούσα ποτέ σε αντικατάσταση της BSI επειδή όταν την χτυπάς δεν δουλεύουν οι καθαριστήρες.
-
Οπως τα είπε ο Ντίνος.
-
ΟΡΘΩΣ δεν αφηνουν να βρισκεται ο πελατης στον χωρο εργασιων. Υπαρχει ενας και παρα πολυ καλος λογος... Σε περιπτωση που εσυ ως πελατης τραυματιστεις για οποιοδηποτε λογο εντος του χωρου τους αυτοι φερουν ευθυνη... και μπορει καποιος να τους σερνει στα δικαστηρια απλα ακομα επειδη καπου πιαστηκε και σκιστηκε το παντελονι του. (Γι αυτο υπαρχουν και οι Αστικες Ευθυνες Επαγγελματικων Χωρων )
Και απο εκει και περα, ειναι και επαγγελματικοι λογοι... Ε, τελος παντων οπως ο πιλοτος δεν σε θελει στο πιλοτηριο, οπως ο χειρουργος δεν σε θελει στο χειρουργιο, ετσι και ο μηχανικος δεν σε θελει στον χωρο εργασιας του. Μπορει να του αποσπας την προσοχη και να κανει λαθος για παραδειγμα.... κλπ κλπ κλπ.
Η καλυτερη λυση ειναι να ειναι εντιμοι αυτοι στους οποιους πας για service... απο εκει και περα δεν εχεις κατι να φοβηθεις.
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
οπως ο πιλοτος δεν σε θελει στο πιλοτηριο=
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
ΟΡΘΩΣ δεν αφηνουν να βρισκεται ο πελατης στον χωρο εργασιων. Υπαρχει ενας και παρα πολυ καλος λογος... Σε περιπτωση που εσυ ως πελατης τραυματιστεις για οποιοδηποτε λογο εντος του χωρου τους αυτοι φερουν ευθυνη... και μπορει καποιος να τους σερνει στα δικαστηρια απλα ακομα επειδη καπου πιαστηκε και σκιστηκε το παντελονι του. (Γι αυτο υπαρχουν και οι Αστικες Ευθυνες Επαγγελματικων Χωρων )Και απο εκει και περα, ειναι και επαγγελματικοι λογοι... Ε, τελος παντων οπως ο πιλοτος δεν σε θελει στο πιλοτηριο, οπως ο χειρουργος δεν σε θελει στο χειρουργιο, ετσι και ο μηχανικος δεν σε θελει στον χωρο εργασιας του. Μπορει να του αποσπας την προσοχη και να κανει λαθος για παραδειγμα.... κλπ κλπ κλπ.
Η καλυτερη λυση ειναι να ειναι εντιμοι αυτοι στους οποιους πας για service... απο εκει και περα δεν εχεις κατι να φοβηθεις.
Όπως τα λέει ο Ντίνος δλδ.
Το θέμα ρε Γιάννη ξέρεις ποιό είναι;
Εφόσον μπαίνουν τα φράγκα στην μέση, ΔΕΝ μπορείς να έχεις απόλυτη εμπιστοσύνη. Δυστυχώς. Οπότε βοηθά μια προσωπική σχέση με τον μηχανικό σου, και για τους δύο. Ξέρει και αυτός ότι παρακολουθείται.
PEUGEOT FORUM