-
το 206club einai pleon http://www.psclub.gr. to ftiaxnoun akoma
to forum paramenei http://www.206club.gr/forum -
Ο χρήστης Δημήτριος έγραψε:
Πάντως για τα πυράκια έχω να πω τα εξής.Το δικό μου του έδινε και καταλάβαινε από την πρώτη μέρα που πήρα το αμάξι, είτε με απλή είτε με super αμόλυβδη. Γενικά πολύ σπάνια χρησιμοποιώ απλή αμόλυβδη. Το έχω καλομάθει στις 100άρες...
Από τότε που έκανα αναβάθμιση λογισμικού (στην Lion) το φαινόμενο έχει μειωθεί πάρα πολύ. Μου το παρουσιάζει όταν θερμανθεί πολύ ο κινητήρας (π.χ. οδήγηση μέσα σε πόλη)
Πάντως επειδή με προβλημάτισε πολύ το θέμα, ρώτησα πολλούς μηχανικούς, προσπάθησα να βγάλω και 'γω ένα συμπέρασμα.
Αυτό που λένε οι μηχανικοί είναι ότι δεν πρέπει να το φοβάμαι, αφού ο κινητήρας δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα με αυτά. Μου λένε ότι το καύσιμο μείγμα που δεν πρόλαβε να καεί σκάει στα τοιχώματα και ακούγεται αυτός ο ήχος...
Εγώ νομίζω ότι πρόκειται για προαναφλέξεις, δηλαδή ανάφλεξη πριν τον σπινθήρα. Αυτού του είδους η ανάφλεξη ολοκληρώνεται πιο γρήγορα και δεν είναι τόσο προοδευτική όσο η κλασική καύση. Ωστόσο δεν είναι κρουστική για τον κινητήρα. Μπορεί στον εγκέφαλο να υπάρχει τέτοια ρύθμιση, που σε συνδυασμό με την παρουσία καυσαερίων στις χαμηλές στροφές (λόγω του overlap) να εμφανίζεται εν γνώση τους το φαινόμενο αυτό. Η ύπαρξή του συνδέεται με την αντιρύπανση.
Τα κλασικά πυράκια (που εξάλλου έχουν και πιο τραχύ ήχο. Ο ήχος που ακούμε εμείς είναι ένα πολύ απαλό τσικ - τσικ) είναι αυτανάφλεξη που εμφανίζεται μετά τον σπινθήρα. Τα κλασικά πυράκια είναι κρουστικά (και καταστροφικά). Εμφανίζονται όμως συνήθως σε μεγάλα φορτία. Ή όσο μεγαλύτερο είναι το φορτίο, τόσο μεγαλύτερη και η πιθανότητα να εμφανιστούν.
Σε εμάς εμφανίζεται ο θόρυβος πάντα σε μικρά πατήματα του γκαζιού και σχεδόν ποτέ στα μεγάλα πατήματα.Εξάλλου με τόσα πυράκια έπρεπε ο κινητήρας (τουλάχιστον ο δικός μου) να είχε καταστραφεί. Απεναντίας όμως είναι ακμαιότατος, με επιδόσεις μάλλον καλύτερες από τις ανακοινωθείσες... Επίσης δεν υπάρχει απολύτως καμιά ένδειξη για φθορές ή καταπόνηση (55.700 km).
ΠΑΝΤΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΑ ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΖΟΑΝ ΓΙΑ 5 ΦΟΡΑ (307 XSI) MEΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΡΩΤΗΣΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΥΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ.
ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΚΑΛΟΜΑΘΕΙ ΣΕ 100ΑΡΕΣ ΠΑΝΤΑ ΑΠΛΗ ΑΜΟΛΥΒΔΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΝΑ ΒΑΛΩ VPOWER KAI OXI RACING .
ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΜΩΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΟΤΑΝ ΤΑ ΑΜΑΞΙ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ.ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ PEUGEOT MAΛΛΟΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΑΝ ΤΑ FIAT (ΠΑΛΙΟΣ ΦΙΑΤΑΚΙΑΣ) ΔΩΣΤΟΥΣ ΕΥΘΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΤΟΥΣ ΤΗ ΨΥΧΗ
ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΦΤΑΙΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΔΙΑ ΔΙΟΤΙ Η PEUGEOT ΣΥΣΤΗΝΕΙ 5-40W AN BAZAME 10-40W ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΠΥΡΑΚΙΑ ?? -
Ντίνο καλωσόρισες!
Δεν μας είπες τελικά, τι λάστιχα έβαλες;
-
Ο χρήστης NTINOS_307 έγραψε:
ΠΑΝΤΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΑ ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΖΟΑΝ ΓΙΑ 5 ΦΟΡΑ (307 XSI) MEΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΡΩΤΗΣΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΥΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ.
ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΚΑΛΟΜΑΘΕΙ ΣΕ 100ΑΡΕΣ ΠΑΝΤΑ ΑΠΛΗ ΑΜΟΛΥΒΔΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΝΑ ΒΑΛΩ VPOWER KAI OXI RACING .
ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΜΩΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΟΤΑΝ ΤΑ ΑΜΑΞΙ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ.
ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΦΤΑΙΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΔΙΑ ΔΙΟΤΙ Η PEUGEOT ΣΥΣΤΗΝΕΙ 5-40W AN BAZAME 10-40W ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΑ ΠΥΡΑΚΙΑ ??Πάντως σε ό,τι αφορά αυτό με τα πυράκια, έχω να (ξανα)πω τα εξής...
Με νεότερες σκέψεις επί του θέματος κατέληξα στο εξής συμπέρασμα:
- Ο κινητήρας χτυπάει κανονικά πυράκια (και όχι προαναφλέξεις). Δηλαδή η αυτανάφλεξη εμφανίζεται μετά τον σπινθήρα και όχι πριν (προανάφλεξη). Όμως, μέχρι να εμφανιστεί η αυτανάφλεξη, έχει προλάβει να καεί το μεγαλύτερο μέρος του καυσίμου, οπότε ένα μικρό μέρος του αυταναφλέγεται. Αυτό το μικρό μέρος θα παράγει αναλογικά και μεικρότερης έντασης κρουστικές καταπονήσεις στον κινητήρα. Γι' αυτό ο κνητήρας δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα.
Στον δικό μου ειδικά όλες οι ενδείξεις υποδηλώνουν άριστη κατάσταση. Δεν καίει καθόλου λάδι (συνθετικό 5w-40), όταν τα αντικαθιστώ (ανά 5.500 ~ 6.000 χλμ) έχουν μια σκουράδα και τίποτε άλλο, τα μπουζί του βγαίνουν φυσιολογικά (όχι μαυρισμένα κ.τ.λ.), ο ήχος του μοτέρ είναι άψογος, οι επιδόσεις μάλλον αισθητά καλύτερες από τις εργοστασιακές, η κατανάλωση λογικότατη και τα καυσάερια πολύ χαμηλά.
Συνεπώς, αφού σε 'μένα τον έκανε πάρα πολύ τον θόρυβο και δεν έπαθε τίποτα, πάει να πει πως το μικρό υπόλοιπο του καύσιμου μείγματος που απομένει στον θάλαμο και αυταναφλέγεται, δεν μπορεί να παράγει σοβαρής έκτασης κρουστικές καταπονήσεις.
Το πιο πολύ καίγεται κανονικά, οπότε τότε (αφού έχει ανέβει κατά πολύ η θερμοκρασία και η πίεση μέσα στον θάλαμο λόγω της κανονικής καύσης) το εναπομείναν καύσιμο μείγμα αυταναφλέγεται.
Γι' αυτό και ο ήχος είναι πολύ πιο απαλός από τα κανονικά πυράκια (που εκεί αυταναφλέγεται το μεγαλύτερο μέρος). Και ίσως γι' αυτό είναι μικρής έντασης τα πυράκια αυτά δεν τα αντιλαμβάνεται και ο knock sensor.Με τον επαναπρογραμματισμό και με την 100άρα βενζίνα, το πρόβλημα απουσιάζει σχεδόν τελείως...
ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ PEUGEOT MAΛΛΟΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΑΝ ΤΑ FIAT (ΠΑΛΙΟΣ ΦΙΑΤΑΚΙΑΣ) ΔΩΣΤΟΥΣ ΕΥΘΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΤΟΥΣ ΤΗ ΨΥΧΗ
Ε όχι κι' έτσι! Δωσ' τους στροφές και πάρ' τους την ψυχή!!!
-
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
Ντίνο καλωσόρισες!Δεν μας είπες τελικά, τι λάστιχα έβαλες;
Καλώς σας βρήκα
Δεν έβαλα ακόμα αλλά μάλλον θα δοκιμασω τα Michellin Pilot Exalto αλλά υπάρχει έλλειψη αυτή τη στιγμή και περιμένω !! -
Κι εγώ κάποια στιγμή θα πρέπει να αποφασίσω ανάμεσα στα Exalto II και τα Bridgestone RE 720. Σε διάσταση 205/55-16 που φοράει το XSI, νομίζω πως παίζουν στα 400-420 €...
-
Hello,
Mallon prepei na allaksw amorteser giati mtin paramikri lakouvitsa arxizei kai kopanaei, kai o 8oribos pou kanei einai apisteuta spastikos...
8a uela na rotisw ean exete na protinete kati sugkekrimeno kai an kserete times???(exw 307 xs 60000km)Thanks!
-
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
Κι εγώ κάποια στιγμή θα πρέπει να αποφασίσω ανάμεσα στα Exalto II και τα Bridgestone RE 720. Σε διάσταση 205/55-16 που φοράει το XSI, νομίζω πως παίζουν στα 400-420 €...Και εγώ στα ιδια λαστιχα είχα καταλήξει και τελικά προτίμησα τα RE 720, απλώ ς και μόνο επειδή τα Exalto μου φάνηκαν πολύ πιο μαλακά. Τιμή μαζί με ευθυγράμιση 530 euros σε διασταση 205/55/16
-
Ο χρήστης @ndy έγραψε:
Hello,Mallon prepei na allaksw amorteser giati mtin paramikri lakouvitsa arxizei kai kopanaei, kai o 8oribos pou kanei einai apisteuta spastikos...
8a uela na rotisw ean exete na protinete kati sugkekrimeno kai an kserete times???(exw 307 xs 60000km)Thanks!
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.
ΕΧΘΕΣ ΤΑ ΑΛΛΑΞΑ ΣΤΙΣ 95000Κμ. ΠΡΟΤΙΜΗΣΑ ΝΑ ΒΑΛΩ ΠΑΛΙ ΤΑ ΜΑΜΑ PEUGEOT ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΟΝΑ ΠΟΥ ΣΥΝΔΙΑΖΟΥΝ ΑΝΕΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΑ ΚΡΑΤΗΜΑΤΑ. TO AYTOKINHTO ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ! ΚΟΣΤΟΣ 230Ε ΤΑ 4, ΕΡΓΑΣΙΑ 135Ε!
-
η ζωή συνεχίζεται και το antipolution ,antipolution!!!!
-
Ο χρήστης frixos έγραψε:
η ζωή συνεχίζεται και το antipolution ,antipolution!!!!Φρίξο δοκίμασες να πας σε άλλο εξουσιοδοτημένο;
-
η ζωή συνεχίζεται και το antipolution ,antipolution!!!!
Φρίξο δοκίμασες να πας σε άλλο εξουσιοδοτημένο;
Δέν έχω προλάβει,με την δουλεία μου έχω μπλέξει και δεν έχω χρόνο,αλλά αυτή την εβδομάδα που μας έρχετε θα πάω, προσφέρθηκε να με βοηθήσει και ένας φίλος από εδώ μέσα, είδωμεν!
-
Άντε ρε φίλε, καλή επιτυχία!
-
Καλημέρα στους συνάδελφους 307κηδες!
φίλε Φρίξο, πιστεύω πρέπει να τους κυνηγήσεις σαν διάολος με το antipollution fault. Ισχύει ακόμα η εγγύηση;
είχα μια περιπετειούλα παίδες με τα νέα μου ζαντολάστιχα. Κατάφερα τελικά να τα ζυγοσταθμίσω σωστά μόνο με ζυγοστάθμιση πάνω στο αυτοκίνητο. Βρήκα ένα τρελό μαστόρι στην Αμφιθέα, και μπορώ να σας δώσω τα στοιχεία αν θέλετε.
Το πρόβλημα λοιπόν: η πίσω αριστερή ζάντα δεν είναι δυνατόν να ισορροπήσει στο 100%, και αν και βγάζει 0-0 στην ζυγοστάθμιση, και για να ζυγιστεί χρησιμοποιούμε μόνο 15-20 γραμμάρια (πολύ καλό πιστεύω), δεν είναι δυνατόν στην δοκιμή εν κινήσει να μην τρέμει καθόλου το αυτοκίνητο - κάνει ένα μικρό τρέμουλο όταν το λάστιχο επιταχύνεται τεχνητά κοντά στην τελική του. Το μαστόρι εκεί μου είπε οτι είναι τόσο μικρό το τρέμουλο που μπορώ να το αγνοήσω - είναι στο 'πολυ καλό' αλλά όχι στο ΄τέλειο'.
Και στην εθνική οδό, ακριβώς στα 120 Km/h, υπάρχει κάποιο τρέμουλο στο τιμόνι, αν και σχετικά μικρό. Αυτό από τα 140 και πάνω χάνεται σιγά σιγά.
Να επισημάνω όμως οτι είναι πιο εμφανές στην αττική όδό, λιγότερο στην Αθ. Λαμίας, και σε λείους δρόμους δεν υπάρχει μου φαίνεται καθόλου...λέτε να μεταφέρεται απλά καλύτερα ο δρόμος στο τιμόνι από την αλλαγή σε 205-55-16 από τα 195-65-15;
Πιστεύετε οτι γίνομαι λιγάαααακι υπερβολικός; Αν υποθέταμε μια στραβή, ή ελαφρώς στραβή ζάντα, θα είχα μόνο αυτό το προβληματάκι, ή κάτι μεγαλύτερο;
παίδες, ευχαριστώ για τις συμβουλές σας. Είμαι πορωμένος με το 307 και δεν θέλω να μου κάνει 'νερα'΄:-)
Σπύρος
-
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
Κι εγώ κάποια στιγμή θα πρέπει να αποφασίσω ανάμεσα στα Exalto II και τα Bridgestone RE 720. Σε διάσταση 205/55-16 που φοράει το XSI, νομίζω πως παίζουν στα 400-420 €...195-55-15 κόστιζαν περίπου 450€ πριν από λίγους μήνες, οπότε μάλλον υπερβολικά αισιόδοξο σε βρίσκω...
-
Ο χρήστης santhis έγραψε:
Να επισημάνω όμως οτι είναι πιο εμφανές στην αττική όδό, λιγότερο στην Αθ. Λαμίας, και σε λείους δρόμους δεν υπάρχει μου φαίνεται καθόλου...λέτε να μεταφέρεται απλά καλύτερα ο δρόμος στο τιμόνι από την αλλαγή σε 205-55-16 από τα 195-65-15;στην αττική οδό έβγαιναν και στο δικό μου 307 όλα τα σχετικά με ζυγοστάθμιση προβλήματα στην επιφάνεια. μα από τι είναι φτιαγμένο το οδόστρωμα εκεί, τέλος πάντων;
πάντως, το πρόβλημά μου λύθηκε οριστικά (και αμετάκλητα, θέλω να πιστεύω) όταν έφερα τα μπροστά ελαστικά πίσω. δεν το δοκιμάζεις κι αυτό, φίλε σπύρο;
-
Tazz, θα το δοκιμάσω και αυτό αν δω οτι συνεχίζω να είμαι τόσο ψείρας - ευχαριστώ!
Τι ζάντες/λάστιχα έχεις εσύ; Η αλήθεια είναι οτι και με τα παλιά, 195/65/15 με σιδερένιες ζάντες, σε κάποια σημεία στην Αττική Οδό, μου έκανε και τότε προβλήματα - απλά τώρα τείνω να ρίχνω κάθε φταίξιμο στις νέες ζάντες!
Και το καλύτερο:
Στην κατηφορική ευθεία από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο στο Δαφνί, μέχρι το Σκαραμαγκά, στα δεξιά που είναι λείος ο δρόμος, ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ έως και τα 140 km/h, ενώ δίπλα, αρίστερά, που είναι λίγο σαγρέ ο δρόμος, είχα κάτι ψιλότρέμουλα, που η αδερφή μου που συνεπίβαινε μου είπε οτι 'πρέπει να δει εμένα ο γιατρός και όχι το αυτοκίνητο!!!
Με άλλα λόγια, ξανά, thanx και θα ενημερώσω το forum για τυχόν εξελίξεις!
-
Ο χρήστης santhis έγραψε:
Τι ζάντες/λάστιχα έχεις εσύ; Η αλήθεια είναι οτι και με τα παλιά, 195/65/15 με σιδερένιες ζάντες, σε κάποια σημεία στην Αττική Οδό, μου έκανε και τότε προβλήματα - απλά τώρα τείνω να ρίχνω κάθε φταίξιμο στις νέες ζάντες!
σπύρο, φοράω τις σιδερένιες 15άρες, και τα ελαστικά μου είναι τα conti premium contact 195/65/15. το τρέμουλο στα 120 χαω μού το έκανε από την πρώτη ημέρα που είχα το αυτοκίνητο, αλλά ειδικά στην αττική οδό γινόταν πολύ έντονο - ίσως λόγω ποιότητας οδοστρώματος. να φανταστείς ότι δεν χρειαζόταν καν να κοιτάζω το κοντέρ, απλώς περίμενα να αρχίσει το τρέμουλο για να καταλάβω ότι έχω πιάσει τα 120! είχα κάνει δύο ζυγοσταθμίσεις, χωρίς αποτέλεσμα, αλλά από τότε που έφερα τα μπρος πίσω, το τιμόνι είναι απίστευτα σταθερό σε όλες τις ταχύτητες.
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Κι εγώ κάποια στιγμή θα πρέπει να αποφασίσω ανάμεσα στα Exalto II και τα Bridgestone RE 720. Σε διάσταση 205/55-16 που φοράει το XSI, νομίζω πως παίζουν στα 400-420 €...
195-55-15 κόστιζαν περίπου 450€ πριν από λίγους μήνες, οπότε μάλλον υπερβολικά αισιόδοξο σε βρίσκω...
Πάντα προτιμώ το μισογεμάτο ποτήρι από το μισοάδειο!
Και τώρα που το θυμάμαι καλύτερα, είναι τιμή τουλάχιστον εξαμήνου...
-
Καλημέρα σας!
Tazz, είναι πολύ άσχημο να το κάνει αυτό καινούριο αυτοκίνητο. Στα καινούρια, οι ζάντες ζυγοσταθμίζονται με το λάστιχο από ρομπότ, στο εργοστάσιο, με πάρα πολύ καλή ακρίβεια λογικά. Εμένα ειλικρινά οταν ήταν καινούριο δεν είχε το παραμικρό τρέμουλο από τα 0 μέχρι τα 209-210 που πιάνει.
Υπάρχει ευθυγραμισάς - ζυγοσταθμισας στην Αμφιθέα, Δοϊράνης 208 νομίζω. Λέγεται ΑΚΕΡΜΑΝ και είναι ο πρώτος στο χρυσο οδηγό - http://www.xo.gr, έτσι τους βρήκα και εγώ. Μιλάμε για ζυγοστάθμιση πάνω στο αυτοκίνητο,οπότε λαμβάνονται υπόψη όλα τα ακίνητα και κινητά μέρη του αυτοκινήτου.
Θα ψάξω σίγουρα και για ακόμα καλύτερο μαστόρι, αλλά δεν είναι εύκολο μου φαίνεται. Πάντως τα παιδιά εκεί είναι γνώστες, σίγουρα παραπάνω από τους τεχνίτες στα συνηθισμένα λαστιχάδικα.Δεν χρειάστηκε να πάω και σε 2ο, αφού αυτός από ότι είδα και σήμερα στο αυτοκίνητο,με έχει φτιάξει αρκετά καλά. Στην Αττική Οδό σήμερα, σε άλλα κομμάτια είχε ενα ανεπαίσθητο τρέμουλο, και σε άλλα τίποτα. Επομένως, λέω να κηρήξω ειρήνη με το αυτοκίνητό μου!
PEUGEOT FORUM